• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sanırım diş çıkartıyoruz

o zorlanmayi gelde bana sorun.bazen sinirden kafamı duvara vuralım geliyir. gece 24.00'de emmedi 60cc mama yaptım doke saça icirdim .sabaha kadar defalarca uyandı ama tek birkez emmedi az once emzirmeyi çalıştım uykuda pişman ettirdi beni.şahsen zorla besliyorum.yoksa çocukta acikma hormonu hiç devreye girmiyor. oglumda 9ayindan gün aldı.disle alakası yok

Benim kız yemek konusunda hiç problemli değil o yüzden ve doktorumuza gösterdik dişi patlamak üzere dedi

Merhaba dediğiniz gibi oldu ilk çocuk olunca dişleri çıksın da sunlarıda yedireyim diye bir heyecan yaptım :) şuanda 9. Aydan gün aldı ve dişlerimiz patlamak üzere yemek yerken zorluk çıkarmayan çocuk zor yediriyoruz hafif ateş var salyası akıyor saclarını kulağını çekiştiriyor ağlayarak uyanıyor falan
ay siz konuyu martta acmissiniz biri konu hortlatmis hahah:)
Ben ne biliinmm:)
Hala cikmadiysa yasina kadar cikmazsa da korkmayin. 18. aya kadar cikmayabiliyor stres yapmayin.

Benim kız yemek konusunda hiç problemli değil o yüzden ve doktorumuza gösterdik dişi patlamak üzere dedi
bizim bi arkadasin kizi icin de doktor öyle demisti daha yasindan önceydi:)
iste 17 aylik dis cikaran kiz cocugu icin.
baska bi arkadasin kizi icin de doktor dedi ki dis mis yok daha rahat olun,
ertesi gun 2 dis patlatti ahahhaha:)
bu is rus ruleti gibim valla.
biz mesela son 8 disi cok rahat gecirdik, herkes köpeklerde ölmüs bitmis. Biz bigun bi gördük cikmis 4 u de.
sonra 2 yasindan kücükken bigun bi baktim 20 dis bitmis oh dedim hayata yeniden döndüm:)

ay siz konuyu martta acmissiniz biri konu hortlatmis hahah:)
Ben ne biliinmm:)
Hala cikmadiysa yasina kadar cikmazsa da korkmayin. 18. aya kadar cikmayabiliyor stres yapmayin.

Tamam canım çok teşekkür ederim ama çıkıyor

bizim bi arkadasin kizi icin de doktor öyle demisti daha yasindan önceydi:)
iste 17 aylik dis cikaran kiz cocugu icin.
baska bi arkadasin kizi icin de doktor dedi ki dis mis yok daha rahat olun,
ertesi gun 2 dis patlatti ahahhaha:)
bu is rus ruleti gibim valla.
biz mesela son 8 disi cok rahat gecirdik, herkes köpeklerde ölmüs bitmis. Biz bigun bi gördük cikmis 4 u de.
sonra 2 yasindan kücükken bigun bi baktim 20 dis bitmis oh dedim hayata yeniden döndüm:)

Ay ne güzel keşke bizimde oyle olsa

Konu başlığında da belirttiğim gibi 2,5 aylık kızım diş çıkartıyor..ayın 14 ünde 3 ayımız biticek 4. Aydan gün alıcaz..
Biberonla mama içerken dişetini kaşıyor,salyası akmaya başladı,huysuzlanmaya başladı,uyurken bir anda uyanıp ağlıyor böyle bir bebek degildir normalde..karşı komşumuz baktı diş çıkartıyor dedi daha önceden bende baktım diş çıkartıyor sanırım dedim..
Diş çıkartırken ne gibi belirtiler oluyor arkadaşlar tecrübeli annelerden bilgi istiyorum..
Şimdiden güzel cevaplarınız için teşekkürler..
Canım daha erken diş için de yine de ona diş kaşıyıcı al bir de ağrı kesici ateş düşürücü var mor dışlı belki adını yazmam yasaktır ama bebekler için zaten C ile başlıyor ondan al 2.aydan itibaren kullanılıyor eczaneden almalısın ağrısı varsa alır birde rahat uyur günde 1 ya da 2 kere ayrı zaman dilimlerinde ver. Birde diş 9 aylıkken çıkıyor 😊 o da tamamen değil ucu çıkıyor ne çekiyor bebekler kıyamam

Ay ne güzel keşke bizimde oyle olsa
Son 8 diş öyleydi ilk 12 diş 3 er 3 er çıktı, bi hafta içinde3 diş felaket bişi ya.

