• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Samsun da yaşam nasıl?

asıl konuyu tavsiyemi yazmamışım gerçi yukarıdaki mesajımdan anlamışsındır ama, asla asla asla asla İstanbul'dan Samsun'a geçeyim demeyin, büyük bir travma yaşamak istemiyorsanız. Samsunlularda ayrı bir memleket sevdası vardır nasıl oluyor bilmem ama "ben samsunluyum memleketim en güzel yer" diyenlere aldanmayın derim...

Doğma büyüme Samsunluyum kim derdi ki bir gün memleketimden ayrılacağımı 27 sene yaşadım memleketimde sonra İstanbul'a geldim evlendim,eşimin iş durumundan dolayı buraya mahkum oldum yaklaşık 1.5 yıldır İstanbuldayım.Bu şehir çok gürültülü çok karışık yaşaması geçinmesi çok zor öyle özlüyorum ki Samsun'un herşeyini memleketim güzeldir denizi,sahili,çiftlik caddesi,atakumu herşeyiyle yaşanılası bir şehirdir sosyaldir gelişmiştir sokakları güzeldir insanları sıcaktır buraya göre orada hayat daha kolaydır.Burada bir yerden bir yere gitmek için ulaşım zorluğu yaşıyoruz orada mesafeler daha kısadır hele merkezi yerde oturacaksan herşey ayağının altındadır mağazalar,marketler v.s ben de merkezdeydim eskiden, bunun rahatlığını görürdüm hep nediyeyim kısacası memnun kalırsın Samsun dan.

samsun da 4 yıl öğrencilik hayatı yaşadım üniversite de
bence dünyanın en güzel şehirlerinden birisi
atakum u hiçbir yere değişmem
istediğin her şeye istanbul gibi kalabalıktan bunalmadan ulaşabilirsin yanında doğa ve deniz de hediye
hala tek hayalim bir gün samsun a dönebilmek
bu arada şuanda türkiyenin başkentinde yaşıyorum öyle küçük bir yerde değil yani

Son düzenleme:
Samsun ' da 4 yıl üniversite öğrencisi olarak bulundum
bence harika bir şehir:34:

Samsun merkeze gittik eşimle hafta sonu için, hem arkadaşın düğünü vardı cuma akşamı hem de hafta sonu farklı bir yerde vakit geçirmek iyi olabilir gibi geldi bize..

neyse öğlen indik, berbat bir hava yüzümüze çarptı hem de nisan sonu mayıs başı zamanları olmasına rağmen, kapalı kasvetli boğucu bir hava, sanki havaya karbonmonoksit karbondioksit salınımı yapılmış gibi, ama bayağı yoğun, neyse dedik, mutlu olmaya çalışalım. merkeze gittik, ben eşime dedim sakın yanımda sigara içme ben çok zor nefes alıyorum.. sağolsun içmedi yanımda. bir şeyler yiyelim dedik, iki saat dolandık istediğimiz gibi bir yere denk gelemedik, hani İstanbul da şak diye bulabileceğin mekanlar yok tabi, sahilde bir yere oturduk, yemekleri berbattı. keşif yapalım dedik akşam düğüne kadar, akşam 7'ye kadar merkezin her yerini turladık. ara sokaklardan yokuş yukarı çıkan mahallelerine kadar ve her yer kasvetli, yollar full inşaat halinde, kapalı boğucu havaya inşaat tozları da karışmış halde, yani sana şu anda yazarken bile aklıma geldikçe nefret ediyorum, gittik salona düğün bitti ve hemen merkezdeki biletçilerden acil iki kişilik bilet alıp koşa koşa Ankara'ya döndük. vaktinde annem ve babamın samsun merkezde evleri varmış ve kötü havasından dolayı izmire taşınmışlar evi satıp. Ankaraya varınca hemen izmiri aradım, bol bol teşekkür ettim bizimkilere, vaktinde evi satıp izmir gibi şahane bir şehire taşındıkları için, öğleden akşama kadar zor dayandık, ya bütün bir ömür o oksijensiz şehirde yaşasaydım ne olurdu, kesin astımdan ölürdüm..

