• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sarraf olan altından anlayan bakabilir mi ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bilmem epeydir girmiyordum siteye.
Ben giderken aktif kullaniyordu forumu.
Mesele unlu olmasi degil altina karsi ilgili olmasi :KK66:

Ünlü olmasinin sebebi zaten altina karsi ilgisi ve bizleri dehsete dusuren yorumlari. :KK66:

Konu sahibesi ben cidden merak ettim eltinize kirmayi kac yilinda takmislardi? :p Ona da kuzu alninda mi takmislar?

yaa aman bisver vermisler iste bilmemne diyenleri anlamiyorum haa.. ne kirmadan anlarim.ne altindan ama bana yapilandan fazla yapamaz eltime.. basbayagi ayrim olur.. kimse de kendine yapilsin istemez.. sana gelene kadar kalmamis vs diyenler,dusunup ayiracakti o zaman
Evlenirken sadece kurduğum yuvaya baktım. Herşeyi eşimle çabalayıp yaptık, bilezikler geçtim bir küçük altın bile alınmadı. Ama benden yaklaşık 10 yıl önce evlenen eltime düğününden altınına her şey yapılmış, hatta görümceme bile her şey yapmışlar. Eşime sıra gelince bir şey kalmamış ellerinde. Ama inanın bunu dert etmedim(kendim çocuklarımı asla ayırmam, ama ileriyi düşünememişler benim sorunum değil bu). Eğer bunları kafama takıp dertlenseydim, dır dır yapsaydım bu kadar huzurlu ve mutlu bir yuvam olmazdı.

Kız öyle deme eltine yapılıyor sana yapılmıyor ama sonra eltin her işlerine koşmak zorunda kalıyor sen bacak bacak üstüne atıp oturuyorsun eltin sevilmiyor sen gözü tok olduğun için seviliyorsun Bayram'da eltin ben tatile gidicem deyince kıyamet kopuyor ama sen ben tatile gidicem deyince dönüşte uğrayabilirseniz gelin kızım özledik oluyor bence altından daha gıymatlı bunlar :halay:
oyle olursa kiymetli olur tabi canim.. onlar paha bicilemez :)

Elbette olmali ozaman evlat ayrimi olmaz mi ... size yapilmasa hep digerine kayırılsa banane diebilecek misin
Bu dünyadan mezara hiçbirşey götüremeyeciğimizi düşünürsek sağlık huzur ve mutluluk bir insanın sahip olabileceği en DEĞERLİ hazinelerse...
Hmmmmm...Burda hesabı yapılması gereken unsurların bilezikler yada ayarları olmamalı.Onlar yerine evinin ihtiyaçlarını karşılasalar daha güzel.
Allah teâlâ ağız tatlılığı sağşık huzur ve mutluluk nasip etsin gerisi bileziklerin içi kadar BOŞ... ;)

Eltine yapılırken durumları varmış demekki size yaparken sıkışmışlar. Ayıp olmasn diye de kadın kendi altınını vermis üstelik hatırası olan şeyler.

Bu tarz seyleri nişanlınıza nasıl söyleyebiliyorsunuz "bak eltime yapmislar ama bana yapmamislar" diye. Ben erkek olsam baya bi soğurdum nisanlımdan bu durumda

Değerimi saygı ile görmek isterim: kuzu ne, kırma ne, yıldız ne bu devirde?
Yineliyorum kimi büyükler küçüğü saymazlar, iki kırma burma takip ne yaparlarsa yapsın saygı gormeyi beklerler. Siz buna ortam hazırlıyorsunuz bunu yaparak.
Eşinizle kendi kararinizla, maddi-manevi güçlerinizi birleştirerek, kendi ayaklarınız üzerinde durarak evlenmediniz sanırım. Keşke bu şekilde olaya bakıp, tek beklentiniz saygı görmek olsaydı. Ama siz kendinizi bu şekilde bir eşya gibi sunuyor gibisiniz. Siz bir bireyseniz, kendinize gelen hediyeye göre değer bicmekten vazgeçip, ayaklarınızın üzerinde durup, sadece ve sadece saygı bekleyin.

