Esinizin sizi anlamasi gerek ama ne yazikki beyler bu konuda odun kafali oluyor. Elbetteki kotu bi anne degilsiniz ama bazen bebekler boyle yapabiliyor. Suan lohusa depresyonu geciriyo olabilirsiniz. Evet annelik cok zor eşinizle sakince konusmayi deneyin. 3 aylik bebege gida vermekde ne demek Allah askina. 21. Yuzyilda yasiyor degilmi kayinvalidenizMerhaba hanımlar şu an çok kötüyüm ve sanırım kafayı yiyeceğim daha önce lohusalukta kv ile yaşadığım sıkıntıları yazmıştım Doğumdan sonra eşimle hiç bir zaman eskisi gibi olamadık gerek ben tahammülsüzleştim ailesinin yaşattıklarından dolayı ondan soğudun gerekse de o anlayışsızlaştı. Bebeğim 7 aylık oldu çok sıkıntılı bir bebek olduğu gündem beri hep iştahsızdı emmedi zaten sütümü sağarak verdim. 6. Ayda ek gıdaya başladık ama asla almadı 7 aylık olduk 1 ay boyunca toplam 1 kaşık ek gıda almamıştır ne çorba ne yoğurt ne meyve sebze püresi hiç bir şey almıyor diş çıkarmıyor idrar yolu enfeksiyonu yok ama sağdığım sütü mamayı hiç bir şeyi almıyor.
1 ayda bırakın kilo almayı kilo kaybetti. Gün boyunca hiç bir şey yemiyor kaşığı ve biberonu gördüğü an ağzını kitliyor ve ağlamaya başlıyor. Çok çok üzülüyorum sürekli kilo kaybediyor. Doktor keyfi yerinde biraz daha gakipmedelim diyor ama Mümlün değil almıyor ve her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Her doktora gittiğimizde kilo kaybettiği için elimizde daha kalabalık bir ek gıda listesi ile geri dönüyoruz ama almıyor ki istediği kadar yeniden liste yapılsın süt ya da mama alsa üzülmeyeceğim ama onu da almıyor ve 1 aydan fazladır bu şekilde. Yani anlayacağınız çok bunaldım.
Öte yandan sürekli evdeyim ev batmış durumda temizlik ütü yemek hiç bir şeye yetişemiyorum. Öte yazdan yazmam gereken bir tez var Mayıs'a kadar birimden lazım ama yazmak ne mümkün tez hocam ayrı sıkıntı gerçekten çok bunaldım.
Tüm bunlar yetmezmiş gibi bunaldınız için kahve içmeye çıkalım dedim eşime ama olmaz kredi kartı borcum çok geldi para harcayamayız dedi. Tamamı zaman avm ye gidelim biraz dolaşır döneriz dedim tamam dedi .
Avm ye geldik arabayı park edip indik yürürken o kadar çok bunalmıştım ki uykusuzluk da var tabi öylesine dedim ki tek çocuk yeter ya biz hiç 2. Çocuğu düşünmeyelim çocuk yetiştirmek zormuş dedim. O da başladı çocuk yetiştirmek zor değil sen yapamıyorsun yapamıyorsan söyle bakıcı tutalım dedi ama maddi olarak bunun mümkün olmadığını biliyorum yani blöf yaptı tut desem sanki tutacak öısın tut o zaman dedim sonra başladı tabiki tutmayacağız çocuk bakmayı öğren eğer annemi dinleyip ek gıdaya 4. Aydan başlasaydık böyle olmazdı geç başladık o yüzden yemiyoru çocuk dediği an delitdim ki biz hep doktorumuzun dediği şekilde yaptık 6. Ayda başladık ama annesi hep bana 3 aylıkken bilmem ne yedirmişlerdi der siz de yedirin derdi ama hiç onu dinlemedim. O an kafam attı zaten biriken o kadar çok şey vardı ki git dedim buraya biraz rahatlamaya geldim ama daha kötü oldum litfen git ben oğlumla biraz tek gezeceğim dedim gitmedi ve daha çok bağırdı. Ben de artık dayanamadım ve bebeğimi de ona bırakıp çıktım ağlaya ağlaya yürüdüm şu an bir yere oturdum be buraya nasıl geldiğimi hatırlamıyorum bile bir yandan nasıl bebeğimi bırakıp çıktım ben kötü bir anneyim diyorum bir yandan da yalnız kalıp kafa dinlemeye o kadar çok ihtiyacım var ki öyle işte sanırım değiştiriyorum ve sanırım ben çok kötü bir anneyim
Ek gıda seçeneklerinizi belirleyip herbirini tattırmak için en az 3 gün ara koyun.Bırakın doyasıya yemesin sadece tatsın başlarda.Beslenme saatlerini sizde kendiniz için işkence saati gibi görmeyin.Eğlence ve oyun saati şeklinde planlayın.Müzik açıp,oyunlar oynarken verin çocuğa gıdaları.Siz stresli ve gerginseniz,hadi yesin diye gözünün içine bakarsanız ve daha kötüsü zorlarsanız asla yemez ve siz dahada gerilirsiniz.Öğün saatlerine zamanla çocuğun uyumunu yavaş yavaş oturtursunuz.Çocuğum hiçbirşey yemiyor diyen annelerin genelde sinirli gergin insanlar olduğunu hep gözlemlemişimdir.Kendinizi yetersiz hissetmeyin öncelikle.Siz iyi bir annesiniz ve çocuğunuzun sizden daha iyi bir annesi asla olmayacak bunu unutmayın.
