• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sakinlesemiyorum..

ekstra atım bende de var.
doktor bana bunun o kadar büyük bi sorun olmadığını söyledi ve kalp hastasıyım diye gezme boşa dedi :KK53:

strese bağlı dönem dönem olan bişey bana da yüz kere holter taktılar bişi olmadı.

hatta bana bunun doğuştan olduğunu, hayatın bazı dönemlerinde stres nedeniyle hissedilebilir hale geldiğini söylediler. yani sonradan ortaya çıkmıyomuş doğuştan oluyomuş bu hastalık.
ilk başta bende olurken çok korkmuştum kalbim ağzıma geliyo gibi oluyodu.
holter raporuna bi baktım resmen kalbim durmuş 2-3 saniye falan geceleri.
düz çizgi vardı.
ama ölmüyosun yani korkma ben alıştım bana hiç kalp krizi falan demediler.

Oncelikle ALLAH sifalar versin. Sonrada kendin sakin olmalisin.
Sakin oldugun surece sahlikli kalırsın. Artik tıp ciddi anlamda cok ilerledi.
Bence kendini bukadar uzme. Domtorlar ne diyorsa yap.

Biraz relaks olmaya çalışın, kendi iç huzurunuzu sağlayabilmeniz en faydalı ilaçtan daha faydalıdır şu durumda.
Doktorunuzla iletişimde olun, mümkünse acil durumlarınızda kendisine ulaşabileceğiniz bir numara verebilsin size.
Böbreklerinizde hasar varsa (ki inşallah sapasağlamlardır), kendi kendinizi korkutmanız bir işe yaramayacak, bırakın şu konumda, biraz tevekkül zamanı şimdi.

Babam 2 kere gizli kalp krizi geçirdi, hatta kendisi, kendine konduramadığı için gizlemiş de, annem fark etmiş 2.de...Yoksa yine söylemeyecek adam. Düğünümden hemen önce 2. krizle doktor acil ameliyat dedi. Baba sağlığın önemli, düğün ne ki dedik, iptal edelim dedik vs. yok... Doktoruna sordu 10 günlük kan sulandırıcılarla idare etti, düğünü erteletmedi. 3 gün sonra da ameliyata girdi. Şimdi maşallah maşallah o kadar diyeyim.

Kafanıza göre ilaç kullanmayın, geniş oluverin azıcık, birazcık da kontrollü...
Geçmiş olsun.
Çok geçmiş olsun babanıza..Allaha şükür şimdi iyi.ama demekki çok dirayetli bir adammış bravo ona..
Bende sanırım bu sürekli devam eden carpintilar beni böyle gerdi..normalde hastalıkları çok büyütmezdim aslında.iki normal doğum yapmış üç kez farklı nedenlerle ameliyata girmiş bir insanım. Hepsinde bir damla bile stres olmamıştım. Bu kez çok panik oldum.belki birazda sinirseldir bilmiyorum. Dediğinize katılıyorum tevekkül şart zaten herşey Allah'tan ve kader neyse onu yaşayacağız. Allah hepimize şifa dolu uzun bir ömür versin.çocuklarımızi büyütelim yaşlanalım sonra imanla ölelim. .

ekstra atım bende de var.
doktor bana bunun o kadar büyük bi sorun olmadığını söyledi ve kalp hastasıyım diye gezme boşa dedi :KK53:

strese bağlı dönem dönem olan bişey bana da yüz kere holter taktılar bişi olmadı.

hatta bana bunun doğuştan olduğunu, hayatın bazı dönemlerinde stres nedeniyle hissedilebilir hale geldiğini söylediler. yani sonradan ortaya çıkmıyomuş doğuştan oluyomuş bu hastalık.
ilk başta bende olurken çok korkmuştum kalbim ağzıma geliyo gibi oluyodu.
holter raporuna bi baktım resmen kalbim durmuş 2-3 saniye falan geceleri.
düz çizgi vardı.
ama ölmüyosun yani korkma ben alıştım bana hiç kalp krizi falan demediler.
Bende potasyum ve bir kaç değer yüksek çıktı. Ondan değilse stres olabilir elbette..bilmiyorum hangisi daha iyidir..
Allah sizede şifa versin.takmayın hiçbirşey.

