Satın alacağım evle ilgili kafam karışık

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Asansör boşluğuna nasıl oda yapılmış? Demek ki projede asansör var ama yapılmamış. Bu evin iskanina baktınız mı? Böyle bir ev almazdım, ama paranın yarısını vermişsiniz nasıl geri alacaksınız

aranızda sözleşme yapıldı mı? iskanda bu oda gözükmüyorsa usulsüzlüğe istinaden sözleşmeyi feshetme yolları mutlaka vardır. eğer sözleşme yapılmadan parayı ateşlediyseniz çok uğraşırsınız.

cok üzüldüm gercekten
benzer bir sey de ben paylasacagim
deprem bölgesinde calisirken bu fotografi ben cektim cok sasirdigim icin
bu binada 1. kattaki, 3. kattaki 4-5 kimsenin burnu kanamadi. Hatta esyalarini bile kurtaranlar oldu.
ama ikinci kat tamamen çöktü, icindeki malesef yasli ciftin cenazesi cikti
biz de anlayamadik nasil oldu diye ama muhtemelen duvar kirma gibi bir sey yasandi
aslinda keske onlemler daha şıkı olsa insanlar böyle seylere cesaret edemese.

Ayy bizim apartmanda da ikinci kattaki bir komşu iki balkonunu da odaya kattı duvarı kırıp. Hep apartmana da zarar verdi mi diye korkarım ben de.
Aslında böyle tadilatlara izin verilmemeli yasak olmalı.
Konu sahibi parayı kurtarabilirsem alma o evi. Sıkıntılı bir durum

Ev alırken tapuyu görmeden alma bide ev sahibinden takyidat belgesi iste. Bende yazdan beri ev almaya uğraşıyorum kaç tane ev gördüm gezdim tapuyu görünce vazgeçtim hiç biride ilanda yazilan gibi çıkmadı. Kat mulkiyetli yazıyor tapuyu görüyorum kat irtifakli cikiyor bina yaşı 10-15 diyor yüz yüze konuşunca 30 üstü çıkıyor.Butçene uygun ev bulmakta zor iş.

Eve exper geldi exper evin İskanı varmı yokmu diye bakar mii zaten bakıyor mu
Eksper ne yapsın belgeleri, satınca işine gelip gelmeyeceğine kredi verilmeye değer mi diye bakar. Tutup belediyeden çizimlerini bakacak hali yok ki

Normal şartlarda balkonları cam balkon yapmak,balkonu mutfağa katmak falan bile izinsiz yapılamayan şeyler ama üzerinde durulmuyor asansör boşluğuna oda yapan muhteşem zeka yüzünden başınız derde girer.
Binada biri veya gıcık olan biri yapı denetimi şikayet eder kafası atar kontrole gelirlerse izinsiz her şeyi sökerler
Yoruma katılıyorum

Asansör olmaması sizin lehinize. İhtiyacınız olmadığı halde bakımıyla, masrafıyla uğraşmayacaksınız. Balkonu mutfağa katan da çok gördüm, sorun olmadı. Amaaaa asansör boşluğundan kendine oda çıkaran hiç görmedim. Bu sizin başınıza ciddi dert açabilir. En basiti şu an evi gördüğünüz büyüklüğe göre ödeme yapıp alıyorsunuz. Yarın bir komşu çıkar, asansör yapılsın der ya da öylesine şikayet eder hem 1 odadan olursunuz hem de tadilat masrafı çıkar.

Ben olsam böyle katakulli yapılmış bir evi almazdım. Gerekirse içi yapısız olsun ama planı dahilinde olsun.

Paranın yarısını neden önden verdin anlamadım.
Dairedeki tadilat sıkıntılı bence. sorun çıkartır.
Belediyeden soruştur. Gelip baksınlar. Büyük ihtimal kaçak diyecekler. O zaman bu gerekçe ile paranı geri alabilirsin. Şimdi vazgeçtim dersen verir mi bilemiyorum.

Bence belediyeden mutlaka imar planını isteyin. Yapılan tadilatlar için gerekli izin alınmış mı araştırın. Cam balkon vs neyse de asansör boşluğunu eve katmak artık son nokta yani. Kolona kirişe zarar verilmiş mi, örülen kısmın betonu sağlam mı, yarın bir gün asansör yapılırsa ya da biri şikayet ederse başınıza büyük iş çıkar.

aynı bu şekildeydi ama 1 var 2 kat yoktu. 3 ve 4 te gerisi vardı. Tost gibi sadece o kat gitmiş. Bir de şehrin tam göbeğinde yani aşağı indiğin an direkt merkezdesin, evin içi lüks ve modern bir yapıda.

Hani ev alacak olsan direkt ilk tercihlerden olur. Babamla bakmıştık ve babam "Fazla makyaj yapıp, şekil değiştiren kadınlar gibi, bu ev bana güven vermedi çok fazla oynanmış" demişti.

Ne bilelim başımıza deprem gelecek. Muhit güzel, ev aşırı güzel diye tuttum ama babam soğuttu o evden sürekli. En son çıkmıştım babamın ısrarıyla.

zaten yasak aslında. ben evin tadilatını yaptırırken bir duvarı yıkmak istedim, belediyeye sordum, olmaz deyince ellemedim. ama kimsecikler sormuyor kafasına göre yıktırıyor. biri şikayetçi olursa belediye gelip kontrol ediyor ve eski haline getirilmesini talep edip ceza kesiyor. aslında deprem bölgelerinde hakikaten şikayet etmek lazım böyle insanları

Bende deprem bölgesinde bu şekilde bı bina görmüştüm, 2.katta inşaat durmuş ve üzerinden bir kış geçmiş demirler falan yagmur kar alınca çürümüş, sonraki yıl yeniden başlanmış inşaata ve katlar bitirilmiş. 3.kat tamamen yok olmuştu. Ne tuhaf işler ya birilerinin sorumsuzlugu, dusuncesizligi para hırsı yüzünden kimler kimler acı çekti.

kesinlikle... mesela yine bizim alandaki bir adam gecekondu yapmis, temeli bir kata uygun. sonra cocugu evlenmis ikinci kat cikmis, ucuncu kat cikmis. bir sekilde izinleri alinmis onca yilda : (
sonuc olarak birinci kat sapasaglam, adam kapiyi acip da cikmis. ama ikinci ve üçüncü kat tamamen o paylastigim resimdeki 2. kat gibi, yok olmus
yine baska bir adam coluga cocuga karisinca evini bi kat büyütmüş o evde malesef vefat etmisti.
tabii ki temeli kolonu kalitesiz malzemeden, un gibi duvarlari olan evler var ama insan eliyle bozulan da cok ev var ben de cok sasirmistim gördüğüm her seye. ezberim bozulmustu nasil olur boyle sey diye

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…