Satılık ev sorunu

Watahiwamossi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2023
1.779
1.944
53
Merhaba arkadaşlar ihaleden satılık hacizli ev aldı kardeşim Satış yapıldı tapuyu aldık. Eski ev sahibinin evi boşaltmasi için 15 günlük yasal süre verildi. Eski ev sahibi her gün arayıp evi bize geri verin diye rahatsız etmesinden bıktı üstelik en düşük fiyattan istiyor. Biz evi satmak istiyoruz eve emlakçı getirip içerisinin resimlerini çektirmek için eve girmeye hakkımız var mı? Yanlış bir şey yapmak istemiyoruz bilenler yardımcı olursa sevinirim.

Merhaba arkadaşlar ihaleden satılık hacizli ev aldı kardeşim Satış yapıldı tapuyu aldık. Eski ev sahibinin evi boşaltmasi için 15 günlük yasal süre verildi. Eski ev sahibi her gün arayıp evi bize geri verin diye rahatsız etmesinden bıktı üstelik en düşük fiyattan istiyor. Biz evi satmak istiyoruz eve emlakçı getirip içerisinin resimlerini çektirmek için eve girmeye hakkımız var mı? Yanlış bir şey yapmak istemiyoruz bilenler yardımcı olursa sevinirim.
Evden çıkmam diyor mu ?

Hukuka aykırı davranıyor, hatta sizin bile bilinmemeniz gerekirdi. Neden böyle bi iletişime girdiniz. Şikayet edin.

İki taraf için de zor bir durum. Kim bilir ne geldi başlarına:(
Güya 150 bin lira bankaya borcu varmış tebligatlar gelmiş kimse görmemiş nasıl şeyse evde oturanlar var aile apartmanı evin içinden bile fotolar var çekilmiş keşif için son ana kadar 3 gün itiraz süreleri var kimsenin kılı kipirdamamiş şimdi bizim ödediğimiz parayla borçlar ödendi ev kıymete bindi

Guzellikle cikmiyorsa icraya verin girsin. Biz o sekilde cikardik. Suan kirada ev bulmak cok zor farkindayim. İnsanlar zor durumda fakat ben evimi kimseye zor durumda diye satmak zorunda degilim. On tane evim olur birini bagislarim ama hepimizin durumu benzer. Gerekli sureyi tanidiysaniz ev bulmalari icin zorla cikartmak disinda yapabiliceginiz pek birsey yok.

Eğer adam verdiğiniz parayı verecekse satın adama evini geri . Böyle bir zorluğa kimse düşmek istemez . iki taraf ıcınde hem zor hem vicdani

ama vicdan yapacağınız bi durum yok kimsenın hatalarının ceremesini siz çekmek zorunda değilsiniz . sonuçta resmi yollarla alınmış .aile de ilk alma hakkına sahip olduğu halde almamış

Daha da asagısına istiyorsa kimseye hayır yapmak zorunda değilsiniz icraya verin çıkartsın

Fotoğrafla ilgili yasal düzenleme yok bildiğim kadarıyla, mahkemeye başvurmanız gerek bunun için
hakimin inisiyatifinde ama olumlu sonuç çıkacağını sanmıyorum fakat evi göstermek zorunda tabii alıcılara.

Asla dusunmeyecegim bir secenek. Sizde satacakmissiniz, cok garip nasil sorunsuz gecebilecegini dusundunuz
Aglayanin malinin gulene yaradigini hic gormedim Allah iki tarafta da yasatmasin bu durumu
O da millete borç takip ödeme yapmamış adamda mahkemeye müracaat etmiş olacağı bu sonucuna katlanır. Madem parası vardı da niye ödememiş borcunu da icrayı kaldırmamış.

Ay çok cesaretlisiniz
İnsan icradan ev alır da hayrını görür mü? Hiç sanmam
Niye görmesin icra niye var mal satılıp borclulunun borcunu ödemek için onun borcu benim verdiğim para ile ödendi kimse bana evi bağış yapmadı. O zaman borcuna sadık kalıp ödeseydi de alacaklı da icraya vermeyeseydi. Sonuçta yasal bişey mahkeme sattı bende para ödeyip aldım.

Niye görmesin icra niye var mal satılıp borclulunun borcunu ödemek için onun borcu benim verdiğim para ile ödendi kimse bana evi bağış yapmadı. O zaman borcuna sadık kalıp ödeseydi de alacaklı da icraya vermeyeseydi. Sonuçta yasal bişey mahkeme sattı bende para ödeyip aldım.
Yasal değil demedim ki.
Ahlı mal sonuçta. Kimseye bereket getirmez. Ağlayanın malı gülene yar olmaz derler. Ben inanırım,çevremde de çok gördüm hepsi zor zamanlar geçirdiler.

Ben şuna çok inanırım; Ağlayanın malı gülene hayretmez. İcradan satılan evi en baştan almazdım.
Alacaklı da ağlamış demekki icraya vermiş borclunun evi de ona yaramamis o zaman bu mantıkla düşünürsek. Öde diye kaç tane tebligat gelir niye ödememiş o zaman adama borcunu en son çare satılığa çıkarmak.

Back
X