sadece merkezi keşfedip mi bu kadar olumsuz düşünce?

ben ankaralıyım samsunda 4 yıl yaşadım ve şu an çok özlüyorum.memleketim değil birşey değil ama merkezden ziyade atakumu tavsiye ediyoruz zaten

en güzel mekanlar o tarafta

Hele hele Atakum o kadar güzel ki çok gelişti zaten insan oraya hayran kalır cafeler eğlence yerleri v.s her şey orada yaz geldiğinde zaten insanın şehirde durası gelmiyor Atakum'a gider herkes.

asıl konuyu tavsiyemi yazmamışım gerçi yukarıdaki mesajımdan anlamışsındır ama, asla asla asla asla İstanbul'dan Samsun'a geçeyim demeyin, büyük bir travma yaşamak istemiyorsanız. Samsunlularda ayrı bir memleket sevdası vardır nasıl oluyor bilmem ama "ben samsunluyum memleketim en güzel yer" diyenlere aldanmayın derim...

Vallahi bizde samsunlular olarak şehre bir günlüğüne gelipte özelliklede hava şartlarından dolayı şikayetçi olanlara hayretle bakıyoruz Ankara'da sınız sanırım Ankara'nın. Sabah soğuğuda çok katlanılacak gibi değil ama ben yinede severim çünkü güzel yanlarını gördüm görmek istedim

Haklısınız samsun mevsim olarak genel olarak diyelim yağmurludur ama müthiş soğuğu yoktur yoldaki çalışmalardan inşaatlardan bahsetmişsiniz bundan 5yıl öncesine göre bile gelişen bir şehir şu anda gelişmeye devam eden bir şehir Buda güzel birşeydir Samsun'u İstanbul ve Ankara izmir gibi şehirlerle karşılaştırılmasını garipsiyorum normal olarak daha büyük daha kalabalık nüfuslu illerdir

Belki duymuşsunuzdur SAMSUN KARADENİZİN İNCİSİ derler öyledirde "evet ben samsunluyum memleketim en güzel yerdir ". :16:

Bidaha Samsun'a gelirseniz ki zannetmem mutlaka sorun soruşturun yemeğinizde öyle yiyin samsun pidesi her samsunlunun tavsiyesidir sanırım

sadece merkezi keşfedip mi bu kadar olumsuz düşünce?

ben ankaralıyım samsunda 4 yıl yaşadım ve şu an çok özlüyorum.memleketim değil birşey değil ama merkezden ziyade atakumu tavsiye ediyoruz zaten

en güzel mekanlar o tarafta

valla oradaki insanlara sorduk ağbi bu nasıl bir hava neden böyle diye, bu en iyi hali dediler :9::9: en iyi hali buysa, ister altın kaplama olsun şehir nefes alacak yeri yok.. berbat bir havası var.. merkezi böyleyse başka nerelerinde ne cevherler olabilir ilginç geldi :1: merak ettim bak şimdi :1: atakum dediğiniz sahil yolu işte, tamam dolmuşla gittik oraya da, bir numarası yok, abartmayın...

Vallahi bizde samsunlular olarak şehre bir günlüğüne gelipte özelliklede hava şartlarından dolayı şikayetçi olanlara hayretle bakıyoruz Ankara'da sınız sanırım Ankara'nın. Sabah soğuğuda çok katlanılacak gibi değil ama ben yinede severim çünkü güzel yanlarını gördüm görmek istedim

Haklısınız samsun mevsim olarak genel olarak diyelim yağmurludur ama müthiş soğuğu yoktur yoldaki çalışmalardan inşaatlardan bahsetmişsiniz bundan 5yıl öncesine göre bile gelişen bir şehir şu anda gelişmeye devam eden bir şehir Buda güzel birşeydir Samsun'u İstanbul ve Ankara izmir gibi şehirlerle karşılaştırılmasını garipsiyorum normal olarak daha büyük daha kalabalık nüfuslu illerdir

Belki duymuşsunuzdur SAMSUN KARADENİZİN İNCİSİ derler öyledirde "evet ben samsunluyum memleketim en güzel yerdir ". :16:

