• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şantaj Şikayeti Mahkemesi Nasıl olur ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
avukat oldugunu da bılemezsınız kı belkı sahsın hanım arkadası avukat gıbı arayıp hah nasılsa tutuklandı dıye rahatlayıp dava ustunde durmamanızı ıstıyor olabılır
84984942894289842 kere avukat bulun kendınıze dedım ama nıyeyse ısrarla dosyanıza hakım olmayan bızlere aynı soruları soruyorsunuz bunu bız bılemeyız acılan dosyanızı bılmıyorum avukatlar bunlar ıcın var lutfen yalvarıyorum artık avukatla gorusun bu son soyleyısım baska da dıyebılecegım bırsey yok ozelden de yazdınız orda da dedım avukat tutun ona sorun bız bılemeyız
zaten bir üst mesajımda bu hafta avukatla görüşeceğimi yazdım
teşekkür edeerim

Ya avukat tutmuştur ya da barodan avukat atanmıştır. sen de mahkeme kalemine giderek barodan avukat atanmasını isteyebilirsin.

İlk celsede iddianame okunur. hakim önce sana sonra ona söz hakkı verecek. tane tane anlat. bu belgeleri dosyaya sunduğunu söyle. söz hakkı ona geldiğinde büyük ihtimalle inkar edecek. sinirlenmemeye çalış ve sözünü bölme, bırak konuşsun. lafı bittiğinde hakimden konuşmak için izin iste ve öyle söyle ne söyleyeceksen. kendi isteğimle vermiş olsam neden şimdi şikayet edeyim de.

ayrıca senin için tanıklık yapacak birileri var mı? olsa çok iyi olurdu senin için..

duruşmaya onun da katılma durumuna bağlı olarak 1-1,5 yıl kadar sürebilir. eğer daha önceden sabıkası yoksa büyük ihtimalle HAGB çıkar. yani hükmün açıklanmasının geri bırakılması. daha önceden sabıkası varsa adli para cezasına hükmedebilir hakim.

Bakınız yanlış bilgi. Daha önceden sabıkası varsa adli para cezası veya hagb alamaz. Buradan bedava bilgi almaya çalışınca böyle oluyor konu sahibi.

@-Cheryl Blossom @Biaaaaa defne-28 defne-28 astrojurnal astrojurnal MiruMir MiruMir annemherseyim annemherseyim @Huzunhuzunnn @predilettoo @nscckts @olive12 @delphi @himawari @justchillin @Mi-Ok Yun

dün beni karşı tarafın avukatı aradı , şahısın suçunu kabul ettiğini tutuklandığını ve mahkemeye kadar tutuklu yargılanacağını , uzlaşma talep ettiklerini söyledi ama sizce doğru olabilir mi ? gerçekten tutuklanmış mıdır ? pek emin olamadım nedense bilmiyorum yaa
bu arada bende bir avukat ayarlayıp bu hafta görüşücem ama önden size bir sorayım istedim.
:işsiz:
Doğrudur.
Yalan söyleyeceğini sanmam.

Bence adamın avukat tutması normalde sizin avukat tutmamanız normal değil.madem şikayet ettiniz bari hakettiği cezayı alması için uğraşında boşuna başınız ağrımış olmasın.barodan avukat atanmasını bile isteseniz hiç yoktan iyidir.kadın avukat napsın yani kimin avukatıysanız onu savunursunuz.o suçu onayladığı anlamına gelmiyor kadının işi o en az cezayı alsın diye uğraşmak durumunda.doktor nasıl sevmediği birini tedavi etmek zorundaysa avukatın durumuda aynı.çocuğa tecavüz edenlerin bile avukatı oluyor.herkesin avukat tutma hakkı var.

Neyse ki biri şu kadın avukat olayında mantıklı bir yorum yapmış, teşekkürler.

