• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sapık Degilim Sadece Merak Ettim

yoo niye sapık olduğunu düşüneyim ki, öyle düşünen varsa da kendi cahilliğinden kaynaklıdır. konu ile ilgili bir bilgim yok ama her şey sanat için felsefesine bağlı olabilir belki:)

yoo niye sapık olduğunu düşüneyim ki, öyle düşünen varsa da kendi cahilliğinden kaynaklıdır. konu ile ilgili bir bilgim yok ama her şey sanat için felsefesine bağlı olabilir belki:)
Konuda baya aydinlandim bu konuyla alakali farkli farkli aciklamalar varmis

Ne güzel konu :)
İlk olarak ayrıntılı heykel ya da resim sanatçının yeteneğine vurgu yapma istedigidir. en ince kıvrımları bile ne kadar başarılı isleyebildigini sunar.
Çıplaklık kavramı sanatcidan sanatçıya farklılık gösterir. Özellikle Yunan sanatinda Yunan Mitolojisinde de çok sık gördüğümüz seksi yuceltme çabası var. Özellikle de kadın güzelliği ve kadın vücudu sanatın en önemli konularindan biriydi(hala da öyle olmalı diye düşünüyorum fakat sapkin beyinlerle dolu bi ülkeyiz)
Tanrı inancinin güçlendigi dönemde de Tanrının yarattığı eserlerin güzelliği vurgulanmak için de insanlar çıplak betimlenirdi. kıyafet olsa insan yapımı ürünlerin kumasin desenin kıyafetin güzelliği dikkat çekerdi ama figürler çıplak olduğunda sadece kusursuz kadın veya erkan vücudu göz onundedir. Bkz. Davud heykeli, aşık olunasi.. :)

Ve Türkler bu konuda yabancılardan daha da ileri gitmiştir. Osmanlı minyaturlerinde oglancilik kavramının, gay iliskilerin ne kadar açık cizildigine de bakın. Bu tür olayların doğru olmadığını belirten resimlerdir bunlar ama cinsellik, insan vücudu her zaman sanatın önemli konularindan biridir.

Hiç garip gelmemişti bana şimdi sen soruncaya kadar. Heykellerin bir çoğu ya tamamen çıplak ya da küçük bir kısmını kapatacak kadar giysili oluyor çünkü. Bana heykeltıraş hünerini göstermek için yapıyor gibi geliyor. Üzerinde kıyafetle yontmak daha kolay olacak gibi çünkü. Vücut oldukça ayrıntılı, tüm hatları olduğu gibi vermek epey zor. Bunu basarabilen biri olsaydım herkesr göstermek isterdim.
Konuyu okuyunca aklıma geldi, meşhur David in yanında fotoğraf çektirip annemle babama atmıştım. Evet utanılacak bir şey değil de, amacım neydi acaba.:KK70:

Rönesans döneminde başladı bu akım insanın kaslarini antomisini yansitabilmek icin ciplaklik ön plana çıktı.. Toplumda dinsel bağnazlık Rönesans ile son bulduğu içinde yadırgama durumu olmadi.

bilmem ben bakarken hiç aklıma gelmiyor çıplak oldukları . bende öyle bir algı oluşmuyor ..
büyük bir müzeye gitmiştim ve bir salonda heykeller doluydu büyülenmiştim .o anı unutamam . ama hiç bunlar çıplak falan diye düşünmedim ...

Sanat tarihi, türleri vs ile ilgili kitaplarda aradığın cevabı daha ayrıntılı bulabilirsin, hem de üsüne daha neler neler öğrenirsin, bence burda üstün körü bir cevap verilmesiyle ya da sadece fikir yürütülerek verilen cevaplarla yetinme. Mesela Venedik'teki aslan heykellerinde aslanın pençesinin altındaki kitap açıksa, heykelin ülke barış halindeyken yapıldığını, kitap kapalıysa ülke savaş halindeyken yapıldığını simgelermiş.
Güzel bir şeye ilgi duymuşsun, geçiştirip gitme, emin ol dünyaya bakışın, insana bakışın değişecek, olayın çıplaklıkla utanmayla alakası olmadığını da anlayacaksın.

Bende neden çıpla resim heykel yaparlar anlam veremeyenlerdenim. Hele bide nü resim olayı var onca öğrencinin karsınısa çıplak bi gercek model koyarlar ve herkes saatlerce ona bakıp çizer... Saçma geliyor bana

Ayyy arkadaslar biliyorum simdi bu nasil soru diye gulenler olacak buda dert mi diyenler olacak ama sadece merakimdano_O

Arkadaslar tarihi eserlere tarihi sanatlara genel itibariyke gecmisten kalan eserlere vs cok ilgim var cok hosuma gidiyor:KK36:

Sosyal medyadanda takip ederim ilgimi cekecek sayfalari ama hepinizin dikkatini cekmistir bati heykel ve resim eserlerinin cogu ciplak ciplaktan gectim haddini asacak kadar detayli

Adamlar oyle guzel seyler yapiyorlar ki ama insan utandigi icin bakamiyor ya mesela bi kadin heykeli var heykeltras oyle bi yapmis ki kadin ustunde bi ortu var ama sanki mermer degilde ipek o kadar harika ama hepsi fazla mustehcen geliyor(Kadin heykeli en masum olani erkek heykellere bakilmiyo bile :KK23:)

