- 8 Nisan 2017
- 56.749
- 296.683
- Konu Sahibi Pembelii11
Ben neden dombiliyim anlıyor musunMinik şu an tam şu vaziyetteyim Şaka değil
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben neden dombiliyim anlıyor musunMinik şu an tam şu vaziyetteyim Şaka değil
Kapya biberden mi yapılıyor? Biber salçası yapımı hiç görmedim domatesi biliyorum.Bizd3 salça yapıyoruz kavanozda..aynı gün yıkanıp doğranır kaynatılır kavonazlanjr yaklaşık 10-12 saat sürer 4-5 kasa salca
Güneşte kurutma işi günler alır dediğim gibi
Abartma yahu, balık etli diyelim biz ona veya etine dolgunBen neden dombiliyim anlıyor musun
Son sayfalara bakmamanı öneririm, ağzım sulandı deminSalça üzerine bu kadar ne konuşulmuş olabilir?
Eki Görüntüle 3316958 köylerde yapılır kahvaltılarda banilarak yenir ..sarımsaklı yoğurtlu makarnanın üzerinde harika olur ama pek bilinmeyen bisey diye biliyorum :)
Kavurma yağı gibi donar ısıtır öyle yersin kahvaltıda içine yumurtada kırılır
Yazacaktım da vazgeçtim g kuvvetini Biz kullanırken 1000xg gibi belirtiyoruz. Zaten konunun gidişatından g olduğu anlaşılıyor.g yer cekimi degil mi yaa diye ortaligi daha da karıştırayım mı
Kullanacağımız zaman sıvı yağ ile üstünü kaplıyoruz. Küflenmiyor.Suyunu bitiririz şeker ve tuz atarız hava ile temasını kesmek için de kavanoz kapaklarını dikkatli kapatırız kontrol ederiz
Kadın sızmıştır bence. Sabah hayatının şokunu yaşayacakHoş buldum canım Salçacı abla çok uyanık yalnız
Evet, kapya biberden yapılıyor. Geçenlerde nette gördüm, alınacaksa eğer buruşuk olanlardan alın diye yazıyordu. Daha verimli oluyormuş.Kapya biberden mi yapılıyor? Biber salçası yapımı hiç görmedim domatesi biliyorum.
Kapya biber zaten pahalı diğer biberlere göre. Konu sahibini bayağı kazıklamaya çalışıyor bu kişi.Evet, kapya biberden yapılıyor. Geçenlerde nette gördüm, alınacaksa eğer buruşuk olanlardan alın diye yazıyordu. Daha verimli oluyormuş.
26 tl idi en son. Annem yeterince yaptığı için daha fiyatlara bakmıyorum. Bir ara biber, domates ve fasülye kovalıyorduk Akşam pazarında veya marketlerdeki çıkmalarla 13-20 tl arasında gidip geliyordu.Kapya biber zaten pahalı diğer biberlere göre. Konu sahibini bayağı kazıklamaya çalışıyor bu kişi.
Makine parası ne ki? Robot veya kıyma makinesinden geçirme mi? El blender ile parçalanıyor zaten. Kg başına 20 tl ise konu sahibinin makine ve biber maliyeti 185 gibi bir şey olur.Ayrıca çuvalla alındığında bile kg fiyatı 20₺, 5 kg biberden 1kg salça çıkıyor (oda biber iyiyse),makineler kaç oldu bilmiyorum bu yıl ama kg başına da 20₺ makine eklesek,tuzu,kavanozu ve emeği saymıyorum maliyeti 120₺ oldu.Siz nasıl 100₺ ye verebiliyorsunuz bu salçayı Kizlar sozelcilere bile anlattım bence
Neyse gelelim kaynatmadan biber salçası nasıl oluyora ; kapta biberler yıkanır sap ve çekirdekler temizlenir,sonra makineden geçer
(Özel makineleri var su gibi oluyor biberler), sonra da dama çıkarıp tuzunu atıp kuruturuz 10-15 gun
Adana'da salça zamanı her evin damı kırmızıdır makineciler kartvizit dağıtır bol bol,tırlarla biberler gelir belirli yerlere yanlarında da Tuzcular ve domatesciler olur mutlaka... salça şenliği
Her detayı verdiğime göre uyuyabilirim
Aynen kıyma makinasi gibi çekildiği an kabuğunu çekirdeğini ayıklamış oluyor..evdeki robotlara o kadar biber dayanmaz ..ve o kadar inceltmez biberi mahalle arasında motor arkasına takip gezdiriyorlar o makinayi ben bir kasa biber çekimine 30 lira verdim ..domates kasası fiyatı 20 liraydıMakine parası ne ki? Robot veya kıyma makinesinden geçirme mi? El blender ile parçalanıyor zaten. Kg başına 20 tl ise konu sahibinin makine ve biber maliyeti 185 gibi bir şey olur.
Evet içine domates de koyuyorlar bazen çok gözüksün diye konu sahibi onu yapsın bari o da saticiyi kazıklasin azKapya biberden mi yapılıyor? Biber salçası yapımı hiç görmedim domatesi biliyorum.
Bu kadar salçayı ne yapıyorsunuz?Ayrıca çuvalla alındığında bile kg fiyatı 20₺, 5 kg biberden 1kg salça çıkıyor (oda biber iyiyse),makineler kaç oldu bilmiyorum bu yıl ama kg başına da 20₺ makine eklesek,tuzu,kavanozu ve emeği saymıyorum maliyeti 120₺ oldu.Siz nasıl 100₺ ye verebiliyorsunuz bu salçayı Kizlar sozelcilere bile anlattım bence
Neyse gelelim kaynatmadan biber salçası nasıl oluyora ; kapta biberler yıkanır sap ve çekirdekler temizlenir,sonra makineden geçer
(Özel makineleri var su gibi oluyor biberler), sonra da dama çıkarıp tuzunu atıp kuruturuz 10-15 gun
Adana'da salça zamanı her evin damı kırmızıdır makineciler kartvizit dağıtır bol bol,tırlarla biberler gelir belirli yerlere yanlarında da Tuzcular ve domatesciler olur mutlaka... salça şenliği
Her detayı verdiğime göre uyuyabilirim
Hazırları bile kaçtan satılıyor tam 12 saat sürdü yazmış yazık günah bunca emeğe. Ben olsam satarım pazarlarda, eğer bu işten para kazanıyorsam ve daha çok kazanacaksam neden yapmayayım.Bizim burada çarşı pazarına çıksın 150 tl den yok satmazsa ben bi şey bilmiyorum kilosu 100 tl den fabrika salçasını önceden köylüler imece usulü yaptığı salca marka oldu fabrikasyon salçayı dede 100 tl de yok satıyor üstelik bu domates salçası
Yok evdeki blenderlarla olmuyor bizimki,çünkü en az yapan 50 kg biberle yapıyor ona dayanmaz ev aletleri sanayi tipi makineler var cagiriyorsunuz geliyorlar ve biber kilosuna göre ücret ödüyorsunuzMakine parası ne ki? Robot veya kıyma makinesinden geçirme mi? El blender ile parçalanıyor zaten. Kg başına 20 tl ise konu sahibinin makine ve biber maliyeti 185 gibi bir şey olur.
Her yemeğe kullanırız biz hemen hemen.renksiz yemeğimiz,çorbamiz yok adana olarak helede kısır haftada 1 yapılsa sadece ona yıllık 5 kg salça gider . Her öğün 1 tatlı kaşığı kullansak zaten yıllık 5 kg da o yapıyor en azBu kadar salçayı ne yapıyorsunuz?