• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sapık Degilim Sadece Merak Ettim

1. Bir eser kalıcıysa yapıldığı dönemi yansıtmalı. O zaman ilgi çekmeli ki günümüze kalsın. Demek ki o zamanlar bu gibi şeyler normalmiş. Ki şimdi yapılsa sanat olduğu için yadırganmamalı. Sanat edebiyat bunlar toplumu ileriye taşıyan, topluma ayna tutan şeyler olmalı. Açıkcası ben utanmanıza şaşırdım.
Sanatı seviyorum ama belkide biraz muhafazakar bi yapim oldugu icindir

Güzel yorumlar gelmeye başlamış ^_^

Bir bakış da benden gelsin; sanat sadece estetik içermez, bilgi de içerir.
Mesela bütünüyle insan anatomisinin çeşitli açılardan vb. çizimi, atlas haline getirilmiş ve yıllar boyunca tıp alanında kullanılmıştır.
Eh çıplak olması gayet olağan, ayrıntı içermesi de :)

Ya iste keske tum heykellerin altina toplumu aydinlatacak eser sahibinin dusuncelerini paylastigi seyleri yazsaymislar

Mesela utanarak soyleyeyim bi kac yerde ozellikle erkek heykelleri erekte olarak tasvir ediliyormus hatta gecen bi tane gordum tam bakamadim erkwgin kasiklarinda baloncuklar gibi seyler vardi

Hatta oyle utandim ki bakamadim cunku o heykelde birkac erkek figuru vardi acaba o donem bi hastalik mi vardi digerlerindede mi vardi orasini merak ettim

Konu başlığı da bende merak uyandırdı:super:
Bildiğim kadarıyla ilk çıplak heykeller bir kişinin güçsüzlüğünü temsil ediyor(Asurlular dönemindekiler vb.) yapılan savaşlardan sonra kafası kopmuş düşmanlar çıplak bir şekilde heykelleştirilirken kendi askerleri giyinik.
Yani önce güçsüzlük, savaş kaybeden taraf, aşağılanmak gibi anlamları var.
Eski Yunan uygarlığında da önce bu şekildeymiş. Daha sonrasında(zaman aralığını bilmiyorum), çıplak erkek vücudu yüksek tabaka, elitlikle özdeşleştirilmiş. Genellikle hepsi oldukça küçük penislere sahipler bu heykellerin ve erekte değiller, bunun sebebi heykelleştirilen kişilerin/tanrıların cinsellik yerine beyin aktivitelerine önem vermesidir. Penis ne kadar küçükse o kadar zeki olduğu vurgulanmaya çalışılır.
Olimpiyatlar ve entellektüel aktivitelerde de çıplaklık geleneği var bu dönemler.
Mitolojik heykellerde tanrıların çıplaklığı kahramanlığı temsil eder.
Daha sonraki dönemlerde seksi temsil eden bir çok heykel yapılmış, dişi heykelleri hakkında da pek bir bilgim yok.

Aynen kalıcılık için.

Ve Aslına uygun yapmak zorunda mesela Bi armut çizecekse Bi ressam , armuda benzemeli yani demi. Onlar da insan vucudunu Aslına uygun heykel yapmışlar , E bunu da reklam ekleyerek daha çekici hallerini heykele dökmüşler.
Herhalde cinsellik her donemde her toplumun ilgi alani olmus