Bakınız yine yanlış. Ceza davalarında sanık, hakim tarafından duruşmalardan vareste tutulmadıktan sonra duruşmalara katılmak zorunda.

haklısınız kanuni düzenleme böyle ama ifadesi alınmışsa, tebligat yapılamadıysa, kaçaksa vb. evet kesin gelecek diye cevap vermek istemedim konu sahibine. gelmeyebilir de. sizin dosyalarınızda sanık tüm duruşmalara katılıyorsa ne güzel

bir hukuki bir de sağlık konularında "bu durumun sonucu ne olur, şimdi bana doktor ne tedavi verir" gibi sorular soranları anlayamıyorum.
yani bu konu kv, koca yada aile ilişkisi değil ki fikir verip yorum yapalım.

kanun ne derse o olur, yöntemi avukatı tez elden tutmaktır. doktorun tedavisi bir sürü parametreye göre değişebilir. hele bir de ilaç soranlar var, ayrıca kendimi kesme sebebi :)
bana iyi gelen ilaç senin miden hassasa sana uymaz mesela..

milletce çok seviyoruz uzmanına gitmemeyi.. :)

teşekkür ederim

evet tabi deliller dosyada mevcut. ve 3 suçu birden var

@Biaaaaa
6183 sayılı kadına yönelik şiddet kanununa giriyor davanız.hakaret, şantaj, tehdit hepsi var.mahkeme esnasında size barodan avukat isteyip istemediğini soracaklarını biliyorum yanlış olmasın yine.adli yardım oluyor bunun adı.adliyelerde gelincik bürosu var telefonunu bulup telefonla bilgi alabilirsiniz.bulunduğunuz İlden dava konunuz için haklarınızı oradan öğrenebilirsiniz.özel hayatın gizliliğinden de suçlu.benim gördüğüm kadarıyla artık 6183 sayılı kanun kapsamında ceza alıyor erkekler.bence hapis cezası ama kaç yıl tam bilemiyorum baya bir ceza alır.siz avukat tutmasanız bile ceza alır.önce gelincik bürosunu arayın.uzlaşma bu suçlarda olmaması lazım ama uzlaşma istenirse kabul etmeyin kolaylıklar dilerim.

@-Cheryl Blossom @Biaaaaa defne-28 defne-28 astrojurnal astrojurnal MiruMir MiruMir annemherseyim annemherseyim @Huzunhuzunnn @predilettoo @nscckts @olive12 @delphi @himawari @justchillin @Mi-Ok Yun

dün beni karşı tarafın avukatı aradı , şahısın suçunu kabul ettiğini tutuklandığını ve mahkemeye kadar tutuklu yargılanacağını , uzlaşma talep ettiklerini söyledi ama sizce doğru olabilir mi ? gerçekten tutuklanmış mıdır ? pek emin olamadım nedense bilmiyorum yaa
bu arada bende bir avukat ayarlayıp bu hafta görüşücem ama önden size bir sorayım istedim.
bende onu diyeceğim tutuklandığına inanın bu gerçektir.çünkü şantaj yapıyor.uzlaşmayın bence ceza alsın uzlaşma avukatlarının konusu uzlaşma yoksa onlarda mağdur olduğunuzu biliyor.

Gidin adliyeden dosyanıza bakın tutukluluk hali var Mı öğrenin.
Ama biraz önce bir meslektaşımında belirttiği gibi bir an evvel bir avukat ile anlaşın. Daha fazla beklemenizin size bir faydası yok.

Karşı tarafın avukatı var. İsterseniz siz de bir avukatla görüşün, yardım almanız iyi olabilir. Dosyayı görmeden yapılacak yorumlar yersiz olur maalesef.

Başıma buna benzer bir olay geldi. Ben avukat tutmuştum. İlk celse mi dava mı adı neyse hemen çözüldü. Şantaj, Cinsel tehdit, şeklinde 3 farklı suçtan(diğerini hatırlamıyorum) suçlu bulundu. 5 yıl suç işlemezse eğer atlatacak. Ancak 5 yıl içinde bu kişi tekrar suç işlerse 3 yıl hapis yatacak.