aaaaaaaaaaaaa !
Nasıl sana eski altınları takarlar hem de iki yıldızlı.
Bence çok ayıp etmişler,dünyayı başlarına yıkmalısın,eltine senden çok kıymet veriyorlar demek ki hiç hoş değil.Bu dünya savaşı sebebi :mad:

Bir de bir şey takıldı aklıma, hadi bilezikleri(kırmanın bilezik olduğunu varsayarak yazıyorum) incelediniz, eltinizinkilerle karşılaştırdınız, ailenizle dedikodusunu yaptınız filan da, nişanlınıza bunu nasıl söyleyebildiniz. Kusura bakmayın ama bayağı bir yüzsüzlük.

Ailem eşime hediye alacak, o da kardeşimin eşinin hediyesiyle karşılaştıracak bir de bunu bana söyleyebilecek. Çok şükür o kadar basit karakterli bir insanla evli değilim.

Ayy sana 30 senelik altını getirmiş yani. Kakalamışlar sana. İçi dolu diye de kandırmışlar bir güzel:KK70:

22 ayar olsa bile önemli olan gramdır. Sanki şuan kuyumculardaki 5 ayar da içi boş te allahım ya.

Ayy kuzu muhabbetine neler yazcam da neyse bayadır banlanmıyorum :sampiyon:

Bu kırma nedir çok merak ettim ve bilezik olduğunu varsayarak google amcaya kırma bilezik yazdım, bunlar çıktı ama yıldız olayını çözemedim.

bilezik.webp

Vay be şanslı bir kadınmışsınız, bayram hediyesi olarak hem kuzu hem kırma :KK53:

iyi de hediye bu. zorunluluk mu var şu gramda olacak bu değerde olacak diye? düşünmeleri yeter bence.
bir çeyrek altın da gelebilirdi, altınsız koyun da gelebilirdi, hiç bir şey gelmeyedebilirdi.
siz bayram hediyesi olarak onlara ne aldınız?

eltinize ne takıldığı da pek sizi enterese etmesin derim. boşuna kendinizi yorarsınız. benim eltime bana takılanın belki 5 katı takıldı. kaynım işi gücü yerinde varlıklı bir adam, ailesine hiç masraf ettirmedi, onlar da o dönem elde para kalınca bol bol aldılar. düğünde takılan seti falan kaynım kendisi aldı en gösterişlisinden. şimdi gidip bunun hesabını mı yapayım? insanların bir bildiği düşündüğü vardır, bırakın onlar düşünsün. siz hala çevrenizde size hediye yollayacak kadar iyi insanlar olduğu için keyfini sürün.

Bu kırma nedir çok merak ettim ve bilezik olduğunu varsayarak google amcaya kırma bilezik yazdım, bunlar çıktı ama yıldız olayını çözemedim.

Eki Görüntüle 1885059

Vay be şanslı bir kadınmışsınız, bayram hediyesi olarak hem kuzu hem kırma :KK53:
Google bile yanlış biliyo canım. Bunlar trabzon hasır bilezik, kaburga kelepçe filan.

Google bile yanlış biliyo canım. Bunlar trabzon hasır bilezik, kaburga kelepçe filan.

Yav bu kırma neymiş ki google amca bile bilmiyor.

Konu sahibi lütfen bizi aydınlat, bir foto paylaş.

Gerçekten çok merak ettim kırmayı.

Yav bu kırma neymiş ki google amca bile bilmiyor.

Konu sahibi lütfen bizi aydınlat, bir foto paylaş.

Gerçekten çok merak ettim kırmayı.
Bence burma bileziği tarif ediyo. Onun da tekli ikili üçlüsü var. Ama yöresel olarak kırma diyolardır bence.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X