Sanırım sağlık ile sınanıyoruz...

Merhaba,

Ben de MS hastasıyım. Ve 10 yıldır biliyorum. Koluma felç inmesi ile öğrenmiştik. 1 ayda iyileştim. O gün bu gündür de atak geçirmedim çok şükür. MS ya da Lupus olsan dahi korkma. Bu hastalıklarla yaşayan milyonlarca insan var. Ben ilaç kullanmıyorum. Yaptığım tek şey diyetime dikkat etmek. İlk atağımın sebebi olarak da, düşen bağışıklık sistemimin omurilikte lezyonlar oluşturmasıymış. Belki garip gelecek ama o zamanlarda sırf yalnız kalmak için günde 4-5 kere tuvalete girerek sigara içen biriydim. Doktorum tek suçlunun sindirim sistemimi bu kadar hızlandırıp, yediğim yiyecekleri bağırsakta kalmasını beklemeden boşaltım yapmam olduğunu söyledi. (Pek çok doktor MS hastalarını doğru yönlendiremiyor. Ben bu bakımdan şanslıydım) Bana bağırsaklar, bağırsaklardaki bakteriler, probiyotikler hakkında araştırma yapmamı, tüm diyetimi buna uydurmamı söyledi.

Ben de bu şekilde yaptım. Şekeri komple bıraktım. Buğday-kara buğday dair ürünleri asla yemedim. Kefir ve yoğurt hariç süt ürünlerinden uzak durdum. Şekerli meyveleri azalttım. Sigarayı, alkolü bıraktım. 10 yıldır hiç olmadığım kadar dinç ve sağlıklı hissediyorum. Lezyonlarım da kontrol altında. Ne zaman ki, tatile çıksam, ya da bu diyetimden biraz dışarı çıksam (tabii 10gün-20 gün süren durumlarda) hemen yorgunluk hissetmeye, kas ağrıları çekmeye, gözler bulanık görmeye başlıyor.

Halamın kızı da MS hastası ve onun tanısı benden 2 yıl önce konmuştu. o 2-3 yılda sayısız atak geçirdi. Kör oldu. Ama benim diyetimi uygulamaya başladığında (tabii o ilaç takviyesi de alıyor) o da daha rahatladı, atakları azaldı ve kendini daha iyi hissetti.

Sana tavsiyem, kesinlikle sakin ol. Hastalığını kabullen. 2. beyin bağırsak, Kandida gibi kitapları al oku. Mutlaka faydasını göreceksin bu sağlıklı diyetin (diyet değil aslında beslenmeyi geliştirmek). MS in için görmesen de(ki kesin görürsün) sağlığın, bağışıklık sistemin için görürsün. Kilo verirsin ve kolay kolay almazsın mesela.

Çok geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun sitede konu sahibinide görünce yazmadan edemedim benimde çok sevdiğim ablam yaklaşık 15 yıldır ms ama şuan ayaklarını kullanamıyor malesef yardımla yatıp kalkıyor tuvalete bile kendi gidemiyor ama bu diyeti yapmadı sanırım o şuan baya kötü durumda

cok cok gecmis olsun, konularinizi okumustum... randevudan sonra bilgilenidirirseniz sevinirim, sizin icin dua edicem insallah bunlarla kalir ve birdaha saglikla sinanmazsiniz

İnşallah.
Size de çok geçmiş olsun, inşallah ataksız bir hayat geçirirsiniz.

Bir belirtiniz yoksa çok da bir şey ifade etmez. güçsüzlük yorgunluk ya da eklem ağrınız, yüzünüzde döküntü var mı ?
Gelişmiş tıp teknolojisinin sıkıntısı da bu sadece mr ve tetkikle hastalık tanısı konmaz ne yazık ki

Merhabalar geçmiş olsun öncelikle allah şifa versin hiçbirşey korktuğunuz gbi olmasin öncelikle mutlaka cuma günü mr çektirin ben cevremde ms hastası çok yakın bir arkadasim var yaklasik 12 yildir ms kendisi.normal hayatına devam ediyor kesin bir tedavisi yok ama asla aşırı sıcak ve soğuk ortamlarda bulunmaması hiçbirşeye çok üzülmemesi ve stres yapmaması lazım ha tersini yaparsanız noluyor ben size söyleyeyim atak geçirme durumu oluyor uyuşukluk kasılma sonuçta bir nevi nörolojik bir kas hastalığı bu iğne vuruldu bikac sene akşamları ama birsürü tedavi yöntemi çıktı deneniyor ayrıca birazda pahalı bir hastalık dediğim gibi inşallah hicbirseyiniz yoktur ama sormuşsunuz ben de arkadaşımdan gördüklerimi size aktarmak istedim

Güzel cevabınız ve yoğun bilgi içeriği için çok teşekkür ederim.
Aslında hayatımıza çeki düzen vermek için bu hastalıklar sinyal veriyor belki.
Vücudumuzu hırpalamamayı öğretiyor.
Malesef ki sigara kullanıyorum, bırakmam lazım bununda farkındayım.