Bidaha Samsun'a gelirseniz ki zannetmem mutlaka sorun soruşturun yemeğinizde öyle yiyin samsun pidesi her samsunlunun tavsiyesidir sanırım

evet samsun pidesini çok yerim ankarada çok şahane yapıyorlar harikadır. ama orada yediğimiz samsun pidesi bir garipti. elbet memleketinizdir sever sayarsınız da ben hayal kırıklığına uğradım bunu da paylaşmak istedim. istanbul, izmir, ankara evet buralarda yaşadım hep ama sizin gibi öven kişilerin tavsiyesiyle düğünü de bahane edip bavullarla yola koyulmuştuk, sadece bir günlüğüne gitmedik ama anca bir gün dayanabildik. sorun kalabalık olması tenha olması değil, nefes alamadık yahu :9::9: nasıl bir hava kirliliğidir öyle, basık kaldığı için dediler ama bence hala kömür sobası kullanılıyor, gerçi nisan sonunda orada hala kömür yakılmaz ama.. belki de basık nemdendir..

bir de yollar çok kötüydü bahsetmiştim. her yer inşaat halinde. bu da gelişmekte olduğu için muhakkak. şimdi benlik değil, belki 5-10 sene sonra, bir iyice gelişip o havasını düzeltsin de :34:

evet samsun pidesini çok yerim ankarada çok şahane yapıyorlar harikadır. ama orada yediğimiz samsun pidesi bir garipti. elbet memleketinizdir sever sayarsınız da ben hayal kırıklığına uğradım bunu da paylaşmak istedim. istanbul, izmir, ankara evet buralarda yaşadım hep ama sizin gibi öven kişilerin tavsiyesiyle düğünü de bahane edip bavullarla yola koyulmuştuk, sadece bir günlüğüne gitmedik ama anca bir gün dayanabildik. sorun kalabalık olması tenha olması değil, nefes alamadık yahu :9::9: nasıl bir hava kirliliğidir öyle, basık kaldığı için dediler ama bence hala kömür sobası kullanılıyor, gerçi nisan sonunda orada hala kömür yakılmaz ama.. belki de basık nemdendir..

bir de yollar çok kötüydü bahsetmiştim. her yer inşaat halinde. bu da gelişmekte olduğu için muhakkak. şimdi benlik değil, belki 5-10 sene sonra, bir iyice gelişip o havasını düzeltsin de :34:

6 sene ankarada okudum ama ankarada samsun pidesi yapılmıyor ki ankarada bildiğin lahmacun tarzı bişey yapılıyor o pide değildir samsunda yapılan pidedir.. Nimete garip bişeydi demenizde ilginç geldi.. Ama o garip şey aslında bildiğin has pide.. Demekki siz pide değil lahmacun seviyosunuz o ayrıdır.. :34:
Ha nefes alamadık demişsiniz belkide sizde astım vb gibi bir hastalık var olabilir samsunun nemi fazla olduğundan faranjit, astım gibi hastaları etkileyebiliyor nem fazla çünkü.. ama bu kadar kötülemeyi kabul etmek mümkün mü? yok çalışma vardı yok nefes alamadık ve şunu söyliyim o adamlar sizinle dalga geçmişler :) en iyi hava bu diyerek.. yani samsunda genellikle yağışlı olduğunu anlatmak istemişler sizin hava neden böyle diye sormanızda onlara komik gelmiş :) 1 gün gelip bu kadar yorumda bulunmanız saçma 1 gün bile dayanamadık demenizde saçma.. gelseniz 1-2 hafta kalsanız hergününüz kötü geçse derimki tamam bu arkadaş kısmen haklı ama 1 gün gelipte üstelik bilmediğiniz şehiri sağa sola sorarak gezmenizle bu kadar yargıya ulaşmanız doğru değil.. her şehirin kendine ait güzellikleri vardır başka bir şehri bu kadar kötülemek doğru değil..
nisan sonu olmasına rağmen yağış vardı demişsiniz birde biraz coğrafya bilgisi almanızı tavsiye ederim karadeniz iklimi hakkında.. :34:

