Sarimsak kokusu

Koku sorununuz hepmi vardı ? çok geçmiş olsun.ameliyattan başka çözüm yolu yokmu ya ameliyat olmadan belki atlatırsınız.benim gebelikte çok duyarlı oluyorum zor bir durum.
Vardi ama ara ara olur gecerdi. En son koku kaybi yasadiktan sonra hic gecmedi. Son 5,6 aydir surekli bununla yasiyorum. 5 farkli doktora gittim. En son bir profesöre gittim. Bana once bi damla verdi ama ise yaramadi. Ya botoksla sag taraftaki koku hücrelerini felc edecek ya da tamamen ameliyatla temizleyecek, çünkü geri dönüşü yok dedi. Tesekkur ederim

Aynı benim kayınvalide, kızım orda kaldığında eve gelince o bile kokuyor hemen banyoya annecim diyorum neyse ki aynı evde yaşamıyoruz ama kadının evi kapıları duvarları bile sarımsak kokuyor Yaşlandıkça inanılmaz bencilleşiyor insanlar her yıl biraz daha gözlemliyorum bunu. Benim eşim aynı zamanda sarımsak yememişsek bildiğiniz trip atar o da tahammül edemiyor kokusuna. Eşinizle konuşun o rahatsız olmuş gibi söylesin sizi katmasın.

Sarımsak yaşlı insanların vazgeçilmezi gibi bir şey. Başın ağrıyor sarımsak tansiyon sarımsak bir yerin ağrıyor sarımsak. Yani bu aşkı bitirmiyorlar. Söylesen de değişeceğini sanmıyorum.

Kokusu buraya kadar geldi benim kv kp tansiyonu yükselince yerdi ayy evin içi buram buram sarmısak kokardı bence yumuşak bir dille söyleyebilirsiniz

Haklısınız. Çiğ sarımsak epey ağır kokuyor,her gün 1 bas yemekte ter kokusunu bile değiştirir insanın. Size yardım etmek için kalıyor olması elinizi kolunuzu bağlıyor ama aynı evin içindesiniz,birazcık dikkat edebilir. Eşiniz anlatsın durumu kırmadan. Bende evimde sarımsak bolca tüketirim,yemeklere,cacığa vs eklenebilecek şeylere ekliyorum fakat,evimde misafir varken herşeyi sarmısağa boğmam yada başkasının evinde sarmısak yiyeceğim diye tutturmam,işyerinde de sarımsaklı,kokan birşey söyleyip yemezdim kimse rahatsız olmasın diye,bu başkalarına gösterilen saygıdır,herkes hakediyor bunu zira nasıl ki ter kokusu,ayak kokusu vs rahatsız ediciyse bu da öyle yani. Önümüz yaz,hava ısındıkça o koku daha da dayanılmaz bir hal alacak sizin için,şimdiden söylemeniz daha doğru olur.

Ben sarımsağı çok severim. Ama biz ev ahalisi hepimiz ayni anda yeriz. Benimde koku hassasiyetim var. Normal bir insandan daha fazla koku alıyorum.

Soylemelisiniz bunda kirilacak birsey yok bunu ancak ceken yasayan bilir
Bende boyleyim, hayatta cig sarimsak yiyemem yemedim icim istemiyor ztn dusuk tansiyon problemimde var.
Esimde aileside bu sekilde, bu sans ama en basindan biliyorlar, baska hassasiyetlerime saygi gosterdiler biliyorlar bunu dile getirmekten cekinmeyin kizarak biktim gibi degil ama cektiginiz aciyi bilsin orasi sizinde eviniz yahu nereye gidesiniz
Hem dini aciklamalarida var.
1 bas cok fazla o koku bitermi

