- 8 Haziran 2013
- 56.953
- 151.276
- 898
Evet hanımlar,
Bugün sizlere Sarıyer poğaçası yapmaya karar verdim...
Malzemeler;
-2 buçuk su bardağı un
-150 gr margarin yada tereyağı
-1 yumurta
-1 paket instant maya
-1 yemek kaşığı toz şeker
-yarım tatlı kaşığı tuz
-yarım çay bardağı su
Arası için;
- Beyaz peynir
Üzeri için;
-1 yumurta sarısı
-1 fiske pudra şekeri
-susam
Yapılışı;
Ilk olarak kaseye un, margarin, yumurta, maya, toz şeker, tuzu ekliyoruz. Yarım çay bardağı su ile yoguruyoruz. 1 saat üzeri kapalı dinlendiriyoruz
Mayalanınca tezgahın üzerine un serpip yoguruyoruz. Mandalina kadar koparıp bezelere ayırıyoruz. (Ben 9 beze elde ettim) Tezgahın üzerinde parmaklarımızla açıp genisletiyoruz. Ortasına peynir koyup kapiyoruz, ortasından elimizi yan şekilde tutup bastırıyoruz.
Üzerine pudra şekeri ekledigimiz yumurta sarısını suruyoruz. Susam serpip 30 dk tepsi de mayalanmasını bekliyoruz. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kizarana kadar pisiriyoruz.
Sıcak servis ediyoruz.
Bugün sizlere Sarıyer poğaçası yapmaya karar verdim...
Malzemeler;
-2 buçuk su bardağı un
-150 gr margarin yada tereyağı
-1 yumurta
-1 paket instant maya
-1 yemek kaşığı toz şeker
-yarım tatlı kaşığı tuz
-yarım çay bardağı su
Arası için;
- Beyaz peynir
Üzeri için;
-1 yumurta sarısı
-1 fiske pudra şekeri
-susam
Yapılışı;
Ilk olarak kaseye un, margarin, yumurta, maya, toz şeker, tuzu ekliyoruz. Yarım çay bardağı su ile yoguruyoruz. 1 saat üzeri kapalı dinlendiriyoruz
Mayalanınca tezgahın üzerine un serpip yoguruyoruz. Mandalina kadar koparıp bezelere ayırıyoruz. (Ben 9 beze elde ettim) Tezgahın üzerinde parmaklarımızla açıp genisletiyoruz. Ortasına peynir koyup kapiyoruz, ortasından elimizi yan şekilde tutup bastırıyoruz.
Üzerine pudra şekeri ekledigimiz yumurta sarısını suruyoruz. Susam serpip 30 dk tepsi de mayalanmasını bekliyoruz. 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kizarana kadar pisiriyoruz.
Sıcak servis ediyoruz.
Son düzenleyen: Moderatör: