:( sanırım bu da bir dert

Ben de farenjit dolayısıyla adaçayı içerken ağzımda yara çıktı da araştırırken gördüm bir yerde. Normalde antiseptik ama sürekli ya da fazla kullanımında olabiliyormuş...

nasıl bir bilincaltım varsa akışta gordum frijit diye okudum, adacayı mı?! ne alaka diye bos bos baktım : ))

ayrıca bu bilgi icin tesekkurler ben cok kullanıyordum...

konu sahibi,
20lik disleriniz cıktı mı? bende onlar cıkarken ve sonrasında aft sık sık oluyordu.
zaten bagısıklıgım dusuktur, strese baglı olarak da her zaman cıkardı ama yamuk cıktıgı ve hemen curudugu icin cektirdim, yanagımdaki aftlar da tekrarlamadı.

Yazan oldu mu bilmiyorum ama b12 hap kullan
ve stersten uzak dur
sorun varsa diş tedavini ol
krem kenacort
ağız gargarası yap
afttan çok çekmiş biri olarak çözüm bunlar
geçmezse mutlaka doktora git
behçet hastalığı olabilir

tesekkür ederım
kenacot kullanıyorum suan :))
gargara yapıyorum
dişlerim oldukca saglıklı
ama aft ne alaka bılmıyorum ıste
stresten de uzagım :KK70: hatta galesız mısın derler sonuc yıne doktora gıtmek kalıyor :KK43:

evet duymuştum gercekten de karadut yok ama reçelini yıyorum :))
kucucuk sey ama butun gunumu berbat edıyor
kızların da dedıgı gıbı sanırım doktora gıdıcem de yıne de vardır bılenler dedım konu actım hakıkaten cıktı vay be ne yararlı bıyer burası :))

Kesinlikle gitmelisiniz. Bu kadar uzun sürdüğü için herhangi bir bağışıklık sistemi hastalığı bakımından kontrolden geçmeniz iyi olabilir.

Pekmezi de dut gibi faydalı oluyor reçel yerine onu bulabilirseniz aklınızda bulunsun, bir de küçük tavsiye bu sorunu sık sık yaşıyorsanız yazdan buzluğa atabilirsiniz dutları :)

nasıl bir bilincaltım varsa akışta gordum frijit diye okudum, adacayı mı?! ne alaka diye bos bos baktım : ))

ayrıca bu bilgi icin tesekkurler ben cok kullanıyordum...

konu sahibi,
20lik disleriniz cıktı mı? bende onlar cıkarken ve sonrasında aft sık sık oluyordu.
zaten bagısıklıgım dusuktur, strese baglı olarak da her zaman cıkardı ama yamuk cıktıgı ve hemen curudugu icin cektirdim, yanagımdaki aftlar da tekrarlamadı.

yorum ıcın tesekkür ederım ))

20liklerim cıktılar hatta ıkısını cektırdım bıle :))
dişlerim cok saglıklılar hiç çürüğüm yok
cıps gıbı seyler yemem hatta zararlı seyler hıc yemem
tam ıdeal beslenırım
bu terste bi işlik var kesın :S

Tuz ya da karbonat basabilirsiniz, ilk anda yanar ama sonra bir daha disiniz degse bile acimaz. Ama tamamen kutulmak iin neden olan seyi bulmak lazim, cips gibi cok tuzlu gidalar yapiyor diye okumustum.

ona da ıyıce alıssam ıyı olucak baya acıyor ama ya

Doktora gittiğinde tahlil bile yapmadan bunu yazıyor
kafama göre söylemedim

tesekkürler,,aslında benım doktor takıntım var
ne derler hanı allaha şükür saglık problemım olmadı sımdıye dek
ılac kullanmıyorum vucudu alıstırmıyım dıye
krem sadece.
o yüzden sorayım burda dedım ama 6 ay uzun hakıkaten baska sebebı de olabılır haklısın yaa :/

Ceviz gibi kuruyemişlerde arttırıyor
ben olduğunda bazen tuz basardım
iyi geliyordu
ama senin baya olmuş bence doktora git

tesekkürler,,aslında benım doktor takıntım var
ne derler hanı allaha şükür saglık problemım olmadı sımdıye dek
ılac kullanmıyorum vucudu alıstırmıyım dıye
krem sadece.
o yüzden sorayım burda dedım ama 6 ay uzun hakıkaten baska sebebı de olabılır haklısın yaa :/
Doktor takıntım derken ?

Ooo kanayan yaram...

Bu konudan çok sıkıntı çektim.

Tıbbın aciz kaldığı bir mevzu bu, çünkü nedenler değişken, bünyelerimiz gibi.

Bu nedenle "hayat boyu çekeceğim demek ki" diye düşünmüştüm.

Herkes halime acıyordu, haftalarca ağrı, acı, konuşmak, uyumak, uyanmak bile dertti.

Hatta diş hekimim hem alanındaki başarısını arttırmak hem de halime üzüldüğü için aylarca bu konuyu araştırdı.

