Satır arası / Kahve molası

canndann

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Nisan 2012
1.604
167
103
Bursa
Merhaba

İçeriğine geçmeden önce, bu başlığın açılmasına neden olan hikayeyi kısaca paylaşmak istiyorum.

KK "2012 En" leri oylama sürecinde, bir takım nedenlerden dolayı forumu yeterince takip edemediğim için, ankette yer alan arkadaşları oylamalar sırasında yeterince destekleme ve sonuçların ardından kendilerini teker teker tebrik etme, yine naçizane adımın listelerde yer almasına vesile olan ve oylarıyla beni destekleyen arkadaşlara teşekkür etme imkanım olmamıştı.

Hal böyle olunca, aynı zamanda yeni bir yıla girecek olmamızdan ötürü, her ikisini de kapsayacak şekilde duygularımı, tebriklerimi, teşekkürlerimi ve iyi dileklerimi paylaşabilmek adına (belki de okunma şansının çok az olacağı riskini de göze almak suretiyle) bu konuda ayrı bir başlık açmış ve tüm bunları orada yapmıştım.

Son bölümünde, şunlar yazıyordu. Derken ... ( sanırım o satırları alıp kopyalamak ve ardından devam etmek daha pratik olacak)

Son düzenleme:
Bu vesileyle; tüm kk üyelerinin yeni yılı kutlu olsun diyorum. 2013 müjdelerle gelsin ve sürsün herkes için, umutların gerçekleştiği ve ardından yine gerçekleşmeye devam edecek olan yeni yeni umutların yeşerdiği bir yıl olsun. Ülkem için, insanlık için, tüm canlılar için; sevgi, saygı, sağlık,mutluluk, barış ve güzellikler getirsin inşallah. Hastalar şifa, dertliler deva bulsun. "Keşke" leriniz değil, her daim "iyi ki" lerinizin olacağı yeni başlangıçlar yılı olsun.

Sofralarınız bereket ve muhabbet dolsun, tüm dilekleriniz gerçek olsun, yeni yılınız kutlu olsun. Afiyetle, iyi eğlenceler diliyorum...

İki yıldır, kitapla ilgili her yerde aradığım halde bulamadığım, belki olur da ikinci el okunmuşunu bulurum düşüncesiyle bu arayışım son bulmayacak olan, bence çok ama çok önemli olan bir kitaptan satırları da paylaşmadan edemiyorum, yeni bir yıla girerken.

Pek çok iade edilmeyen kitabım var. Ama, kim olduğunu hatırlayamadığım halde, bu kitabı emaneten alıp getirmeyen kişiye kızgınlığım ise diğerlerinden çok daha fazla ve her geçen gün artmaya devam ediyor. Mutlaka bilenleriniz vardır. Onlar için bir tekrar ve hatırlatma, bilmeyenler için ise bir ilk olsun bu son derece anlamlı ve evrensel satırlar. Umarım sıkıcı olmam diyerek ve isteyerek paylaşıyorum...

Yaşamak, nefes alıp verebilmekten ibaret birşey aslında. Hepimiz sadece bunu yapabiliyor olduğumuzda bile ne kadar büyük hazinelere sahip olduğumuzu unutmamalıyız ve bu durum mutlu olmak adına, her insan için ne kadar büyük bir sebep, diye düşünüyorum.

Yeni yıl hepinize Hoş Gelsin... Sevgimle

Son düzenleme:
Ardından, bir kısmı zihnimde kalmış olan ve aynı zamanda - geçmiş yıl ajandalarımın birkaçının ilk sayfalarına yazmış olduğum için - tekrarı ve tamamı bulunan (kitabın başlangıcında ilk bölüme ait) satırları ekleyerek sonlandırmışım, üstteki yazıyı.

Bu olayın üzerinden yaklaşık 12 gün sonraydı.

