• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

kaçta baslıyoruz hazırlıklara..benım hespını bır an once yapasım var..delikafadulden

ben 5 te baslıyım dıye dusundum ..erken ama olsun sengözlerimebaksanab

beş çok erken değil mi fisfisfis
çorba soğur salata sulanır :bbo:

bnm mönümde
domates veya ezogelin çorbası ( ilk defa kendim yapıcam tarif edebilirseniz en azından kazasız atlatırım :kedi:)
et sote
nohutlu pilav
hoşaf
ve güllaç

corbam var zaten hazır,salataya da sosları koymam ..zaten butun hazırlıkları oyalara oyalaya hazırlasam 6 da ancak baslarım ..bır an once pıssın ıstıyorum hepsi..kocamı guzel kokularla karsılayım..

son anda onu da koyayayım bunu da koyayım olmasın :))

bu da kk dan:))
EZOGELİN ÇORBA:
Malzemeler:
1\2 su bardağı kırmızı mercimek
2 yemek kaşığı bulgur
1 yemek kaşığı pirinç
1 orta boy soğan
5-6 su bardağı et suyu
1\2 limon suyu
Terbiyesi için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı salça
nane- kırmızıbiber- karabiber

Yapılışı:

Mercimeği, bulguru ve pirinci yıkayıp tencereye alın.
Yemeklik doğranmış soğan, et suyu ve tuzu ekleyip mercimek yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bir tavada tereyağını eritip unu kavurun, salçayı ve baharatları ekledikten sonra çorbanın suyundan birkaç kepçe alıp karışımı pürüzsüz hale getirin ve azar azar ve karıştırarak çorbaya ekleyin.
Üzerine limon suyu gezdirerek servis yapın.

Hey gidi eski ramazanlar.:delphin:

Balkonda iftar topunun atışın heyecanla bekleyen 3 çocuk (sanki oruç tutarmışçasına), son dakikaya kadar sofrayla mutfak arasında mekik dokuyan bir melek anne, ve elinde mis gibi buram buram kokan pidelerle köşeden beliren bir beyaz atlı prens(babam)

Sofrada kikirdemekten yemek dahi yiyemeyen, her daim ağzı kulaklarında bir kız çocuğu. Daha ilkokul bebesi. Sahurda annesi kaldırmadı diye trip yapan, bazen gürültüye uyanan o sahur heyecanını yaşayan bir kız çocuğu.

Çocukluğuma selam olsun.:delphin:

yaz kuzum yazz mafoldumben:gitme:

bende bu akşam
yayla çorbası
patlıcan salatası
fellah köftesi (tarifi burdan almıştım)
salata
belki pilav yaparım

başlı k harike hepsini okıcam diye epey zaman geçti
ne çok yazılmış hemen
iftara ne yapcagına karar verememiş biri olarak yina şaşkınım nitekim

benim en çok sevdiğim huyum mutfaga girmeden önce ne yapayım diye düşünmem
mutfaktada sadece yemegi düşünür kısa zamanda sofrayı donatır çıkarım
ama oruç oruç bu biraz zor olcak gibi
çalışınca daha zor oluyo ya

ben akşamdan yapmaya karar verdim artık yemekleri
rahat rahat uyurum işten gelince koydum kafaya
çok uzun günler çünkü

Bildiğin erişte varya onu pilav gibi pişiriyorum. Yani yağda kavuruyorum bir güzel hafif kızarıyor sonracığımada suyu bocaladınmı kısık ateşte misler gibi oluyor.cokacimcoook

hiç duymmaıştımhemen alıp denemeli
bend epirinç pilavına şehriye yerine erişte koyuyorum enfes oluyo tadı da
görüntüsüde değişik oluyo

hepinize hayırlı iftarlar şimdiden

ama şimdi bir düşündüm de
sanırım mercimek çorbası
pirinç pilavı
fırında etli patates

karışık salata
hoşaf eşim için

ben de kk dan aldım canım. çok severim mayonezli yoğurtlu salataları.

1. 1 su bardağı arpa şehriye
2. 1 su bardağı yoğurt
3. 3 yemek kaşığı mayonez
4. 1 çay bardağı mısır
5. Dereotu
6. Tuz, nane, kırmızı biber

Tarifin Hazırlanışı
1. Haşlanan arpa şehriye, yoğurt, mayonez, tuz, mısır ve isteğe bağlı miktarda dereotu karıştırılır. Nane ve kırmızı biber ile süslemesi yapılıp servis edilir. Afiyet olsun...

çok değişik bi tarif deniycem mutlaka...teşekkürler

Hey gidi eski ramazanlar.:delphin:

Balkonda iftar topunun atışın heyecanla bekleyen 3 çocuk (sanki oruç tutarmışçasına), son dakikaya kadar sofrayla mutfak arasında mekik dokuyan bir melek anne, ve elinde mis gibi buram buram kokan pidelerle köşeden beliren bir beyaz atlı prens(babam)

Sofrada kikirdemekten yemek dahi yiyemeyen, her daim ağzı kulaklarında bir kız çocuğu. Daha ilkokul bebesi. Sahurda annesi kaldırmadı diye trip yapan, bazen gürültüye uyanan o sahur heyecanını yaşayan bir kız çocuğu.

Çocukluğuma selam olsun.:delphin:

off off kalabalık iftar sofrasını özledim aileden uzak çok zor oluyor mafoldumben

sahurda tavuk sote ve kahvaltılık vardı iftar menümüz net değil ama mantar çorbası pirinç pilavı köfte salata üzüm kavun olacak sanırsam

iftarımı tek açacagım malesef:(( 4yaşındaki kızım bana eşlik edecek

menümde ;tavuksulu tel şehriye çorbası
sade pirinç pilavı
şinitzel ve salata
dünden kalan vişne kompostomda tatlım:))

yemekleri annem yapar da nasılsa sositososito
tatlıyı ben yapıyım diyorum
meselaa revani... şerbetli şerbetli cokacimcoook

arkadaslar herkeze hayirli ramazanlar diliyorum hanimlar okudukca benim karnim acikti be ben sizden 1 saat sonra ascam orucumu benimde menumde tarhana corbasi oglumda patatez kizartmasi kizimda icli kofte istiyor tattli olarak hafiif birseyler olsun pudding felan herkeze simdiden afiyet olsun

ilk ifterımızda süpriz konuğum var mönümüz ise şöyle;
iftariyelikler
tarhana çorbası,
z.yağlı fasülye
sarma
salata
fırında köfte
pilav
revani
rabbim hepimizin tuttuğu oruçları kabul eylesin:))

Back
X