- 4 Mart 2016
- 112
- 186
- 18
- 34
Belkide :)
Okulum mesirenin orda
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Belkide :)
Benimde evim mesireye çok yakın. Şu üst tarafta olan okul mu? İlgi?Okulum mesirenin orda
Benimde evim mesireye çok yakın. Şu üst tarafta olan okul mu? İlgi?
Erkek egemen bir şehir evet. Yalnız ilginç olan erkekler çekingen ve saygılı fakat bu sefer de kadınlar sorgulayıcı. Normal bir pantolon hırka ile sokağa çıkamıyorum, illa her yerin kapalı olacak, diz hizası bile giyemezsin eteğini illa bileklerine kadar olacak... Çünkü bu sefer de kadınlar bakıyor tuhaf tuhaf, bu ne giymiş böyle der gibi. Kapalı değilim ki pardesü eşarp gezeyim...keşke bastan kabul etmeseydınız, ne ısle mesgul bılmıyorum ama ınsanın ıc huzuru ıcın yasadıgı sehrınde onemı buyuk ve Ankara gıbı gelısmıs duzenlı sosyal bır sehırden Urfaya gıden kım olsa sızınle aynı duyguları paylasır emınım, egerkı bır ısınız olsaydı belkı bu kadar takılmazdınız ıyı kotu bır cevrenızde olurdu ama sureklı ev hayatında olmanız, halıyle cevre edınememenız, esınızın de ısını borcları bahane ederek sızı oyalaması hıc ıc acıcı degıl....
ayrıca kültür farkı dedıgınız olgu bence cok onemlı esler arasında da yasanılan cevrede de bır uyum olmalı bu konuda, ben Urfaya sadece turla gezmek ıcın gıttım onda bıle bır geceden fazlası benı sıktı sehır guzel gezılecek yerler var evet ama bır gunde gezersın her yerını, erkek egemen bır kulturu var, bız ıckı alacak yer bulamadık, bellı bır saatten sonra her yer kapalıydı, sıra gecesıne gıttık mesela sadece turıst kafılesı olan gruplar kadın erkek karısık yerlısı sırf erkek vs vs.. saymakla bıtmez sızı anlıyorum yani...
cocuk ısıne hıc bulasmayın, gerekırse bır ıse gırın cevrenın dedıklerıne kulagınızı kapatın , ve esınıze bu durumun sızı psıkolojıkte etkıledıgı mutsuz oldugunuzu her fırsatta dıle getırın..
Erkek egemen bir şehir evet. Yalnız ilginç olan erkekler çekingen ve saygılı fakat bu sefer de kadınlar sorgulayıcı. Normal bir pantolon hırka ile sokağa çıkamıyorum, illa her yerin kapalı olacak, diz hizası bile giyemezsin eteğini illa bileklerine kadar olacak... Çünkü bu sefer de kadınlar bakıyor tuhaf tuhaf, bu ne giymiş böyle der gibi. Kapalı değilim ki pardesü eşarp gezeyim...
Evet, kızın ailesinin olduğu şehre gitmek ayıpmış. Kendi şehrimde kızınıza bakamadım, döndüm dolaştım sizin şehrinize geldim demekmiş. Zihniyet bu. Bu yüzden İst bile olur ama Ank çok zor.eşin bu yüzden bahane üretiyor belli.keşke ilk başta o kadar taviz vermeseydin bir de özeldeymiş yani.ankara gibi bir yerde özelin şartları çok daha iyi hem sende çalışabilirdin o zaman.benim eşimde özel ama ben devletteyim beni kendi ailesinin olduğu şehre götürmek istedi bahane ürettim ve gitmedim 5 yıl sonra ancak dedim.haa 5 yıl sonra gidecek miyim hayır.eşinde aynı şeyi sana yapacak.ankaraya atan yada iş bul.yoksa oradan ayrılamıycaksın.ailesi de orada bir başımıza bilmediğimiz istanbulda ne yapalım diyecek.ankarayı da sırf senin ailen orada diye istem
eşin bu yüzden bahane üretiyor belli.keşke ilk başta o kadar taviz vermeseydin bir de özeldeymiş yani.ankara gibi bir yerde özelin şartları çok daha iyi hem sende çalışabilirdin o zaman.benim eşimde özel ama ben devletteyim beni kendi ailesinin olduğu şehre götürmek istedi bahane ürettim ve gitmedim 5 yıl sonra ancak dedim.haa 5 yıl sonra gidecek miyim hayır.eşinde aynı şeyi sana yapacak.ankaraya atan yada iş bul.yoksa oradan ayrılamıycaksın.ailesi de orada bir başımıza bilmediğimiz istanbulda ne yapalım diyecek.ankarayı da sırf senin ailen orada diye istemeyecek.
eyecek.
