- 23 Temmuz 2019
- 14.638
- 46.649
- 548
- 40
mahkemede durum nasıl oluyor. ne sonuç çıkıyor genelde bu tip davalarda
elbette avukat bulup danışmak gerek fakat burda da avukat yada bilgisi olan arkadaşlar var o yüzden yazdım .valla benim başıma böyle birşey gelmedi, çevremde de duymadım. bir de ben olsam böyle bir konuda insanların deneyimlerine odaklanmaktansa tez zamanda iyi bir avukat bulur ona danışırım direkt.
yani bu tip davada ne sonuç çıkarın cevabı sizin için kesin olamaz ki.. her olayın detayı ayrı değil midir ?
Bilmiyorumhadi ya ne kadar sürer ki bu dava
evet mahkeme tarihi belli olmuş tam bir ay sonraben avukatım ama dosyayı incelemeden yapnızca sizin anlattıklarınızla bir yorumda bulunmak çok zor karşı taraf suçlamalardan kurtulmak savunma yapmak için bir avukat tutmuş dosyada mesajlaşma içerikleri falan varsa ona göre bir savunma hazırlayacaktır muhakkak dava süresi de sizin olduğunuz ile göre değişecektir. mahkeme yakın bir zamandaysa dosyaya bir savunma sunulmuş bile olabilir kontrol etme şansınız varsa bir bakın derim
sundum evet.Merhabalar.
Vekil olarak gördüğünüz karşı tarafın avukatı. Sizin de bir avukatla bu davayı takip etmenizi öneririm. dava süresi hakkında net birşey söyleyemem ama birkaç duruşma muhakkak sürecek. Aslında bulunduğunuz il barosundan yardım isteyebilirsiniz avukat konusunda. Yada kendiniz bir avukat arkadaşla anlaşabilirsiniz.
eğer karşı tarafın şantajını net belirtecek delilleri sunduysanız yada sunabilecek durumdaysanız işiniz çok daha kolay olacaktır
İl Barosu bulunduğunuz ilin Barosu. Örneğin istanbuldaysanız İstanbul Barosusundum evet.
il barosu dediğinize bir bakayım
evet evet anladım teşekkür edermİl Barosu bulunduğunuz ilin Barosu. Örneğin istanbuldaysanız İstanbul Barosu
elbette avukat bulup danışmak gerek fakat burda da avukat yada bilgisi olan arkadaşlar var o yüzden yazdım .
Merhabalar.
Vekil olarak gördüğünüz karşı tarafın avukatı. Sizin de bir avukatla bu davayı takip etmenizi öneririm. dava süresi hakkında net birşey söyleyemem ama birkaç duruşma muhakkak sürecek. Aslında bulunduğunuz il barosundan yardım isteyebilirsiniz avukat konusunda. Yada kendiniz bir avukat arkadaşla anlaşabilirsiniz.
eğer karşı tarafın şantajını net belirtecek delilleri sunduysanız yada sunabilecek durumdaysanız işiniz çok daha kolay olacaktır
Paranın gözü kör olsundefne-28 N nscckts astrojurnal pembepepe08 Mi-Ok Yun QueenGenepil
birde kadın avukat tutmuş
bir kadın başka bir kadına yapılan şantajı savunacak resmen
Paranın gözü kör olsun
merhaba ,
Bir kaç ay önce elinde uygunsuz fotoğraflarım vs olduğunu aileme göndereceğini söyleyerek tehdit ederek ve şantaj yaparak benden bir miktar para alan kişiyi şikayet etmiştim.
önümüzdeki aya duruşma günü verilmiş. dosya türü: ceza dava dosyası yazıyor. o kişi sanık kısmında vekilleri kısmında da bir isim yazıyor. avukat mı oluyor o ? benim vekil kısmım boş. bu durumda o avukat mı tutmuş oluyor
ben şikayette bulunurken beni tehdit ettiği şantaj yaptığı tüm mesajları , aldığı paranın dekontlarını filan hepsini dosyaya sunmuştum. şantaj yapmadım kendi isteğiyle verdi vs gibi bir şey iddia edebilir mi ? yada ne bileyim içimi bir korku aldı nedense.
duruşmada ne yapılacak. tahminen nasıl bir karar çıkar bilgisi olan var mı ?
teşekkür ederim bu şekilde anlattığınız için.Ya avukat tutmuştur ya da barodan avukat atanmıştır. sen de mahkeme kalemine giderek barodan avukat atanmasını isteyebilirsin.
İlk celsede iddianame okunur. hakim önce sana sonra ona söz hakkı verecek. tane tane anlat. bu belgeleri dosyaya sunduğunu söyle. söz hakkı ona geldiğinde büyük ihtimalle inkar edecek. sinirlenmemeye çalış ve sözünü bölme, bırak konuşsun. lafı bittiğinde hakimden konuşmak için izin iste ve öyle söyle ne söyleyeceksen. kendi isteğimle vermiş olsam neden şimdi şikayet edeyim de.
ayrıca senin için tanıklık yapacak birileri var mı? olsa çok iyi olurdu senin için..
duruşmaya onun da katılma durumuna bağlı olarak 1-1,5 yıl kadar sürebilir. eğer daha önceden sabıkası yoksa büyük ihtimalle HAGB çıkar. yani hükmün açıklanmasının geri bırakılması. daha önceden sabıkası varsa adli para cezasına hükmedebilir hakim.
Ya avukat tutmuştur ya da barodan avukat atanmıştır. sen de mahkeme kalemine giderek barodan avukat atanmasını isteyebilirsin.
İlk celsede iddianame okunur. hakim önce sana sonra ona söz hakkı verecek. tane tane anlat. bu belgeleri dosyaya sunduğunu söyle. söz hakkı ona geldiğinde büyük ihtimalle inkar edecek. sinirlenmemeye çalış ve sözünü bölme, bırak konuşsun. lafı bittiğinde hakimden konuşmak için izin iste ve öyle söyle ne söyleyeceksen. kendi isteğimle vermiş olsam neden şimdi şikayet edeyim de.
ayrıca senin için tanıklık yapacak birileri var mı? olsa çok iyi olurdu senin için..
duruşmaya onun da katılma durumuna bağlı olarak 1-1,5 yıl kadar sürebilir. eğer daha önceden sabıkası yoksa büyük ihtimalle HAGB çıkar. yani hükmün açıklanmasının geri bırakılması. daha önceden sabıkası varsa adli para cezasına hükmedebilir hakim.
onun duruşmaya katılmayıp avukatını göndermesi gibi bir hakkı var mı ?Mutlaka bir avukat tut.
Ayrıca inkar edemez, eğer santaj yaptığı mesajlarda alenen belliyse kimse kendi isteğiyle verdi yalanına inanmaz.
Onu bilmiyorum ama sanırım mazeret sunmak zorunda. 2. Duruşmada zorla getirilir bence. En azından gördüğüm çoğu davada öyle olmuştu.onun duruşmaya katılmayıp avukatını göndermesi gibi bir hakkı var mı ?
peki bu tarz davalarda uzlaşma oluyor mu ?Onu bilmiyorum ama sanırım mazeret sunmak zorunda. 2. Duruşmada zorla getirilir bence. En azından gördüğüm çoğu davada öyle olmuştu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?