Gün içinde çalan telefonlardan birinin; cevapladığımda (karşımdaki kişiden ötürü) beni ne denli mutlu edeceğini, ne denli heyecanlandıracağını ise öncesinden tahmin bile edebilmem asla mümkün değildi tabi ki.

Ayrıca, bu kişiyle yapacağımız sesli veya yüz yüze bir iletişimin çok güzel, çok keyif ve mutluluk verici olacağını zaten bildiğimi sanıyordum. Kanaatlerimiz bu yöndeydi.

Gerçekleştiğinde ise; sadece sesli iletişim halinde olabilmenin dahi, öncesindeki tasavvurlarımın çok ötesinde bir şey olduğunu, yaşayarak öğrenmiş oldum.

Evet.

Karşımdaki ses; kk sayesinde kazanmış olduğum, (uzun yıllardır forumun en güzide üyelerinden biri olmayı her haliyle ve fazlasıyla hak ettiği aşikar ve sanırım aynı zamanda tescilli olan, bence de bu yönüyle tartışmasız sonuna kadar “öyledir diyebileceğim” çok ama çok değerli bir insan olan arkadaşıma aitti.

Forumda, zaman zaman yaptığım gibi, beğenimi bir iki satırla belirttiğim ve o ana kadar ismen bir aşinalığım hiç olmayan, hatta sonrasında da yaptığım yorumu bile unutmuş olduğum bir arkadaşım.

Nezaketi, ince fikirliliği, hanımefendiliği, birikimi, sevgisi ve yüreğinin güzelliğiyle dolu bir teşekkür almıştım sonrasında kendisinden, özel mesaj yoluyla.

O kadar güzeldi ki; karşılıksız bırakamazdım ve onun kadar güzel olamasa da birkaç satırla ben de yanıtlamaya çalıştım o güzel mesajını.

Bu defa; çok daha güzel, çok daha uzunca bir başka mesajla daha karşılık geldi, bu güzel insandan bana...

Derken;
O, "kimi zaman, içine kurumuş gül yaprakları eklenmiş" "kimi zaman, bir kenarı yakılarak postaya verilmiş" mektup tadındaki karşılıklı yazışmalarımız böylece sürüp gitti…

Aramızdaki kilometrelerce mesafeyi; her ikimizin de uygunluklarına göre ilk fırsatta ayarlayacağımız buluşma senaryo ve planlarımız gerçekleşinceye kadar, yok sayarak devam ettik ve etmekteyiz buna ...

Son düzenleme:
Bende bir hevesle belki bulabilirim diye senin için bir kaç sitede baktım şimdi kitabı ; küçük bir hediyem olur diye ama stoklarda tükenmiş hep:26:

Paylaşımlarını keyifle okuyacağım.

Tabi beni bekleyen güzelliklerin bu kadarla sınırlı olmadığını; ikinci bir başka güzellikle ve inanılmaz bir sürprizle, yine aynı dakikalarda öğrenmiş bulundum.

Açtığım ve başlangıçta belirttiğim konuyu okuyan sevgili arkadaşım, hemen ardından bu kitabın arayışına girmiş.

Ve, inanılmazı başarmış...

Yine aynen aramızdaki kilometreler kadar uzakta olan bir başka diyardan, üstelik belki de o an için sadece tek olan (çünkü çok uzun zamandır ben ve benim adıma bir kaç arkadaşım sürekli takipteydik, ben diyeyim iki üç yıldır, siz deyin daha fazladır) benim için böylesi önemli bu kitabı bulup getirtmiş.

Öncesinde gerek duymadığımız için ve hiç aklımıza gelmediği için, doğal olarak ikamet adreslerimizi bilemiyorduk. Arkadaşım, bu durumun sürprizini etkileyecek olmasının hafif de olsa can sıkıntısıyla, durumu izah ederek, hediyesini göndermek üzere adresimi istiyordu.

taktir edersiniz ki; olayın bu noktadan sonrasındaki duygu yoğunluğumu anlatabilmem, ne buraya, ne satırlara ne de herhangi bir yere sığdırabilmem hiç bir şekilde mümkün değil zaten...

