• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Samsun da yaşam nasıl?

carmiaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2011
734
10
46
İstanbul
Kızlar memur atamasında Samsun'u yazmayı düşünüyorum orada yaşayanlar bana biraz bilgi verebilirler mi? Gündelik hayat, insanların davranışları, kafe restaurantlar ve haftasonu yapılabilecek aktivitelerle ilgili..İstanbul da sonra Samsun a gitmek çok zor olur mu? Bilenler varsa yazarlarsa çok sevinirim..

İnanın zor değil, aksine orayı daha çok seversiniz.
Samsun merkez özellikle çok gelişmiş ve medeni bir şehirdir.
Sosyal yaşamı da bir o kadar hareketlidir.
Küçük bir şehir sanmayın ha sakın, İzmir'e denk diyemem ama yine de o kategoride bir şehirdir.

cevap verdiğiniz için çok teşekkürler..zaten öyle çok hareketli bir şehir derdinde değilim istanbulda da da sürekli gezmiyorum..ama ailemden de ayrı olacağım için en azından haftasonları vakit geçirebilir miyim diye düşünüyorum..liselilerin takıldıkları dışında istanbuldaki gibi kafe ya da restaurantlar bulunur mu peki o sahil kesiminde?

hımm burayı görmem iyi oldu bende yazsammı yazmasam mı kararsız kalmıstım.malum gidipte pişman olmak istemem

cevap verdiğiniz için çok teşekkürler..zaten öyle çok hareketli bir şehir derdinde değilim istanbulda da da sürekli gezmiyorum..ama ailemden de ayrı olacağım için en azından haftasonları vakit geçirebilir miyim diye düşünüyorum..liselilerin takıldıkları dışında istanbuldaki gibi kafe ya da restaurantlar bulunur mu peki o sahil kesiminde?

Tabiki mevcut, annem Samsunludur benim.
Oradan bilirim şehri, gitmeden önce(merkeze çok gitmezdik) gözümde küçücük bir yer canlanırdı.
Ama gördüğümde büyülenmiştim hakikaten, sosyal yaşamı, kültürel aktiviteleri, güvenliği ve karadeniz insanın sıcaklığı birleşince ortaya hem kocaman hem de sımsıcacık bir şehir çıkmış.
İstanbul'un o karmaşasından sonra size ilaç gibi gelecektir, eminim.
İstanbul'da hangi kalitede ne yapabiliyorsanız hepsini Samsun'da da yaparsınız hem de çok daha uygun fiyata.

samsun tamda yaşanılacak şehir derim arkadaşım :16:
tabiki istanbul gibi kalabalık ve çok büyük değil ama aradığın herşeyi eğlenceyide huzuruda bulabileceğin bir yer
gönül rahatlığıyla yazabilirsin atamana
hayırlısıysa olur zaten
ekstradan merak ettiğin ne varsa sorabilirsin

Tabiki mevcut, annem Samsunludur benim.
Oradan bilirim şehri, gitmeden önce(merkeze çok gitmezdik) gözümde küçücük bir yer canlanırdı.
Ama gördüğümde büyülenmiştim hakikaten, sosyal yaşamı, kültürel aktiviteleri, güvenliği ve karadeniz insanın sıcaklığı birleşince ortaya hem kocaman hem de sımsıcacık bir şehir çıkmış.
İstanbul'un o karmaşasından sonra size ilaç gibi gelecektir, eminim.
İstanbul'da hangi kalitede ne yapabiliyorsanız hepsini Samsun'da da yaparsınız hem de çok daha uygun fiyata.

küçük şehirlerde daha öncede yaşadığım için çok gözüm korkmuyor aslında ama inşallah hayırlısı olsun çok teşekkür ederim canım içimi rahatlattın..

samsun tamda yaşanılacak şehir derim arkadaşım :16:
tabiki istanbul gibi kalabalık ve çok büyük değil ama aradığın herşeyi eğlenceyide huzuruda bulabileceğin bir yer
gönül rahatlığıyla yazabilirsin atamana
hayırlısıysa olur zaten
ekstradan merak ettiğin ne varsa sorabilirsin

çok çok teşekkür ederim zaten puanım istanbulada tutuyor ama bu şehrin kalabalığından ve trafiğinden bıktım artık tamam imkan çok ama bir yerden bir yere gitmen en az 1.5 saat e bide dönüş 3 saat böyle ömür mü geçer..daha yaşanabilir ve gelişmiş bir yerde hayatıma devam etmeyi düşünüyorum..e atama olursada en az bi 5-10 sene orada yaşayacakmışım gibi düşünmem lazım..

