- 27 Ağustos 2015
- 6.347
- 19.883
- 298
- Konu Sahibi Bilincsiz Taksir
-
Allaha bırakmak, tam manasıyla teslim olmak güzel bir his.
Çok dua ettiğim bir konu vardı, gece gündüz, aklıma geldikçe.. Sık sık..
Hep olur gibi oldu ama gerçekleşmedi.
Benim için de çok önemli oysa..
Ama sonunda teslim oldum sanırım.
Aslında bilemiyorum.
Teslim mi oldum, bıraktım mı, kendimce küstüm mü yoksa.
Allah affetsin küsmek değil de kabullenmek belki de..
Olmayacak bu iş, direnmiyorum deyip duayı bıraktım.
Yanlış yaptım biliyorum ama olmuyor ne yapayım.
İmtihansa razıyım, daha büyük imtihanları olanlar var. Herşey bizim için....
Öylesi karışık işte kafam
Hakkında yazılan güzel olunca yazılar da güzel oluyor, gül tutanın eli gül kokar.
Bahsettiğiniz bunalım çağın sorunu, herkes
[/QUOTE
Inşallah alıntı yapabilmisimdir. Sayfa çok karışmasın diye yazıyı sildim ama jessica arkadaşımızın bu topu öte emeği çok geçmiş. Özel bir teşekkürü hak ediyor ,eline sağlık.sen yaz, biz okuyalım.
Benim yazmak,danışmak istediğim çok şey var ama tablet de yazmak zor oluyor.
Yıllardır beynimde kendi kendimle konuşup duruyorum. 36 yaşım bitmek üzere.Son bir kaç yıldır bende koşulsuz teslimiyetin en rahat ruh halini getirdiğini fark ettim.
Hayatta ne istediysem oldu. Olmayan isteklerimde oldu ama cok inatla ( bence tam doğru kelime inat. Genetigimde , kendime çevreme zarar vereceğini bilsem bile kiramadığım inatcilik var. Zaten bu huyu taşıyan akrabalarimin hepsinin az çok psikolojik sorunları var. Bende bariz bir sikinti yok ama genel mutsuzluk ,doyumsuzluk gibi sorunlarım var.)
Öncelikle danışmak istediğim dua etmeyi bilmiyorum. Ne istediysem oldu ama hepsinin bedeli cok agir oldu.
10 yıllık evliyim.Aslında ilk tanıştığımız günlerden beri eşimin bana uygun olmadığı hissi içimde hep vardı ama bu hissi hep görmezden geldim. Neye inanmak istiyorsam beynimi,kendimi ona inandırıcı. Eskiden hislerinin güçlü olduğunun farkında değildim.daha doğrusu imanım çok çok zayıftı. Imanimin zayıflığını şimdi geri dönüp bakınca anlayabiliyorum. O zaman isyan modundaydim.
Sonuç olarak 2 tane gül damlası gibi evladım var. Hayatta yaptığım en doğru şey onlar. Çok şükür.
Eşim 7 yıldır ayrılmak istiyor, ben istemiyorum. Baba olarak super, beni sevdiğinden eminim ama bir sürü anlaşmazlıklar yaşadık,birbirimizi çok kırdık.Benim hatalarım oldu.şimdiki aklım olsa daha farklı davranirdim.zaman içinde düzeltmeye çalıştım ama eşim çok kinci bence.
Geldiğimiz son nokta evi terk edecek, bir kaç ay içinde gidecek.
Çocuklarımı babası varken babasız büyütmek istemiyorum. Büyüğü 8 küçüğü 6 yaşında. Şimdiden söz geciremiyorum,ileride hiç baş edemem. Eşim sen bunlarla baş edemezsin ben çocukları alırım,sen kendi yoluna gidersin diyor.
Yuvamin dağılmaması için ne şekilde dua etmeliyim.bana yol gösterirseniz sevinirim.
Inşallah alıntı yapabilmisimdir. Sayfa çok karışmasın diye yazıyı sildim ama jessica arkadaşımızın bu topu öte emeği çok geçmiş. Özel bir teşekkürü hak ediyor ,eline sağlık.sen yaz, biz okuyalım.
Benim yazmak,danışmak istediğim çok şey var ama tablet de yazmak zor oluyor.
Yıllardır beynimde kendi kendimle konuşup duruyorum. 36 yaşım bitmek üzere.Son bir kaç yıldır bende koşulsuz teslimiyetin en rahat ruh halini getirdiğini fark ettim.
