- 25 Ekim 2010
- 476
- 15
- 118
Kızlar heyecandan ölüyorum dıye konu açmıştım ve perşembe akşamı istemeye geldıler kalabalık olduğundan erkek ve kadınlar ayrı oturmak zorunda kaldı ve her iki tarafda da isteme oldu amcamla baban bız haber verırız sıze ama ilk gelmede olmaz demış bırde erkek tarafı çok sessız sakın kalmış kadınlarda erkeklerden haber gelmeden verdık dedıler ve kayınvalıdem hemen ne istiyorsunuz ne yapmamız lazım fıye ısrarla sordu altın olayını falan fazlasını yapamam falan dıye konuştu durdu bız şimdi zamanı değil sonra konuşuruz demıştık ama anlamadı sonra babaannem kaynana ne lazım falan dıye sordu durdu demış amcamda kızı verdık mı kı ne alıncağını soruyor dıye kızmış kı bız isteme akşamı perşembeye söz c.teside yanı bugun alışverış yapılır demıştık ve bır bahane uydurup ertelememız gereklı dıye aradım ve aklım çok karışık arkadaslarım bır gelmede kız verılmez sorun etme dıyorlar ama bızım erkekler kız verırken çok anlayıssız oluyor kı zaten babamla ram çok kötü bazı sorunlardan benı zora sokuyor şimdi sizlede nasıl olmuştu bır de kaynananın yaptığı çok ayıptı hıç dınlemıyor sonra konusuruz dıyoruz bız sukadarını yaparız dıye tutturdu tamam yapıcağıda bızım kabulumuz ama ne yapıcağımı sasırdım ya babamlar vermeyız derse amcam her şey adetıyle olucak demış bız 1 yıl sonra gelın dersek ozaman gelıcekler dıyor babamla falan erkek arkadasım ya vermezseler dıyor kızlar akıl verın sessız sakın bızımkılerın kararınımı beklıyeyım ortalığı germeden bırde vermeyız derseler bız her şeyımızı ortak yaptık 6 yıl emek verdık ailemın sözünden çıkamam diğer kuzenlerımı isteyenlerede yaptılar aynı şeyı tamam ama benım kaynana kayınpederde adamı sınır edıcek cınsten kayınpeder konuşmaz kaynana susmaz kötü anlamayın ama cahıller bıraz lafta dınlemıyorlar çok kötüyüm ya buralara gelene kadar neler atlattık tam oldu derken yıne sorun kız evı ne derse o lur kaynana düğün tarıhını nışan tarıhını bıle koymuş kafasında kı ben ona bız ne dersek o sız karar veremezsınız dememe rağmen yıne aynı huy işte değiştiremıyorsun