Şampuan ve Saç Kremleri Şampuanınızda Dimethicone varsa Dikkat

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
0
Ankara
Şampuanlardaki dimethicone saça zararlıymış diye duydum ve sizi de uyarayım dedim arkadaşlar...

Son düzenleme:
en güzeli hacı şakir sabun aslına.. eskiler hep öyle yıkıyomuş... ama ben hiç yıkamadım, kazık gibi yapar kesin.. ama denicem.. olsun kazık gibi, silikondan arınsında.. sağol silvia cım..

en güzeli hacı şakir sabun aslına.. eskiler hep öyle yıkıyomuş... ama ben hiç yıkamadım, kazık gibi yapar kesin.. ama denicem.. olsun kazık gibi, silikondan arınsında.. sağol silvia cım..

rica ederim carminciğim :)
ama bence hacı şakir sabunuyla yıkama..hiç değilse şampuanıyla yıkayabilirsin..hacı şakirin kremsiz şampuanlarında o maddeden yok..(içeriğini okuduğum kadarıyla)

bir de nivea ve canbebe bebek şampuanlarında yok...jonhsons baby de var ne yazıkki

ya da ne bileyim biraz daha paraya kıyıp sebastian marka nın stark naked adlı arındırıcı şampuanı var o çok iyi ....

silviacim benim sacimda cabuk yaglaniyor ve yipraniyor canliligini yitiriyor ben yagli saclar icin kullaniyorum icinde daha yeni baktim benim sampuanin icindede var yani iymi olmasi sagol yardimin icin opuyorum

bişey değil arkadaşlar...
ayrıca tresan marka şampuanda da yok..ben şu an kullanıyorum çok memnunum..

bu maddeyi içermeyen şampuanı kullanan saçlar ilk başta zor taranma yumuşamama gibi problemler yaşayabilir bu normaldir..çünkü ne yazıkki işlemli ve boyalı saçlar yumuşamak için dimethicone a ihtiyaç duyuyorlar..şampuanlar da buna yönelik yapılıyor zaten..yumuşatsın ve parlatsın diye koyuyorlar...
ama inanın o maddenin saça yaptıklarının yanında onun lafı bile olmaz.. saç derimin yeniden nefes aldığını hissettim..

saçımı yıkarken başım ıslandığında saç derimin ıslanıp ıslanmadığını hissedemiyordum bile..bu maddenin yüzünden..
deriyi o derece tıkamış yani hissizleştirecek kadar...düşünebiliyormusunuz...?

verdiğin bilgi için tşk.. birazdan gidip okuyacağım şampuanın içeriğini....sengözlerimebaksanab sengözlerimebaksanab

ben bir süredir tresan kullanıyorum ve çok memnunum...
tresan markanın içinde de o bahsettiğim maddeden yok..onu da kullanabilirsiniz

suna dumankaya'dan duyduğum kadarıyla da şampuanları yarıyarıya içine su katarak kulanmak gerekiyormuş içindeki kimyasallar nedeniyle

Kızlar iyi güzel diyorsunuz da;şu saçlar bitkisel şampuanlarla hiç açılmıyor yahu..:1no2akikalarca taramak deli ediyor beniklava:.Bir yerde bu zararlı maddelere mecbur kalıyorum.

tresanın saç kremi de var..
onu da kullanıyorum ben..ve hiç saçımı tarıyamama gibi bi sorunla karşılaşmadım..

evdeki tüm şampuanlara baktım kızlar ve sonuç.dove, gliss, clear silikon içeriyo.ipek almış bi de annem ona da bakim dedim onda yok:1shok:bundan sonra ipek kullanmayı düşünüyorum.
çok sağol canım bilgilendirdiğin içina.s.

çok saol silviacıım.tabiiki şampuan seçimi saçlarımıs için çok önemli.bundan sora şampuan seçerken çok dikkatli olacaım.ben neyseki ipek şampuan kullanıordum.onun içinde yokmuş:)bu değerli bilgi için tekrar çok saol canım.

arkadaşlar bu yazılanlar tabiki yağlı saçlı olan arkadaşlar için geçerli.çünkü benim gibi naylon saçlara( kupkuru) sahipseniz tabiki silikonlu şampuanlar daha iyi.Ama sizin için değil tabiki siz kullanın en iyisimi

yok bu bilgi boyalı saçı olanlar için de geçerli..çünkü mesela benimde saçım da kuru ve boyalı olmasına rağmen yağlanıyor...ve sebebi de silikon....
evet silikonsuz şampuanda hele de saç kremi de kullanılmazsa taranma zorlukları oluyor ama onun da çözümünü buldum ben

tresan marka şampuanı ve onun saç kremini kullanıyorum...saç kreminde de silikon yok ama buna rağmen en az diğer saç kremleri kadar yumuşatıyor tavsiye ederim..

yani illa ki kuru ve boyalı saç silikon istiyor diye düşünmeyin biraz araştırma yapın derim.....en olmadı bademyağı ne güne duruyor :)

ha bu arada..teşekkür eden arkadaşlar..bişey değil siz sağolun a.s

şunu da söyleyim...silikon içerip içermemesi sadece şampuan için deil saç kremi için de geçerli...bence saç kremlerinizin de içeriğine bakın..çünkü o da saçta aynı kalıntıyı bırakıyor...tresan marka saç kreminde silikon yok mesela.. iyi de yumuşatıyor..silikonlulardan bir eksiği yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…