Ve nihayet tamamen kurtuldum çok şükür.

Omega3, D vitamini takviyeleri: Sağlıklı ve zinde hissetmenizi sağlıyor, omega3 vücuttaki kan akışına da faydalı olduğu için aft dışındaki sorunlarımda da işe yaradı.

Bol su ve travmatik durumların önüne geçmek: Kesinlikle cips ve ekmeğin sert kısımları tüketilmeyecek, sert temas birincil aft sebebi.

Moral: Stresli olduğunuz dönemlerde dil ve yanaklarınızı daha sık ısırırsınız(konuşurken bile) o nedenle stresten mümkün mertebe kaçınacağız.

Paradontax: Asıl mucize bu.

Yıllardır kullandığımız diş macunlarındaki beyazlatıcı etkili içerikler ve diğer bileşenler hassas cilt ve bünyelerde en kuvvetli aft sebebi.

Başta tadından dolayı zorlanabilirsiniz ama paradontax diş macunu vazgeçilmeziniz olsun.

İnanın kullandıktan sonra birkaç kez bile diğer markalara dönerseniz aft sorunu yaşayabilirsiniz.

Ama eczanelerdeki "paradontax original" olacak, marketlerdeki ya da florür vs içerikli olanlar piyasa malı ve hiçbir etkisi yok.

Bunların kan sayımı gibi gerekli kontrollerden sonra metabolizmanızda sorun yoksa kesinlikle işe yarayacağını düşünüyorum.

Umarım siz de benim gibi haftalarca, aylarca süren aftlardan kurtulur, "dünya varmış" dersiniz. :KK66:

geçmiş olsun... kızımda da çıkmıştı yemek bile yiyemiyordu diş dr.muza gittik içinde 3 tane kulak çubuğuna benzerilaç verdi yara olan yerlete sürdü sabahına geçti tavsiye ederim

Bu arada aft için tuz, karbonat vs kullanımına dikkat edin.

Tuzu temizleyici ve yatıştırıcı etkisi için kullanacaksanız...

Bir çay bardağı ılık suya en fazla bir çay kaşığı tuz koymalısınız.

Sakın aftın üstüne direkt boca etmeyin tuzu.

Aksi halde daha fazla tahriş eder, iyileşme sürecini uzatırsınız.

Ooo kanayan yaram...

Bu konudan çok sıkıntı çektim.

Tıbbın aciz kaldığı bir mevzu bu, çünkü nedenler değişken, bünyelerimiz gibi.

Bu nedenle "hayat boyu çekeceğim demek ki" diye düşünmüştüm.

Herkes halime acıyordu, haftalarca ağrı, acı, konuşmak, uyumak, uyanmak bile dertti.

Hatta diş hekimim hem alanındaki başarısını arttırmak hem de halime üzüldüğü için aylarca bu konuyu araştırdı.

Ve nihayet tamamen kurtuldum çok şükür.

Omega3, D vitamini takviyeleri: Sağlıklı ve zinde hissetmenizi sağlıyor, omega3 vücuttaki kan akışına da faydalı olduğu için aft dışındaki sorunlarımda da işe yaradı.

Bol su ve travmatik durumların önüne geçmek: Kesinlikle cips ve ekmeğin sert kısımları tüketilmeyecek, sert temas birincil aft sebebi.

Moral: Stresli olduğunuz dönemlerde dil ve yanaklarınızı daha sık ısırırsınız(konuşurken bile) o nedenle stresten mümkün mertebe kaçınacağız.

Paradontax: Asıl mucize bu.

Yıllardır kullandığımız diş macunlarındaki beyazlatıcı etkili içerikler ve diğer bileşenler hassas cilt ve bünyelerde en kuvvetli aft sebebi.

Başta tadından dolayı zorlanabilirsiniz ama paradontax diş macunu vazgeçilmeziniz olsun.

İnanın kullandıktan sonra birkaç kez bile diğer markalara dönerseniz aft sorunu yaşayabilirsiniz.

Ama eczanelerdeki "paradontax original" olacak, marketlerdeki ya da florür vs içerikli olanlar piyasa malı ve hiçbir etkisi yok.

Bunların kan sayımı gibi gerekli kontrollerden sonra metabolizmanızda sorun yoksa kesinlikle işe yarayacağını düşünüyorum.

Umarım siz de benim gibi haftalarca, aylarca süren aftlardan kurtulur, "dünya varmış" dersiniz. :KK66:

vay canınaaa :))

oncelıkle cook tesekkür ederım...umarım baska aftı olanlara da yarar bu bılgı
paradontax denıcem..cıps tarzı seyler yemıyorum
bır de omega 3 tabletler falan var yararlı mı dıye dusunmustum
en dogrusu nasıl almak olur kı baya bırseye de yararlıymış omega3
su tuketımını coğaltmaya calısıyorum bu aralar bakalım hepsını denıcem sağ olun :))

X