Sanırım eşim ile uyumlu değiliz:(

Ben de saksıda çiçeği severim ama sizi anlıyorum siz çiçeğe değil de sizin sevdiğiniz şeyi almadığı için kırgınsınız. Bu da değer vermiyor mu sorusunu aklınıza getiriyor. Belki aklına gelmiyor belki de düşündüğünüz gibi. Ama ben bunların konuşularak aşılabileceğini düşünmüyorum. Yani onun size aldığı şeyleri sürekli sorgularsanız niye bunu almadın gibisinden sürekli aranız gergin olur.
Evet haklısınız

Çiçegi Instagram a atmak için mi istiyorsunuz ? Yani bakın önce şunu kabul edin adam bedenle çalışıyorsa belirli şeylerde 3 te 1 fiyatını vermek istemesi normal . İkinci olarak size evde yemek hazırlamış romantik hala tek derdiniz çiçek olsun . Zorla birşey yaptırmanın manası var mıdır? Tatile gitmek için sizin istediğiniz şeyleri yapmak için uğraşıyormus .

Simdi konunun onun sanayide çalışması sizin öğretmen olmanizla ne alakası var ? Kavga bundan çıkmamış ki . Siz tepki almamak için o takıyor yazmışsınız. Yani bu adam işçi diye mi çiçek almıyor diyorsunuz . En baştan isciymis adam evlenmek sizin tercihiniz. Şimdi de beğenmiyor gibisiniz. Her şeyi Instagram postlarindan ibaret sanmayın .

Herkese yeniden merhaba kızlar. Geçen gün eşimle ilgili bir sorunumdan bahsetmiştim. Doğum günümde istediğimi ama bazı sebeplerden o gün çiçek alamamasından falan bahsetmiştim. Belki hatırlayanlar çıkacaktır. Linkini yukarıya bırakıyorum.

Eşim geçen gün pazara gitti, orada çiçekçi bulmuş ve kalanchoe (sanırım adı o) almış küçük saksılarda oluyor ya. Pazar arabasının üzerinde o vardı, ben de sevindim görünce ama sonradan söyledikleri aklıma takıldı. Ben neden buket degil de bundan aldığını sordum ve buketi aslında daha çok sevdiğimi söyledim. Bana verdiği cevap sizce normal mi? Dedi ki “buket de vardı ama 550₺ dediler 2 gün sonra solacak şeye ben o parayı veremezdim. Daha uygun bir şey yok mu diye sordum, 130 liraya bu varmış ben de bunu aldım” dedi. Ben de “e o zaman dışarıda yemek de yemeyelim dünkü hesap da 500₺ tutmuştu ama şimdi yine açız” dedim, o da “yemekle o aynı mı yemeğe değer” dedi.
Bilmiyorum belki açık sözlü olması güzel bir şeydir ama bu cevap beni üzdü. Bir de eşim lise mezunu sanayide çalışıyor ben ortaokul öğretmeniyim. Eğitim farkımıza da takılıyor arada kompleks yapıyor.
Kafam bu aralar çok karışık..
Siz bu adamla evlendiğinize pişman oldunuz da her hareketi size batıyor mu acaba?
Dün değişmedi ya adamın huyu
Hep böyledir, siz sevmekten vazgeçmiş olabilirsiniz.
Gözünüze eğitim para konuları batıyorsa giderek artar bu kusur görme problemi.

Çiçek olayını ben de sevmem yemeğe gitmeyi tercih ederim ama kendinize göre bir eş seçmeli idiniz bu konularda hassas olan. Böyle hassasiyeti olmayan adamı Romeoya çevirecek haliniz yok değişmez.

Siz adamı değil bu adamla evlilik isteyip istemediğinizi düşünmelisiniz bence.

Uyumlu çiftler bu tarz şeylerde orta yolu bulur

Herkese yeniden merhaba kızlar. Geçen gün eşimle ilgili bir sorunumdan bahsetmiştim. Doğum günümde istediğimi ama bazı sebeplerden o gün çiçek alamamasından falan bahsetmiştim. Belki hatırlayanlar çıkacaktır. Linkini yukarıya bırakıyorum.

Eşim geçen gün pazara gitti, orada çiçekçi bulmuş ve kalanchoe (sanırım adı o) almış küçük saksılarda oluyor ya. Pazar arabasının üzerinde o vardı, ben de sevindim görünce ama sonradan söyledikleri aklıma takıldı. Ben neden buket degil de bundan aldığını sordum ve buketi aslında daha çok sevdiğimi söyledim. Bana verdiği cevap sizce normal mi? Dedi ki “buket de vardı ama 550₺ dediler 2 gün sonra solacak şeye ben o parayı veremezdim. Daha uygun bir şey yok mu diye sordum, 130 liraya bu varmış ben de bunu aldım” dedi. Ben de “e o zaman dışarıda yemek de yemeyelim dünkü hesap da 500₺ tutmuştu ama şimdi yine açız” dedim, o da “yemekle o aynı mı yemeğe değer” dedi.
Bilmiyorum belki açık sözlü olması güzel bir şeydir ama bu cevap beni üzdü. Bir de eşim lise mezunu sanayide çalışıyor ben ortaokul öğretmeniyim. Eğitim farkımıza da takılıyor arada kompleks yapıyor.
Yahu ben de birine çiçek göndereceğim zaman saksı çiçeği gönderiyorum. Enişte bu konuda haklı bence.
Bizde de eğitim farklılığı var arada gerizekalı kocam lafını eder ben üniversite mezunu işsizim diye. Takmam onu. Ezikliğinden yapıyor.

Ben sizi haklı buldum bilmiyorum benim için bunlar önemli çiçek dediğin kaç tl asgari ücretle çalışmıyorsa alabilir benim eşim her ay çiçek alır mesela normal zamanda kendine bir şey alırsa bana da alır. Yakıt alırken markete girsin 1 çikolata bile olsa alır. Gönül almayı bilmek lazım

E siz de kendinizle çelişiyorsunuz. Hem tavrımı yanlış bulduğunuzu söylüyorsunuz hem de kendinizin hala adamın başına kaktığınızı yazmışsınız
Hayır başına kaktığım şey unutması. Çiçek istedim buket almamış saksı çiçeği almış değil ki. Sizinki unutmamış almış siz hala neden böyle değil de şöyle diye eleştiriyorsunuz. Kırmak için söylemiyorum eşiniz açısından da bakın diye söylüyorum.

Ev eşyası hediye değildir
Yoo hediyedir. Kurutma makinesi 15 bin TL civarı bir şey . Sonuçta temel ihtiyaç değil . İkisininde eminim evde işini çok kolaylaştırıyordur. Hediye kişiye özel olmalı sadece alan kişi mutlu olmalı diye birşey mi var ? Ben eşime kurutma makinesi alsam mutlu olurdu adamın evde çamaşır asmaktan canı çıktı . Bende olurum çünkü ev içerisinde döküntüsü kalmaz.

Ayrıca aşağıda yazdığınız şeyde garip eşim her ay çiçek alır . Aynen en iyisi sizin eşinizmiş en güzeli konu sahibi eşini bıraksın . Hayatı bu kadar zorlastirmaya gerek yok .

Saksı çiçeğini bende severim. Diğeri kuruyup çöp oluyor. Adamı haklı buldum

Herkes ben saksi cicegi severim , ben cicek sevmem , ben buket severim vs yazmis da bizim ne sevdigimizin bu konuda ne onemi var ki sonucta bu anlatilan olayda onemli olan konu sahibinin ne sevdigi degil mi sonucta o mutlu olsun diye yapilmis bir jest ama tabi konu sahibinin neden onu degil de bunu aldin tavri yanlis

Mantıken eşiniz gibi düşünüyorum ben de. Ancak, o size buket almalı siz de böyle düşünürseniz hayatım artık bana buket alma çok masraflı soluyor iki güne zaten dersiniz o da böyle canlı çiçeklere yönelir.
Eşiniz bana cimri maddiyata sizden çok önem veriyor gibi gelmedi. Klasik odun bir erkek.
Yanlış anlamazsaniz bir şey sormak istiyorum. Siz ogretmensiniz o lise mezunu. Lise mezunu olup kendini geliştirmiş dolu insanlar var elbette ama eşiniz sanayide olduguna göre donanımlı değil gibi algıladım. Sizi nasıl ikna etti evliliğe ? Uyumlumuydunuz da adam şimdi degisti.

Çiçegi Instagram a atmak için mi istiyorsunuz ? Yani bakın önce şunu kabul edin adam bedenle çalışıyorsa belirli şeylerde 3 te 1 fiyatını vermek istemesi normal . İkinci olarak size evde yemek hazırlamış romantik hala tek derdiniz çiçek olsun . Zorla birşey yaptırmanın manası var mıdır? Tatile gitmek için sizin istediğiniz şeyleri yapmak için uğraşıyormus .

