- 6 Temmuz 2015
- 4.638
- 14.562
- 208
İşte konu bana göre içki değil ki.
Benim Ülkemde benim kurallarım mantalitesi.
Yoksa mantıklı düşünürsek, bizde içki içilirken iş konuşma kültürü bile yeni yeni oluşuyor.
Genelde eğlenme Amaçlı içki tüketilir ama onların bakış açısı böyle değil.
Misal, onlar İran'a gittiklerinde biz içki talep ediyoruz yemekte deseydi ve İran bunu kabul etmeseydi gene aynı şeyi düşünürdüm.
Ülke de kurallar da onların.
Hoş, İran için iş yapmak istiyorlar ve altın almaları onların hayrına olur fakat hiç zannetmiyorum. Son derece katı laik bir ortamdan bahsediyoruz.
Kimseye karşı o kurallar esnelitemez.
Ama bazı kurallar taviz verilemezdir, bazıları keyfidir.
Yani ülkenin anayasasında yemek içkisiz tüketilemez diye bir kural varsa evet o zaman taviz vermez adam.
Bu adam müslüman ve Allah'ın bunu emrettiğini düşünüyor (bana göre Kuran'da içme diyor, içenle aynı masada oturmak günah değil) ve şeriatta bunu uyguluyor. Taviz verilemez bir durum adam için. Orada oturursa kendisiyle çelişir, halkı tepki verir, topa tutar.
Bir hristıyan katolik için de vardır böyle tavizsiz durumlar. Papa Türkiye'ye gelince hiç mi onun için özel şartlar oluşturulmuyor?
Din hassas bir durum arkadaşlar, tavizi ne zaman verceğin önemli. Yani İran liderinin de taviz vereceği durum olur elbet. Bizim liderlerimizde misafire göre davrandı, diğerleri de bizim liderlerimize göre davrandı. Oldu ve olacak, olmalı da, taviz vermemle olmaz bu işler...