Şu yaşlıların sarımsak sevdasına da bitiyorum. Benim annemde sağlıklı diyip yemeklere öyle bir katıyor ki apartmandan duyuluyor kokusu. Bekarken kaç kez yemek varken kendime yumurta kırmışımdır.dişlerini fırçala sabaha geçer diye ısrar ediyordu. çalışıyorum en korktuğum şey ter sarmısak gibi pis koku yaymak. Şimdi de eşim. Sucuk manyağı çıktı. Israr ediyor diye cumartesi yaparım pazartesine çıkıyordur umarım

Cig sarımsak cok kokar bilirim. Annem de bi ara çok yerdi
Kizardik artik..sonucta insan yalniz yasamiyorsa yememeli her gün bence Felaket kokuyor
Kokuya hassasiyetini, olmasa dahi her gün yemek ayip. Ama kv nizi kirmadan nasil soylenir bilemedim

pişmiş sarımsak cok kokmaz halbuki. benim annemde kabak ve biber dolması yapinca icine sarmısağı basıyor kendide diyor bir baş sarimsagin hepsini koyuyormuş. suda psitiği icin koku yapmıyir ama sarmisaği abarttiģi icin dolmanin icindeki baska hic bir seyin tadi gelmiyor sadce baskın haslanmis sarmisak tadı. anne koyma şu kadar diyorum niye cok lezzetli oluyor sende sorun var diyor bana.

Izledikleri kadin programlarına cıkan doktorlardan etkileniyorlar galiba sarımsak yedikce ömurleri mi uzayacak zannediyorlar nedir.

Ben birtek benim annem böyle zannediyordum. Megersem annem yasındaki kadinlarda varmis sarımsak düşkünlüğü.

Kokuyor valla. Bir kere asansörden indim, bir katta 6 daire var. Müthiş koku. Dedim kesin bizden geliyor. Eve girince annem güveç yapmış basmış sarımsağı. :) annem de pişmiş sarmısak kokmz diyor ama kokuyor işte

Of her gün o koku çekilmez zaten de koku alma şeklinde problem olunca iki kat eziyet...
Onu çörek otuna yönlendirsene her gün bir çay kaşığı kadar çiğnesin hem ölümden başka herşeye çaresi varmış hem koku açısından tahammül edilebilir ☻

İyi markaların sarımsak takviyeleri var. Anne bu çok daha etkin diye anlatın, sizde iken takviye olarak alır. :)

Ameliyattan önce akupunktur deneyin derim. Kafa akupunkturuyla işitme kaybı düzelen, yıllarca koku alamayıp yeniden koku alabilen hastalarından bahsetmişti bir eğitmen. Modern tıpta tedavisi yok denen bazı rahatsızlıklarda akupunktur gerçekten çok iyi sonuç verebiliyor.

Benim de burnum çok iyi çalışır sağolsun , hiç dayanamam kokulara . Kimsenin başkasını rahatsız etme hakkı yok , kayınvalidenize diş fırçası hediye edin o anlar sanırım. Şeker hastasıdır herhalde ama arada naneli şeker uzatın , sevmiyorsa karanfil verin. Ben anneme diyorum bazen ' anne yine kendini soğana vurmuşsun , git fırçalan diye' :) ayıp değil ki bu söyleyin rahatsızsanız.

Sarımsağı çiğ yemek fazla faydalı değilmiş annecim sarımsağı kozleyip kabuğuyla ocakta iki çevirsin ...öyle yemek gerekiyormuş içindeki vitaminler ortaya çıkıyor ve daha yararlı oluyor bu arada doğru bilgi önceden araştırmıştım yanlış hatırlamıyorsam .... sarımsağı kozleyip yeyince ağız kokusu yapmaz ama bağırsaklardan hava ve katı yolla çıkarken koku yapar...ve çok enerji verir aşırı enerji veriyor gripsen 5 dış kozle parçalara ayır hap gibi yut zımba gibi oluyorsun denedim ..lakin bu çıkıstaki kokusu beni rahatsız ettiği için bıraktım yine kendini aşırı kötü hissedince yapıyorum nadir de olsa

Dip not: kozledikten sonra mutfağı havalandırın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…