sedacim geçmiş olsun. aah ah sorma o hastanede fototerapi tecrübesini biz de yaşadık. hatırlamak bile istemiyorum. saatlerce ağladım bebeğimin başında gözleri bantlı yatarken. benim kızım 37+3 te doğdu. doğum haftasına göre sarılık risk sınırı değişiyormuş. kızım üç buçuk günlükken değerimiz 21 buçuktu ve apar topar hastaneye yattık. 22 buçuk beyine geçme sınırıymış ve kan değişimi gerekiyormuş. çok şükür ki 1 gününsonunda 11.5 e düştü değer. ertesi gün de 12.5 ti. sütüm bol olduğu için sabaha kadar sütümü sağıp sık sık vermiştim kızıma. şekerli su falan hikaye. bize de maden suyu demişlerdi ama nafile. tek çözüm bol bol besleyip kaka ve çişle bilurubini atmasını sağlamak. gerekirse mama bile ver canım. ben de yaşadım aynı sorunu. emdikten 3 saat sonra uyandırmaya başlayıp bi buçuk saat uğraştığım oluyordu. ben de sağıp biberonla bile verdim. önemli olan beslenmesi. biberona alışır falan diye korkma. bi de 10 gün snra düşüşe geçer demişlerdi. inşallah sizinki de kendliğinden öyle olur.bugün 19 günlük elif yağmurum. çok şükür atlattık. ama hala gözlerinde hafif sarılık var. atlatacak inşallah senin de yavrun. Allah yardımcın olsun canım