Simdi konunun onun sanayide çalışması sizin öğretmen olmanizla ne alakası var ? Kavga bundan çıkmamış ki . Siz tepki almamak için o takıyor yazmışsınız. Yani bu adam işçi diye mi çiçek almıyor diyorsunuz . En baştan isciymis adam evlenmek sizin tercihiniz. Şimdi de beğenmiyor gibisiniz. Her şeyi Instagram postlarindan ibaret sanmayın .
Toplumbilimci edasıyla yaptığınız bu analizler neye dayanıyor? Her şey Instagram postlarindan ibaret değil, oraya atmak için istiyorsunuz minvalinde yazmanız ne denli doğru bir yaklaşım? Biliyor musunuz acaba benim Instagram kullanip kullanmadığımi mesela? Sonra ruhbilimciligine de soyunup, eşimin aslinda işçi oldugundan çiçek almadığını düşünüp de bunu acikca yazamadigimi cikarmissiniz ortaya. Sizin sınırlı alginiz ve agresif tutumunuz bence herkese gelişigüzel yorum yapmamanız gerektiğini gösteriyor. Eşimin işçi olmasıni yazma sebebim son zamanlarda bana "zaten ben ilkokul mezunuyum ne alacagimj bilemiyorum" gibi cümleler kurmasindan kaynakliydi. Kiminle evlendiğini, ne iş yaptigini bilerek evlendim çok şükür sadece Zaman icerisinde onun değişimi beni rahatsız etmeye başladı.

Valla ben bu konuda eşinizi haksız göremedim ne yazık ki. Sizin hayata bakış açınızla eşinizin ki farklı evet ama bence bu çiçek konusuna da fazlasıyla takılmışsınız. Adam size yine ne yapmış ne etmiş bi şekilde bulmuş çiçeği almış yani. çok pahalı veya çok ucuz olmasının bi önemi var mı?
Eşim evli olmadığımız zamanlar buket tarzı çiçekleri uzaktayken özel zamanlarda yollattığında ben ben kızardım hatta niye özellikle sevgililer günü gibi zamanlarda fahiş fiyatlar olduğu için buna para harcıyosun başka bir şey yapardık diye, ya da yollicaksan saksı çiçeği yolla ömrü uzun olsun evi bahara çevirsin diye.
Eş tarafından düşünülmek evet çok önemli çok kıymetli, ama inanın böyle şeylerin tutarlarının maddi sonu yok. Hele ki günümüz türkiyesi ekonomik koşullar da şu haldeyken eşiniz de sanırım böyle düşünmüş.
şimdi de mesela eşim gül almak istediğinde 1 tane 1 tane alır, bukete harcama yapmasını istemediğimi bilir.
İnanın sokaktan kopartıp getirdiği çiçek bile milyonluk çiçeklerden daha kıymetli. Romantik olmayı istiyor olabilirsiniz eşinizi de yönlendirebilirsiniz, ama romantikliği lütfen maddiyatla ölçümlendirmeyin. Eşiniz de kendisini kötü hissetmesin, adam zaten komplex yapıyor diyorsunuz, maaşlarınız bile aynı olmayabilir belki de ve bunun altında birçok konuda bir erkek yetersiz hissetmemeli. Biz kadınlar hep güçlü olmalıyız evet, şunu da unutmayalım ki ne olursa olsun ataerkil bir toplumuz. Gururlarını da kırmamak gerekir. Memnuniyetsizlik ve yetersizlik kadın erkek herkese kendini kötü hissettirir.

Eşim bana 500 TL ye çiçek alsa çıldırdın mı derim , ha çiçek almasını isterim tamam ama o kadar para vermesini istemem.
Yani bence siz kendinize dert arıyorsunuz , adam öyle böyle almış mı gönül yapmaya çalışmış mı çalışmış. Ne yapsın yani.
Sırf kafanızdaki romantikliği uygulamıyor diye uyumlu değiliz demiyorsunuzdur inş.

Bence önce kendinize şu soruları sorun, bu sorular üzerinden uyum var mı yok mu bakın?

Eşiniz siz mutlu olun diye çabalıyor mu?
Sağlık gibi ciddi konularda paradan kısıyor mu?
Evinin bereketini dışarı harcıyor mu?
Para biriktirirken ikinizin geleceği varsa çocuklarınız için bunu yapıyor mu?
Size sarılırken sevdiğini hissettiriyor mu?

Yani daha pekçok soru sorulabilir , yani adam samimiyse çiçek de almayıversin ya, hani merhametli olsun sizi el üstünde tutsun , ne bileyim hasta iken ilgilensin canınız bi yemek çektiğinde alsın , sizi kısıtlamasın yeter ama 500 liraya çiçek almamış da şımarıklık bu.