Strese bağlı oluyor.şu sıralar bir skntiniz mi var? Stresli olduğum dönemlerde bende yasamistim aynısı hatta uyurken uyku apnesi geciriyordum solunum durması..ayrica regli donemlerimde olmadan önce falan ara ara oluyor.holter takılmıştı 24 saat,kalp grafisi,kalp ultrasonu her şey yapıldı.bir şey çıkmamıştı. Sakin olmaya çalışın.geçici bir süreç inşallah. Doktorunuzdan ultrason da isteyin en sağlıklı bilgi o zaman ortaya çıkar.Allah acil şifalar versin.

Geçen hafta doktora gittim. Sinir iletimimle ilgili bir sorun olabileceğini falan söyledi bana fazla detay vermedi. Mr çekilecek. Korkudan interneti acip tek kelime okumadım çünkü oraya baksak hepimiz dakikasına gidiciyiz. Okuyup okuyup kendinizi doldurmayın ne güzel ki sorun bulunmuş. Risk yüksek olsa doktor eve gitmenize izin vermezdi zaten. Olması muhtemel sorunları erken teşhis yoluyla engellemişsiniz ne sanslisiniz işte. Geçmiş olsun.

Geçen hafta doktora gittim. Sinir iletimimle ilgili bir sorun olabileceğini falan söyledi bana fazla detay vermedi. Mr çekilecek. Korkudan interneti acip tek kelime okumadım çünkü oraya baksak hepimiz dakikasına gidiciyiz. Okuyup okuyup kendinizi doldurmayın ne güzel ki sorun bulunmuş. Risk yüksek olsa doktor eve gitmenize izin vermezdi zaten. Olması muhtemel sorunları erken teşhis yoluyla engellemişsiniz ne sanslisiniz işte. Geçmiş olsun.
Gecmis olsun inşallah önemli birşey değildir. En iyisini yapmışsınız nette baş ağrısına bile bakınca beyin kanaması riski var diyor zaten. Keske bakmasaydım. Doğru ama çok büyük risk olsa eve yollamadı herhalde.gerçi bu ülkede kalp krizi geçirmek üzereyken gelen hastayı bile acilden eve yolladılar zamanında. .ama teselli işte. .yaşadığım ülkenin saglik sistemi beş para etmez. Keske Türkiye'de olsaydım. .

Kendini dinlememeye çalış. Dinledikçe duyarsın . Bende de var panik atak çarpıntım olur sürekli. Sizde de korkudan çarpıntı artmiş olabilir. Balkona falan çıkın derin nefes alın

Merhaba arkadaşlar. .
Geçen hafta konu acmistim bazı sağlık problemlerim vardı. Kalbimde çarpıntı ve ekstra atım sorunu yüzünden doktora gittim.Ben panik atak diyecekler diye beklerken yapılan kan testlerinde potasyum ve aminotranferes çok yüksek çıktı. Ve doktor emin olmak için yeniden kan testi istedi.şimdi onun sonucunu bekliyorum.bu arada EKG de yapıldı onu doktor daha görmedi.
Bende bu arada netten biraz araştırdım. Potasyum seviyesi yükselmesi çarpıntı halsizlik yorgunluk belirtileri yapabilir diyor.Bobreklerde bir problem olabilirmiş.ve bu sorun halkedilmezse kalp krizi riski varmış.
Zaten çok olan çarpıntim dahada arttı ve şimdi çok korkuyorum aniden kalp krizi gelecek diye..
Çok korkuyorum cigerlerimde yada böbreklerde önemli bir sorun çıkacak diye..moralim cokk bozuk..kendimi berbat hissediyorum.Daha önce başına böyle bir durum gelen varmı?Yada ben kendimi nasıl sakinlestirebilirim?Her gece acaba uyurken kalbim duracakmi diye düşünüyorum. .evde yalnız kalmaya korkar oldum.
Normalde korkak biri değilimdir ama bu carpintilar sakin kalmama engel oluyor panik oluyorum ((
Hepimizin kalbi bir gün duracak canim, eğer böyle bir rahatsizligin olmasaydi bile bir sabah uyanamayabilirdin, hem internetten sonuclarini arastirip kendi kendinize teshis koymayin, psikologum bana internetten hastalik belirtilerimu arastirmami yasaklamisti, cunku her gun kanser, verem, bobreklerim yetersiz, cigerlerim bitmis vs, kendimi o hastalik moduna sokuyordum. Bir de triplere giriyordum, uzaklara daliyordum kederli kederli :KK70: yillar gecti turp gibiyim hamd olsun, herkes hastaliktan ölmüyor bunu düşün, testlerin tertemiz ciksaydi bile hastane cikisinda kaza gecirip olebilirdin, ölümden değil yaşamdan kork hayatım :KK14::KK15:

