- 22 Mart 2015
- 1.373
- 2.725
- 34
-
- Konu Sahibi AlerjikRinit
Öyle bir beceriniz varsa süper.
Eski koltuklarımı kaplattım ekonomik olsun diye ama oda içime sinmedi.
Bende cimriyim sanırım
Spordan kastınız nedir? Kimisi spor diyor ama eşyaları oymalı altın varaklı, yerdeki halılar simli bol tüylü, perdeler işlemeli, avizeler aşırı şıkırtılı oluyor.Tercihim spor hem salon hem yatak odası için. Şöyle zarif, göz yormayan, sade bir ev nasıl yaparım.
Instagram'da var mı eviniz çok iyi merak ettimGri ve zümrüt yeşili koltuklarım, bohem style biraz popüler olduğu için ceviz mobilyalalar ile kombinleyip bir kaç devasa bitki ve bol bol çiçek ve mum ile dekore ettim. Bir de akıllı perde yaptırdım gri :) Mis gibi oldu, hem şık hem genç bir havası var salonumun, biraz retro biraz modern biraz bohem:) çok iltifat alıyorum
Daha önce kullandığım koltuklarım vişne çürüğü ve kremdi.Bu sorunun cevabı sizin beğenilerinizde. Spor ev seviyorum diyen bazı arkadaşların evinde gözlerim kanıyor avangarttan. Bende spor şık olarak tsnımlayabileceğim bir zevke sahibim. Pastel tonları eve çok yakıştırıyorum. Mesela salonum pastel bir vişne çürüğü ve bej renklerine sahip. Fakat ne yapıyoruz vişne çürüğünün o denli patlamasına izin vermeyip daha açık tonda bir kırlentle renkleri dengeliyoruz. Bence bu iş biraz göz istiyor. Kendinize güvenmiyorsanız zevkine güvendiğiniz birini de yanınıza alın alışverişte.
Yeşili inanılmaz beğendim ama neyle kombinleyeceğimi bilemedim.Gri ve zümrüt yeşili koltuklarım, bohem style biraz popüler olduğu için ceviz mobilyalalar ile kombinleyip bir kaç devasa bitki ve bol bol çiçek ve mum ile dekore ettim. Bir de akıllı perde yaptırdım gri :) Mis gibi oldu, hem şık hem genç bir havası var salonumun, biraz retro biraz modern biraz bohem:) çok iltifat alıyorum
Birebir bunlara benzer.Spordan kastınız nedir? Kimisi spor diyor ama eşyaları oymalı altın varaklı, yerdeki halılar simli bol tüylü, perdeler işlemeli, avizeler aşırı şıkırtılı oluyor.
Zevk meselesi ama benim için spor bir ev tonu size kalmış ama oyması altın varakları olmayan sade bir koltuk takımı, bir lambader, duvarda modern dizayn tablolar, birkaç salon çiçeği, stor perdelerden oluşuyor.
Netten spor ev anlayışıma uygun birkaç dekorasyon ve tablo vs aksesuarlar buldum, belki işinize yarar bir de sizden ricam kurallara uyarak konuları doğru bölümlere açınız
Bu konuda bizler ne dersek diyelim önemli olan sizin fikriniz. Şurada birsürü kadın toplandık, hepimizin zevkleri, renkleri farklı..Arkadaşlar selamlar,
Düşünüp işin içinden çıkamayınca size koştum.
Önce kendimden bahsedeyim inanılmaz kararsız bir yapım var maalesef
Şimdi kısmetse yakın zamanda taşınacağım; Salon ve yatak odamı değiştirmeyi planlıyorum.
Asla işin içinden çıkamadım. Hangi renk hangi renkle kombin olur. Nelere dikkat etmeliyim. Her zaman mobilya değişmediği içinhata yapmak istemiyorum.
Bu da dert mi demeyin ne olur benim için gerçekten sorun.
Tercihim spor hem salon hem yatak odası için. Şöyle zarif, göz yormayan, sade bir ev nasıl yaparım.
Lütfen lütfen yardım edin
Yeşilin bu tonunu düşünüyorsanız koyu ahşap renkli tv ünitesi ve sehpa kullanabilirsiniz, yeşile farklı yeşil tonlarla kombinlerde yapılıyor, yeşil-krem, yeşil-sarı, yeşil-sarı-turuncu, yeşil-turkuaz-turuncu, yeşil-gri-beyaz, yeşil-mor kombinleri dahi mevcut.Birebir bunlara benzer.
Bakın attığım model ve yeşil rengini acayip beğendim. Ama kombin rengi olan kremi sevmedim. Kullanılmış kirlenmiş gibi duruyor. Sanırım koltukta krem ve açık tonları sevmiyorum. Ama aşağı yukarı tarzım bu.
Harika önerilerde bulunmuşsunuz çok teşekkür ederim.Bu konuda bizler ne dersek diyelim önemli olan sizin fikriniz. Şurada birsürü kadın toplandık, hepimizin zevkleri, renkleri farklı..O yüzden siz bence acele etmeden gidip gezebileceğiniz bütün mobilyacıları gezin.. Zaten kafanızda birşeyler oluşur..
Ama benim şahsi düşüncem çok fazla eşya almamak.. Aldığınız eşyaları yani koltukları, yatak başlığını.. vs odalarınız ne kadar geniş olursa olsun kocaman kocaman şeylerden seçmemek.. Özellikle yatak odasında koyu renkler tercih etmemek. Çünkü mobilyayı orada beğenirsiniz, odanıza koyunca sıkış tepiş olursa bir de koyu renkler olursa gerçekten karanlık ve kasvetli bir ortam oluyor. Beni bayıyor böyle odalar.. Bir de ben olsam bol aydınlık olması için aydınlatıcılar falan seçerdim aksesuar olarak.. Başkaavalla şuan başka da birşey gelmiyor aklıma ama tabi ki son karar sizin. Burada benim fikrimin belki hiç önemi yok tercih sizin tabi ki (diyerek birsürü bişeyler yazmış bulunuyorum )
Çok teşekkür ederimYeşilin bu tonunu düşünüyorsanız koyu ahşap renkli tv ünitesi ve sehpa kullanabilirsiniz, yeşile farklı yeşil tonlarla kombinlerde yapılıyor, yeşil-krem, yeşil-sarı, yeşil-sarı-turuncu, yeşil-turkuaz-turuncu, yeşil-gri-beyaz, yeşil-mor kombinleri dahi mevcut.
Bu sizin hangi rengi veya hangi mobilyayı ön plana çıkarmak istediğinize ve dekorasyonda neyi sevdiğinize bağlı, örneğin sade göz yormayan spor bir şıklık mı yoksa birkaç canlı rengin kullanıldığı daha marjinal bir dekorasyon mu istiyorsunuz? Dekorasyonlarımız seçtiğimiz mobilyalar objeler bizi yansıtır, salonda moda renkler yerine kendi tarzınızı konuşturmalısınız bence, mesela yeşil mobilya istiyorsanız sizin için ona uygun diğer renkler neler, evi başkaları ne düşünür düşüncesiyle değil de ben ne istiyorum düşüncesiyle dekore edin.
Google görsellerden bulduğum birkaç yeşil örnek :)