Dile getiriyorum, o da bıktı artık ben de.keşke bastan kabul etmeseydınız, ne ısle mesgul bılmıyorum ama ınsanın ıc huzuru ıcın yasadıgı sehrınde onemı buyuk ve Ankara gıbı gelısmıs duzenlı sosyal bır sehırden Urfaya gıden kım olsa sızınle aynı duyguları paylasır emınım, egerkı bır ısınız olsaydı belkı bu kadar takılmazdınız ıyı kotu bır cevrenızde olurdu ama sureklı ev hayatında olmanız, halıyle cevre edınememenız, esınızın de ısını borcları bahane ederek sızı oyalaması hıc ıc acıcı degıl....
ayrıca kültür farkı dedıgınız olgu bence cok onemlı esler arasında da yasanılan cevrede de bır uyum olmalı bu konuda, ben Urfaya sadece turla gezmek ıcın gıttım onda bıle bır geceden fazlası benı sıktı sehır guzel gezılecek yerler var evet ama bır gunde gezersın her yerını, erkek egemen bır kulturu var, bız ıckı alacak yer bulamadık, bellı bır saatten sonra her yer kapalıydı, sıra gecesıne gıttık mesela sadece turıst kafılesı olan gruplar kadın erkek karısık yerlısı sırf erkek vs vs.. saymakla bıtmez sızı anlıyorum yani...
cocuk ısıne hıc bulasmayın, gerekırse bır ıse gırın cevrenın dedıklerıne kulagınızı kapatın , ve esınıze bu durumun sızı psıkolojıkte etkıledıgı mutsuz oldugunuzu her fırsatta dıle getırın..
tahmin edebiliyorum.yok iç güveyimiyim yok bilmem ne saçmalıktan başka bir şey değil.benim eşimde öyleydi ama benim ailem baştan dedi kızımızı başka şehre göndermeyiz diye haa atanırsan eyvallah eşindir gelir ama onun dışında asla dediler.mecbur kabul etti.keşke en baştan ipleri sıkı tutsaydınızEvet, kızın ailesinin olduğu şehre gitmek ayıpmış. Kendi şehrimde kızınıza bakamadım, döndüm dolaştım sizin şehrinize geldim demekmiş. Zihniyet bu. Bu yüzden İst bile olur ama Ank çok zor.
Sıkı tutsaydım da, Urfa işi düğüne birkaç ay kala belli oldu. Nişanı mı atmam gerekirdi artık bilemiyorum, işi o raddeye vardırmadım. Kendimi feda etmiş oldum yani...tahmin edebiliyorum.yok iç güveyimiyim yok bilmem ne saçmalıktan başka bir şey değil.benim eşimde öyleydi ama benim ailem baştan dedi kızımızı başka şehre göndermeyiz diye haa atanırsan eyvallah eşindir gelir ama onun dışında asla dediler.mecbur kabul etti.keşke en baştan ipleri sıkı tutsaydınız
peki kendi ailenın bulundugu sehırde yasamak korkudan baska sehre gıdememekte ana kuzulugu olmuyomuymuş...Evet, kızın ailesinin olduğu şehre gitmek ayıpmış. Kendi şehrimde kızınıza bakamadım, döndüm dolaştım sizin şehrinize geldim demekmiş. Zihniyet bu. Bu yüzden İst bile olur ama Ank çok zor.
