• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şanlıurfa'da Yaşamak!!!

Sizi cok iyi anliyorum. Kolay degil tabi baska bir sehir baska bir kultur ama esinizle baska bir sorununuz yoksa asilmayacak seyler degil.

Insallah esinizle orta yolu bulup ikinizide mutlu edecek bir sehir bulursunuz.
Çok teşekkür ederim.

Tabii ki evliliğe alışma süreci de çok zor geçti benim için, haklısınız. Evlenince biliyorsunuz hayatınız %100 değişime uğruyor, en yakın arkadaşım annesinin iki sokak ötesinde oturuyor, ilk üç ay bunalım geçirdi düşünün. Ben hem evliliğe alışmak, hem bambaşka, çok farklı bir kültürün hüküm sürdüğü bir şehirde evliliğe gözlerimi açmak hem de işsiz ve arkadaşsız yapayalnız kalmak nedeniyle bunalıma girdim. Hepsi bir anda, anlatabildim sanırım...
Aynı ben :KK61::KK61: Ben de kendi memleketim İzmit'ten 15 saat uzak olan Mersin'e gelin geldim.. Çocuk da yaptım. En çok da o zoruma gidiyor. Ben yeğenlerimle kuzu gibi depişir saatlerce oynardım. Kızımsa yapayalnız büyüyor. Arkadaş desen, yaşadığım semtte herkes altın kafeste bülbül. Komşuluk sıfır.. Bense tam bir mahalle çocuğu :KK42: Gidicem buralardan gün sayıyorum ama kocamı da alıp gidicem :KK4:

Merkezdeyim, Göbeklitepe ve Gaziantep'e gittik, eşim yoğun çalışıyor, anca bu kadar gezebildik. Mardin'i çok merak ediyorum ama dediğiniz gibi şu an hiç sırası değil. Onun dışında da çarşı pazar, kuaför vs işlerime çıkıyorum dışarı, işimi halledip biraz da yürüyüp dönüyorum eve.
Bebek kısmını bu düşüncelerdeyken erteleme fikrini bende destekliyorum. Sizin Kafanız ne kadar rahat olursa o derece mutlu anne baba olursunuz. Sabredin biraz daha. Bizde sürekli sınavlara giriyoruz eşimle buradan gitmek için. Sizi çok iyi anlıyorum. Belki benim kızım var diye şimdi zaman daha çabuk geçiyor benim için ama sizin için biraz daha zor geçiyor. Göbeklitepe güzel bir yer yakın çarşıya. Ben karaköprüdeyim biraz daha uzağım. Ama mesela burada mesire alanı var. Günün her saati piknik yapılabilen hoş bir yer. Buda alternatif olabilir. Kızıma hamileyken kitapçıları dolaşıp kitap depolayıp günlerce çıkmazdım evden. Ama tabi ben severim tek başınalığı, insansızlığı biraz :)

Ayy benim sevgilim de urfalıı

Ama orda yaşamayı düşünmüyoruz gibi, yine de belli olmaz. O kadar mı beter bi şehir

Açıkçası evde oturmak bana göre değil, çalışmak için çok caba sarfettim ama olmadı. Gezip tozmaya gelince elinden geldiği kadar gezdiriyor eşim ama sorun şu ki beni yıkan yalnızlık oldu. Ank'daki arkadaşlarım gibi arkadaşlar arıyorum çünkü buradaki bayanların konusu başka, sohbeti başka, tarzı,konuşması,hayatları başka ve ben ayak uyduramadım. Eşim İst'a gidebiliriz belki dedi o da ayrı bir kavga konusu oldu, İst'da yaşamak isteyen kim??? Ank alerjisi var eşimin, ne yapabilirim bilmiyorum:KK42:

Ayy valla istanbulda bir siz eksiktiniz. Bütün ülke yakında istanbula taşınacak. İstanbul da yaşanır mı. Her aksam millet minimum 1.5 saat trafik cekiyor. Hengame resmen. Başka şehir mi yok. Antalya, İzmir, Eskişehir mis gibi yerler bunlar.

