Bebeğiniz ne kadarlık şu an bi sıkıntı yok inşallah dönmede yürümede falan çok endişelendim nete girince 5 günlük ayak hareketleri gayet iyi ama insan evham yapıyorBenim bebeğimde de var . Ultrason sonucu temizse kafanıza takmanıza gerek yok
Doktorlar bile ultrason sonucu görmeden bir şey diyemiyor ki bence ultrasona güvenin biz de çok endişelenmiştik ama sakral gamzenin sorun olduğu bebek sayısı çok az. Birçok bebekte var fakat zararsız endişelenmeyinBebeğiniz ne kadarlık şu an bi sıkıntı yok inşallah dönmede yürümede falan çok endişelendim nete girince 5 günlük ayak hareketleri gayet iyi ama insan evham yapıyor
Resim atabilir misiniz nasil bişey ?
Bende 40'lı yaşlara geldim sayilir
Kuyruk sokumumda iki tane gamzem var bu yaşa kadar bununla ilgili bir sorun yaşamadim
benim oğlumda da var. Onun kide yüzeysel. Diğer türlü olsa omuriliğe bağlı oluyormuş, oda ameliyat gerektiriyormuş, çok şükürkü yüzeysel, üzülme gelişimiyle ilgili bir sorun oluşturmuyor.Slm kızlar 5 günlük bi bebeğim var kuyruk sokumunda Gamze fark ettim ultrasondan falan bakıldı temiz çıktı doktorum yüzeysel önemli değil delik yada akıntı olursa sıkıntı olurdu dedi başına böyle bi şey gelen var mı
Benim kızımda da var on bucuk aylık genetik faktör denildi bı sıkıntı çıkmadı altıncı ayda bakıldı bacak hareketleri normal diye bir buçuk yaşında tekrar götüreceğiz . Kafanız karışmasın özellikle ağlayınca ordan sıvı çıkışı varmı diye olabildiğince kontrol ettik . Omurilige uzantısı varmı bakıyorlar eğer ilerleme varsa ameliyata kadar yolu var diye bilgilendirildi zaten 6 aydan sonra asıl işlemler basliyo yani mrda filan bakiliyo bizimkine gerek kalmadı . Çocuk genel cerrahına göstermeniz de fayda var. Ayrıca zaten bu herkeste olan biseymis sadece bazılarında o ayrım kapanmıyor mis. Halası da rahmetli kayinpederimde filan varmış ve acıkmış ..Slm kızlar 5 günlük bi bebeğim var kuyruk sokumunda Gamze fark ettim ultrasondan falan bakıldı temiz çıktı doktorum yüzeysel önemli değil delik yada akıntı olursa sıkıntı olurdu dedi başına böyle bi şey gelen var mı
Genetik faktör deniliyorda bizde de yok ailelerde.teşekkürler tekrar bir doktora göstereceğim mutlakaBenim kızımda da var on bucuk aylık genetik faktör denildi bı sıkıntı çıkmadı altıncı ayda bakıldı bacak hareketleri normal diye bir buçuk yaşında tekrar götüreceğiz . Kafanız karışmasın özellikle ağlayınca ordan sıvı çıkışı varmı diye olabildiğince kontrol ettik . Omurilige uzantısı varmı bakıyorlar eğer ilerleme varsa ameliyata kadar yolu var diye bilgilendirildi zaten 6 aydan sonra asıl işlemler basliyo yani mrda filan bakiliyo bizimkine gerek kalmadı . Çocuk genel cerrahına göstermeniz de fayda var. Ayrıca zaten bu herkeste olan biseymis sadece bazılarında o ayrım kapanmıyor mis. Halası da rahmetli kayinpederimde filan varmış ve acıkmış ..
Kuzum, benim kızımda da var. Dediğin gibi muayene ettirdik. Temiz tut akıntı vs olmadiktan sonra sorun yok. 4 yaşında şimdi. Seninki gibiyken çocuk cerrahının söylediklerine çok takılmıştım ama sorun olmadı çok şükür.Slm kızlar 5 günlük bi bebeğim var kuyruk sokumunda Gamze fark ettim ultrasondan falan bakıldı temiz çıktı doktorum yüzeysel önemli değil delik yada akıntı olursa sıkıntı olurdu dedi başına böyle bi şey gelen var mı
Canim sizde delik yok benim kızımın ki hala açık vaziyette bişey olmaz Allahin izniyleGenetik faktör deniliyorda bizde de yok ailelerde.teşekkürler tekrar bir doktora göstereceğim mutlaka
Ne demişti cerrah,bende götürmeye niyetlendim de olumsuz bi şey derse diye de korkuyorumKuzum, benim kızımda da var. Dediğin gibi muayene ettirdik. Temiz tut akıntı vs olmadiktan sonra sorun yok. 4 yaşında şimdi. Seninki gibiyken çocuk cerrahının söylediklerine çok takılmıştım ama sorun olmadı çok şükür.
Yürümesine engel oalbileceğini, 6 aylıkken emar çektirmemizi vs.söyledi. Birkaç çocuk doktoruna sordum. Bir yaşına gelsin yürüyemez de o zaman emara yönledirelim dediler. 15 aylık yürüdü çok şükür. Normalden derin bir gamze olması korkutmuştu. İlerde kendisi estetik açıdan ameliyat olmak isterse olur,dediler. Sağlığını etkilemediği sürece o ona kalmış artık.Ne demişti cerrah,bende götürmeye niyetlendim de olumsuz bi şey derse diye de korkuyorum
Yüzeysel derken neyi kastediyorsunuz bizdede aynı durum varda daha ultrason yapamadımbenim oğlumda da var. Onun kide yüzeysel. Diğer türlü olsa omuriliğe bağlı oluyormuş, oda ameliyat gerektiriyormuş, çok şükürkü yüzeysel, üzülme gelişimiyle ilgili bir sorun oluşturmuyor.
canım şöyle, bu gamzenin diyelim. iki türlüsü var, biri yüzeysel sadece bir küçük bir delik şeklinde oluyor, omurilik ile bağlantılı değil. Omurilik ile bağlantılı olanlarda, delik (gamze) üzerinde, kıllanma, iltihaplı akıntı meydana geliyor, o zaman cerrahi işlem gerekli oluyor. Mutlaka doktor tetkiki yaptırın.Yüzeysel derken neyi kastediyorsunuz bizdede aynı durum varda daha ultrason yapamadım
Bebeğiniz kaç aylık,Yüzeysel derken neyi kastediyorsunuz bizdede aynı durum varda daha ultrason yapamadım
2 aylıkBebeğiniz kaç aylık,