4 tane böyle korkunç dönem atlattım, vucudumda izleri vardır, tırnaklarıyla tırmalama izledi geçmedi bana anı kaldı saolsun .

Canım daha erken diş için de yine de ona diş kaşıyıcı al bir de ağrı kesici ateş düşürücü var mor dışlı belki adını yazmam yasaktır ama bebekler için zaten C ile başlıyor ondan al 2.aydan itibaren kullanılıyor eczaneden almalısın ağrısı varsa alır birde rahat uyur günde 1 ya da 2 kere ayrı zaman dilimlerinde ver. Birde diş 9 aylıkken çıkıyor 😊 o da tamamen değil ucu çıkıyor ne çekiyor bebekler kıyamam

Tatlım öncelikle mesajin için cok tesekkur ederim ben bu konuyu martta açmıştım şuan 9. Aya girdik ve dişeti felaket şiş..diş çıkartıyor

Son 8 diş öyleydi ilk 12 diş 3 er 3 er çıktı, bi hafta içinde3 diş felaket bişi ya.

4 tane böyle korkunç dönem atlattım, vucudumda izleri vardır, tırnaklarıyla tırmalama izledi geçmedi bana anı kaldı saolsun .

Eyvah eyvah aman onlar iyi olsunlarda bizi dişlesinler canım

Tatlım öncelikle mesajin için cok tesekkur ederim ben bu konuyu martta açmıştım şuan 9. Aya girdik ve dişeti felaket şiş..diş çıkartıyor
Bu arada kafaya göre ağrı kesici vermek çok yanlış. Bu tip hareketler çocuğun geleceğe dönük bağışıklık sistemini düşürüyor.
Sonra benim çocugum neden sürekli hasta diye sorgu başlıyor.
Almanyada mesela asla kafaya göre şurup verdirmiyorlar. Çok kızıyor doktorlar.
39 derece ateş 48 saat düşmezse getirin bize bakalım, gerekirsw veririz diyorlar.
Eczaneden şurubu alırken bin kere söylüyorlar ağladı diye ya da diş için kafanıza göre içirmeyin diye.
Biz asla o şuruplardan vermedik.
Tğrkiyede bakıyorum herkes et suları kaynatıyo o derece sağlıklı çocuk besliyo ama o şurupları el kadar bebelere kaşık kaşık dayıyorlar..
fikrimi paylaştım. Lütfen burda biri önerdi diye vermeyin 🙏🏻🙏🏻

Benim kızımda da 2 buçuk aylikken başladı. Ilk kulağını çekiştirip durdu. Dr a gittik kulakta birşey yok dedi. Sonrasında tek göğsü emmek istemedi. Gece cilgin gibi, cildirir gibi elini kemirmeye baslafi bir anda. Sinirleniuor yada aciuor gibi hirsla kemiriyordu. Ve ardından meme reddi basladi. 3 aydir bir şekilde emziriyoeum cok şükür. Bir doktora götürdük diş çıkarıyor, bazi bebekler erken cikarir dedi. Calgel verdi. Henüz çıkmadı ve cikacak gibi durmuyor. Dis çıkarma uzun bir surecmis. Gece uyuyan kizim son 1 haftadır gece huysuz gundurz zaten huusuz😁 Biz bir de kolik bebegiz. Gaz sancısı a meme reddi yapar dedi doktorumuz. 6 ayda bitiyormuş kolik. Bakalım gun sayıyoruz. Allah jerkesin bebegine saglik sihhat versin

