Amin inşallah.insallah, herzaman iyi düsünelilmki iyi olsun, Allah cocuklarinin yüzüne gülsün
o düsüncelere hic kapilma, buaksam insallah güzel haberlerle döneceksin doktorun yanindanAmin inşallah.
Tek düşüncem onlar, hastalık yoksa mühim değil, insanız nihayetinde.
Gel geç hastalıklar olsun yeterki, ama çocuklarıma yetemeyebilecek olma ihtimali beni üzüyor.
Inşallah kötü bir durum yoktur arkadaşımda da böyle kramp hatta uyuşma oluyordu ama sizdeki magnezyum eksikliği de olabilir doktor belirtileri benzettiği için de göndermiş olabilir moralinizi bozmayinBenim de bir kaç kere sol bacağıma gece uyurken kramp girmişti ama öyle böyle değil.
Hayatım da böyle bir acı yaşamadım sanırım.
Uykumdan uyanmıştım ağrı ile.
Bu yaşıma kadar ilk kez geçirdiğim birşey olduğu için, yorgunluğuma vermiştim.
Hatta doktorla bile paylaşmadım sanırım bu konuyu, bu akşam gidince muhakkak anlatayım.
Anlatacak çok şey var da, bakalım ne diyecek, ben en çok onu merak ediyorum.
Teşekkürler bilgilendirme için.
Sizlerin vermiş olduğu bilgiler çok faydalı oluyor.
Eminim herkesin yaşadığı bir değildir, herkes farklı yaşıyordur.
Ama bana da referans oluyor.
Çok sevindim. Hayırlı haberlerini bekliyorumBen MR çektirirken geçen Cuma, "kulaklık veya kulak tıpası verir misiniz" dedim.
Önce beni makinaya yatırdı, ardından kulaklarım ve kafanın yerleştiği alana, kafamın sağ ve sol tarafına 10 cm büyüklüğünde kalın süngerler yerleştirdi.
Sesi tamamen kesmedi ama azalttı.
Makinaya yatar yatmaz gözlerimi kapattım, çıkana kadarda açmadım.
Damar yolunu elimden açtı, benim damarımı da bulmak zordur, canım yandı biraz ama, gelmiş geçmiş olur inşallah.
Umarım bu kadar ile kalır.
Bu akşama randevu aldım nöroloğa, sonuçlar bugün öğleden sonra çıkar demişlerdi.
Hayırlısı bakalım inşallah.
lupus bağışıklık sisteminin iç organlarını virüs olarak algılayıp saldırmasına verilen hastalıktır ..tedavisi kortizondur çok uzun bir süre ,velhasıl stres çok etkilidir bu hastalığın temellerinde.atlatılabilir bir rahatsızlık ucunda ölüm yok..ms hakkında fikrim yok çok geçmiş olsun şimdiden.Eşimin üzücü durumundan daha haberimiz bile yokken belimdeki ağrılar için MR çektirmiştim.
Sonra eşimin bitmek bilmeyen öksürük rahatsızlıkları ve kanser olma ihtimali konusu girince araya, hiç aklıma bile gelmedi MR sonucunu almak.
Hamd olsun eşim kanser değil, buna çok sevindik ve kimseye haber vermediğimiz için de rahattık.
Ancak eşim hazır iyi, güzel haberlerini aldık, ben de bi MR çektirmiştim, bir sonucuma baktırayım dedim.
Fizik Tedavi uzmanına gittiğimde, doktorun sonuçları gördüğündeki yüz ifadesi pek hoşuma gitmedi.
Doktor bana "sen bizim şu yukarda norolog var bir ona görünür müsün?" dedi.
Sebep? Dedim, sen önce ona görün daha sonra biz konuşuruz seninle dedi açıklama yapmadı.
Nörolog ile görüştüm, bir güzel muayene etti ve söylenen tek şey üzerine basarak "stresli misin?".
Gerçekten stresli bir hayatım var, yoğun bir iş temposu ve yoğun bir ev temposu içerisinde koşuşturuyorum.
Cevabım haliyle "evet" oldu.
Tüm muayeneler sonucunda, Nörolog bana dedi ki "tabii ki seni boynunda bulunan ve belinde bulunan fıtıklar için buraya yönlendirmedi Mehmet Bey, çünkü ben fıtıklar ile alakalı birşey yapamam, ancak senin boynunda ve omuriliğinde beyaz lekeler var, tanı da kendisi de emin olamadığı için bana yönlendirmiştir" dedi.
Eşimin durumuna o kadar çok üzülmüş ve ağlamıştım ki (hala aklıma geldikçe ağlıyorum nedensiz) doktora gülmeye başladım. Tahminim doktor bu kadın hafif kaçık demiştir...
Lupus hastalığı veya MS başlangıcı olma ihtimali var dedi.
