• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım sağlık ile sınanıyoruz...

Sana tavsiyem hastalıkla ilgili araştırma yapma.
İnsanı daha çok yıpratıyor.
İkinci tavsiyem asla tek doktorla yetinme.
Benim babama doktor çat diye alZ ve parkinson teşhisi koydu günlerce kahroldum.
İşin uzmanı bi doktora gittik alz yokmuş parkinson içinde yok dedi ama emin olamadı( babam biraz karışık bi hasta) takibi yapılıyor.
Bu arada fıtıkları önemsemeni tavsiye ederim. Şu an etkileri fazla olmasa da ileri ki yaşlarda felce kadar götürüyorlar.

Güzel yorumunuz için teşekkür ederim, babanız için de çok geçmiş olsun acil şifalar dilerim.
Ya zaten eşimde malesef acayip bir deneyim yaşadık, doktorları ben artık anlamıyorum.
Eskiden doktorlar teşhis - tanı konusunda hastaya birşey demeye bile yeltenmezlerdi.
Yanında bulunan aile bireylerine söylerlerdi ki hasta etkilenip kendini yıpratmasın diye.
Şimdi çat diye suratına "sende şu var, bu var" diye söylüyorlar.

Geçen konuda da geçmişti, ya aile bireylerinden biri kalp hastası olsa veya psikolojik bunalıma girse?
Bunu hiç düşünmeden insanların hayatlarını hiçe sayarak suratına baka baka olmayacak şeyleri bile diyebiliyorlar.

Ben araştırmıyorum, ancak merakta ediyorum.
Bir kaç ipucu veren durum var vücudum ile alakalı.
Olma ihtimali düşük diye düşünüyorum ama tabii bu benim başıma gelmeyecek anlamına gelmiyor.
Allah yardımcımız olsun ne diyeyim.

Eğer nörolog MR ve tahlil sonuçları sonrasında bir tanı koyarsa, kesinlikle tek doktor ile kalmam.
Zaten ailece bu anlamda bilinçliyizdir.
Çocuğumda dahi hiç bir zaman tek doktora güvenerek hareket etmişliğimiz yoktur.

Sanırım sadece bu yüzden o MR a katlanacağım.
İlaçta yazdı doktor ama gereksiz yere de vücuduma ilaç almak istemiyorum, dayanamazsam diye.
kanser haberinden sonra bunlar hafif gelmiştir sana tabi souv ondan gülmüşsündür :)
ben olsam katlanır, gider çektiririm sona keşke dememek için

inşallah iyi haberlerle çıkarsın canım

Öncelikle çok geçmiş olsun, dilerim sonuçlar güzel çıkar.

MR konusunda kendi taktiğimi örnek verebilirim. Ben de geçenlerde ilk defa girdim o cihaza. Tedirgin olmadım değil ama sonra gözlerimi kapadım ve Marshmellow şu anda solaryumdasın dedim (hani onda da yatarak girdiğimizde az çok benzer bir şeye girmiş oluyoruz. çıkana kadar da hiç gözümü açmadım hep solaryumda olduğumu düşündüm. Tek saflığım girerken kulaklık taktı adam kulaklarıma ben de sandım ki müzik dinletecekler hani stres olmayalım diye :))) meğer o sese maruz kalmayalım diyeymiş :))

Ya bu kulaklık konusunu ben soracağım.
Gerçekten o ses katlanılabilir birşey değil, en azından kulak tıpası falan bulundurmaları gerek hastalar için.
Ben en son girdiğimde o sese maruz kaldım, insanı daha bir ürpertiyor.

kardesim ms hastasi baslangicta teshis koyuldugu icin ilk olarak takip edildi lakin stresli bir yapisi var o nedenle son takipte lezyon yani sizin o beyaz nokta dediginiz kizimlarda artis olmus o nedenle dusuk duzey de olsa ilaca baslandi. ms ani ataklarla kendini gosterir bu kimi zaman kollarda uyusukluk kimi zaman bacaklarda hissizlik kulak hatta gozde gorme kaybina kadar gidebilir. evet msden olmezsiniz ama yasam kaliteniz duser. cabuk yorulma uyku hali uzun uykular vs benim tavsiyem universite hastanesine giderek takiplerinizi yaptirmaniz. mr inizi cektirin sonrasinda takiplerinizi lutfen unv hastanesinde yaptirin.
aman bence bisey yok bana da migren dediler, kalca cikigi dediler kafan catlak dediler bisey cikmadi bu drlar da bisey bilmiyorlar sozlerine lutfen kulak asmayin. 6 yil tip egitimi 4 yil uzmanligi bosuna okumadi o adamlar. isini seven iyi bir drla bu takipleri yaptirin.
ms veya lupus ta yediginize yasaminiza dikkat ederseniz size buyuk sorunlar cikarmaz.. gecmis olsun..

