- 19 Kasım 2020
- 21.937
- 47.927
- Konu Sahibi Catlak-kurabiye
Hayırlı Ramazanlar Güzellikler
Sizlere oldukça pratik bir tarif ile geldim. Acil durum misafirlerine kolayca hazırlayabileceğiniz ve çok lezzetli bir tatlı
Dikkat şeker hastalarını uzak tutunuz başlayınca tüm tepsiyi yemek istiyorlar
Tamam tamam tarife geçiyorum
Malzemeler
-4 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-1.5 su bardağı un (markasına göre değişebilir)
Kreması İçin
- 1 paket sade ya da kaymak tadında krem şanti
Şerbet İçin
-4 su bardağı su
-2 su bardağı şeker
-Kaynayınca bir kaç damla limon
Şerbet ölçülerini damat zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Hazırlanışı
1-Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım
Şerbet soğuk, kek soğuk olacak
2-Önce yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Kalan malzemeleri ekleyip kıvam alınca yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen borcama döküyoruz.
180 derecede pişiriyoruz
3-Bu arada krem şantiyi hazırlayalım. Bir paket krem şantinin içinde çıkan iki poşeti de 1 bardak süt ile hazırlayıp dolaba kaldıralım
4-Kekimiz soğuduktan sonra enine ortadan ikiye kesiyoruz. Üst kısmı tepsinin altına gelecek şekilde yerleştirip üzerine krem şanti sürüyoruz. Altta kalan tabanı da ters çevirip üstüne kapatıyoruz. Soğuk şerbeti her yerine gelecek şekilde döküyoruz. Daha sonra hindistan cevizi ile süsleyip dolaba kaldırıyoruz. Tatlımız hazır deneyeceklere afiyet olsun
Vee sunum zamanı
Sizlere oldukça pratik bir tarif ile geldim. Acil durum misafirlerine kolayca hazırlayabileceğiniz ve çok lezzetli bir tatlı
Dikkat şeker hastalarını uzak tutunuz başlayınca tüm tepsiyi yemek istiyorlar
Tamam tamam tarife geçiyorum
Malzemeler
-4 yumurta
-1 su bardağı şeker
-1 paket vanilya
-1 paket kabartma tozu
-1.5 su bardağı un (markasına göre değişebilir)
Kreması İçin
- 1 paket sade ya da kaymak tadında krem şanti
Şerbet İçin
-4 su bardağı su
-2 su bardağı şeker
-Kaynayınca bir kaç damla limon
Şerbet ölçülerini damat zevkinize göre ayarlayabilirsiniz
Hazırlanışı
1-Öncelikle şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakalım
Şerbet soğuk, kek soğuk olacak
2-Önce yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz. Kalan malzemeleri ekleyip kıvam alınca yağlı kağıt serdiğimiz dikdörtgen borcama döküyoruz.
180 derecede pişiriyoruz
3-Bu arada krem şantiyi hazırlayalım. Bir paket krem şantinin içinde çıkan iki poşeti de 1 bardak süt ile hazırlayıp dolaba kaldıralım
4-Kekimiz soğuduktan sonra enine ortadan ikiye kesiyoruz. Üst kısmı tepsinin altına gelecek şekilde yerleştirip üzerine krem şanti sürüyoruz. Altta kalan tabanı da ters çevirip üstüne kapatıyoruz. Soğuk şerbeti her yerine gelecek şekilde döküyoruz. Daha sonra hindistan cevizi ile süsleyip dolaba kaldırıyoruz. Tatlımız hazır deneyeceklere afiyet olsun
Vee sunum zamanı