Son düzenleme:
Bende bir hevesle belki bulabilirim diye senin için bir kaç sitede baktım şimdi kitabı ; küçük bir hediyem olur diye ama stoklarda tükenmiş hep:26:

Paylaşımlarını keyifle okuyacağım.

Merhaba Ausencia

Çok ama çok teşekkür ediyorum. Çok incesiniz.

Düşünmeniz bile yeterli ve inanın şu an temin edip bana ulaştırmışsınız kadar da değerli...
Aldım ve memnuniyetle (kocaman bir hediye olarak) kabul ettim...

Ayrıca burada görmekten ötürü de çok çok memnun olurum...
Tabi ki sadece okuyucu olarak değil, gönülden gelen her bir paylaşımla...

Bununla birlikte, uzun zamandır düşünüp bir türlü gerçekleştiremediğim bir başlık daha açacağım zaten, en kısa zamanda...

O başlıkta; katkı anlamında da güzellikler ekleyebileceğinizi düşünüyorum ki zaten içerik olarak pek çok arkadaşımın katkılarıyla çok daha faydalı olacağına inandığım bir başlık olacak orası...

İlk misafirim olarak da; Kocaman bir hoşgeldiniz diyor, buraya yolu düşecek olan her yolcunun da başımın üstünde yeri olacağını ve duygularının seve seve bu sayfada kabul göreceğini de bu vesileyle belirtek istiyorum. (Ah bir de şu yazı puntolarımı standartlayabilsem, istediğim büyüklükte olunca, profilde koca koca harf karakterleri sevmiorum diye şimdilik böyle kendimce yöntemlerle, biraz da her boyda devam ediyor bakalım ne zamana kadar sürecek bu durum? )

Sevgimle

Evet, işte bu gönderinin tarafıma ulaşmasıyla birlikte;

Bana bunca güzellikleri bir arada yaşatan "Boşluk bakışımın biçimini alıyor" başlığının buraya yansımasının hikayesi böyle.

Kendi küçücük ve incecik olmasına rağmen; yazarı ve içeriği bakımından "aynen yıldızların bize minnacık görünmelerine rağmen, bir teleskop boyutu ya da kendi asıl boyutlarının akıl almaz farkı gibi" engin, derin, kocaman olan bu kitabı, bölüm bölüm buradan da paylaşmak istediğim için açıldı bu başlık...

Buraya yazılacak olan her satırı, çok kıymetli insan sevgili dostuma atfetmek üzere dokunacak parmaklarım tuşlara, her defasında...

Aynı zamanda;

Gerek, söz konusu çok kıymetli dostumu bana kazandıran, gerekse daha bir çok güzel insanı ve dostu bana kazandıran "Kadınlar Kulübü" ne, sembolik de olsa naçizane bir teşekkürüm olarak, arşivde bulunsun istedim, böylesi evrensel, bilimsel, duygusal....... tanımlamalara sığdıramayacağım kadar çok farklılıkları olan güzel satırlar...

Ne kadar hak ettim veya ne kadarını hakediyorum hiç bilemiyorum tabi ki... Ve

Öncelikle;

O güzel ve özel yüreğinde bana böylesi güzel bir köşk ayıran çok sevgili dostuma, her şey için, buradan da hepinizin huzurunda bir kez daha çok teşekkür ediyor, kendisine şükranlarımı sunuyorum.

Ardından;

Yaklaşık dokuz ay kadar bir süredir forumda kazanmış olduğum tüm dostlarıma, yaşça benden küçük olan tüm kardeşlerime, yorumlarıyla ufkuma genişlikler katan tüm kk üyesi arkadaşlarıma ve tabi ki tüm bunların yaşanmasına vesile olan bir ortamı sunan "Kadınlar Kulübü"ne çok ama çok teşekkür ediyor, herkese sevgi ve saygılarımı bir kez daha yineliyorum.

