Salonda mı oturmalı, oturma odası mı yapmalı?

cerenora

Balı kaymağı fazla kaçmış
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2008
2.510
81
merhaba arkadaşlar, eğer nasip olursa yeni bir ev aldık. 125 metrekare. evde 2 tane salon büyüklüğünde oda var. 1 tane orta büyüklükte yatak odası da olabilecek çocuk odası da olabilecek oda var. bir tane de çocuk odası olarak düşünülmüş ama çok küçük bir oda var. eylül gibi taşınmayı planlıyoruz.

ben ilk önce salon koltuklarını değiştirip, rahat bir model alıp salonda oturmayı, ikinci salon kadar olan odayı yatak odası yapıp, büyükçe odayı kızıma oda yapmayı ve küçücük odaya da bilgisayarı tv bir de kanepe atıp misafir gelince yatsın diye düşünerek misafir odası yapmaya karar vermiştim.

şimdi eşim "akşamdan akşama yatacağımız oda niye bu kadar büyük olsun orayı oturma odası yapalım oraya da yeni koltuk alalım (kanepelerim biraz eskidi daha doğrusu ben yıkaya yıkaya yüzlerini ağarttım:) diğer odayı yatak odası yapalım, küçücük odayı çocuk odası yapalım gelende oturma odası salon yatsın" diyor.

ama 2. bebiş gelirse ona nereden oda bulacağız? hadi odaları değiştirdik yesyeni koltukları ben ne yapayım?
annemler geldi mi en az 1 ay kalıyorlar o yeni koltukların üzerinde o kadar yatılınca aç kapa bozulmazlar mı?
velhasılıkelam kafam karıştı. sizin fikriniz nedir arkadaşlar?(BU ARADA KIZIM 3 YAŞINDA)

Slm
bence eşin söylediği mantıklı çocuk odasını verimli kullanabilirsin aslında zaten ilk önce bebeğin beşik kullanacağı için fazla yer kaplamaz sanırım çocuğun büyüdüğünde ikisi için ranza kullanarak yer tasarufunda bulunabilirsin.

ranza falan sığmaz canım ya. bir yatak küçüklerinden, bir dolap bir şifonyer ancak sığar

ranza falan sığmaz canım ya. bir yatak küçüklerinden, bir dolap bir şifonyer ancak sığar

ikinci çocuğunu hemen düşünmüyorsan bence ilk etapta eşinin söylediği şekilde yapabilirsin çünkü salonda oturmak rahat olmuyor misafir geldiğinde kullanmak daha mantıklı ve sürekli temiz duruyor normal oda yaparak kullanırsan daha ferah olur günlük kullanım kolay olur günlük oturacağın oda için L koltuk düşünebilirsin mesela ilerde yatak odana bile koyabilirsin çocuk odasını büyütmek istediğinde tabi evi görmeden konuşuyorum ama evi görerek kendin daha kullanışlı bir plan yapabilirsin çevrenden yardım isteyebilirsin

bir de çalışınca oturma odası şart

merhaba benim evim küçük olduğu için salonum ve oturma odam aynı çokta memnunum :) odalarınız büyükse salon ve oturma odanız aynı olsun çocuğunuza oda yapın ama daha küçükmüş çocuk odası yapacağınız odaya fazladan 2 kanepe alın yada olan kanepelerinizin yüzünü süngerini değiştirin gelen misafirleriniz orda yatsın salonunuz ve oturma odanızı da beğendiğiniz bi takım alın bence

salonda oturursam kanepelerin birini çocuğun odasına birini de küçücük odaya koymayı planlıyorum. misafir için :) kanepeler o kadar vahim durumda değil bakma sen idareli bir kadın olsa yıllarca kullanır ama ben yüzlerinde sinir oluyorum :) salona nasıl bir koltuk aldın. modelini yazar mısın ?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…