Şanlıurfa dan ne alınır ??

comely_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2015
769
87
31
Kızlar nişanlım Şanlıurfa'da asker haftaya gelicek gelirken oranın neyi meşhur sa alayım diyor malum uzak yer bir daha gidemeyiz neyi meşhur dur yiyecek vs . Isotu biliyorum da ben sadece :) şimdiden teşekkürler

Seylan cayi da alabilir seviyorsaniz eger normal cayla karistirinca daha güzel aroma veriyor. Cigkofte getirsin bol bol mardin antep taraflarında gümüş ve bakir meshurdur baya. Urfada da vardır eger seviyorsanız alabilir onlardan da. İsot ve aci biber salcasini tek gecerim zaten. Aklima gelenler bunlar

Ha bu arada şal ve o tür örtüler de var vok guzeller. Hem kendinizin kullanabilecegi hem de evde kullanabileceginiz türde ceskt cesit. Guneydogulu arkadaslarimdan biliyorum :) guzel takilar vs bol yani

ehehe bak bana denk gelmen iyi oldu urfalıyım ezeldenn yiyecek vs. dersen kurutmalık pul biber meyan kökü ve fıstık yakın olsa bozulmasa bir de miss gibi haşimiye cigeri olurdu hediyelik tarzı dersen bakır işlemeleri şalllar parıl parıl kumaşlar çok ucuz ve güzel inci boncukta öyle ben olsa balıklıgölü hatırlatan bişey yada bakır ürünü alırdım umarım yardımcı olmuşumdur

Aslında ben direk Frenk bağı istemiştim ama o pek mümkün olmayacak sanırım ANLAŞIlan bana da bir Çanta yapması gerekecek Şal Takı iyiymiş söyliyim hemen

Çok güzel şalları ve gümüş takıları var. Bir de kuru kabak satıyorlar. Dolması acayip lezzetli oluyor, ondan da getirsin.

Balıklı gol tarafına giderseniz orada bir kapalıçarşı var orada ki baharatlar biber ve isot el yapımı ve kalitelidir. Ayrıca yine orada oraya özgu sucuk dediğimiz pekmezli ceviz varya onun gibi ama oraya has farklı yiyecekler mevcut. Başka bir seçenek kurutulmuş patlıcan. İrfanın patlıcanı coook lezzetli birşey. :)) mengic kahvesi denilen bir içecekleri var oradan menengic denen o otu alabilirsiniz. Ama bence önce için herkes sevmeyebilir.

En meshur isot biberidir ki bayilirim bize de gelir bi ahbabimizin bahceleri var. Patlicani da cok meshurdur. Tadi cok guzel.
Fistik da vardir. Cok severim her yil gelir bize..
Esya olarak bir fikrim yok maalesef..

ımmmm bence ikili kahve takımları var onlar güzel oluyor evlenince karşılıklı kahvelerinizi yudumlarsınız

Özel el yapımı duvar saatleri var isterseniz kendi isimlerinizi yazdırabiliyorsunuz.Bizzat enişteme özel hediye getirmişlerdi ben çok begenmiştim.

Kızlar nişanlım Şanlıurfa'da asker haftaya gelicek gelirken oranın neyi meşhur sa alayım diyor malum uzak yer bir daha gidemeyiz neyi meşhur dur yiyecek vs . Isotu biliyorum da ben sadece :) şimdiden teşekkürler
İshotuda fazla aldırıp kurtlandırmayın, bayatlatmayın. Hatıra olabilecek kalıcı bişey alsın bakırcılar çarşısı varsa mesela ordan bişey alabilir güzel süs eşyaları var, fazlada masraf yaptırmayın. Teklif ettiğine pişman olmasın.

Bir urfali olarak demen soyliyim :)Isot,biber salcasi,serbeti dokulmemis kunefe bile gelir Ha yiyecek olmasin derseniz bakircilar carsisindan bakir susler,cezve takimlari yada yoresel kiyafet yada sallar olabilir

Balikligolun orda bakircilar var.bence ikili bakir kahve takimi aldirabilirsin..30 ve 50 tl arasinda degisir.guzel bir hatira olur..
Eveeet bu çok iyi olduu kahve fincanı istiyordum bende bakırdan çok hoş oluyorlar hem evde kullanabilirim şık olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…