Sanırım artık yazmaya başlayabilirim...

Bu arada; hiç aklıma gelmeyen bir şeyi, nasıl olup öncesinde düşünememiş olduğumun inanılmaz şaşkınlığı içerisindeyim şu an !!!

Sevgili dostum,

Tüm bunları paylaşıp paylaşmamak hususunda, öncesinde görüşünü almayı hiç düşünememişliğimi; bu güzelliğin sadece bende saklı kalmasının, haksızlık olacağı fikrimden ve paylaşmak isteğimden doğan heyecanıma verebileceğini ve bu konuda beni hoş görüp anlayışla karşılayabileceğini umuyorum.

Öncesinde görüşünü almayı düşünemediğim için "Afedersin, kusuruma bakma lütfen" diyorum...

Biraz sabredip yazdılarının devamı bekleseydim , kitabın eline ulaştığınıda okuyacakmışım.

Senin adına , hem bu kadar değerli dostluklar kurduğun için hem de kitaba ulaştığın için sevindim.

Bak nedense bende de hemen sana o kitabı ulaştırma hissi oluşturdun , var sende bir şey var

Bu kitapta yer alan satırların sahibine ve bu kitabın basımına kısacık da olsa değinmeden alıntılara başlamak, büyük haksızlık ve bir okadar da etiksiz olacağı için, öncesinde bir kaç satırla bunları da paylaşmayı daha doğru buluyorum.

Malum, kopyala yapıştır kolaylığı, artık (ayrıntı olamayacak kadar önemli) bu ayrıntıyı hepimize gittikçe untturmaya başladı. Olabildiğince, her bir şeyde, asıl çıkış bulan insanları yani asıl sahiplerini de beraberinde hatırlamak ve bulundurmak hiç birimiz için çok da zor olmamalı.

Eğer istersek ve ihtimam gösterirsek, hepimiz bunu kolaylıkla başarabiliriz sanırım...

Ah, ah !!! Yoksa ben farkında olmadan "biri bana bu kitabı ulaştırsın mı demişim acaba?" diye geriye dönüp bir daha okudum şimdi bir panikle... :26:

Lakin, öyle bir şey zaten hiç aklımdan geçmediği gibi, aynı zamanda bana göre buna yakın bir ifade de bulamadım orada.

Gördüm ve anladım ki; (Sevgili Nasrettin Hoca aklıma geliverdi bir anda) keramet bende veya yazılanda değil, o satırları okumalarının ardından, kendi güzellikleriyle yeni anlamlar katanlarda...

Son düzenleme:
Ablacim, mutluluk ve guzellikler gamzelerinim icimfe hep kaybolsun
Ne mutluki seni tanidim. Bu guzel hikayeyi merakla takip efecegim.

İşte, güzelliklerden biri daha gelmiş...

İyi akşamlar ve hoşgeldin. Ne iyi ettin ... (Bugün zaten uzunca görüştüğümüz için, tekrar hal hatır sorma gereği hissetmiyorum.)

Ve aynı anda yazmışız ve sen benden önce davranmışsın...

Eh, hızlı gençlik işte... Benimle bir olur mu hiç?

Çok ama çok teşekkür ediyorum, çok naziksin ve sevgin benim için hem özel hem güzel... Eksik olma, neredeyse her gün sabah telefonuma ilk gelen mesajların sahibi olmayı da bir şekilde başarıyorsun zaten.

Bilakis, o şans ve mutluluk asıl bana ait olmalı...

Son düzenleme:
Candann ;var sende bir şey derken '' sendeki çekim gücünden '' bahsetmek istemiştim.

İyi bir şey söylemek istedim yani :26:

Nietzsche'nin bir sözü vardı , anımsıyordum bakıp buldum şimdi.Kitap ismini oradan mı esinlenmiş acaba ?

