Sanırım sigarayı özledim...

kelebek2005

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2010
213
0
herkese merhaba
16 ekimden beri içmiyorum ama nedense son bir haftadır canım çok istiyor. yeni bırakmış gibiyim. ilk defa şeytan felaket dürtüyor. havalar ısındığından mıdır nedir çok canımj istiyor. biliyorum tek sigara başlamak demek. nasıl dayanırım bilmem. aylar sonra ne oluyor böyle anlayamadım.

çok uzun zamandır büyük bir kararlılık göstermişsin ve uzun zamandır sigara içmemişsin. bence bu takdir edilecek bir davranış. iradene hakim olmalısın, aksi halde bir tane içeceksin ve diyeti bozmuş gibi hissedip pişmanlık duyacaksın. bu pişmanlıkla bir müddet içmeyeceksin, sonrasında içtim ve birşey olmadı demek ki bağımlı değilim, hem de bir taneden ne çıkar diyeceksin ve zamanla arada bir tek tük olan sigara içmeler, daha sık periodlara dönüşecek. sonrasında tekrar bırakmak için çabalamak gerekecek... o nedenle sigarayı hatırlatacak ortamlardan, çay, kahve gibi ritüellerden uzak durmanı öneririm arkadaşım. bir de elma sigarayı bırakmada en faydalı meyveymiş. bol bol elma yemeni tavsiye ederim.

şeytan aklına girdiğinde ne kadar iradeli olduğunu, aslında içen bir çok insanın senin yerinde olmak istediğini unutma:)

2 sene içmedim.tek bir tane içtim ve tadını ne kadar özlemişim dedim sanki hiç bırakmamış gibi içtim hemde.ama çok pişmanım.2 sene sabrettikten sonra içtiğim için kendimden uzun süre utandım.halada pişmanım...

bırakırken çektiğin eziyeti tekrar kendine çektirme, başka şeylerle oyalan.. bende öyle yapıyorum :)

1 sene hiç içmedim, yanımda kimseye içirmedim... ve 1 seneden sonra geri başladım. genelde günde 3 tane içiyorum. günde 3 tane içtiğim için de sanki hala içmiyormuşum gibi bir havaya giriyorum. kendimi kandırıyorum.
kendimden nefret ediyorum bazen bu duruma tekrar düştüğüm için ama şimdi gidip bir tane yakasım var
tekrar nasıl bırakabilirim bilmiyorum...
sakın o ilk sigarayı yakma... zaten ilk başlarken nasıl boğazını yaktıysa yine yakacak,duman boğazında düğümlenecek ve sen zorla(evet resmen zorla) o hisse alıştıracaksın kendini. hiç gerek yok yapma.

Bende Yaklaşık 1 Sene İçmedim..
Sonra Tekrar İçtim..

Böyle Lanet Bir Şey..
İstersen 5 Sene İçme, Yine Canın İster..

Ama Ben Bırakıyorum Diye İçmemezlik Yapmadım..
Canım İstemedi Bir Süre..
Sonra İsteyince İçtim
Böyle Garip Bir Durum

içmediğim 1 yıl boyunca içen insanlara da ne hakaretler ne aşağılamalar yağdırdım...
şu an ise yüzsüz yüzsüz bir sigara yakasım geliyo...
işin garibi bu seferki başlamamda yanımda biri olmadan sigara içemiyorum... öksüz bebe gibi hissediyorum heralde kendimi.... hep suç ortağı arıyorum...

İşte O Aradığın Ortak Benim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…