İlçede değilim Allah'a çok şükür fakat bir işim yok, bence temel sebep bu çünkü ben hiç evde oturmadım. İş olsaydı hem oyalanırdım hem de iki üç arkadaşım olurdu, geçer giderdi şu 1 sene. Tabii 1 sene oldu 2 sene o da ayrı konu...

Doğru diyorsun, işsizlik seni yipratiyordur.
Hiç is aramadan mi? Ben Urfa'ya hiç gitmedim bilmiyorum ama illaki kendine uygun bir iş bulabilirsin.

En kötü kendi işini yaratabilirsin. İnstagram veya gittigidiyor gibi yerlerden satış yapabilirsin. Kadın derneklerinde çalışabilirsin. Okullarda bir ara sözleşmeli öğretmen oluyordu. Hala varsa onu yapabilirsin. Üniversite mezunu isen yüksek lisansa başlayabilirsin. mezun değilsen üniversite sınavlarına hazirlanabilirsin.

En kötü terzilik öğrenip terzilik başlayabilirsin. Alternatifin çok var vaktin de bol. Başla bir yerden

Ayy valla istanbulda bir siz eksiktiniz. Bütün ülke yakında istanbula taşınacak. İstanbul da yaşanır mı. Her aksam millet minimum 1.5 saat trafik cekiyor. Hengame resmen. Başka şehir mi yok. Antalya, İzmir, Eskişehir mis gibi yerler bunlar.
Aynı fikirdeyim. Peki siz nerelisiniz?

Urfa'dan mi bahsediyorsunuz gerçekten urfa güzeldir gezilecek yeride oldukça fazla. Esiniz hicmi gezidrmedi

ilçedesiniz galiba yoksa urfa harika bi yerdir bana göre, tabi sen belki eşinin ailesinden dolayı sıkılmış olabilirsin

doğma büyüme istanbulluyum, 3 sene oldu oradan çıkalı şimdi gidip yaşar mısın deseler düşünmem bile atlar giderim. o kadar güzel bir şehirde yaşamanın bir takım dezavantajlarının olması çok normal.

Bebek kısmını bu düşüncelerdeyken erteleme fikrini bende destekliyorum. Sizin Kafanız ne kadar rahat olursa o derece mutlu anne baba olursunuz. Sabredin biraz daha. Bizde sürekli sınavlara giriyoruz eşimle buradan gitmek için. Sizi çok iyi anlıyorum. Belki benim kızım var diye şimdi zaman daha çabuk geçiyor benim için ama sizin için biraz daha zor geçiyor. Göbeklitepe güzel bir yer yakın çarşıya. Ben karaköprüdeyim biraz daha uzağım. Ama mesela burada mesire alanı var. Günün her saati piknik yapılabilen hoş bir yer. Buda alternatif olabilir. Kızıma hamileyken kitapçıları dolaşıp kitap depolayıp günlerce çıkmazdım evden. Ama tabi ben severim tek başınalığı, insansızlığı biraz :)
Göbeklitepe baya uzaktı, karıştırmış olabilir misiniz? Mesire alanına çok yakınım, yürürüm bazen oralarda, sessiz sakin. Ben de sessizliği ve keyfime göre takılmayı severim aynı sizin gibi ama benimki biraz fazla kaçtı:110:

Açıkçası evde oturmak bana göre değil, çalışmak için çok caba sarfettim ama olmadı. Gezip tozmaya gelince elinden geldiği kadar gezdiriyor eşim ama sorun şu ki beni yıkan yalnızlık oldu. Ank'daki arkadaşlarım gibi arkadaşlar arıyorum çünkü buradaki bayanların konusu başka, sohbeti başka, tarzı,konuşması,hayatları başka ve ben ayak uyduramadım. Eşim İst'a gidebiliriz belki dedi o da ayrı bir kavga konusu oldu, İst'da yaşamak isteyen kim??? Ank alerjisi var eşimin, ne yapabilirim bilmiyorum:KK42:
evet bu konuda seni çok iyi anlıyorum, arkadaşların ilgi alanları seninkilerden çok ayrı kulvarlarda olunca depresyona sürükleniyor insan bir dönem ben de böyleydim doğu görevini yapıyorduk o zamanlar

Kendimize küçük sebeplerden bile büyük mutluluklar cikarmamiz lazım. Yoksa hayat çekilmez. Bu zamanda çoğumuz (ben de dahil) gurbetteyiz. Ne yapalım nasibimiz nerdeyse oraya yoneliyoruz. Neyin hakkımızda hayırlı olduğunu bilemeyiz ki..