bu arada bende bir avukat ayarlayıp bu hafta görüşücem ama önden size bir sorayım istedim.:işsiz:

hic inandirici gelmedi malesef

6183 sayılı kadına yönelik şiddet kanununa giriyor davanız.hakaret, şantaj, tehdit hepsi var.mahkeme esnasında size barodan avukat isteyip istemediğini soracaklarını biliyorum yanlış olmasın yine.adli yardım oluyor bunun adı.adliyelerde gelincik bürosu var telefonunu bulup telefonla bilgi alabilirsiniz.bulunduğunuz İlden dava konunuz için haklarınızı oradan öğrenebilirsiniz.özel hayatın gizliliğinden de suçlu.benim gördüğüm kadarıyla artık 6183 sayılı kanun kapsamında ceza alıyor erkekler.bence hapis cezası ama kaç yıl tam bilemiyorum baya bir ceza alır.siz avukat tutmasanız bile ceza alır.önce gelincik bürosunu arayın.uzlaşma bu suçlarda olmaması lazım ama uzlaşma istenirse kabul etmeyin kolaylıklar dilerim.

Ay bari kanun numarası vermeyin ya. 6183 amme alacaklarının tahsili usulü. 6284 ailenin korunması hakkında kanun.

Ayrıca kast ettiğiniz kanuna da girmiyor konu sahibinin bahsettiği fiiller.

Böyle sencesi bencesi yok bu işin.

Çok da eminsiniz maşallah.

avukat hukuki acidan yol gostermek icin vardir. ceza davasi bu eger kendin takip edemeyecek isen avukat tutmalisin. karsi Taraf tutmus zaten. ayrica dediginiz gibi inkar edebilir somut olarak
dosyaya sundugunuz evraklar disinda bide tanik bulundurun。bunun icinde tanigin bilgilerini dilekce swklinde bulundugunuZ
ILIN adliyesinin on burosuna gudip evraginizi taratip dosyaya ekleyin

Ben inanmadım. Boşver inanma. Ayrıca tutuklandığı nerede yazıyor, dava dosyasına falan baksana orada yazmaz mı? Ben inanmadım ama ne olursa olsun uzlaşma kabul etme. Sürünsün.

Gidip adliyeden dosyaya bakin. Tutuklandi demisse dogrudur. Sucunu kabul etmisse dosyada yazar. Uzlasmayin sakin. Uzlasmada aize para teklif edecektir muhtemelen. Bunu size yapan baskasina da yapar. Dava aonunda tazminat davasi acma hakkiniz da var eger suclu cikarsa. Davalar da asla tek celse de bitmez. Avukatiniz olsaydi dosyayi takip isini ve yazismalari o yapardi. Sizin mahkemeye gitmenize de gerek olmazdi belki sadece bir seferligine hakim isteyebilir.

merhaba ,

Bir kaç ay önce elinde uygunsuz fotoğraflarım vs olduğunu aileme göndereceğini söyleyerek tehdit ederek ve şantaj yaparak benden bir miktar para alan kişiyi şikayet etmiştim.

önümüzdeki aya duruşma günü verilmiş. dosya türü: ceza dava dosyası yazıyor. o kişi sanık kısmında vekilleri kısmında da bir isim yazıyor. avukat mı oluyor o ? benim vekil kısmım boş. bu durumda o avukat mı tutmuş oluyor

ben şikayette bulunurken beni tehdit ettiği şantaj yaptığı tüm mesajları , aldığı paranın dekontlarını filan hepsini dosyaya sunmuştum. şantaj yapmadım kendi isteğiyle verdi vs gibi bir şey iddia edebilir mi ? yada ne bileyim içimi bir korku aldı nedense.

duruşmada ne yapılacak. tahminen nasıl bir karar çıkar bilgisi olan var mı ?
Evet avukat tutmuş vekili avukatı. Sen daha iyi tanırsın şahsı, ne diyip demeyeceğini ama avukat tuttuğuna göre %80 itiraz edecek. Suçlamaları kabul etmiyorum, böyle birşey yok diyecek. Delil yetersiz olmazsa, şantajdan ceza alır zaten ama önemli olan delil yeterliliği. Seninle yaptığı wp, sms konuşmalarını öne sürebilir. Gönüllü olarak verdi diyebilir. Söyleyecek çok şeyi var. Sen kesinlikle bir avukat tutmalısın. Duruşmadan sonra belli olur zaten ne olup bittiği.

Ben pek inanmadım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back