• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Şanlıurfa'da Yaşamak!!!

Esin cocuk yapip seni oraya baglamak istiyor bence. cocuk kucuk, gidip hic bilmediğimiz bi sehirde nasil is kuracagiz seklinde devam eder bu oyalama. Cocuk icin baska sehri sart koy derim

Benim eşim Doğulu değil bende değilim. Ama konu sahibinin dediklerinin aynısını aynu bunalımı bende yaşadım. Ne alakası var doğulu olup olmamayla. Ayrımcılığa yol açan kelimeler bunlar. Siz nerelisiniz? Batılı mısınız? Işte batılıların da bu sorunu var böyle desem hoşunuza gider mi veya her nereliyseniz.
o senin düşüncen saygı duyarım...genel yargı o kültür farkı çok gidenler hep bir şok içinde...

Merhaba hanımlar, bir süredir bu siteyi okuyorum, hem yalnızlığımı gideriyorum diyebilirim hem de faydalı bilgiler öğreniyorum. Sorunum belki çok basit ama artık içinden çıkılmaz bir hal aldı. 2014 mayıs ayında Ankara'dan Şanlıurfa'ya gelin geldim, eşim buralı ama asıl sebep işinin burada olması ve daha da acısı kısa bir süreliğine diyerek beni buraya getirmiş olması. Neredeyse iki sene olacak ama geri Ank'ya dönmeyi düşünmüyor, başka bir şehir olabilir ama ne zaman ben de bilmiyorum diyor ( düğün borcumuz bitene kadar buradayız diyor ) . Takdir edersiniz ki bu mesele evimde kavga konusu, bu yüzden bebeği bile ertelemiştim çünkü burada doğurmak istemiyorum ama onun baskısı galip gelecek sanırım çünkü çok istiyor. Bense burada 1 gün dahi durmak istemiyorum, ne gezilip eğlenecek bir yer var, çalışmayı çok istedim çalışan kadınlara alışık değil bu şehir hele de dışarıdan gelmişsin rahatsız eden çok olur dediler, tamamen bir erkek şehri, hiç arkadaşım yok zaten. Evlenmeden önce bu konular konuşuldu, biliyordu benim burada yapamayacağımı, çok zorlandığımın farkında ve o da üzülüyor. İnanılmaz bir kültür farkı var çünkü. Geldiğimden beri depresyondayım, eski halimle aramda dağlar kadar fark var, içime kapandım, asosyal oldum, hayatımın fedakarlığını yaptım ama çok pişmanım:KK43::KK61:
keşke bastan kabul etmeseydınız, ne ısle mesgul bılmıyorum ama ınsanın ıc huzuru ıcın yasadıgı sehrınde onemı buyuk ve Ankara gıbı gelısmıs duzenlı sosyal bır sehırden Urfaya gıden kım olsa sızınle aynı duyguları paylasır emınım, egerkı bır ısınız olsaydı belkı bu kadar takılmazdınız ıyı kotu bır cevrenızde olurdu ama sureklı ev hayatında olmanız, halıyle cevre edınememenız, esınızın de ısını borcları bahane ederek sızı oyalaması hıc ıc acıcı degıl....
ayrıca kültür farkı dedıgınız olgu bence cok onemlı esler arasında da yasanılan cevrede de bır uyum olmalı bu konuda, ben Urfaya sadece turla gezmek ıcın gıttım onda bıle bır geceden fazlası benı sıktı sehır guzel gezılecek yerler var evet ama bır gunde gezersın her yerını, erkek egemen bır kulturu var, bız ıckı alacak yer bulamadık, bellı bır saatten sonra her yer kapalıydı, sıra gecesıne gıttık mesela sadece turıst kafılesı olan gruplar kadın erkek karısık yerlısı sırf erkek vs vs.. saymakla bıtmez sızı anlıyorum yani...
cocuk ısıne hıc bulasmayın, gerekırse bır ıse gırın cevrenın dedıklerıne kulagınızı kapatın , ve esınıze bu durumun sızı psıkolojıkte etkıledıgı mutsuz oldugunuzu her fırsatta dıle getırın..

