• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sarılık hakkında acil yardım

beril78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
294
1
96
İzmir
kızlar merhaba,

bebeğim 4 gün önce doğdu.2.günde yapılan sarılık testinde değer 10 iken 4.günde 14 çıktı.yarın tekrar test yapılacak 15 i gçerse tedavi gerekiyormuş.kimisi anne sütünün artırdığını söylüyor kimiside mamanın.dr bana sadece anne sütü ver ve çok sık ver dedi.
nettnde araştırdığım kadarıyla anne sütünede bağlı artab
liyormuş.ne yapacağımı şaşırdım.bu durumu yaşayan varsa acil yardımlarınıza ihtiyacım var kızlar...

canım telaş yapma, hemen hemen tüm bebeklerde oluyo, sakın mama verme sadece anne sütü, daha çok minik bağışıklık sistemi yok ve senin sütünle bağışıklık kazanıy, benim bebeğim 5 günlükken 17 çıktı, hastanede kaldık ışık tedavisi gördü, 24 saatte 14e düştü 9 saat daha yatırdılar 11e düşünce çıkardılar,doktorun dediği gibi şu an tedavilik bi durumu yok, nolur nolmaz diye bi kaç gün sonra bi test daha yaptırın içiiniz rahat etsin, bide florasanlı odada durun daha ziyade, anne sütünü ver nolur mama verme yazık

kesinlikle anne sütü ve sık ver
benim bebeğim de fototerapi aldı 5.gününde
17e çıkmıştı
ama endişe edecek birşey yok
en fazla 1 gün hastanede kalır o da
sen dr dedğini yap canım

canım yaşadığının aynısını bende yaşadım.değerlerimiz aynıydı.sakın mama verme.heleki sütünün en değerli ve besleyici olduğu günler bunlar.bebeğin emiyorsa sürekli ver.kusmasına felan aldırma eğer kusuyorsa.fazlasını atar.uyursa çok üç saaten fazla mutlaka uyandır ver.benim kızım çok şükür beslendi ve atlattı kendiliğinden.rengi hemen normale dönmedi ama diğer herşeyi gayet normaldi.tabi bu arada yaşadığım sıkıntıyı ben bilirim.neyse geçti hepsi.hem değerlerin o kadar yüksek değil korkma...eğer emmesinde azalma ve halsizlik görirsen hemen dr a git.geçmiş olsun bebeğine ve de hayırlı mutlu sağlıklı bir evlat olsun inşallah:teytey::nazar::nazar:

Canım arkadaşın dediği gibi korkulacak bişey yok ama doktor kontrolünde olmalısın öncelşkle bunu belirteyim çünkü sarılığın türleri var doktor sana saedece anne sütü ver dediyse seninki fizyolojik sarılık...Anne sütüne bağlı sarılık olsaydı anne sütünü kes mamaya başlıycaz derdi....Bebeğin erken doğmadıysa korkma çabuk geçer benim bebeğim prematüre doğduğu için biz biraz geç atlattık...
Biz 10 kadar küvezde kaldık solunum için tabi o arada sarılıkta oldu ışık tedavisi gördü değer 15 den 11 e düştü eve çıktık ama çıktıktan sonra tekrar yükselmeye başladı ...İki günde bir topuğundan kan aldırmak zorunda kaldık en son 17 ya kadar çıktı dr hastaneye yatırmadı yinede çünkü bu arada başka tahliller yaptı yükselmesini nedenlerini öğrenelim diye...Çok şükür kötü bişey çıkmadı ...Dr da endişe etme 30 a bile yükselse tahlikeli sarılık değil mutlaka düşecek dedi....Gerçektende öyle oldu geçte olsa atlattık çok şükür...Biz atlattıysak herkes atlatır emin ol doktora güven uzasada korkma ...Kan uyuşmazlığı yoksa endişe etme bikaç haftaya kadar emin ol geçer...

Her saat başı emzir. gece de dahil uyandır emzir mutlaka. Ama sakın ola mama verme.

biz de 7. günümüzde 24 değerle hastaneye yattık
sürekli emzirme ve 2 gün fototerapiyle atlattık çok şükür
sen sık sık emzir
mamayı hiç aklına getirme çok zor biliyorum
ama sabredince atlatıyor insan...

canım merkalanma aman sık sık emzir arkadaşlarda zaten gerekli açıklamayı yapmış geçmiş olsun acil şifalar bebeğinde hayırlı uğurlu RABBİMM SAĞLIK VERSİN...

Sarılığın tek ilacı sık sık emzirmektir.
Bende çok zor günler atlattım. 1 gün hastanede tedavi gördü.
17 den 13 e düşünce çıkardılar. Benimki 3 ay kadar sürdü.
Endişelenme canım şimdilik bir sıkıntı yok. Emzirmeyi ihmal etme.
Ve büyüklerimiz şekerli su verin diyorlar sakın verme hiç alakası yok.

Back