Sarraf olan altından anlayan bakabilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaşasınnn biz onlar gibi değilizzzz :))) Valla biz de herşeyimizi kendimiz yaptık. Hem daha kıymetli oluyor herşey. Gözü tok oldu mu insanın huzuru yerinde olur. Az beklenti çok huzur

Bu arada Bebeğini hayırlısıyla kucağına al büyüt inşallah canımm.

Yaşasınnn biz onlar gibi değilizzzz :))) Valla biz de herşeyimizi kendimiz yaptık. Hem daha kıymetli oluyor herşey. Gözü tok oldu mu insanın huzuru yerinde olur. Az beklenti çok huzur
Aynen öyle cnm rızk Allah'tandır bunun bilinciyle yaşamak lazım ben her zaman derim ihtiyacından fazlası senin değildir böyle büyük yatırımlar hele ki ailene değilse kendi çıkarına ise rabbim bu kadar hesapçılığı sevmez ben bu dünya da daha paraya Mutlu olanı görmedim. Allah herkese akıl fikir anlama gücü versin .Madde alemine o kadar dalmışız ki huzurun anlamını unutmuşuz

At nişanı cınım. Bilezikler de başlarına at. Bu ne terbiyesizlik. Vaktinde az yiyip para biriktirip sana hak ettiğin(!) altını vermeleri gerekiyordu. Eltine ne yaptılarsa kuruşu kuruşuna sana da vermeleri gerekiyordu. Cok ayıp ayyyyyyy ne kınadım !!!!!!!!!!!!!

Tövbe tövbeeeeeee........

Valla senin gibi kuruş hesabı yapan gelinim olsa nefret ederdim herhalde. Kime ne isterlerse alırlar. Bu ayrım da değil haksızlık da değil. Keyiflerinin kahyasi da degilsiniz. Almak zorunda hiç değiller. Altın istiyorsanız kendiniz çalışın alın. Burada başlık açmaya utanirdim ben. Milletin eline bakmaya utanirdim. Gelinliğimin parasını vermek istediler onu bile almadim. Kimseye minnet etmem. Kimse karsisinda boynumu bukmem. Şimdi kimse ağzını açıp bana bir şey diyemez. Ona rağmen zorla ev aldılar eşime. Kendi değerinizi kendiniz dusuruyorsunuz. Hayati bu hesaplari yaparak basitlestirip degersizlestiriyorsunuz. Gerçekten bunlarla mı ugrasiyorsunuz?

Boyle kuzu goturme filan kaldi mi artik ben sok ben iptal.

Kirma ne onu da bilmiyorum zaten, ama yeni gelinlerin altin yarisini da sevmiyorum. Ama kayinvalide bariz hata yapmis, duruna gore iki geline de ayni alacakti. Eltinizde nisanli filan mi yani ona da kirma yakin zamanda mi takildi? Tutup 2 yil once takilan kirmadan bahsediyorsaniz olmaz, o zamanlar para vardir almislardir simdi yoktur alamamislardir.

İlk paragrafı okurken şok oldum kız :) Neyse ki kinayeymiş hahahaha

Yuh artık bu nedir ya. Bende nişanlıyım ama evin tek geliniyim ettim vs yok. Kuzum da yok   bunlar eskide kalmadı mı ya? Bizim apartmana nişanlım kuzu getirse alnında bilezik olsa tüm apartmana rezil oldum deyip dışarı çıkmam  sende bir tuhafsın valla. Şimdiden yok eltime şöyle böyle. Ahhh canımm yaa sen kesin ekonomik özgürlüğü elinden olmayan bir bayansın herşeyin altına bağlamışsın yazık sana

O suslu puslu hayvancagizlara altinda mi takiliyormus. duydugum iyi oldu evlenirsem her ayagina birtanee altin takin boynuzun da besi birlik asin oyle gelin dicem. Benim neyim eksik ayol. Senin altin hesabini bilemeyecegim canim ama.bak benim gozumu actin

Anaaa kırma burmaymış maşallah size
Hiç aklıma gelmemişti
2 li 3 lü yıldız da demekki sıra sayısı
Peki tarih nasıl oluyo 1987 yazıyo demiş konu sahibi, bileziklerde tarih yazmaz benim bildiğim

Ayy bende nisanliyim.
Koyun getirdiler ben nasil sok oldum böyle adet mi kalmis dedim ve üzerine bir de mahcup oldum yük oldum diye altin koyup getirseler daha da kötü hissederdim.
Gercekten bu ne böyle..
Iki eltim var onlara ne yaptılar ne ettiler hiç bir fikrim yok.
Ne yani nisanlilik süremiz kurban bayramina denk gelmese idi fakir mi kalacaktiniz.
Ben mahcup hissedince babamlar bu hatir saymaktir, öyle kötü hissedece bir sey yok. Tatli bir ani olarak hatirlayacaksiniz sadece dediler..
Yani maksat bu olmali kesinlikle.

Kirma ne demek, yildizli kirma be demek hiiic bilmiyorum, tek bildigim birinin dusunup aldigi hediyenin ederinin hesaplanmasi, begenilmemesi, baskasina alinan hediyeyle kiyaslanmasi cok cok ayiptir.
Kimse size hediye almak zorunda degil, iclerinden gelmis almislar, tesekkur etmek gerekirken para hesabi yapmak ne ayip...

Anaaa kırma burmaymış maşallah size
Hiç aklıma gelmemişti
2 li 3 lü yıldız da demekki sıra sayısı
Peki tarih nasıl oluyo 1987 yazıyo demiş konu sahibi, bileziklerde tarih yazmaz benim bildiğim

Valla o seneleri bende anlayamadim :) acaba milyemlerimi kastediyo diye düsünmedim degil, su 916, 750, 585 fln yaziyo ya :)) belki onlari tarih sanmistir =)

yahu ne kotu adetler bunlar, ne acaip dertler.. yaptiginiz sey cok ayip. oldu olacak bir de eltinizin kolundaki altinlari 1-2 saatligine isteyip bir kosu kuyumcu terazisinde tarttirin, onu da soyleyin nisanliniza ve ailesine, ona su kadar gram takmissiniz ben de aynisindan isterim diyin...

Haksizlik yapilmasin diyorsunuz da, valla ben size daha fazla altin takilirsa gidip eltinize nispet yapip "benimki seninkilerden agir" diyeceginizi dusunuyorum. Oyle bir elektrik aldim sizden. Nisanlinizla birlikte mutlu mesut yasayacaginiza, verilen hediyenin degerini bilip minnet duyacaginiza, hala "benimki daha mi hafif, acaba bana az mi yapildi" kendi degerinizi dusuren hareketler icerisindesiniz. Altina bu kadar merakliysaniz kuyumcuyla evlenmeniz gerekiyordu, siradan biriyle degil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…