Hayatta ne istediysem oldu. Olmayan isteklerimde oldu ama cok inatla ( bence tam doğru kelime inat. Genetigimde , kendime çevreme zarar vereceğini bilsem bile kiramadığım inatcilik var. Zaten bu huyu taşıyan akrabalarimin hepsinin az çok psikolojik sorunları var. Bende bariz bir sikinti yok ama genel mutsuzluk ,doyumsuzluk gibi sorunlarım var.)
Öncelikle danışmak istediğim dua etmeyi bilmiyorum. Ne istediysem oldu ama hepsinin bedeli cok agir oldu.
10 yıllık evliyim.Aslında ilk tanıştığımız günlerden beri eşimin bana uygun olmadığı hissi içimde hep vardı ama bu hissi hep görmezden geldim. Neye inanmak istiyorsam beynimi,kendimi ona inandırıcı. Eskiden hislerinin güçlü olduğunun farkında değildim.daha doğrusu imanım çok çok zayıftı. Imanimin zayıflığını şimdi geri dönüp bakınca anlayabiliyorum. O zaman isyan modundaydim.
Sonuç olarak 2 tane gül damlası gibi evladım var. Hayatta yaptığım en doğru şey onlar. Çok şükür.
Eşim 7 yıldır ayrılmak istiyor, ben istemiyorum. Baba olarak super, beni sevdiğinden eminim ama bir sürü anlaşmazlıklar yaşadık,birbirimizi çok kırdık.Benim hatalarım oldu.şimdiki aklım olsa daha farklı davranirdim.zaman içinde düzeltmeye çalıştım ama eşim çok kinci bence.
Geldiğimiz son nokta evi terk edecek, bir kaç ay içinde gidecek.
Çocuklarımı babası varken babasız büyütmek istemiyorum. Büyüğü 8 küçüğü 6 yaşında. Şimdiden söz geciremiyorum,ileride hiç baş edemem. Eşim sen bunlarla baş edemezsin ben çocukları alırım,sen kendi yoluna gidersin diyor.
Yuvamin dağılmaması için ne şekilde dua etmeliyim.bana yol gösterirseniz sevinirim
JessicaJoy yazdiklariniz cok güzel insani derinden etkiliyor..
cok sükür bize inanmayi ve tevekkülü nasip eden yaradana. yazdiklarinizi ders cikartarak okuyorum ...Çünkü Onun lütuf, rahmet ve bereketini anlatmak için okyanuslar mürekkep olsa yine yetmez, ne kadar etkileyici mucizeleri olan, bizi ne kadar çok seven, nasıl da tarifsiz bir yaratıcımız var, değil mi...
Çok şükür.
Bir işin hayırlısına bırakmak için bir dua okumak istiyorum. Sizce hangisi uygun?
rudecute teşekkür ederim
Bi yasin, bi kenzül arş, yedi de ayetel kürsi okudum iki rekat dilek namazımla.
Gönlüm çok rahat, hissediyorum ki Allah hayırlısını verecek hakkımda.
Dua ediyorum da her zaman ama istemeyi bilmediğimi fark ettim sizin yazdıklarınızdan, nasıl dua ederim ki Rabbime?...
. İşte içimdeki bedenimdeki yorgunlukdan vesveseden nefisden nasıl uzak durup Rabbime kendimi daha çok daha fazla sevdirip hayırlı bir kul olabilirim. Bu konuda hangi kitapları okumamı tavsiye edersiniz ?
Sizden Allah razı olsun şimdi bakıyorum tavsiye ettiğiniz kitaplara şuan şırnakda şark görevindeyiz kitapların temini için bakıcam internetdenDua ile ilgili Muhammed Bozdağ'ın İstemenin Esrarı,
Ferudun Özdemir' in Allah de kalbim(Dua var problem yok!) kitapları ile başlangıç yapabilirsiniz.
Sizin durumunuza özel ise Kuranda hayırlı evlatla ilgili kabul olmuş peygamber duaları var. İnternetten arattırınca çıkacaktır.
Namaz konusunda ise Cemil Tokpınar'ın "sabah namazına nasıl kalkılır" kitabını önerebilirim.
Namaz dinin direği. Canımız ve nefsimiz istemese de yerine getirmemiz gereken kulluk borcu.
Ayrıca hem evlat, hem de namaz nasip olması için gün içerisinde sürekli ve yoğun olarak, sık sık tevbe etmeye çalışabilirsiniz. Göreceksiniz herşeyin daha da kolaylaştırıldığını inşaallah.
rudecute teşekkür ederim
Bi yasin, bi kenzül arş, yedi de ayetel kürsi okudum iki rekat dilek namazımla.
Gönlüm çok rahat, hissediyorum ki Allah hayırlısını verecek hakkımda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?