Bende bir tek doğum sonrasında (her ikisinde de) ellerde uyuşma oldu.
Sağ bacağımın kalça tarafında bir noktada anlamsız bir soğukluk oluyor.
Yani sanki birisi oraya buz değdiriyor, elim kadar genişlikte bir alanda.
Doktorla tabii ki bu konuları paylaştım.

Fakat doktorun demesi yaptığı muayeneye göre benim farkımda olmadan geçirmiş olduğum bir atağım yok.
Zaten bilgi dahilimde de bir atak geçirmedim çok şükür.
Lakin, aşırı yorgunluk, anlamsız uyku halleri gibi durumlarım var.
Mesela ufaklığı uyuttuğum zamanlarda, o kadar halsizleşiyorum ki, ben de 2 saat rahat uyuyakalabiliyorum.
Bu kadar derin değildi benim uykularım, çocuk gık dese uyanırdım, ama son zamanlarda duymuyorum bile.
Sabah saat alarmlarını da duymuyorum. Eskiden çıt çıksa duyardım.
Bu konularda beni rahatsız ediyor.
Belki gerçekten çok yoğun tempolu bir hayatım var, ondan kaynaklı bu yorgunluk.
Onu da bilemiyorum tabii ki.

Haklısınız, MR sonuçlarımı aldıktan sonra bir de başka doktora gitmemde fayda olacaktır.
Araştırma hastaneleri tabii ki tercihlerimden olacak, ama doğru doktoru bulmak malesef zaman alıyor.
Hakkımda hayırlısı olur inşallah.

Stres konusu bende de fazlasıyla var, nasıl yeneceğim onu da bilmiyorum.
Bir ara psikoloğa görüneyim diyorum ama ilaç kullanmakta istemiyorum.
Nasıl yenerim bu stresi hiç bir fikrim yok, gerçi son zamanlarda kendimi yonttum biraz.
Daha az endişeleniyorum, kendimi fazla yormamaya çalışıyorum, düşüncelerimi daha iyiye yöneltmeye çalışıyorum da.
Bakalım ne kadara kadar başarılı olabileceğim.

Lupus hastalığının teşhisi bi arkadaşa 16 haftalık hamileyken konuldu kanlı idrar şikayetiyle gitmişti:cry: inşallah ikisi de değildir çok geçmiş olsun:KK43:

Allah yardımcısı olsun.
Hamile iken böyle bir teşhis ile karşılaşmak onu çok yıpratmıştır.
Umarım onun da Lupus değildir başka birşeydir, gel - geç birşeydir.
Doktorlar yanılmıştır inşallah...

Benim arkadasim ms kisiden kisiye gore durum degisiyor. Su yasina kadar 3 atak gecirdi stresten. Baska da bisey yasamadi. Hatta kotu olursam diye korktu hic evlenmek istemedi. Sansina simdi evlendi hamile. Gozle gorulen bir saglik sorunu yasamiyor hayati gayt guzel
Atak geçirdi demişsiniz, peki atağı nasıl birşey?
Bayılma mı oluyor? Nasıl anlıyor atak geçirdiğini?
Merak ettiğim için soruyorum.

Çok geçmiş olsun arkadaşınıza da.

kanser haberinden sonra bunlar hafif gelmiştir sana tabi souv ondan gülmüşsündür :)
ben olsam katlanır, gider çektiririm sona keşke dememek için

inşallah iyi haberlerle çıkarsın canım

Aynen öyle oldu.
Zaten diyorum ya, doktor beni çok garipsedi halimden dolayı.
Bu kadın MS veya Lupus değilse de, akli denge sorunu var herhalde diye baktı zannedersem.
Gülümsemek ve hatta gülmekten kendimi alamadım o gün.
Çocuğu kreşe almaya gittikten sonra da hala gülüyordum.

Eşimi aradım böyle böyle dediler diye, ona bile gülerek anlatıyorum.
O da dedi neyin var senin, ciddi rahatsızlıklar bunlar, niye gülüyorsun diye...
"Amaaannn birşey yoktur sen de" dedim...

