Saç Bakım Ürünleri Salarnz fkrsn.

khandan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2008
24
0
40
-250gr. sığır iliği,(makarna gibi haşla,süz.)
-100gr. hindistancevizi yağı,
-1 çorba kaşığı defne tohumu yağı,
-1 tatlı kaşığı ısırgan tohumu yağı,
-1 tatlı kaşığı çörekotu yağı,

Bunları karıştır, saç dibine masaj ile uygula sonra strech film ile sar.üzerini havlu ile sar. En az 2 saat bu şekilde bekle, sonra saça uygun bir şampuan ile saçları yıka.
bu saç maskesini haftada bir uygula. saçlarının fışkırdığını göreceksin.

Son düzenleme:

canım ben ıkıdır uyguluyorum sıgır ılıgı ve 9 karışık bakım yagını karıştırıyorum içinede bıoxın kırıyorum. ama hala pek bı faydasını görmedim. ama anlamadıgm sıgır ılıgı dedim kasaba bana bacak kemigi verdi bıkaç tane. onları kaynattım sonra tulbentle suzdum kemigin içinden sızan yagını. senin bu dedigin sıgır ılıgı nasıl bırseydır?

Eşime uyguladık, çok kısa süre oldu henüz ama fark oldu diye düşünüyoruz. bence denemek gerekli ama accayip kokuyo.

tamam canım bu ilik zaten sığırın kaval kemiğinde bulunuyo ben kasaba çıkarttırıyorum iliği çünkü biz kırınca kemikler ,ilik karışıyo.neyse, bu iliği makarna gibi suda haşla, sonrasında süz.bildin et haşlaması gibi oluyo.bunu blendıra koy üzerine yağları ekle,ben birde 2 diş sarımsak ezdim.bu merhem kıvamına geliyo.ama çok ağır kokuyo.(söylemedi deme:)yazın camlar açılıyo ama kışın ev çok kokar:))))benden söylemesi..

her kasap yaparmı nasıl alıyosunuz gidip sığır iliği alıcam mı diyosunuz küfür etmesin :)

evet güzelim, ama 100gr sığır iliği ortalama 4-6 adet sığırın kaval kemiğinden elde ediliyo.her kasap da hergün bir sığır kesmeyebiliyo. yani yoğun çalışan bi kasap bi nevi et market olmalı.zeka bulmacası gibi oldu:)))

suna dumankayanın tarifi bu eşime 3,4 kez yapmıştım ama pek bi faydası olmadı

evet bende ondan edindim bu reçeteyi. ama bence faydası oluyo. gerçi ben çiğ sarımsakta ezerek karıştırdım, acaba onun damı etkisi oldu diye düşünüyorum...

evet bende ondan edindim bu reçeteyi. ama bence faydası oluyo. gerçi ben çiğ sarımsakta ezerek karıştırdım, acaba onun damı etkisi oldu diye düşünüyorum...

bilmiyorum valla arkadaşım ben bu tarifi çok kişiye dağıttım ama onlardanda bana olumlu bir geri dönüş olmadı. hatta mahalledeki bi erkek berberine bile verdim oda dönmedi geri. sizde işe yaradıysa ne mutlu. başka işe yarayan varmı acaba merak ettim doğrusu

yalnız sığır iliği sormak için gittiğimiz 3 kasap da saç için mi dediler. Hatta hepsi kendi de uygulamış. Biri yaşlı bi adam dı. eşi anlattı eskiden kullanılırdı diye. ama onlarda bizim gibi kendilerini inandırmış olabilirler.

benim aldığım kasapta saç içinmi diye sordu hayatım hatta tanıdık kasap yanlış bişey vermesine ihtimal bile vermiyorum. ama belki düzenli kullanımdandır biz arka arkaya yapmadık belki ondandır.

tatlım bence bi daha deneyin, olmazsa başka formül araştıralım. bak gittikçe soğuyorum yoksa bu formülden :)

yok siz soğumayın :)) hem sizde işe yarıyomuş işte ne güzel. saç dökülmesini önlemek için tarif çokta çıkarmak için pek yok ben çok araştırdım

saç çıkmasını istiosanız sığır iliği kokusu yerine sirke kokusu daha katlanılabilir bence:)
enteleli yağlı karışımımdan vazgeçmemmmm

saç çıkmasını istiosanız sığır iliği kokusu yerine sirke kokusu daha katlanılabilir bence:)
enteleli yağlı karışımımdan vazgeçmemmmm

hayatım entele saç uzatıyo diye biliyorum saçtamı çıkarıyomuş

tatlım bence bi daha deneyin, olmazsa başka formül araştıralım. bak gittikçe soğuyorum yoksa bu formülden :)

canım sıgır ılıgı proteın bakımından çok zengın bırsey. proteınde saça ve saçlı derıye çok ıyı geliyor. saçı yıprananlara kuaforlerde de yapılıyor bu sıgır ılıgı maskesi. soguma sakın. ama ben sıgır ılıgıne bakımyagları koyuyorum ve kokusu gidiyor. sarımsak daha beter kokutuyordur.

merhaba arkadaşlar
ben de aylar öncesinde sığır iliğini bu siteden öğrenip uygulayanlardan biriyim.
gerçekten düzenli olarak 8 hafta uyguladım, 2 hafta ara verdim, bir 8 hafta daha
yaptım ve gerçekten saçlarım çok dökülmüştü , inanın bana gerçekten saçlarım
nerdeyse fışkırdı kendisini toparladı. ben de şaşırdım ama galiba herkese iyi gel
miyor olabilir ama çoğuna iyi geliyormuş. saçta bir kaşıntı oluyor ilk başta. sonra
tekrar yapmak istedim daha dolgun olması gerekişyordu. düzenli yapamadım. ama
uzun bir aradan sonra tekrar başladım bakalım ne olacak. sanırım burda önemli olan
düzenli yapmak. özellikle ilk 4 hafta da farkediyor saçlar. bakalım hayırlısı. tekrar yapmaya başladım. bu arada küllü mango hangi kuaförlerde yapılıyo bilellim yoksa eşimle evde papaz olucaz koku yüzünden. en azından dah düzenli olur kuaförde yaptırırsak.ev
de kokmamış olur. kendne iyi bak. byeeeeeeeee.sengözlerimebaksanab
kaydirigubbakcemile3

Ya kızlar yağlar hadi neysede şu sığır iliğini kasaptan istemekten çekinirim heralde,bana 100 gr siğir iliği verirmisiniz lütfen dicem adamda içinden dicekki haydaa çattık,onca işimin içinde bi de ilik ayıkla kemiklerin içindenÇok üzgünüm çoook,muhtemelen başından savar heralde:jeyyar:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…