-250gr. sığır iliği,(makarna gibi haşla,süz.)
-100gr. hindistancevizi yağı,
-1 çorba kaşığı defne tohumu yağı,
-1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu yağı,
-1 tatlı kaşığı çörekotu yağı,
Bunları karıştır, saç dibine masaj ile uygula sonra strech film ile sar.üzerini havlu ile sar. En az 2 saat bu şekilde bekle, sonra saça uygun bir şampuan ile saçları yıka.
bu saç maskesini haftada bir uygula. saçlarının fışkırdığını göreceksin.
evet bende ondan edindim bu reçeteyi. ama bence faydası oluyo. gerçi ben çiğ sarımsakta ezerek karıştırdım, acaba onun damı etkisi oldu diye düşünüyorum...
yalnız sığır iliği sormak için gittiğimiz 3 kasap da saç için mi dediler. Hatta hepsi kendi de uygulamış. Biri yaşlı bi adam dı. eşi anlattı eskiden kullanılırdı diye. ama onlarda bizim gibi kendilerini inandırmış olabilirler.
saç çıkmasını istiosanız sığır iliği kokusu yerine sirke kokusu daha katlanılabilir bence:)
enteleli yağlı karışımımdan vazgeçmemmmm
tatlım bence bi daha deneyin, olmazsa başka formül araştıralım. bak gittikçe soğuyorum yoksa bu formülden :)
canım sıgır ılıgı proteın bakımından çok zengın bırsey. proteınde saça ve saçlı derıye çok ıyı geliyor. saçı yıprananlara kuaforlerde de yapılıyor bu sıgır ılıgı maskesi. soguma sakın. ama ben sıgır ılıgıne bakımyagları koyuyorum ve kokusu gidiyor. sarımsak daha beter kokutuyordur.