Eğer MS veya Lupus hastalığı bende varsa, oturup karalar bağlayacak bir tip değilim.
Kesin beslenme alışkanlıklarımı değiştirmem lazım (çok aburcubur tüketmesem de, aşırı sağlıklı beslendiğim söylenemez)
Umarım ben de sizin gibi yediklerime ve içtiklerime daha dikkat edecek enerjiyi ve yöntemi bulurum.

Çok çok geçmiş olsun.
İnşallah düzelir, beni işte bu tarz konular korkutuyor.
Rabbim tüm hastaların yardımcısı olsun ve dermansız dert vermesin kimseye...

Cok gecmis olsun.insallah guzel haberler alirsiniz.
Ama supheler dogru cikarsa bile uzulmeyin.sonucta kontrol altinda tutulabilen bir hastalik.Sonuclari bizede bildirin lutfen.Sevgiler

cok cok gecmis olsun, konularinizi okumustum... randevudan sonra bilgilenidirirseniz sevinirim, sizin icin dua edicem insallah bunlarla kalir ve birdaha saglikla sinanmazsiniz
İnşallah.
Hayırlısı bakalım, hayat insana herşeyi gösteriyor işte.
Herşey insan için, umarım ben de bu günleri atlatırım.
Çok kafama takmıyorum, fakat çocuklarım açısından düşündürücü bir süreç yaşıyorum.
İnşallah en az hasarla atlatırım bu günleri.

Gittiğim hastane durumu hafife almadı zaten.
Bir yığın tahlil yapıldı, sonuçları çıkmıştır diye düşünüyorum.
İkinci renkli MR çekildi, daha teşhis tam konulmadı.
Fakat MS'den daha çok Lupus şüphesi var diyebilirim.

Aşırı yorgunluk hali var, bayılıp kalıyorum mesela (mecazen) deliksiz uyuduğum 2 saatim oluyor.
Eve gittiğimde aşırı yorgun hissediyorum bazen elim kolum kalkmıyor hiç birşey yapasım gelmiyor.
Çocuklara koşturmaktan ve iş hayatından diye düşünüyordum ama çok çabuk yorulan bir yapım yoktu.
Son zamanlarda daha sık hastalanıyorum, hep bir burun akıntısı hapşuruk, baş ağrısı ve bitmeyen öksürük.

Bakalım kısmetse bu akşam öğreneceğim neyin ne olduğunu.
Hayırlısı olur inşallah hakkımda.

Çok çok geçmiş olsun.
İnşallah düzelir, beni işte bu tarz konular korkutuyor.
Rabbim tüm hastaların yardımcısı olsun ve dermansız dert vermesin kimseye...
Ya canım hiç korkma inan herşeyin başı moral onun hayatı biraz değil baya zor geçti maddi sıkıntı evlilik çocuk borç harç anlayışsız eş derken bu hale geldi aslında kendisi pes etti birazda hiç bişey çıkmaz Allahin izniyle geçmişler olsun esinde bişey çıkmadı bak sendede çıkmaz insallah

Bunlar bendede var ama

geçmiş olsun, ilaçlarla idare edilebilen hastalıklar en azından eğer sle çıkarsa,allah şifasız hastalık vermesin

Benim de bir kaç kere sol bacağıma gece uyurken kramp girmişti ama öyle böyle değil.
Hayatım da böyle bir acı yaşamadım sanırım.
Uykumdan uyanmıştım ağrı ile.

Bu yaşıma kadar ilk kez geçirdiğim birşey olduğu için, yorgunluğuma vermiştim.
Hatta doktorla bile paylaşmadım sanırım bu konuyu, bu akşam gidince muhakkak anlatayım.
Anlatacak çok şey var da, bakalım ne diyecek, ben en çok onu merak ediyorum.

Teşekkürler bilgilendirme için.
Sizlerin vermiş olduğu bilgiler çok faydalı oluyor.
Eminim herkesin yaşadığı bir değildir, herkes farklı yaşıyordur.
Ama bana da referans oluyor.

Amin inşallah, bir elin beş parmağı bir değilken, farklı kişilerin yaşadıklarının da aynı olması zaten beklenemez.
Hayırlısı bakalım.

Cok gecmis olsun.insallah guzel haberler alirsiniz.
Ama supheler dogru cikarsa bile uzulmeyin.sonucta kontrol altinda tutulabilen bir hastalik.Sonuclari bizede bildirin lutfen.Sevgiler
Kesinlikle bildiriyor olacağım.
En azından bir rahatsızlığım varsa, buradan da destek alabilirim.

insallah, herzaman iyi düsünelilmki iyi olsun, Allah cocuklarinin yüzüne gülsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…