Hiç inatlaşmayın.Onun yiyeceğini önüne koyun.Sizde yemeğinizi önünüze alıp büyük bir iştahla çok lezzetli diyerek ballandırarak yiyin.Çocuklar bir dönem inanılmaz taklitçi oluyorlar.Sizinkinin şuan böyle davranışları var mı bilemiyorum ama,bunu kullanın.Aile içindeki ve dışarıdan yapılan olumsuz yorumlar ve başka çocuklarla kıyaslamalara falanda kulak asmayın.Sadece sinirinizi bozarsınız.Günlük kendi yapacağınız tatlı yoğurtla başlayın.Önceleri günde yarım çay bardağı kadar ek gıda yeterli,sonra büyüdükçe oran artar zaten.Emzirmeye devam edin bu arada.Dil ve tat alma gelişimi yavaş yavaş gelişir zaten.İnan'ın her şeyi denedim tadına bile bakmak istemiyor kaşığı gördüğü ana ağzını kitliyor oyun müzik hiç bir şey fayda etmiyor ayına uygun bütün gıdaları farklı kıvamlarda denedim Yok yok yok tadına bile bakmıyor blw yapayım dedim parmak gıda şeklinde önüne koyuyorum oyuncakların hepsini ağzına götürülen gıdaların hiç birimi ağzına bile götürmüyor eşiyle ezip yere atıyor tama olur dedim 1 ay boyunca çok takmadım rahattım en azında süt alıyor diyordum ama artık 1 Aydın her geçen gün daha da kötüye gidince sütü ve mamayı da almayınca artık kilo da kaybedince çok çok üzülmeye başladım sanırım biz hiç ek gıdaya geçemeyeceğiz su bile içmek istemiyor elle yedirmeye çalışıyorum onu da istemiyor eskiden parmağımla dişlerini kaşıyınca hoşuna giderdi şimdi parmağımı bile siroza sokmama izin vermiyor ama oyuncaklar ve kendi eşi hep ağzında
Allah yar ve yardımcınız olsun, lütfen kötü bir anneyim demeyin kendinize, normal zamanda bile babasıyla da gezebilir bebek bu gayet normal bence, kaldı ki sebepsiz yere üzerinize gelinmiş sizin ve patlama yaşamışsınız, inşallah eşiniz kendini toplar en kısa zamanda ve köstek olmayı bırakıp destek olur artık size.Merhaba hanımlar şu an çok kötüyüm ve sanırım kafayı yiyeceğim daha önce lohusalukta kv ile yaşadığım sıkıntıları yazmıştım Doğumdan sonra eşimle hiç bir zaman eskisi gibi olamadık gerek ben tahammülsüzleştim ailesinin yaşattıklarından dolayı ondan soğudun gerekse de o anlayışsızlaştı. Bebeğim 7 aylık oldu çok sıkıntılı bir bebek olduğu gündem beri hep iştahsızdı emmedi zaten sütümü sağarak verdim. 6. Ayda ek gıdaya başladık ama asla almadı 7 aylık olduk 1 ay boyunca toplam 1 kaşık ek gıda almamıştır ne çorba ne yoğurt ne meyve sebze püresi hiç bir şey almıyor diş çıkarmıyor idrar yolu enfeksiyonu yok ama sağdığım sütü mamayı hiç bir şeyi almıyor.