Ms de lupus da ilerlemeden önleminizi alırsanız hayat kalitenizi yüksek tutabileceğiniz rahatsızlıklar. Lupus için yazayım bağışıklık hücrelerinizin kendi bazı hücrelerinize saldırdığı bi hastalık. Her yere saldırabiliyorlar. Böbrekleri tutabiliyor mesela çok sık, böbrek yetmezliği oluyor. Ama neyseki ilaçlari var.
Sağlık ile sınanmaktan ziyade şuan bi uyarı aldığınızı düşünüyorum. Demekki eşinizin de sizin de şu ana kadar yaşadığınız hayat doğru değildi ve vücudunuz bunun sinyallerini veriyor. Eşiniz sigarayı bırakmış mesela siz de değişiklikler yapın ve bana sorarsanız mutlaka mutlaka çektirin mr ı. Basite alınacak hastalıklar değiller gel geç hastalıklar da değiller hayatınızın geri kalanında sizinle olacak hastalıklar. Tabi inşallah yoktur bu ikisi de ama bunları geçsek fıtıklar da basit şeyler değil ki. Kendinize dikkat edin biraz daha çok gençsiniz

Atak geçirdi demişsiniz, peki atağı nasıl birşey?
Bayılma mı oluyor? Nasıl anlıyor atak geçirdiğini?
Merak ettiğim için soruyorum.

Çok geçmiş olsun arkadaşınıza da.
Vucudun hngi uzvuna denk gelmis ise orasi uyusuyor sonrada pek kulanamiyor. Hastanede kortizon tedvisiyle kisa surede toparliyordu. 1 hafta gibi onunki. Bir kere eline bir kerede ayaginda atak olustu. Onunki ilerlemiyor hic devami olmdi. Suan ilacta kullanmiyir

Allah yardımcısı olsun.
Hamile iken böyle bir teşhis ile karşılaşmak onu çok yıpratmıştır.
Umarım onun da Lupus değildir başka birşeydir, gel - geç birşeydir.
Doktorlar yanılmıştır inşallah...
Malesef kesin teşhis, bebeği 14 haftalıkken kürtajla alındı ağır ilaçlara başlanacağı için. Umarım sizinki ikisi de değildir. Çok geçmiş olsun.

Eşimin üzücü durumundan daha haberimiz bile yokken belimdeki ağrılar için MR çektirmiştim.
Sonra eşimin bitmek bilmeyen öksürük rahatsızlıkları ve kanser olma ihtimali konusu girince araya, hiç aklıma bile gelmedi MR sonucunu almak.

Hamd olsun eşim kanser değil, buna çok sevindik ve kimseye haber vermediğimiz için de rahattık.

Ancak eşim hazır iyi, güzel haberlerini aldık, ben de bi MR çektirmiştim, bir sonucuma baktırayım dedim.
Fizik Tedavi uzmanına gittiğimde, doktorun sonuçları gördüğündeki yüz ifadesi pek hoşuma gitmedi.
Doktor bana "sen bizim şu yukarda norolog var bir ona görünür müsün?" dedi.
Sebep? Dedim, sen önce ona görün daha sonra biz konuşuruz seninle dedi açıklama yapmadı.

Nörolog ile görüştüm, bir güzel muayene etti ve söylenen tek şey üzerine basarak "stresli misin?".
Gerçekten stresli bir hayatım var, yoğun bir iş temposu ve yoğun bir ev temposu içerisinde koşuşturuyorum.
Cevabım haliyle "evet" oldu.

Tüm muayeneler sonucunda, Nörolog bana dedi ki "tabii ki seni boynunda bulunan ve belinde bulunan fıtıklar için buraya yönlendirmedi Mehmet Bey, çünkü ben fıtıklar ile alakalı birşey yapamam, ancak senin boynunda ve omuriliğinde beyaz lekeler var, tanı da kendisi de emin olamadığı için bana yönlendirmiştir" dedi.

Eşimin durumuna o kadar çok üzülmüş ve ağlamıştım ki (hala aklıma geldikçe ağlıyorum nedensiz) doktora gülmeye başladım. Tahminim doktor bu kadın hafif kaçık demiştir...
Lupus hastalığı veya MS başlangıcı olma ihtimali var dedi.
Doktora cevabım "hiç zannetmiyorum doktor bey, ama yine de emin olalım durumdan, ne yapmamız lazım" dedim.