Son düzenleme:
vlaa ben samsuna sınav ve deniz için gittim, sehirde sabah acık bi pastane bulamadım pess dedim,taksiye ihtiyacım oldu ilk adım ilçesimi ne yoksa semtimiydi unuttum 45 dk bekledim taksi gelmesini kabus gibiydi, sadece denizi var işte cok gelişmiş bi yer degil cok hayale kapılma canım, ben umdugumu bulamadım o sehirde, kanarya kampı fena deil :))

:53::53::53::53::53: Bu bahsettiğiniz benim Samsun"um değil.. Olmamalı yani. Ben bile Ankarada doğup büyümüş biri olarak Samsun Ankaradan bile daha gelişmiş derim. İlk adım belediyesi zaten merkezin bulunduğu ilçe, en geç 6da pastaneler açılır, kocaman 2 katlı bir simit sarayı da var. Taksi az bulunur samsunda doğrudur. Çünkü tramvay ve dolmuş seni istediğin her yere götürüyor. Ancak belli ki abartmışsınız samsunda bir uçtan bir uca gidecek olsanız bile maksimum yarım saattir. Trafik yok ve yollar çok geniş. Sadece denizi yok, güzel bir insanı, çok tarihi yerleri, alış veriş merkezleri, sahildeki güzelim sıcacık cafeleri var. Çok üzüldüm bu yorumunuza :50:

asıl konuyu tavsiyemi yazmamışım gerçi yukarıdaki mesajımdan anlamışsındır ama,
asla asla asla asla İstanbul'dan Samsun'a geçeyim demeyin, büyük bir travma yaşamak istemiyorsanız. Samsunlularda ayrı bir memleket sevdası vardır nasıl oluyor bilmem ama "ben samsunluyum memleketim en güzel yer" diyenlere aldanmayın derim...

valla oradaki insanlara sorduk ağbi bu nasıl bir hava neden böyle diye, bu en iyi hali dediler :9::9: en iyi hali buysa, ister altın kaplama olsun şehir nefes alacak yeri yok..
berbat bir havası var.. merkezi böyleyse başka nerelerinde ne cevherler olabilir ilginç geldi :1: merak ettim bak şimdi :1: atakum dediğiniz sahil yolu işte, tamam dolmuşla gittik oraya da, bir numarası yok, abartmayın...

Samsun merkeze gittik eşimle hafta sonu için, hem arkadaşın düğünü vardı cuma akşamı hem de hafta sonu farklı bir yerde vakit geçirmek iyi olabilir gibi geldi bize..

neyse öğlen indik,
berbat bir hava yüzümüze çarptı hem de nisan sonu mayıs başı zamanları olmasına rağmen, kapalı kasvetli boğucu bir hava, sanki havaya karbonmonoksit karbondioksit salınımı yapılmış gibi, ama bayağı yoğun, neyse dedik, mutlu olmaya çalışalım. merkeze gittik, ben eşime dedim sakın yanımda sigara içme ben çok zor nefes alıyorum.. sağolsun içmedi yanımda. bir şeyler yiyelim dedik, iki saat dolandık istediğimiz gibi bir yere denk gelemedik, hani İstanbul da şak diye bulabileceğin mekanlar yok tabi, sahilde bir yere oturduk, yemekleri berbattı. keşif yapalım dedik akşam düğüne kadar, akşam 7'ye kadar merkezin her yerini turladık. ara sokaklardan yokuş yukarı çıkan mahallelerine kadar ve her yer kasvetli, yollar full inşaat halinde, kapalı boğucu havaya inşaat tozları da karışmış halde, yani sana şu anda yazarken bile aklıma geldikçe nefret ediyorum, gittik salona düğün bitti ve hemen merkezdeki biletçilerden acil iki kişilik bilet alıp koşa koşa Ankara'ya döndük. vaktinde annem ve babamın samsun merkezde evleri varmış ve kötü havasından dolayı izmire taşınmışlar evi satıp. Ankaraya varınca hemen izmiri aradım, bol bol teşekkür ettim bizimkilere, vaktinde evi satıp izmir gibi şahane bir şehire taşındıkları için, öğleden akşama kadar zor dayandık, ya bütün bir ömür o oksijensiz şehirde yaşasaydım ne olurdu, kesin astımdan ölürdüm..