Eğer bu konu dışında başka sorunlar varsa bilemem ben çiçek olayı üzerine sizi eleştirdim

Toplumbilimci edasıyla yaptığınız bu analizler neye dayanıyor? Her şey Instagram postlarindan ibaret değil, oraya atmak için istiyorsunuz minvalinde yazmanız ne denli doğru bir yaklaşım? Biliyor musunuz acaba benim Instagram kullanip kullanmadığımi mesela? Sonra ruhbilimciligine de soyunup, eşimin aslinda işçi oldugundan çiçek almadığını düşünüp de bunu acikca yazamadigimi cikarmissiniz ortaya. Sizin sınırlı alginiz ve agresif tutumunuz bence herkese gelişigüzel yorum yapmamanız gerektiğini gösteriyor. Eşimin işçi olmasıni yazma sebebim son zamanlarda bana "zaten ben ilkokul mezunuyum ne alacagimj bilemiyorum" gibi cümleler kurmasindan kaynakliydi. Kiminle evlendiğini, ne iş yaptigini bilerek evlendim çok şükür sadece Zaman icerisinde onun değişimi beni rahatsız etmeye başladı.
Şimdi de ruhbilimci edasıyla çok doğru bir noktaya parmak bastığımi hissettim . Normalde bir şeyleri aşmış bir insan karşısındaki kişiyi bir şeye zorlamaz. Hadi zorladı alınan hediyeye niye onu değilde bunu seçtin diye de zorlamaz. Bunun altında bir gösteriş ararım çünkü hediye gönülden gelir . Zaman içinde değişim dediğiniz şey de evlilige adapte süreci mesela. Bunu da anlamak için ruhbilimci olmaya gerek yoktur.

Eşimle uyumlu değiliz , bana çiçek almamış gibi çekirdeği doldurmayacak sebepler bulmak için ortada bir sevgisizlik göze batma olması lazim . Sınırlı algim oldugunu hiç dusunmuyorum leb demeden leblebiyi çok iyi anlıyorum bence . Belirli bir süre sonra statü farkını hissedip çiçek böcek sebepten problem çıkaran bir insan bence oturtup bir düşünmeli. Neyi neden zorluyorum neden bu kadar gözüme batıyor diye . Sınırlı olmayan algınizla siz keşke düşünseydiniz keşke mutluluk nedir diye

Yoo hediyedir. Kurutma makinesi 15 bin TL civarı bir şey . Sonuçta temel ihtiyaç değil . İkisininde eminim evde işini çok kolaylaştırıyordur. Hediye kişiye özel olmalı sadece alan kişi mutlu olmalı diye birşey mi var ? Ben eşime kurutma makinesi alsam mutlu olurdu adamın evde çamaşır asmaktan canı çıktı . Bende olurum çünkü ev içerisinde döküntüsü kalmaz.

Ayrıca aşağıda yazdığınız şeyde garip eşim her ay çiçek alır . Aynen en iyisi sizin eşinizmiş en güzeli konu sahibi eşini bıraksın . Hayatı bu kadar zorlastirmaya gerek yok
Ben bırak demedim eşi konusunda haklı dedim herkesin beklentisi farklıdır. Ev ihtiyacı ev ihtiyacıdır hediye kişiye özeldir. İlla pahalı olmasına gerek yok kadın çiçek istiyorum diyor 15 bin kurutmayı alan 200 fazla verip çiçek alabilirdi. Hayatı neden hep kadın kolaylaştırıyor? Dümdüz gönül almayı bilmeyen bir adam işte

Diğer konunuzuda okudum. Adamı eşiniz olarak benimseyemiyorsunuz. Diğer konuda da çiçekte çiçek diye tutturmuşsunuz. Eşiniz size karşı iyi biriymiş, sevildiğinizi hissediyorsanız çiçeği böceği sorun etmek anlamsız.

Eşiniz ilkokul mezunu mu lise mezunu mu? Ya bana kimse evin ortak eşyasını hediye olarak kabul ettiremez mesela, saçmalık o zaten üstüne konuşmaya bile gerek yok. Türkiyede çiçek çok pahalı, ben olsam ben de almasını istemezdim. Ama istediysem ve gidip de saksı aldıysa da olsun diğeri çöpe gidecek diye yumusatamam. O zaman dağda gibi yaşayalım yani hiçbir şey o kadar da elzem değil ona kalırsa.

X