Hadi adamlar yapti gecti gitti ama ben merak ediyirum ya bunlar ne diye herseyi oyle uryan cizip sekillendirmisler arkadas vardir bi sebebi mutlaka o zamanlar kiyafet mi yoktu insanlar anadan uryan mi dolasiyordu yada bu eserler yapildiginda toplum tarafindan hic yadirganmamis mi aranizda sanat tarihi yada arkeoloji mezunu olanlar var mi yada bu soruyu benim gibi merak edenler yada neden iyle olduğunu bilenler

Not:Merakimdan resimlerin altina yorum yapip sormak istdim ama yorumlarimiz arkadaslarimiz tarafindan görünüyor ya sapik olarak damgalanmaktan korktum:skandal: sayfa yoneticilerine mesaj attim ama donen yok
Sen Efes'i gezdin mi tuvalet topluca bir alanda
O kültürde farklı bizim değer yargılarımızla eleştirme bence
Platonik aşk ta platon bir öğrencisine aşıkmış ama hiç kız öğrencisi olmamış
Bunun gibi

İnsan doğarken kıyafetle doğmuyor sanırım doğallığı temsil ettiği için kıyafetsizlerdir.
He bir de kadınların kıyafet konusundaki kararsızlığı göz önünde bulundurulunca bunu mu giysem şunu mu giysem diye ))

Sen Efes'i gezdin mi tuvalet topluca bir alanda
O kültürde farklı bizim değer yargılarımızla eleştirme bence
Platonik aşk ta platon bir öğrencisine aşıkmış ama hiç kız öğrencisi olmamış
Bunun gibi
Tuvaletlerin resmi rasvirlerini gormustum igrencti bide koleler efendileri oturmadan iturup isitiyorlarmis en fenasida efendileribislerini bitirdikten sonra temizliyorlarmis hatta birde sungerli temizleme sopalari varmis igrenc otesi ama platon meselesi bi yasima daha girdirdi

İnsan bedenini, et hissini vererek koca koca taşlara tüm detaylarıyla mükemmel şekilde aksettirmelerine, dümdüz tuvale gerçeğe yakın his verecek şekilde aktarmalarına şaşırmıyorsunuz, bununla ilgili binlerce kaynaktan hiçbirini okumuyorsunuz. İnsan bedeninin detaylarındaki güzelliği göremiyorsunuz, sanatla ilgilendiğinizi iddia edip sanat eserlerinin yapıldığı dönem şartlarında değerlendirilmesini gerektiğinden zerre haberiniz Yok üstüne üstlük günümüz saçma algılarıyla "çıplaklıktan uyandığınızı, neden giyinmediklerini" soruyorsunuz. Size cevabı Yiğit Özgür versin : https://www.google.com.tr/search?q=eşeğin+zikinden+dolayı&rlz=1CDGOYI_enTR702TR702&oq=eşeğin+zi&aqs=chrome.2.69i57j0l3.5501j0j8&hl=tr&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=Rcdt1z0NZWFxfM:

Tuvaletlerin resmi rasvirlerini gormustum igrencti bide koleler efendileri oturmadan iturup isitiyorlarmis en fenasida efendileribislerini bitirdikten sonra temizliyorlarmis hatta birde sungerli temizleme sopalari varmis igrenc otesi ama platon meselesi bi yasima daha girdirdi
Ben tam anlamadım tuvaleti temizliyorlar mis öyle mı ? Merak ettim de ben de:),
Zeusun bile erkek bir tanrıya aşık olduğunu okumuştum. O dönemlerde zenginlikten mı aydınlıktan mı bilemedim eşcinsellik ,çıplaklık doğal görülüyormus. Vay be su forumda gördüğüm en kültürlü dert :KK200:

Umberto Eco'nun Güzelliğin Tarihi kitabını edinin.
Geçmişten günümüze sanat eserlerinin ve güzellik anlayışının ne denli değiştiğini ve dönemlere ait yapılan sanat çalışmaları hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.
Bu arada söylemeden geçemeyeceğim, kitapta daha detaylı bulabilirsiniz ancak, insan bedenini metalaştırma son yüzyıllara ait bir olgudur.
Yani o heykeller yapıldığı dönemde müstehcen ya da cinsellik objesi olarak görülmüyorlardı.
Kaldı ki sanattan birazcık anlayan insan, yine bu şekilde görmez, görmemeli.

Ben tam anlamadım tuvaleti temizliyorlar mis öyle mı ? Merak ettim de ben de:),
Zeusun bile erkek bir tanrıya aşık olduğunu okumuştum. O dönemlerde zenginlikten mı aydınlıktan mı bilemedim eşcinsellik ,çıplaklık doğal görülüyormus. Vay be su forumda gördüğüm en kültürlü dert :KK200:
Canim tuvaletlerinde ortada su havuzu gibi bisey var icindede ucunda sunger olan sopalar ama bireysel degil genel onunla temizlendikten sonra o havuza koyuyorlar tekrar bide koleler efendilerinin poposu usumesin diye efendilerinden once tuvalete oturup tuvaleti isitiyorlarmis klozet gibi degil ama benzer formda yani ten mermere degiyo efendileri islerini bitirdikten sonra efendonin tmizlwnme isinide koleler hallediyormus igrenc bir durum yani

Escinsellik vs durumuna gelince emin ol tamamen bosluktan sey gibi dusun hani felsefe belli bir refah duzeyine oturduktan sonra baslamis ya buda onun gibi zeus vs zenginligi zirvede yasayanlar o donemdede zevk alacak seyler kisitli olunca o tarz seylere sarmislar kesin

Back