Birde hakatten şu internet psikolojisini bozuyor insanın. Ben artık hastalıkla ilgili birşeylere bakmıyorum çok can sıkıcı yazılar var:kızgın:

Gecmis olsun inşallah önemli birşey değildir. En iyisini yapmışsınız nette baş ağrısına bile bakınca beyin kanaması riski var diyor zaten. Keske bakmasaydım. Doğru ama çok büyük risk olsa eve yollamadı herhalde.gerçi bu ülkede kalp krizi geçirmek üzereyken gelen hastayı bile acilden eve yolladılar zamanında. .ama teselli işte. .yaşadığım ülkenin saglik sistemi beş para etmez. Keske Türkiye'de olsaydım. .
Teşekkür ederim. Sizin de probleminiz kolay giderilir bir şeydir inşallah. Üzülüp stres yapmayın boş yere.

Hepimizin kalbi bir gün duracak canim, eğer böyle bir rahatsizligin olmasaydi bile bir sabah uyanamayabilirdin, hem internetten sonuclarini arastirip kendi kendinize teshis koymayin, psikologum bana internetten hastalik belirtilerimu arastirmami yasaklamisti, cunku her gun kanser, verem, bobreklerim yetersiz, cigerlerim bitmis vs, kendimi o hastalik moduna sokuyordum. Bir de triplere giriyordum, uzaklara daliyordum kederli kederli :KK70: yillar gecti turp gibiyim hamd olsun, herkes hastaliktan ölmüyor bunu düşün, testlerin tertemiz ciksaydi bile hastane cikisinda kaza gecirip olebilirdin, ölümden değil yaşamdan kork hayatım :KK14::KK15:
Beni anlatmışsınız. İnternete girip hastalık beğeniyordum ki hala eskisi kadar olmasada bazen korkarım:KK70:
Ama artık bakmıyorum saçma salak yorumlar var internette

Yani normalde bende hep başkalarına derdim bunu,netten bakmayın diye kendim yaptim:-)
Doğru ölüm hepimize çok yakın. Garantisi yok 5 dakika sonrasının. Çok düşünmemek lazım. .
Allah sağlık versin herkese.

İnternette olur olmaz bir sürü bilgi kirliliği var. Lütfen strese girip daha da kendinizi kasmayın. Herşeyin bir çaresi var, inanın. Güç vermesi için tlfunuzu yanınızdan ayırmayın.

Ben kendimden çok anne ve babama birşey olur diye korkarım, takıntım bu. Evlenince daha da arttı. Bu yüzden tlfum her dk. baş ucumda durur. Şarjını bitmeden doldururum. Bana güç veriyor, psikolojik...

5.6 çıktı potasyum seviyesi..normalde en fazla 5.3 olabiliyormuş. .
Cok da fazla degil
RIsk olsaydi eve birakmazdi ;hatta acilde resusitasyon odasina alirlardi seni.Panik atagin da var gibi.
Ck -ckmb kac?
Ekg 'n de temizdir buyuk ihtimal.Dr ne dedi sonuc olarak?

Yani normalde bende hep başkalarına derdim bunu,netten bakmayın diye kendim yaptim:-)
Doğru ölüm hepimize çok yakın. Garantisi yok 5 dakika sonrasının. Çok düşünmemek lazım. .
Allah sağlık versin herkese.
Kaç yaşındasın bilmiyorum ama inan fircalayasim geldi seni buyugumsen kusuruma bakma simdiden, gecenki kinunda sana kitap onermistim :63: hala kendini mi dinliyosun, ilgi alanlarini kesfet ve cok yogun olmaya calis, kurslara yazil, kendine isler bul, ben ise basladigim 4 yildir depresyona, hastaliga 5 dk vaktim yok, yogun olmak gerek, iki gun sonra buna benzer baska konunu görmeyim :sinirli::KK200:

Back
X