Merak ettim de eşin dogulu mu? Baya cekmissin de kendisinden. :KK14: (Eski konulari acmayi sevmem ama sen zorladin)
eşimi kaybetim ordan vurmaya canımı acıtmaya çalışman karakterini gösterir...ama acımıyor bil...doğuluları pek sevmem ben buyum...2 konuyla bir insanın hayatıyla ilgili bilgi sahibi oömanda çok zor ...biaz daha bilgece ol

eşimi kaybetim ordan vurmaya canımı acıtmaya çalışman karakterini gösterir...ama acımıyor bil...doğuluları pek sevmem ben buyum...2 konuyla bir insanın hayatıyla ilgili bilgi sahibi oömanda çok zor ...biaz daha bilgece ol

Allah rahmet eylesin bilmiyordum, kusura bakma.
Bu yuzden uzatmayacagim. Insan insanin aynasidir der cekilirim.

Sorun Urfa'da değil arkadaşlar sinirlenmeyin bu kadar.
Sorun Ankara gibi bir başkentten daha az geliştiği gün gibi ortada olan bir şehre gitmek.Adının ne olduğu önemli değil.Yoksa her şehirde eğlenecek mekan,çalışacak iş vardır ama bazı şehirlerde daha kısıtlıdır.
Konu sahibi alışın falan demeyeceğim neden alışıyorsunuz size bir söz verilmiş.Ama bu sözün ne zaman gerçekleştirileceği belli değil herhalde.Siz de boş durmayın bu sürede bir şeyler yapmaya çalışın.Vaktin tadını çıkarın.Er ya da geç borçlar biter.Tavsiyem çocuk yapmayın eğer gitmeyi çok istiyorsanız.Eşiniz kalmak için kullanabilir.

Benim bütün ailem Ank'da, eşimin bütün ailesi burada. Eşim özelde çalışıyor, normalde İst'da görevlendirilecek diye bekliyorduk ama düğüne 3 ay kala buraya görevlendirildi.
eşin bu yüzden bahane üretiyor belli.keşke ilk başta o kadar taviz vermeseydin bir de özeldeymiş yani.ankara gibi bir yerde özelin şartları çok daha iyi hem sende çalışabilirdin o zaman.benim eşimde özel ama ben devletteyim beni kendi ailesinin olduğu şehre götürmek istedi bahane ürettim ve gitmedim 5 yıl sonra ancak dedim.haa 5 yıl sonra gidecek miyim hayır.eşinde aynı şeyi sana yapacak.ankaraya atan yada iş bul.yoksa oradan ayrılamıycaksın.ailesi de orada bir başımıza bilmediğimiz istanbulda ne yapalım diyecek.ankarayı da sırf senin ailen orada diye istemeyecek.

Bende boludan urfa ya gelin gittim beş sene oturdum çünkü eşim okuyordu okul bitti kpss ye girip iyi bir puan aldı ve İstanbul a atandı şimdi iki senemiz bitti burda ben hep şunu söylerim olduğun yerde değil doyduğumuz yerde:KK66:

