- 22 Şubat 2016
- 4.513
- 4.201
- 53
- Konu Sahibi Donusunboylemiolacakti
-
ne sapıklığıAyyy arkadaslar biliyorum simdi bu nasil soru diye gulenler olacak buda dert mi diyenler olacak ama sadece merakimdan
Arkadaslar tarihi eserlere tarihi sanatlara genel itibariyke gecmisten kalan eserlere vs cok ilgim var cok hosuma gidiyor
Sosyal medyadanda takip ederim ilgimi cekecek sayfalari ama hepinizin dikkatini cekmistir bati heykel ve resim eserlerinin cogu ciplak ciplaktan gectim haddini asacak kadar detayli
Adamlar oyle guzel seyler yapiyorlar ki ama insan utandigi icin bakamiyor ya mesela bi kadin heykeli var heykeltras oyle bi yapmis ki kadin ustunde bi ortu var ama sanki mermer degilde ipek o kadar harika ama hepsi fazla mustehcen geliyor(Kadin heykeli en masum olani erkek heykellere bakilmiyo bile)
Hadi adamlar yapti gecti gitti ama ben merak ediyirum ya bunlar ne diye herseyi oyle uryan cizip sekillendirmisler arkadas vardir bi sebebi mutlaka o zamanlar kiyafet mi yoktu insanlar anadan uryan mi dolasiyordu yada bu eserler yapildiginda toplum tarafindan hic yadirganmamis mi aranizda sanat tarihi yada arkeoloji mezunu olanlar var mi yada bu soruyu benim gibi merak edenler yada neden iyle olduğunu bilenler
Not:Merakimdan resimlerin altina yorum yapip sormak istdim ama yorumlarimiz arkadaslarimiz tarafindan görünüyor ya sapik olarak damgalanmaktan korktumsayfa yoneticilerine mesaj attim ama donen yok
Ya farkindayim kimisi icin hic garipsenmeyecek ne var ki burda diyecek olanlar var yani hani tarihte sadece bir kac ornek olsa tamam der onemsemem hatta bunu farkli dinden farkli gorusten olmalarinada baglamiyirum sonucta bazi degerler tum toplumlarda ortaktirBu heykellerin yapildigi zaman ve mekanda ve hatta gunumuzde pek cok yerde tabu olarak karsilanmadigindan olabilir. Burda bile sizin bu kadar utanmanizi garipseyecek cok insan olacaktir.
Tesekkur ederim sizede meraklandirdim umarim ikimizde aydinlanirizKonu Hakkında bilgim yok, ama çok tatlısınız
Takipteyim. Merakımı celp etti ve hakkınızda sapık mı diye düşünmedim
Çok yetkin değilim ama bildiğim kadarıyla bikaç teori var bununla ilgili.
1- Heykeller genelde tanrı ve yarı tanrı heykelleri olduğu için tanrı giyinmez diyerek çıplak yapmışlar. Bu yunan heykelleri için geçerli sanırım.
2-o dönemde insan vücudu çıplakken estetik bulunurmuş. Bu estetik güzelliği abartarak, erkekleri daha kaslı, kadınları daha kıvrımlı yaparak yansıtmak.
3- Heykellerin yapıldığı dönemin giysileriyle yapılması onları sadece o döneme ait kılacaktı. Çıplak olması her dönemde aynı etkiyi yaratmasını beklediklerinden.
Ve son olarak sanattan utanılmaz.
Bende okudum bolumde secmeli olarak sanat tarihi dersi almistim zaten kitaplarda cok detayli birsey yoktu ama bununla alakali hicbirsey gormemistimBen lisedeyken çizim üzerine bir bölüm bitirdim.
Biz de kadın erkek figürleri çiziyorduk gerçi bizimki üst bölgelerdi alt taraf yoktu.
Ben normalde aşırı utangacımdır ama derste hocamız erkek olduğu halde garip gelmiyordu bana. Mimar sinana hazırlanan iki arkadaş vardı sınıfta onlar da anlattığınız gibi resimler üzerinde çalışıyorlardı ama iş sanata dönünce sanırım farklı düşünüyorsun.
Model olur muydun diye sorsan asla olmazdım ama resim yapardım sanırım ama çok detaya girmeden ve modelsiz olarak (sadece bayan) :)
Heykelleri ve resinleri yapanlar da hepsi birebir bakarak yapmamış olabilir.
Olur mu asiri sanatcilar disinda bircogu icin mutlaka bi acaba sorusu takiliyor kafayaŞimdi biz yadırgamıyorsak , o zamanda yaşayanlar niye yadırgasın ki ?
Bende okudum bolumde secmeli olarak sanat tarihi dersi almistim zaten kitaplarda cok detayli birsey yoktu ama bununla alakali hicbirsey gormemistim
Hatta kardesimin bi arkadasi sanirim alakali bi bolum okumustu ama tam olarak hangi bolum oldugunu hatirlamiyorum sey diyormus oyle eserler varki basimizi kaldirip bakmaya utaniyoruz ama bakmamizda lazim diyormus
Hatta cok ozur dileyerek soyluyorymerkek heykelleri ozellikle erekte olarak tasvir ediliyormus
Kadon vucudunun hep sanat icin bi malzeme oldugunu duyduk ama zaten girmussunuzdur cogunlugu erkekne sapıklığı
o dönemde insan bedeni özellikle kadın bedeni hayranlık uyandırıcı bulunduğu için o şekilde o da bir sanatsal dönem işte
sanat tarihçileri vardır detaylı anlatır
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?