• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şarap yoksa yemek de yok: Fransa, İran’ın ‘içkisiz yemek’ isteğini reddetti

İşte konu bana göre içki değil ki.
Benim Ülkemde benim kurallarım mantalitesi.
Yoksa mantıklı düşünürsek, bizde içki içilirken iş konuşma kültürü bile yeni yeni oluşuyor.
Genelde eğlenme Amaçlı içki tüketilir ama onların bakış açısı böyle değil.
Misal, onlar İran'a gittiklerinde biz içki talep ediyoruz yemekte deseydi ve İran bunu kabul etmeseydi gene aynı şeyi düşünürdüm.
Ülke de kurallar da onların.
Hoş, İran için iş yapmak istiyorlar ve altın almaları onların hayrına olur fakat hiç zannetmiyorum. Son derece katı laik bir ortamdan bahsediyoruz.
Kimseye karşı o kurallar esnelitemez.

Ama bazı kurallar taviz verilemezdir, bazıları keyfidir.

Yani ülkenin anayasasında yemek içkisiz tüketilemez diye bir kural varsa evet o zaman taviz vermez adam.

Bu adam müslüman ve Allah'ın bunu emrettiğini düşünüyor (bana göre Kuran'da içme diyor, içenle aynı masada oturmak günah değil) ve şeriatta bunu uyguluyor. Taviz verilemez bir durum adam için. Orada oturursa kendisiyle çelişir, halkı tepki verir, topa tutar.

Bir hristıyan katolik için de vardır böyle tavizsiz durumlar. Papa Türkiye'ye gelince hiç mi onun için özel şartlar oluşturulmuyor?

Din hassas bir durum arkadaşlar, tavizi ne zaman verceğin önemli. Yani İran liderinin de taviz vereceği durum olur elbet. Bizim liderlerimizde misafire göre davrandı, diğerleri de bizim liderlerimize göre davrandı. Oldu ve olacak, olmalı da, taviz vermemle olmaz bu işler...

Herkes için durum aynı ise ve sephoranın da dediği gibi orijinal metin bu ise bu ülke ve Kuralları diyerek kabullenmek Lazım.
Bizim burada yaptığımız kendi bakış açımız üzerinden fikir yürütmek, sonuçta haklı haksız diretmesine girmiyoruz, ki hiçbirimiz siyasi de değiliz, devletlerin ağırlama, davet protokollerine hakim değiliz, belki protokollerden asla taviz yoktur veya vardır bilemiyoruz.
Kendi aramızda yazışıyoruz işte, adamlar Çoktan görüşmeyi tamamladı bile belki de:-)

Bizim burada yaptığımız kendi bakış açımız üzerinden fikir yürütmek, sonuçta haklı haksız diretmesine girmiyoruz, ki hiçbirimiz siyasi de değiliz, devletlerin ağırlama, davet protokollerine hakim değiliz, belki protokollerden asla taviz yoktur veya vardır bilemiyoruz.
Kendi aramızda yazışıyoruz işte, adamlar Çoktan görüşmeyi tamamladı bile belki de:-)
Bana göre Fransa yemekleri ve Paris demek zaten :)
İran'a da gideceğimi zannetmiyorum.
:KK53:

Ama bazı kurallar taviz verilemezdir, bazıları keyfidir.

Yani ülkenin anayasasında yemek içkisiz tüketilemez diye bir kural varsa evet o zaman taviz vermez adam.

Bu adam müslüman ve Allah'ın bunu emrettiğini düşünüyor (bana göre Kuran'da içme diyor, içenle aynı masada oturmak günah değil) ve şeriatta bunu uyguluyor. Taviz verilemez bir durum adam için. Orada oturursa kendisiyle çelişir, halkı tepki verir, topa tutar.

Bir hristıyan katolik için de vardır böyle tavizsiz durumlar. Papa Türkiye'ye gelince hiç mi onun için özel şartlar oluşturulmuyor?

Din hassas bir durum arkadaşlar, tavizi ne zaman verceğin önemli. Yani İran liderinin de taviz vereceği durum olur elbet. Bizim liderlerimizde misafire göre davrandı, diğerleri de bizim liderlerimize göre davrandı. Oldu ve olacak, olmalı da, taviz vermemle olmaz bu işler...
Orası öyle elbette. Fakat Avrupa'nın Müslümanlık karşısında bu kadar esnek olabildiğini zannetmiyorum.
Içki içen masada oturmak, içki şişesini tutmak bile günah bazı insanlara göre.
Eh herkesin fikrine saygı duyuyorum.
Türkiye'nin bu konuda tavrını sorma zaten. Biz Başlı başına konukseverlik adı altında kendimizi parçalıyoruz :)

diğer yazanlara bakmadım. ama okuduğuma göre yorumumu yapıyorum.
şimdi her ülkenin kendine göre adetleri örfleri var. ve değerleri.
sen o ülkeye gittiğinde ya ona uyarsın yada gitmezsin o protokole. ama sana uymalarını bekleyemezsin.

