Sarimsak kokusu

Arkadaslar tesekkur ederim cevaplariniz icin. Esime soyletecegim. Simdi durduk yere alinir falan, sonra ugrasmasi bana kalir yine. Umarim dikkate alir. Tablet, corekotu falan asla kesmez, sarimsaga tapiyor resmen. Sabah yattigi odaya giremiyorum, yanindan gecerken nefesimi tutuyorum artik. Cok kotu cidden 🤦‍♀️

Kokuyor valla. Bir kere asansörden indim, bir katta 6 daire var. Müthiş koku. Dedim kesin bizden geliyor. Eve girince annem güveç yapmış basmış sarımsağı. :) annem de pişmiş sarmısak kokmz diyor ama kokuyor işte

yemek yaparken yağda kavuruyordur o zaman kokar. en son yemegin suyunu ekledikten sonra butun olarak icine atsa cok kokmaz. Siz annenize anne sarmısağı yağda kavurmak cok sakıncaliymiş en son yemege koyacakmışsin yemek suyunda haşlanınca cok daha faydalıymiş diyin. hic degilse kokusundan kurtulursunuz.:halay:

Zor bir durum sizin ki.
Ne desem bilemedim.
Ama bu kadar çok sarımsak midesine zarar verir söyleyin de.
Asitli çünkü yazık gastritle vs ile ugrasmasin yani.
Annem de çiğ çiğ yer birkaç diş sarımsak yarım kuru soğan iyi geliyo antibiyotik niyetine diye ama sonrasında mide sıkıntılariyla uğraşır durur.
Ayrıca kanı çok sulandirdigi için de bu kadar yemesi zararlı.
Tansiyona felan etki etmiyor mu bir baş yeyince anlamadım.

Kokuyor valla. Bir kere asansörden indim, bir katta 6 daire var. Müthiş koku. Dedim kesin bizden geliyor. Eve girince annem güveç yapmış basmış sarımsağı. :) annem de pişmiş sarmısak kokmz diyor ama kokuyor işte
O kokmaz denilen mideden gelen koku. Çiğ yediğinde kabus düzeyinde koku yatar insan ama pişmiş yersen salgıladıgın koku daha az oluyor.

Böğğ sarımsak severim ama buna katlanamam yani 🤢 bazen eşim işyerinde soğan yemiş oluyor oo soğanı gömmüssün diyorum direk :27:

Rahatsızlığınız olmasa bile ben şahsen sarımsak kokulu bi evde gün boyu yaşamak istemem yani... Sarımsak neyden koruyormuş tam olarak acaba bilemedim...
Yüzüne açıkça söyleyin, azarlayacak haliniz yok. Sizin bir de rahatsızlık boyutunuz var onu da belirterek bence bu işe artık dur deyin yoksa daha çok koklarsınız o sarımsağı

Sarimsak sarimsak sarimsak, doktor geldi doktor geldi 😂 basligi okuyunca direkt kulagimda bu anons canlandi😂 kaynaniza guzel dille soyleyim cignemek yerine yutmasini tavsiye edin birde.
O degil ben her gun sarimsak yesem midemle dalagim yer degistirir teyze masallah hergun yiyebiliyo iyi tansiyonuda oynamiyo valla😂

Herkese merhaba. Hayati bir dert degil ama elim kolum baglandi. Benim koku rahatsizligim var, parosmi teshisi koydu en son gittigim doktor. Ortamdaki kokulari oldugundan farkli ve kotu algılıyorum. Derdim bununla daha da buyuyor tabi.
Canli dersler sirasinda kv çocuklarla ilgilenmek icin bizde kaliyor. Hicbir sorunumuz yok, gayet iyi gecinip gidiyoruz ama kv gunde belki bir bas cig sarımsak yiyor, her yemegin yaninda. Oturdugu her yer buram buram sarimsak kokuyor. Dun aksam dus alip oturma odasina geldi, ona ragmen yaninda duramadim. Esime saka yollu söylüyorum ama gülüp geciyor. Direk kendisine soylesem nasil olur? Bana bir yol gosterin lutfen. Bu kadar sarimsak yemesinin sebebi, hasta olup ilac kullanmaktansa sarimsak yerim daha iyi dusuncesiymis. Ama beni öldürdü resmen artik!
Aynı durumdayız eşim soğan sarımsak tükettiğinde istediği kadar diş fırçalasın duş alsın fayda etmiyor nefesinden alıyorum ben onu, sizi çok çok iyi anlıyorum. Eşiniz olsa rahatlıkla söylerdiniz de kv ye söylemek yanlış anlaşılabilir aranızdaki samimiyete de bağlı gerçi. Aslında eşiniz konuşabilir sizin rahatsızlığınızdan bahsedip doğrudan sizin söylemenizdense.
Bu arada koku egzersizleri falan yapıyor musunuz parosmi için

Herkese merhaba. Hayati bir dert degil ama elim kolum baglandi. Benim koku rahatsizligim var, parosmi teshisi koydu en son gittigim doktor. Ortamdaki kokulari oldugundan farkli ve kotu algılıyorum. Derdim bununla daha da buyuyor tabi.
Canli dersler sirasinda kv çocuklarla ilgilenmek icin bizde kaliyor. Hicbir sorunumuz yok, gayet iyi gecinip gidiyoruz ama kv gunde belki bir bas cig sarımsak yiyor, her yemegin yaninda. Oturdugu her yer buram buram sarimsak kokuyor. Dun aksam dus alip oturma odasina geldi, ona ragmen yaninda duramadim. Esime saka yollu söylüyorum ama gülüp geciyor. Direk kendisine soylesem nasil olur? Bana bir yol gosterin lutfen. Bu kadar sarimsak yemesinin sebebi, hasta olup ilac kullanmaktansa sarimsak yerim daha iyi dusuncesiymis. Ama beni öldürdü resmen artik!
Belirli bir yaştan sonra burundaki koku reseptörleri azalıyor bazı insanlarda ve daha az koku alıyorlar, bu yüzden gerçekten kokuyu daha az şiddetli alıyor olabilir, en azından daha az sarımsak yemesi için fazla sarımsak yemenin mide rahatsızlıklarına yol açtığını falan öne sürerseniz belki vazgeçer, 60 yaş üstünde bu tür şeyler işe yarayabilir, ben arada bir deniyorum 😁 kırmadan hatta söylemeden bile halletmiş olursunuz, umarım işe yarar

Back
X