Bu arada kafaya göre ağrı kesici vermek çok yanlış. Bu tip hareketler çocuğun geleceğe dönük bağışıklık sistemini düşürüyor.
Sonra benim çocugum neden sürekli hasta diye sorgu başlıyor.
Almanyada mesela asla kafaya göre şurup verdirmiyorlar. Çok kızıyor doktorlar.
39 derece ateş 48 saat düşmezse getirin bize bakalım, gerekirsw veririz diyorlar.
Eczaneden şurubu alırken bin kere söylüyorlar ağladı diye ya da diş için kafanıza göre içirmeyin diye.
Biz asla o şuruplardan vermedik.
Tğrkiyede bakıyorum herkes et suları kaynatıyo o derece sağlıklı çocuk besliyo ama o şurupları el kadar bebelere kaşık kaşık dayıyorlar..
fikrimi paylaştım. Lütfen burda biri önerdi diye vermeyin 🙏🏻🙏🏻

Doktorumuz sadece aşı olduğu günler verin şurup diyor hatta ateşi bile çıksa (çok az) vermek istemiyorum aynı düşüncedeyiz biz büyüklerde başımız ağrınca hemen ağrı kesici..ben son raddeye kadar bekliyorum artık duramıycam o zaman alıyorum

Benim kızımda da 2 buçuk aylikken başladı. Ilk kulağını çekiştirip durdu. Dr a gittik kulakta birşey yok dedi. Sonrasında tek göğsü emmek istemedi. Gece cilgin gibi, cildirir gibi elini kemirmeye baslafi bir anda. Sinirleniuor yada aciuor gibi hirsla kemiriyordu. Ve ardından meme reddi basladi. 3 aydir bir şekilde emziriyoeum cok şükür. Bir doktora götürdük diş çıkarıyor, bazi bebekler erken cikarir dedi. Calgel verdi. Henüz çıkmadı ve cikacak gibi durmuyor. Dis çıkarma uzun bir surecmis. Gece uyuyan kizim son 1 haftadır gece huysuz gundurz zaten huusuz😁 Biz bir de kolik bebegiz. Gaz sancısı a meme reddi yapar dedi doktorumuz. 6 ayda bitiyormuş kolik. Bakalım gun sayıyoruz. Allah jerkesin bebegine saglik sihhat versin

Çoook geçmiş olsun annesi..çok zorlaniyorlar ilk 3 ay neler çektiğimizi bir Allah bir biz biliriz gece 00.00 dan 01.00 e kadar durmadan ağlıyordu sonra 3. Ayda anında kesildi Allahım bebişleri hiç ağlatmasın onlar melek

Doktorumuz sadece aşı olduğu günler verin şurup diyor hatta ateşi bile çıksa (çok az) vermek istemiyorum aynı düşüncedeyiz biz büyüklerde başımız ağrınca hemen ağrı kesici..ben son raddeye kadar bekliyorum artık duramıycam o zaman alıyorum
Aşıda verildiğini de hayatımda ilk duydum. Ateş çıkacak ki vücut virüslerle savaşıp bağışıklığını kazanacak. Aşının amacı bu.
Kimbilir kaç kez aşı oldu bi kere bişi vermedim

Çoook geçmiş olsun annesi..çok zorlaniyorlar ilk 3 ay neler çektiğimizi bir Allah bir biz biliriz gece 00.00 dan 01.00 e kadar durmadan ağlıyordu sonra 3. Ayda anında kesildi Allahım bebişleri hiç ağlatmasın onlar melek
Sadece hergece 1 saat mi ağlıyordu .
Sizi çok şanslı buldum doğrusu.
Ben buraya yazsam bitmez ..
neyse ki geçmişte kaldı o günler.
O zamanlar kk üyesi değildim. Her çocuk benimki gibi sanıyordum, bu anneler nası böyle bakımlı olabilio, nası kocişleriyle sinema keyfi yazabilio falan diye şaşakalıp kendimi beceriksiz sanıyodum.
2 yaş krizi dönemi öğrendim ki sorun bende deil çocugumdaymış, günde 3 defa 5 dakka ağlıyo diye deliren analarla doluverdi çevrem iki yaş krizinde. Ay dedim bizde yok öyle bişi biz rahata erdik. Artık günde 4 saat deil 40 dakika ağlıyo 😆😆
Dağına göre kar verirmiş allah, benm dağım çokmuş sanırsam

Back