şimdi nasılki arabistana irana giden kraliçeler bile başını örtüyorsa sende o protokolde içki servisine göz yumacaksın.
çünkü sen evsahibi değilsin. senin o olmaz bu olmaz demeye hakkın yok.
bu ülke laikse ve bu ülke için içki dininde bile kutsalsa sen kalkıp o olmaz dersen o ülkede seni ağırlamaz yemekte.
çünkü senin için olan geleneğini yok edecek değil,hemde asırlarca süregelen
aferin fransaya. yapılması gerekeni yapmış. kurallarını hiçe saymamış

Capture.webp

yine mi şarap tartışması arkadaşlar ( chess, gündüz içenler derneğinden bildirdi):KK50::KK50::KK50::KK48::KK48::KK48:

Bana göre Fransa yemekleri ve Paris demek zaten :)
İran'a da gideceğimi zannetmiyorum.
:KK53:
Yemekleri mmmm bak bu dikkat çekici :kk77:bazı ülkelerin yemeklerini midem almaz ama özellikle Uzakdoğu :KK45:

Evet değişik bir damak tadları var. :KK51:
Tayland'ın yemekleri güzel diyorlar bu arada, Ortadoğu deyip de Geçme . :kk77:
Yok UzakDoğu yemekleri benden uzak dursun:KK70: ayak üstü sokak yemeklerini falan gördümde ı-ıh, ben genel anlamda titiz olmasamda yemek konusunda çok titizim, illa bildiğim emin olduğum yerlerde yerim ya da tanıdığım temizliğinden emin olduğum biri referans gösterecek öyle.
Bayılıyorum böyle her Gittiği yerde hapır küpür yiyenlere, adama kavrulmuş Çekirge veriyorlar yiyor falan, ayy imkanı yok midem kaldırmaz:KK70:

Yok UzakDoğu yemekleri benden uzak dursun:KK70: ayak üstü sokak yemeklerini falan gördümde ı-ıh, ben genel anlamda titiz olmasamda yemek konusunda çok titizim, illa bildiğim emin olduğum yerlerde yerim ya da tanıdığım temizliğinden emin olduğum biri referans gösterecek öyle.
Bayılıyorum böyle her Gittiği yerde hapır küpür yiyenlere, adama kavrulmuş Çekirge veriyorlar yiyor falan, ayy imkanı yok midem kaldırmaz:KK70:

Benim çalıştığım otele sık sık spor organizasyonları ya da kamp için yabancı sporcular gelirdi . O sevimli Japonlar , canım açık büfeye el sürmez , kaşla göz arasında çantalarından (kokusu aklıma geldikçe burnumun direklerini sızlatan ) konserveler çıkarırlardı .:kk77::kk77::rolleyes:

Sen gene de Tayland'a şans ver :)
Pişman olmazsın ;)
images

Şimdi bu yenmez mi ablası :) nasıl bakıyorlar melül melul :kk77:

Benim çalıştığım otele sık sık spor organizasyonları ya da kamp için yabancı sporcular gelirdi . O sevimli Japonlar , canım açık büfeye el sürmez , kaşla göz arasında çantalarından (kokusu aklıma geldikçe burnumun direklerini sızlatan ) konserveler çıkarırlardı .:kk77::kk77::rolleyes:
Hahahahhaha ama Japonlar'a katılıyorum, bende açık büfeye elimi sürmem büyük ihtimalle, kim yapıyor nasıl yapıyor bilmem lazım:KK70:
Burnunun direği iyi yönde mi sızladı kötü yönde mi Aus, bilmem lazım:KK70:

Pişman olmazsın :KK66:
images

Bak şimdi, bak şimdiiiiiii bu yapılır mı HayyaL :KK70:dün geceki yemek yorumlarının intikamı gibi algıladım:KK8:

Hahahahhaha ama Japonlar'a katılıyorum, bende açık büfeye elimi sürmem büyük ihtimalle, kim yapıyor nasıl yapıyor bilmem lazım:KK70:
Burnunun direği iyi yönde mi sızladı kötü yönde mi Aus, bilmem lazım:KK70:

Tabii ki hasretle anmaktan değil :KK70:

Bu arada bence de yemeyin . Benim gördüklerimi gören kimse , bu konularda titizse yemez zaten :KK43:

Tabii ki hasretle anmaktan değil :KK70:

Bu arada bence de yemeyin . Benim gördüklerimi gören kimse , bu konularda titizse yemez zaten :KK43:
Yok yemem zaten, yani yemek istesemde midem almıyor, dedim ya titiz değilimdir ama iş Yemeğe gelince dikkat ederim, bir şekilde Yemeğin piştiği mutfak ve pişirenlerden emin olmam lazım.

Bir an uzaylıların bizi izlediğini hayal ettim. Şu mevzuya hunharca güldüklerine eminim.

Dışarıdan bir gözle bakınca, çok komik değil mi yahu?

Pişman olmazsın :KK66:
images

Hayyal kap gel ablana bakayım ordan bi tabak ;)

Mune Mune inanır mısın her şeyi yiyebilirim. Gözüm görmedikten sonra sıkıntı yok. O pis pis midyeler, moklu kokoreçler, sokaktaki pilavcıdan pilav, sanayi lokantasında tükrük köftesi... muhtemelen kızarmış çekirge de yerim, haşlanmış örümcek de. ;) pis boğazlık bu olsa gerek.

Hayyal kap gel ablana bakayım ordan bi tabak :KK66:

Mune Mune inanır mısın her şeyi yiyebilirim. Gözüm görmedikten sonra sıkıntı yok. O pis pis midyeler, moklu kokoreçler, sokaktaki pilavcıdan pilav, sanayi lokantasında tükrük köftesi... muhtemelen kızarmış çekirge de yerim, haşlanmış örümcek de. :KK66: pis boğazlık bu olsa gerek.
:KK70::KK70:
Aslında imreniyorum sizlere, ciddiyim, belki de damak zevkime uyacak bir lezzeti kaçırıyorum ıyk bıyk yaparken, ki bayılırım Kokoreçe midyeye, midyeyi evde kendim yapıyorum taratorlu falan:kk77: kokoreçide tanıdıklarda yerim.
Offff valla işkenceci timi gibisiniz:KK70:canım şu an kalamar, midye ne varsa istedi, oy yanında bira giderdi heee:KK50:
Bana bunu yapmayın:mad:

Back