Merhaba hanımlar, bir süredir bu siteyi okuyorum, hem yalnızlığımı gideriyorum diyebilirim hem de faydalı bilgiler öğreniyorum. Sorunum belki çok basit ama artık içinden çıkılmaz bir hal aldı. 2014 mayıs ayında Ankara'dan Şanlıurfa'ya gelin geldim, eşim buralı ama asıl sebep işinin burada olması ve daha da acısı kısa bir süreliğine diyerek beni buraya getirmiş olması. Neredeyse iki sene olacak ama geri Ank'ya dönmeyi düşünmüyor, başka bir şehir olabilir ama ne zaman ben de bilmiyorum diyor ( düğün borcumuz bitene kadar buradayız diyor ) . Takdir edersiniz ki bu mesele evimde kavga konusu, bu yüzden bebeği bile ertelemiştim çünkü burada doğurmak istemiyorum ama onun baskısı galip gelecek sanırım çünkü çok istiyor. Bense burada 1 gün dahi durmak istemiyorum, ne gezilip eğlenecek bir yer var, çalışmayı çok istedim çalışan kadınlara alışık değil bu şehir hele de dışarıdan gelmişsin rahatsız eden çok olur dediler, tamamen bir erkek şehri, hiç arkadaşım yok zaten. Evlenmeden önce bu konular konuşuldu, biliyordu benim burada yapamayacağımı, çok zorlandığımın farkında ve o da üzülüyor. İnanılmaz bir kültür farkı var çünkü. Geldiğimden beri depresyondayım, eski halimle aramda dağlar kadar fark var, içime kapandım, asosyal oldum, hayatımın fedakarlığını yaptım ama çok pişmanım:KK43::KK61:[/QUOTE Bende İzmir'den Gaziantep'e evlendim.5yıl oldu hiç alışamadım alışmam mümkün değil.Yılda 4 defa en az izmir e gidiyorum aylarca kalıyorum.Mesleğim olmasına rağmen çalışamadım burda.Stresten bebeğim olmadı hiçbir sorun yokken.Bu 5 yılda bir tek arkadaşım komşum olmadı denedim ama bağdaşamadım diyalog kuramadım.En son geçen yıl mart ayında topladım eşyalarımı geri döndüm izmire bir ay kaldım ayrılcam artık çünki mutsuzum evliliğim eşim çok iyi ama olmuyodu inanılmaz kültür farkı vardı.Canım yazık geldi arkamdan konuştuk bizimde ev kredimiz var ve işle ilgili bazı anlaşmaları var açıkçası burda kazandığı parayı izmirde kazanması zor.Neyse geri döndüm işe girdim zor oldu tabii birçok yere baktım en son istanbul merkezli bir yer buldum başladım işe en sonunda bir tane arkadaşım oldu 5 yıl sonunda sonrada hamile kaldım.Sabrediyorum işte ama arkadaşım bebek olayını erteleme bence o zaman daha farklı olur ben öle düşünüyorum

Aynı ben :KK61::KK61: Ben de kendi memleketim İzmit'ten 15 saat uzak olan Mersin'e gelin geldim.. Çocuk da yaptım. En çok da o zoruma gidiyor. Ben yeğenlerimle kuzu gibi depişir saatlerce oynardım. Kızımsa yapayalnız büyüyor. Arkadaş desen, yaşadığım semtte herkes altın kafeste bülbül. Komşuluk sıfır.. Bense tam bir mahalle çocuğu :KK42: Gidicem buralardan gün sayıyorum ama kocamı da alıp gidicem :KK4:
Bende mersin e esk den gelin geldim. Mersinde de üni okudum. Ama dediğiniz gibi komşuluk 0 mış onu evlenince anladım. Mezitli de oturuyorum ben bu semt mi böyle hepsi mi anlamadım. Ama sıkılmıyorum allahtan şehirde var yapacak birşeyler

Ben Ankaraliyim ama Avrupada buyudum. Sirnaga tasinmayi dusunuyorum. Cok mu naifim?

Ben bosanirdim trakya, ege, maarmara disinda baska yerde yasayamam. Bursadan Istanbula gelin geldim. Simdi esimi Bursaya goturmeye ugrasiyorum bir is ciksada gitsek keske. Insanin buyudugu yer farkli oluyor.(Benim icinse cooook cok onemli) Asla bir adamin pesine takilip doguya filan gitmezdim.

Bebek kısmını bu düşüncelerdeyken erteleme fikrini bende destekliyorum. Sizin Kafanız ne kadar rahat olursa o derece mutlu anne baba olursunuz. Sabredin biraz daha. Bizde sürekli sınavlara giriyoruz eşimle buradan gitmek için. Sizi çok iyi anlıyorum. Belki benim kızım var diye şimdi zaman daha çabuk geçiyor benim için ama sizin için biraz daha zor geçiyor. Göbeklitepe güzel bir yer yakın çarşıya. Ben karaköprüdeyim biraz daha uzağım. Ama mesela burada mesire alanı var. Günün her saati piknik yapılabilen hoş bir yer. Buda alternatif olabilir. Kızıma hamileyken kitapçıları dolaşıp kitap depolayıp günlerce çıkmazdım evden. Ama tabi ben severim tek başınalığı, insansızlığı biraz :)

Ben de Karakopru belki de komsuyuzdur :)))

Samsunluyum ben, Izmir'de okudum. Tabi ki bi bati olamaz ama yapmayin arkadaslar guneydogu nun en guzel en guvenli yerlerinden biri Urfa. Bu kadar da dislamamak lazim, herkes zorlanir tabi ki ben de zorlandim ama kendine bir cevre yaratinca cok da kotu oldugunu dusunmuyorum sahsen...

Back