hmm teşekkür ederim canım :) organicumun içeriğini araştırdım gerçekten içime sindi..
sadece silikon da değil...boyar maddeler, parabenler,kıvam arttırıcı kimyasallar falan da yokmuş...
şimdi baktımda benim kullanıdığım bütün şampuanlarda var bu madde elseve dove clear filan ama benim saçlarım kuru hep kuru 1 haftada yıkamasam ancak biraz yağlanmaya başlar bu madde yağlanma yapıyorsa benim saçlarım niye yağlanmıyor o zmn ben yağlansın istiyorum biraz kupkurumafoldumben:uhm:CADIARZU
Bioblas' ta Dimethicone yok =)))
Şampuanlardaki dimethicone saça zararlıymış diye duydum ve sizi de uyarayım dedim arkadaşlar...
Slmlar
Sadece dimethicone değil sonu -cone ile ve -oxane ile biten tüm maddeler silikon demek. Silikonların zararı saçta birikme yaparak saç diplerini tıkayabilmesi.Suda çözünme özellikleri olmadığından da ancak sülfat içeren arındırıcı şampuanlarla temizlenebiliyorlar. Ayrıca saçı kapladığı için nemi içerisine almasına engel olduğu söyleniyor. Tüm bunların yanında saçı çok güzel gösterdiği de bir gerçek. Bir nevi saça makyaj yapılmış gibi oluyor ve kırık uçları kaplayarak pürüzsüz gösteriyor. Silikon içeren saç kremleri saç diplerinde kullanılmayıp birikim olduğunda arındırıcı şampunlar kullanılabilir diye düşünüyorum. Önünde PEG işareti işareti bulunan silikonlar ise suda çözünme özelliğine sahip. Sülfatsız şampuanlar ve sabunla temizlenebiliyor.
Ben sülfatsız şampuanlara geçtiğim için suda çözünmeyen silikonları kullanmamaya çalışıyorum.[/QUOTE
SÜLFATSIZ DEDİGİN ŞAMPUANLAR HANGİLERİ MESELA CANIM
Canım doğru söylüyorsun bir de defne veya zeytinyağlı ne olursa olsun saçlı deriye sabun sürmeyin ! Sabunun pH değeri cilde uyumlu olmadığından uzun vadede kepek, dökülme, kaşıntı büyük problem yaşarsınız. En iyisi kaliteli yumuşak bitkisel şampuanlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?