Konu sahibi Şanlıurfa ya bayağı bir önyargılısınız. Urfa da çalışan kadın çoktur bu biirr, modernite anlamında kadınların rahatça gezebildiği, hatta çoğu evde kadınların da kullandığı araçlar olan, misafirperver ve yabancıları hiç hor görmeyen bir şehir bu ikii, madem doğuya tü kaka diyosunuz,niye evlendiniz? hapla mı uyuttu seni kocan ? çok sinir bozucu bir tarzınız var. gidip istediğiniz bölgeden eş sesçseydiniz.bence de sizin gibiler Urfa da yaşamamalı
Çalışan kadın derken devlet memurlarını kastediyorsanız gerçekten gülerim size. O kadar misafirperverlik gördük ki benin ve ailemin her gittiği yerde içemeyeceğimizi bile bile önümüze kaçak çay kondu, ev sahibi içti biz baktık. Ayrıca " hapla mı uyuttu seni kocan" ve "sen zaten Urfa'da" yaşama"diye inciler döktürmüşsünüz, umarım birgün yolunuz mecburen başkente düşmez. Üslubunuz sebebiyle muhatabım olamazdınız ama hadi bu seferlik cevap yazmış olayım size.Konu sahibi Şanlıurfa ya bayağı bir önyargılısınız. Urfa da çalışan kadın çoktur bu biirr, modernite anlamında kadınların rahatça gezebildiği, hatta çoğu evde kadınların da kullandığı araçlar olan, misafirperver ve yabancıları hiç hor görmeyen bir şehir bu ikii, madem doğuya tü kaka diyosunuz,niye evlendiniz? hapla mı uyuttu seni kocan ? çok sinir bozucu bir tarzınız var. gidip istediğiniz bölgeden eş sesçseydiniz.bence de sizin gibiler Urfa da yaşamamalı
Hayir bana da ozellikle cevap vermiyor niyeyse...
Siz nerede yaşıyorsunuz? Hiç doğuda yaşadınız mı?Kültür farkı diyosunda, sen Paris denmi geliyorsun???
Bence her şehirde insan biraz pozitif olduktan sonra mutlu olabilecek şeyler bulur, çoğu arkadaşın da yazdığı gibi, çık dışarı gez, kurslara katıl ve ön yargılı olma.
Ayrıca Urfa çok muhteşem bir şehir, tanımanı tavsiye ederim.
Çalışan kadın derken devlet memurlarını kastediyorsanız gerçekten gülerim size. O kadar misafirperverlik gördük ki benin ve ailemin her gittiği yerde içemeyeceğimizi bile bile önümüze kaçak çay kondu, ev sahibi içti biz baktık. Ayrıca " hapla mı uyuttu seni kocan" ve "sen zaten Urfa'da" yaşama"diye inciler döktürmüşsünüz, umarım birgün yolunuz mecburen başkente düşmez. Üslubunuz sebebiyle muhatabım olamazdınız ama hadi bu seferlik cevap yazmış olayım size.
Çalışan kadın derken devlet memurlarını kastediyorsanız gerçekten gülerim size. O kadar misafirperverlik gördük ki benin ve ailemin her gittiği yerde içemeyeceğimizi bile bile önümüze kaçak çay kondu, ev sahibi içti biz baktık. Ayrıca " hapla mı uyuttu seni kocan" ve "sen zaten Urfa'da" yaşama"diye inciler döktürmüşsünüz, umarım birgün yolunuz mecburen başkente düşmez. Üslubunuz sebebiyle muhatabım olamazdınız ama hadi bu seferlik cevap yazmış olayım size.
Çok sinir oluyorum böyle insan tiplerine, yahu her yerin modern yeri var daha tutucu bir yeri var, şu yazdıklarını okuyan hanımefendiyi BUCKİNGHAM da yaşar sanar, yazdıklarını okuyan Urfa yı erkeklerin açık kızlara sulandığı, kadınların çarşafla gezdiği abuk subuk yer sanar. He bi de sanki zorla gelmiş gibi burun kırın eder.Sen kimsin yahu diye sormazlar mı adama?
Çok güzel etkinler, kafa dengi yerli yabancı envayi arkadaş bulunur. ama kontes ya hanımefendi , ayy sizin gibiler hakikaten ne burdakilerle evlensin, ne gelsin. çok kızdım. Her şey illa senin istediğin gibi olamaz.