' ' Boşluğa fazla bakarsan o da sana bakmaya başlar ' ' sözünden bahsedilmiş mi kitapta merak ettim .

ben senden aldigim enerjinin kacta katini yansitiyorum acaba
Sen cok seye tas cikartirsin da bir o kadar mutevazisin
Umarım o güzelliklerinden bir parcada olsa kendime örmek alabiliyorumdur.

Bu başlığı açmak için, sanırım büyük bir zamanlama hatası yaptım galiba...

Çünkü, fırtına denilebilecek bir lodos eşliğinde olduğu için midir bilemiyorum ama sürekli bağlantım kopmakta ve başladığımdan beri, yazdıklarımı sürekli bir kaç kez tekrar yazmak durumunda kalıyorum.

Ama olsun, hiç sorun değil...

Şu an bunları yazmama vesile olan süreci bana yaşatan arkadaşımı düşününce, böyle bir şey bile yüzümdeki tebessümü eksiltemiyor...

Elimdeki kitap; en ufacık bir deformasyona uğramamış, son derece ihtimamla korunmuş olduğunu söyleyebilirim.

Öyle ki; arasına ek bir yaprak olarak ilave edilmiş not dahi, aynı şekilde sanki matbaadan yeni çıkmışçasına ve hiçdokunulmamışçasına düzgün muhafaza edilmiş durumda.

Bahsi geçmişken, bu bilgiyi de paylaşmak gerek. Şöyle yazıyor üzerinde…

Bu serüvene girişirken,
150.kitap bizim için bir hayaldi.
Bugün bu hayali gerçek kıldık.
Nice güzel kitaplara…

Prof.Dr. Namık Kemal Pak
TUBİTAKBaşkanı

Alıntılamaya başlayacağım satırların sahibinden hakkıyla ve yeterince bahsedebilmek ise zaten buralara sığamayacağı gibi, aynı zamanda bilgi düzeyim de asla yetemeyeceğinden;
Böyle bir şeye yeltenmek bile komik ve olsa olsa haddimi aşmak, olur…
Diyerek, bu konuda da - çok sevdiklerimden olan bir videoyu –eklemek suretiyle, artık kitabı aktarmaya başlayabilirim sanırım…

(Orada söylenilenlerin hiç birini anlayamıyorum.

Lakin, buna rağmen; bilimin, bilginin, bilgeliğin, öğretmenliğin, sevginin, insan olmanın, paylaşmanın aynı zamanda tebessüme dönüşmüş hali dedirten bir hisle ve çok severek dinleyip izleyebiliyorum, hiç bıkmadan ve sıkılmadan ...

Son düzenleme:
Özellikle; 5. 13. 23. 28. 40. 44. 57. 58. 59. ve 1.3 dakikaları mutlaka bir göz atın ve bu bölümleri pas geçmeyin derim ben naçizane.

Komple -müthiş bir yaşam alanı- olması yanında, özellikle küre ve kitaplık da benim defalarca bakıp bakıp durduğum şeylerden sadece ikisi ...

Le conteur d'étoiles suite et fin - YouTube

Gölün suyu dingin. Hava hafif sisli. Yaprakların taze yeşili dağların soluk mavisi üzerine düşüyor. Kıyılarda sırayla çanlar öğleyi vuruyor.

Bir tekne geçiyor. Gülüşmeler duyuluyor. İnsanlar eğleniyor. Yaşamlarında bir andır bu, dünya tarihinden bir an.

Serin rüzgar yüze vuruyor. Yapraklar üzerinde ayak sesleri. Büyük beyaz bulutlardan sızan tatlı ışık. Ormanın koca ağaç gövdeleri altına serilmiş menekşe ve laleden halılar. Hepsi çok güzel... Bu uyumlu anı yakalamak. Zamanın akışı içine dalmak. Geçip giden varoluşun atışını algılamak. Yaşam anların art arda gelişidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…