1 ayda bırakın kilo almayı kilo kaybetti. Gün boyunca hiç bir şey yemiyor kaşığı ve biberonu gördüğü an ağzını kitliyor ve ağlamaya başlıyor. Çok çok üzülüyorum sürekli kilo kaybediyor. Doktor keyfi yerinde biraz daha gakipmedelim diyor ama Mümlün değil almıyor ve her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Her doktora gittiğimizde kilo kaybettiği için elimizde daha kalabalık bir ek gıda listesi ile geri dönüyoruz ama almıyor ki istediği kadar yeniden liste yapılsın süt ya da mama alsa üzülmeyeceğim ama onu da almıyor ve 1 aydan fazladır bu şekilde. Yani anlayacağınız çok bunaldım.
Öte yandan sürekli evdeyim ev batmış durumda temizlik ütü yemek hiç bir şeye yetişemiyorum. Öte yazdan yazmam gereken bir tez var Mayıs'a kadar birimden lazım ama yazmak ne mümkün tez hocam ayrı sıkıntı gerçekten çok bunaldım.
Tüm bunlar yetmezmiş gibi bunaldınız için kahve içmeye çıkalım dedim eşime ama olmaz kredi kartı borcum çok geldi para harcayamayız dedi. Tamamı zaman avm ye gidelim biraz dolaşır döneriz dedim tamam dedi .
Avm ye geldik arabayı park edip indik yürürken o kadar çok bunalmıştım ki uykusuzluk da var tabi öylesine dedim ki tek çocuk yeter ya biz hiç 2. Çocuğu düşünmeyelim çocuk yetiştirmek zormuş dedim. O da başladı çocuk yetiştirmek zor değil sen yapamıyorsun yapamıyorsan söyle bakıcı tutalım dedi ama maddi olarak bunun mümkün olmadığını biliyorum yani blöf yaptı tut desem sanki tutacak öısın tut o zaman dedim sonra başladı tabiki tutmayacağız çocuk bakmayı öğren eğer annemi dinleyip ek gıdaya 4. Aydan başlasaydık böyle olmazdı geç başladık o yüzden yemiyoru çocuk dediği an delitdim ki biz hep doktorumuzun dediği şekilde yaptık 6. Ayda başladık ama annesi hep bana 3 aylıkken bilmem ne yedirmişlerdi der siz de yedirin derdi ama hiç onu dinlemedim. O an kafam attı zaten biriken o kadar çok şey vardı ki git dedim buraya biraz rahatlamaya geldim ama daha kötü oldum litfen git ben oğlumla biraz tek gezeceğim dedim gitmedi ve daha çok bağırdı. Ben de artık dayanamadım ve bebeğimi de ona bırakıp çıktım ağlaya ağlaya yürüdüm şu an bir yere oturdum be buraya nasıl geldiğimi hatırlamıyorum bile bir yandan nasıl bebeğimi bırakıp çıktım ben kötü bir anneyim diyorum bir yandan da yalnız kalıp kafa dinlemeye o kadar çok ihtiyacım var ki öyle işte sanırım değiştiriyorum ve sanırım ben çok kötü bir anneyim
Kotu bir anne degilsin tam tersi cocugu icin endise eden bir annesin. Yorulman ve biraz kendi basina vakit gecirmek istemen cok normal. Cocuk yetistirmek kolay birsey degil. Bence su an yanlizliginin tadini cikar nasil olsa bebegin guvende sakinlesincede geri don. Hersey duzelecek ve yoluna girecek.İnan'ın her şeyi denedim tadına bile bakmak istemiyor kaşığı gördüğü ana ağzını kitliyor oyun müzik hiç bir şey fayda etmiyor ayına uygun bütün gıdaları farklı kıvamlarda denedim Yok yok yok tadına bile bakmıyor blw yapayım dedim parmak gıda şeklinde önüne koyuyorum oyuncakların hepsini ağzına götürülen gıdaların hiç birimi ağzına bile götürmüyor eşiyle ezip yere atıyor tama olur dedim 1 ay boyunca çok takmadım rahattım en azında süt alıyor diyordum ama artık 1 Aydın her geçen gün daha da kötüye gidince sütü ve mamayı da almayınca artık kilo da kaybedince çok çok üzülmeye başladım sanırım biz hiç ek gıdaya geçemeyeceğiz su bile içmek istemiyor elle yedirmeye çalışıyorum onu da istemiyor eskiden parmağımla dişlerini kaşıyınca hoşuna giderdi şimdi parmağımı bile siroza sokmama izin vermiyor ama oyuncaklar ve kendi eşi hep ağzında
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?