Doktora cevabım "hiç zannetmiyorum doktor bey, ama yine de emin olalım durumdan, ne yapmamız lazım" dedim.
Doktorun da cevabı ilaçlı (renkli) MR çekilmek oldu. Beyin ve boyun için.
Cuma günü sabahtan MR çekimim olacak. Tahlillerimde yüksek ihtimal çıkmış olur.
Bu iki hastalık hakkında fikrim yok, etrafımda da bu hastalığa yakalanan kişiler olmadı.
Eğer bu iki hastalıktan biri bende mevcutsa, öldürmez diye tahmin ediyorum.
Bu hastalıklarla alakalı bir fikri olan var mı?
Cuma günü MR çektirmemeyi dahi düşünüyorum.
Klastrofobim yok, fakat makinaya bir kere girmem yetti, tekrar nasıl dayanırım bilmiyorum.
Kaldı ki bu çekim yarım saat sürecek...
Lupus bir bağışıklık sistemi hastalığı ve kronik bir rahatsızlık, yabancı makalelerde bir tür romatizma olarak anılıyor ama eklem kas ağrıları halsizlik ciltte döküntüler (özellikle burun ve yanak bölgesi) gibi belirtileri var. Hastalar genellikle ağrılardan ve halsizlikten şikayetçidir, ölümcül bir rahatsızlık değil yani. Aslında bütün bağışıklık sistemi hastalıkları birbirine benzer, vücut kendi doku ve organları tahrip eder, sebebini modern tıp pek açıklayamasa da ben Aidin Salih hocanın Gerçek Tıp kitabını okumanızı tavsiye ederim. Vücutta biriken toksinlerin bağışıklık sistemine ciddi bir zarar verip bu hastalıklara zemin hazırladığını söyleyebilirim, toksinler arasında gdolu ürünler, zararlı kimyasal deterjanlar, paketli sağlıksız yiyecekler, koruyucular var. Daha sağlıklı ve doğal bir hayat tarzıyla, şifa oruçlarıyla aslında hastalıkların gerilemesi mümkün. O yüzden ben kronik hastalıkların kronik olarak kötü şartlara maruz kalınması sonucu oluştuğuna inanıyorum.MS hastalığının çok mübah birşey olmadığının farkındayım ama tam olarak ne olduğuna dair bir fikrim yok.
Lupus hastalığının da tam olarak ne olduğunu bilmiyorum, fakat organlara sıçrama ihtimali olan bir rahatsızlık, ancak organa sıçrayacak bu şeyin ne olduğuna dair bir fikrim yok? Ne etkisi yaratır? Ne gibi bir rahatsızlıktır? Halsiz mi yapar, baş dönmesi mi yapar, yatağa mı yatırır? bir bilgim yok...
Geçmiş olsunSouvveniR hanım. Sonuç belli oldu mu acaba?
Merhaba ,MS hastalığının çok mübah birşey olmadığının farkındayım ama tam olarak ne olduğuna dair bir fikrim yok.
Lupus hastalığının da tam olarak ne olduğunu bilmiyorum, fakat organlara sıçrama ihtimali olan bir rahatsızlık, ancak organa sıçrayacak bu şeyin ne olduğuna dair bir fikrim yok? Ne etkisi yaratır? Ne gibi bir rahatsızlıktır? Halsiz mi yapar, baş dönmesi mi yapar, yatağa mı yatırır? bir bilgim yok...
Geçmiş olsunSouvveniR hanım. Sonuç belli oldu mu acaba?
Sonuc ne oldu acaba meraktayim. Konu sahibi cok gecmis olsun
Allah hayirli sifalar versin...Pek bilgim yok umarim erken teshis avantaji vardir...Dün akşam iş çıkışı gittim doktora.
Kan değerlerim yerlerde zaten, demir eksikliği vs. bir ton ilaç verdi sağolsun.
Tahmin ettiğim gibi Lupus başlangıcı...
Hakkımda hayırlısı olsun... Allah beterinden saklasın ne diyelim...
Vardır diye düşünüyorum.Allah hayirli sifalar versin...Pek bilgim yok umarim erken teshis avantaji vardir...
Rabbim dermansız dert vermesin,anliyorum hastaneler insana huzur vermeyen bir yer ama sifa vesilesi....Siz yine de cok arayi acmayin:)Vardır diye düşünüyorum.
Farklı doktorlara da giderim.
Sadece şu bir kaç aydır doktorlardan o kadar sıkıldım ve yoruldum ki.
Biraz ara vermek istiyorum hastane koşturmacasına.
Öldürecek bir rahatsızlık değil, fakat ihmal edilecek bir rahatsızlıkta değil.
Sanırım 1-2 hafta ara vermem beni öldürmez
Allah şifa versin canımDün akşam iş çıkışı gittim doktora.
Dün akşam iş çıkışı gittim doktora.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?