Size çok uzun Samsunun güzelliklerini anlatmak isterdim ama memleket sevdasıydı dersiniz diye bir şey demeyeceğim. Fakat sizin bu yazdıklarınız yüzde yirmisi bile doğru değildir tabi 20 sene öncesini anlatıyorsanız ben bilemem..

Bir kere denize kıyısı olan bir memleketin havası nasıl kötü, hatta sizin deyiminiz ile berbat olur anlayamadım. Zonguldak kömür şehri diye bilinir orada bile deniz olduğu için o kömür kokusunu almadım.. Samsun doğalgaz sistemine geçeli 6 yıldan fazla oldu.. Tek tük yerlerinde kömür vardır olsa olsa. Ankaradan Samsuna geçtim hiç bir tramva yaşamadım. Bu kadar kötülediğiniz bir şehrin büyük şehir olduğunu da hatırlatayım.

Bir günde koskoca Samsunu öğrendiniz yani pes.. Samsunda oksijen miktarı gayet çok hatta coğrafya derslerinde mutlaka göstermişlerdir karadeniz iklimi-ormanlar hani ormanlar oksijen veriyor doğaya.. Samsun pidesini Ankarada hep kapalı yaparlar buradaki orjinal pide açık ve özel malzemelidir. Yani sizin Ankarada yediğiniz ve pek beğendiğiniz pide değil kapalı ekmektir :27:

Şimdi ben kalkıp izmir kumrusunu Ankarada müthiş yaparlar desem garip olmaz mı acaba ?

Bana göre Türkiyenin her ili güzel. Samsun en güzel illerden biri, sizin astımınız tutmuş belli ki havaya demediğiniz laf kalmamış. İzmir de hiç yağmur yağmıyor, deniz kenarı ama nem bulunmuyor sanırsam :36::36:

Bir de Samsunluların memleket sevdası fazla olur demişsiniz. Evet gururla söylüyorum Samsunlu olmadığım halde ben memleketim kadar çok seviyorum, kusura bakmayın gerçeklere dayanmadığı için yazdıklarınız sizi kınıyorum. Bir günlüğüne geldiğiniz bu şehri kötülemeniz çok ama çok yanlış. Eleştirebilirsiniz elbet ama hiç bir memleket için bu tür tasnifler kullanmayın, yadırganırsınız...

Son düzenleme:
Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler yalnız konuyu tartışmaya çevirmeyelim seven olur sevmeyen olur herkes aynı şekilde düşünmek durumunda değil..
istanbulda artık trafik daha da kötü bir duruma geldi gece 00.30 da bile köprüden geçilemez halde..bu buhrandan kurtulduğum için seviniyorum..evet burda imkanlar çok ama bir yerden bir yere gidemiyosun ki imkanı değerlendiresin..neyse sonuç olarak ben samsun a atandığım için mutluyum..daha önce küçük şehirlerde yaşamış olduğum için de zorlanacağımı sanmıyorum..
sabah sabah açık pastane bulamadım demiş bir arkadaş ama bende istanbulda bazı muhitler de sabah 9-10 gibi kahvaltı edicek yer bulamıyorum daha açmadık diyolar ve şok oluyorum açıkçası..yani her yerde olabilecek şeyler bunlar..bu arada bu nasıl bi havadır falan yazmış bir arkadaşta bende ankaranın soğuğunda nefes alamamıştım ne biçim hava demiştim..olabilir yani herkesin arayışı farklı sonuçta..

Arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler yalnız konuyu tartışmaya çevirmeyelim seven olur sevmeyen olur herkes aynı şekilde düşünmek durumunda değil..
istanbulda artık trafik daha da kötü bir duruma geldi gece 00.30 da bile köprüden geçilemez halde..bu buhrandan kurtulduğum için seviniyorum..evet burda imkanlar çok ama bir yerden bir yere gidemiyosun ki imkanı değerlendiresin..neyse sonuç olarak ben samsun a atandığım için mutluyum..daha önce küçük şehirlerde yaşamış olduğum için de zorlanacağımı sanmıyorum..
sabah sabah açık pastane bulamadım demiş bir arkadaş ama bende istanbulda bazı muhitler de sabah 9-10 gibi kahvaltı edicek yer bulamıyorum daha açmadık diyolar ve şok oluyorum açıkçası..yani her yerde olabilecek şeyler bunlar..bu arada bu nasıl bi havadır falan yazmış bir arkadaşta bende ankaranın soğuğunda nefes alamamıştım ne biçim hava demiştim..olabilir yani herkesin arayışı farklı sonuçta..

Tebrik ederim atanmışsın :) Birşeye ihtiyacın olursa ya da yardım gerekirse söyleyebilirsin :)

Pupiqq sadece pidesi mi yaa o güzel döneri hele Samsunum benim kurban olurum taşına toprağına şu İstanbul sayesinde memleketimin daha da çok kıymetini anladım İstanbul da 55 görmeyeyim nasıl seviniyorum geçenlerde Bakırköy de Samsun simit yazısını gördüm nasıl duygulandım

Pupiqq sadece pidesi mi yaa o güzel döneri hele Samsunum benim kurban olurum taşına toprağına şu İstanbul sayesinde memleketimin daha da çok kıymetini anladım İstanbul da 55 görmeyeyim nasıl seviniyorum geçenlerde Bakırköy de Samsun simit yazısını gördüm nasıl duygulandım

soslu döner beyaz ev ya da çalıkuşunda çiftlik te nasıl özledim

ooofffffff çalıkuşu çok özledim ya burada dönere hasret kalıyorum resmen Samsun' a gittiğimde dönere iyice doymuş dönüyorum buraya :)

Konu sahibi öncelikle atandığınız için tebrikler. :46:

Benim konum sizin konunuzu saptırmak değildi, ancak bazı lafları ederken insanların iki kez düşünmesini istemiştim. Siz burada Samsuna atanmışsınız bu saatten sonra size aman gitme travma yaşarsın gibi cümleler sarfedilmesi beni rahatsız ettiği için fikrimi belirtmek istedim. Ki yazılanlar gerçeğe dayanmıyordu. Kimsenin benimle aynı görüşte olması gibi beklentim yok, Samsun da Türkiyenin bir ili kimsenin bu kadar kötülemeye hakkı yok. Sever sevmez, eleştirir eleştirmez o kişinin takdiridir. Gerçeğe dayanırsa ne ala yoksa eleştiren de eleştirilmek durumunda kalır.

Neyse konu uzamasın. Beyaz evin ve çalıkuşunun dönerini özellikle soslusunu mutlaka deneyin diyerek susayım ben artık :27:

Size şöyle söyleyeyim o zaman o Ankara'da yediğiniz samsun pidesi değildir siz ne kadar şahanede deseniz :19: bende Samsun'da en güzel yapılan yerde Adana kebap yedim zannediyordum taki Adana'da yiyene kadar İskender yedim zannederdim Bursa'da yiyene kadar falan falan işte

Bir diğeride şudur bi coğrafya dersinizi hatırlayın geçmiş yıllara dönüp Karadeniz'in iklimini falan o sizin kirlilik dediğiniz siste olabilir malum Karadeniz işte haklı olabilirsiniz hava kirliliği konusunda ama o sizin dediğiniz sanayi bölgesinde olur merkezde değil bu arada Nisan'da Karadeniz'de hava soğuk olur soba ya da doğalgaz yanacak durumdadır yani

Zaten samsun bölgedeki en kalabalık şehirdir neredeyse 1buçuk milyon nüfusa sahip ama siz " büyük şehirde " olduğunuz için alışık olmalısınız bu duruma dedimya güzel görmek isteyip güzel yanlarını görün derim ben size önyargılı olmadan bir daha gelin Samsun'a ama yolu yemek yenecek yerleri bilen biri rehberlik etsin size :34:

O Ankara'daki yollar falanda ne için öyle anlatmaya gerek bile yok başkent sonuçta TÜRKİYEMİN her şehri güzel :16::16::16:

Back
X