Doktorun da cevabı ilaçlı (renkli) MR çekilmek oldu. Beyin ve boyun için.
Cuma günü sabahtan MR çekimim olacak. Tahlillerimde yüksek ihtimal çıkmış olur.
Bu iki hastalık hakkında fikrim yok, etrafımda da bu hastalığa yakalanan kişiler olmadı.

Eğer bu iki hastalıktan biri bende mevcutsa, öldürmez diye tahmin ediyorum.
Bu hastalıklarla alakalı bir fikri olan var mı?

Cuma günü MR çektirmemeyi dahi düşünüyorum.
Klastrofobim yok, fakat makinaya bir kere girmem yetti, tekrar nasıl dayanırım bilmiyorum.
Kaldı ki bu çekim yarım saat sürecek...
beterinden korusun ne hastaliklar var

Ya bu kulaklık konusunu ben soracağım.
Gerçekten o ses katlanılabilir birşey değil, en azından kulak tıpası falan bulundurmaları gerek hastalar için.
Ben en son girdiğimde o sese maruz kaldım, insanı daha bir ürpertiyor.
kocaman hani müzik kulaklıkları var ya? ondandı. İsterseniz hazırlıklı gidin siz yanınıza alın cihaza girmeden sorun. ben medicana da girdim baya bi azaltıyo o sesi.

Vucudun hngi uzvuna denk gelmis ise orasi uyusuyor sonrada pek kulanamiyor. Hastanede kortizon tedvisiyle kisa surede toparliyordu. 1 hafta gibi onunki. Bir kere eline bir kerede ayaginda atak olustu. Onunki ilerlemiyor hic devami olmdi. Suan ilacta kullanmiyir

Çok zor birşey bir uzvunu kullanamamak.
Allah bir daha arkadaşınıza yaşatmasın dileğimle, iyi olması da çok güzel.
İnşallah benim başıma da gelmez bu durumlar.

kocaman hani müzik kulaklıkları var ya? ondandı. İsterseniz hazırlıklı gidin siz yanınıza alın cihaza girmeden sorun. ben medicana da girdim baya bi azaltıyo o sesi.

Ben MR çektirirken geçen Cuma, "kulaklık veya kulak tıpası verir misiniz" dedim.
Önce beni makinaya yatırdı, ardından kulaklarım ve kafanın yerleştiği alana, kafamın sağ ve sol tarafına 10 cm büyüklüğünde kalın süngerler yerleştirdi.
Sesi tamamen kesmedi ama azalttı.
Makinaya yatar yatmaz gözlerimi kapattım, çıkana kadarda açmadım.
Damar yolunu elimden açtı, benim damarımı da bulmak zordur, canım yandı biraz ama, gelmiş geçmiş olur inşallah.
Umarım bu kadar ile kalır.

Bu akşama randevu aldım nöroloğa, sonuçlar bugün öğleden sonra çıkar demişlerdi.
Hayırlısı bakalım inşallah.

Merhaba, bende ms hastasıyım lakin ms kişiden kişiye değişen bir hastalıktır benim bütün vücut uyuşmuştu ilk seferinde ikinci atağımda belden aşağısı. Şimdide sol gözümde azda olsa görme kaybı var. Kendinize iyi bakmanız stresten uzak durmanız lazım. Eğer ms çıkarsa doktorunuzu çok iyi seçin. Umarım iyi sonuçlar gelir.

Çok zor birşey bir uzvunu kullanamamak.
Allah bir daha arkadaşınıza yaşatmasın dileğimle, iyi olması da çok güzel.
İnşallah benim başıma da gelmez bu durumlar.
Amin insallah. Sizin sonuclar ne oldu peki ciktimi. Insallah sizdede iyi bir sonuc cikar.sorun olmaz

Ben MR çektirirken geçen Cuma, "kulaklık veya kulak tıpası verir misiniz" dedim.
Önce beni makinaya yatırdı, ardından kulaklarım ve kafanın yerleştiği alana, kafamın sağ ve sol tarafına 10 cm büyüklüğünde kalın süngerler yerleştirdi.
Sesi tamamen kesmedi ama azalttı.
Makinaya yatar yatmaz gözlerimi kapattım, çıkana kadarda açmadım.
Damar yolunu elimden açtı, benim damarımı da bulmak zordur, canım yandı biraz ama, gelmiş geçmiş olur inşallah.
Umarım bu kadar ile kalır.

Bu akşama randevu aldım nöroloğa, sonuçlar bugün öğleden sonra çıkar demişlerdi.
Hayırlısı bakalım inşallah.
Hayirli sonuclarinizi bekliyorum. Haberdr edin lutfen..

Back