Aynı fikirdeyim. Peki siz nerelisiniz?

Sorma biz istanbuldayız ömür törpüsü. İlk fırsatta gideceğiz. İnsanlar yığın yığın. Kiralar çok yüksek. Mesafeler uzak olmasa bile artık trafik almış başını gitmiş. Günün her saati her zaman trafik var. Yarım saat uzaktaki bir yere gitmek için 1 saat önceden çıkıp 1 saat geç kalabilirsin. Günde 3 saate kadar yola zaman harcamak normal burada.

Eşimle hiçbir sorunum yok, uzun bir sevgililik döneminden sonra evlendik, burada beni oyalamak için elinden geleni yapıyor, hakkını yiyemem. 17 ay kaldı ama araba satılırsa hemen kapatabilir. Borç bitse bile ne zaman ve nereye gideriz de yerleşiriz hiç bilmiyorum. Yalvarmaktan bitap düştüm.

Canım seni çok iyi anlıyorum
Eşimin işi nedeniyle doğuda çok küçük bir ilin çok çok küçük bir ilcesindeyiz

7 ay oldu buraya geleli
Önce hiç arkadaşım yoktu
Sonra eşimin çalıştığı okuldan bayan hocalarla tanıştık
Ama yine de pek sık gorusmem kimseyle
15 günde bir anca çıkarım evden
Onda da esimi beklerim o olmadan çıkmam
Ben evimde vakit geçirmekten hiç sıkılmam ama tabi biz yeni evliyiz belki ondan

Eğitim durumunuz yaşınız nedir bilmiyorum ama KPSS kursuna gitseniz
Bence orda biraz daha kendinize yakın birilerini bulabilirsiniz

Kendimize küçük sebeplerden bile büyük mutluluklar cikarmamiz lazım. Yoksa hayat çekilmez. Bu zamanda çoğumuz (ben de dahil) gurbetteyiz. Ne yapalım nasibimiz nerdeyse oraya yoneliyoruz. Neyin hakkımızda hayırlı olduğunu bilemeyiz ki..
Doğru söylüyorsunuz gerçekten. Ama düğüne beş kala piyangodan Urfa çıkması, eşimin de zaten buralı olması, bana verdiği sözler ve bu sözlerin tutulmaması, Ank'da iş bulmak konusunda benim ve ailemin yardımını kabul etmemesi ( kendi çevrem sayesinde ben tek başıma bile onu işe yerleştirebilirim ) bizim huzurumuzu bozdu. Çevrem bile şaşırdı, sen ne yapacaksın oralarda, senin gibi bir kız orada yaşayamaz dediler, sakin olun sadece 1 yıl, eşimin hiç mi hatrı yok, ben bu fedakarlığı kabul ediyorum dedim. Ben şoktaydım, yine çevremi ben susturdum. Ama fedakarlığımın sonu gelmiyor. Kişiliğim, çevrem, hayat tarzım, işim, maaşım, ailem, arkadaşlarım... Bütün hayatımı sıfırladım.

Göbeklitepe baya uzaktı, karıştırmış olabilir misiniz? Mesire alanına çok yakınım, yürürüm bazen oralarda, sessiz sakin. Ben de sessizliği ve keyfime göre takılmayı severim aynı sizin gibi ama benimki biraz fazla kaçtı:110:
Evet ya iki buçuk sene oldu hala karıştırıyorum yer isimlerini:) eşime sordum şimdi :) bende seviyorum mesire alanını. Yürüme mesafesinde benim evle. İnşallah eşinle ortak bir noktada buluşursunuz.

Back