çok çok teşekkür ederim zaten puanım istanbulada tutuyor ama bu şehrin kalabalığından ve trafiğinden bıktım artık tamam imkan çok ama bir yerden bir yere gitmen en az 1.5 saat e bide dönüş 3 saat böyle ömür mü geçer..daha yaşanabilir ve gelişmiş bir yerde hayatıma devam etmeyi düşünüyorum..e atama olursada en az bi 5-10 sene orada yaşayacakmışım gibi düşünmem lazım..

bence hiç düşünme bile ben samsunluyum samsunda yaşıyorum bir çok ili gezdim gördüm ama burası gibi yok bence helede son yıllarda yapılan yeniliklerle dahada yaşanılası bir yer oldu burası ben çok seviyorum
hakkında hayırlısı olur inşallah

ben bölümden atama yapıcam canım 4001 değil 87 puanım var..yani istanbul da 86yla kapamış en son büyük ihtimalle olur diye düşünüyorum ama bu şehirde yaşanmaz aldığın para da yola ve yemeğe gider zaten..üstüne sinir streste cabası..camdan kafanı uzatıp bir temiz hava alamıyosun..denize bakan villan olmayıncada burda yaşamanın anlamı ne ki..

bence hiç düşünme bile ben samsunluyum samsunda yaşıyorum bir çok ili gezdim gördüm ama burası gibi yok bence helede son yıllarda yapılan yeniliklerle dahada yaşanılası bir yer oldu burası ben çok seviyorum
hakkında hayırlısı olur inşallah

çok teşekkür ediyorum canım içim rahatladı..kafam rahat yazıcam samsunu..çok sağolun kızlar..

Samsunu başka şehirlerle kıyaslamak gibi bir hata yapmayın sakın :)
Samsun kendine has bir şehirdir.. Hiçbirşeyin aşırısı yoktur herşey dozundadır.. Hangi arkadaşım geldiyse bayıldı buraya.. Hatta eski sevgilim ankarada yaşamasına rağmen evlendikten sonra buraya taşınalım bayıldım derdi.. :)
Sosyal bir şehirdir ayrıca herşey var.. Sadece konserler ve diğer etkinlikler ist. ankaradaki kadar çok değil.. Yani mesela oralarda hergün etkinlik varsa burda haftanın belirli günleri vardır..
Umarım hayırlısı olur hepiniz için :)

İstanbula yetiyorsa Antalyaya da yeter...Türkiyenin en yaşanacak illerinden biridir. Şiddetle tavsiye ederim :31:

bende ankaradan samsuna geldim,öğrenciliğimide samsunda geçirdim,evlendim ve burda kaldım,seviyomusun dersen hayır,çünkü ben memleketine yani ankaraya aşık bi insanım,düşününce bile burnumun direği sızlar ankarayı,ama samsunda güzel bi şehirdir,bi kere deniz kenti,özellikle atakum tarafında sahilde bir sürü bar-kafe restorant tarzı yerler mevcut,hali hazırda üç tane alışveriş merkezimiz var,bi taneside yolda,ulaşım istanbula göre tabiki çok daha kolay,samsunun yerlisi çok kaliteli ve kalburüstü insanlar ama malesef artık yerlisinden çok yabancı var burda,çok göç alan bi şahir ve bi çok kesimden değişik insanlar var,genelde anlayışlı ve hoşgörülü bi şahirdir,kılık kıyafet,davranış konusunda çok uçlarda değilsen rahatlıkla yaşarsın,genç kesimin oranı oldukça yüksektir,özellikle okulların açık olduğu dönemlerde,kışın bile hafta sonları sahilimizdeki tüm barlar cafeler dolu,cıvıl cıvıldır.yalnız yaşamın çok ucuz olduğunu düşünmeyin,malesef özellikle ev kiraları ve ev fiyatları hiçte makul sayılmaz,ama başka şeylerle bu açık dengelenebilir,havası aşırı derecede nemli olmakla birlikte,yaz kış ılıman bir iklime sahiptir,umarım bu yazdıklarım işinize yarar,yine sormak istediğiniz bişey olursa elimden geldiğince yanıtlarım:34:

Çok güzeldir Samsun... Üniversite yıllarım orada geçti.
Özellikle Atakum huzur doludur. Gecenin bir yarısı fırından
ekmek almaya kızkıza gidebildiğimiz bir yerdi (Atakum)... Özellikle
üniversite öğrencilerinin etkisiyle kıpır kıpırdır. Bence kafana
göre güzel dostlar da bulursan çok çok severek yaşarsın.

Back
X