Konu başlığı da bende merak uyandırdı:super:
Bildiğim kadarıyla ilk çıplak heykeller bir kişinin güçsüzlüğünü temsil ediyor(Asurlular dönemindekiler vb.) yapılan savaşlardan sonra kafası kopmuş düşmanlar çıplak bir şekilde heykelleştirilirken kendi askerleri giyinik.
Yani önce güçsüzlük, savaş kaybeden taraf, aşağılanmak gibi anlamları var.
Eski Yunan uygarlığında da önce bu şekildeymiş. Daha sonrasında(zaman aralığını bilmiyorum), çıplak erkek vücudu yüksek tabaka, elitlikle özdeşleştirilmiş. Genellikle hepsi oldukça küçük penislere sahipler bu heykellerin ve erekte değiller, bunun sebebi heykelleştirilen kişilerin/tanrıların cinsellik yerine beyin aktivitelerine önem vermesidir. Penis ne kadar küçükse o kadar zeki olduğu vurgulanmaya çalışılır.
Olimpiyatlar ve entellektüel aktivitelerde de çıplaklık geleneği var bu dönemler.
Mitolojik heykellerde tanrıların çıplaklığı kahramanlığı temsil eder.
Daha sonraki dönemlerde seksi temsil eden bir çok heykel yapılmış, dişi heykelleri hakkında da pek bir bilgim yok.

Inanc yapima cok ters olsada detayli olarak cok iyi aydinlattiniz cok tesekkur ederim bi erekte ve boyut mevzusu degisken bi mevzuydu o kisminida ogrenmus oldum :oops:

Ya iste keske tum heykellerin altina toplumu aydinlatacak eser sahibinin dusuncelerini paylastigi seyleri yazsaymislar

Mesela utanarak soyleyeyim bi kac yerde ozellikle erkek heykelleri erekte olarak tasvir ediliyormus hatta gecen bi tane gordum tam bakamadim erkwgin kasiklarinda baloncuklar gibi seyler vardi

Hatta oyle utandim ki bakamadim cunku o heykelde birkac erkek figuru vardi acaba o donem bi hastalik mi vardi digerlerindede mi vardi orasini merak ettim

Bereket tanrısı geldi direkt aklıma :)

Doğurganlık ve neslin devamı üzerine tasvirler çoktur, bereketle, toprakla, güç ve hakimiyet ile bağdaştırılır vs.
Bunlar dönemin anlayışı, kültürümüz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende okudum bolumde secmeli olarak sanat tarihi dersi almistim zaten kitaplarda cok detayli birsey yoktu ama bununla alakali hicbirsey gormemistim

Hatta kardesimin bi arkadasi sanirim alakali bi bolum okumustu ama tam olarak hangi bolum oldugunu hatirlamiyorum sey diyormus oyle eserler varki basimizi kaldirip bakmaya utaniyoruz ama bakmamizda lazim diyormus

Hatta cok ozur dileyerek soyluyorym :oops:erkek heykelleri ozellikle erekte olarak tasvir ediliyormus
Olabilir canım. Dediğim gibi üst bölge çalıştığımızdan detayını bilmiyorum ama doğru olabilir

Tamamen kendi yorumumu getiriyorum konuya. :KK70:

Bence insanların geçmişten geleceğe aslında içten içe hep meraklı olacakları konu insan vücudu, cinsel organ, cinsellik vs..
Elbette her zaman toplumun bir kesimi için bunlar utanılacak, saklanılacak şeyler olmuştur, olacaktır.
Ama gerçek bir sanatçı bunu umursamaz.
O donemlerde biraz fazla bi ilgi konusuymus herhalde tv internet telwfon tablet KK olmayinca demekki insanlarin aklida tek bi alanda calismus :KK70:

Hahaha mantıklı.
Şimdi eşler adamın elinden pc düşmüyor falan diyor ya.
Teknoloji neleri neleri bitirdi ahh :p

tarih mezunu bayan arkadas bi cinselligi genelde erkekle bagdastirirlar erkege mahsus gibi biseymis gibi kadin yapi olarak akli cok fazla seye yonelir kafasi cok daginik oldugu icin aklinda cinsellige sira gelmez gibi birsey demisti

Erkekler de pek bisey dusunmedikleri umursamadiklari icin akil bosluktan cinsellige calisiyor demisti simdi kafamda o donemle bagdastiriyorum

Adamlar fazla bos kalmislar ya

Back