''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

oyy libim ben bunu yeni gördüm
çok geçmiş olsun ya
nazarlar ettik sana biz:teselli:
demek gelinim klimalı çorbalar yaparmışcokacimcoook
ooooyyy oy kıyamam ben ona
benim oğlan da bayılır klimalı çorbaya
erzincan usülü erişte çorbamız bol köfteli meşhurdur ya böyle kıymalı kıymalı çok sever
ay bugün yemeklerim arttı
yarın da yeriz.
sonra bak hazır aklıma gelmişken yapıyım erzincan çorbası
bu arada libi kucağımda ne var biliyomusun
bugün pazardan kendisine iftariyelikler aldım evimizin minik tompiği
beyaz tavşanımız
tompik pofidik bey var kucağımda
onun akşam menüsü de havuçlu maydanoz:roflol:

Şimdi ilk şunu söyleyeyim,tavşan deyince,malum mevz-u bahsimiz de ekseriyetle,reçeteler tarifler olunca,onu pişirip yiyeceğiniz sandımakannehir
Güveçte Püreli Tavşanı bilir misin,hani öyle birşey tasavvur ettim..
Şimdi elindeki o güzelliğe,o pamuğa bakınca bu yazılanlar ne kadar gaddarca geliyor değil mikaydirigubbakcemile3
Enseme tohat:mymeka: (hakkettim:)
Tavşan nasıl cici , nasıl tatlı.Minik bir dost.Dayımız da tavşan besliyor (büyük erkek kardeşim şuan Şırnak'ta asker) sıkı bir hayvansever,köpeklere bayılıyor,heel bir Doggy'miz vardı oyy tatlım benim :)
Son Türkiye ziyaretimizde Civciv hanım o tavşanı bir sevdi bir sevdi,havuç/miya/tavşan temalı en az 100kare fotoğrafımız vardır kaydirigubbakcemile3
Mısır olayına gelince,biz ilk tatilimizde Allah nasip ederse gitmeyi düşünüyoruz,eğer içimize sinerse,şartlar uygun olursa orada yaşayabiliriz,nasıl olsa bize her yer memleket:hulya:
Bilhassa eğitim açısından,süper bir seçenek.
Almanya da harika bir ülke lakin bana sorarsan Mısır derim,Libya'ya da buyrun gelin,antik kent ve yapılardan,vahalardan hoşlanıyorsanız birebir.
Resim konusunda - Sempi kardeşimizle aldığımız bir karar üzre,daha çok sizlerden bekliyoruz inşaAllah..Hem de heyecanla! Haydi Leylişim

O minik adamı da öp bizim yerimize,gelsin de Miya ona kiiiilimalı çoooba yapsın
(ince k ile ve arada 'i' olacak: kiiii lii ma:)

Son düzenleme:
hımmbilmiyorumkismile
öncelikle Allah seni davul etmesin hemi libi:mymeka:
kız benim tompiki sen nasıl güveçte düşünüyon be:mymeka:
akannehiroyy bana bişeler oluyor
şimdi berlin hikayesi şöyle eşim iş icabı gidecekti böyle estiler sen de gel dedi.ama mısır bana hep cazip gelmiştir nedense
böyle tarih kokan ne biliyim antik yerleri seviyorum ben
demek mısırı severseniz orada da yaşayabilirsiniz.ne güzel bi hayatboshayallersmile ne güzel bi güven var demektir eşler arasında Rabbim bozmasın inşallah
bu arada bugün baklavalık yufka aldım
eşim senin yufkalı kadayıf sarmana bayıldı
yarın kadayıfı da alıp yapıcam inşallah resim de eklerim inşallah yarın akşama

Son düzenleme:
:) Ama ama ama ne yapayım kardeşim,haksız mıyım..
Sahur ve iftar topiği olunca,akıl da mütemadiyen yemeklerde gezince,işte netice..
Ben seyahata bayılırım gülüm,her zaman da söylediğim üzre,nasibimiz neyse onu yaşarız.Kıta,iklim,millet,gelenek,görenek ayırmaksızın dünyanın her köşesinde yaşarım.Rabbim yeter ki sağlık versin.Rabbimin hediyeleri ile olayım tek.. (aile)
Bu dünyamızı cennete çevirebilmenin tek yoklu aile olmaktan,aile olmayı başarabilmekten geçiyor.
Herkese saadet-i dareyn dilerim.

Hımmm kadayıflı rulolar!
Süper bir seçim (ben de çok sevdiğim için:)
Kaymak eşliğinde daha bir güzel oluyor.

Bu arada siz hangi semttesiniz şuan itibarıyynan

canım ben ümraniyedeyim
burda çok güzel sitede oturuyorum.kocaman bahçesi bi sürü ağaçları çiçekleri tam karşısında ormanı olan bi site
taşınalı bi sene oldu daha önce çamlıcadaydım
olluşun bahçe özlemi ve astım olması itibariyle buraya geldik
sendeki iman gücünün vemaharetinin meyvesini ailen ve çevrendekiler çok güzel tadıyolar eminim
senin gibi bi annesi olduğu için sevgili miya hanım(kiiiiliiimalı çorbam ince k ve i ile unutmadımsempatiksalakcinni)senin gibi bi eşi olduğu için de eşin çok şanslı canımolduğun yeri cennete çevirmek eşlerin elinde tabi
bu arada libim bu cuma biz de evlilikte tam 10 yılı devircez inşallah
bu aralar her ne kadar Allah eksikliğini göstermesin ama misafirden hiç yalnız kalamasak da nasıl bi süpriz yapıcam bilemedim
inşallah şimdiden sizler de bişeyler düşünüp yol gösterirsiniz bana
lakin o iftarımızın çok özel olmasını istiyorum
şööööle güzel bi sofra hazırlamak istiyorum eşime:asigim:,

saol canım hayırlısı ile inş saglıkla kucagıma almak nasip olur rabbim herkese nasip etsin inş
gece için gene sigara böregi yaptım kociş kalksın yanında kahvaltılık var

Rahman c.c razı olsun Leylim Leyim,ecmain inşaAllah.
Ben epeydir şehir/semt araştırıyorum o yüzden sordum.Hatta Şehr-i İstanbul mu Başkent Ankara mı adlı bir topiğimiz mevcut,görüş ve yorumlarınızı almak istedim.
Şimdiden tebrik ediyorum,nice 10 senelere! :)
Rabbim c.c muhabbetinizi artırsın,maşallah..
Hımmm geçen sene eşimin doğum günü de ramazana denk gelmişti,bir bakayım fotoğraflarımıza kopya veririm.Gönülden,sevdiği yemeklerle donanmış bir sofra olur evvela..Mini mini notlar,fotoğraflarınız,kendi yazdığın bir şiir.. (efenim terazi burcu olarak estetiğe feci düşkün bir bünyeyiz,masamızı/odayı da o nispetle hazırladık.Aa bir de Kayseri tatilinde, çocukluk fotoğrafını görüp bayılmıştım böyle minnacık , bir yaşında ya var ya yok müthiş bir fotoğraftı siyah-beyaz.Onu aldım:) bir güzel büyülttüm,minik bir 'hikaye' yazdım.
O fotoğrafın hoşuna gideceğini düşünmüştüm lakin o denli derinden işleyeceğini,yüreğini titretedeceğini tahayyül etmemiştim..Zaten en mühimi en ufak detayları bile tutku ile,sevda ile işlemek
'Kendinden birşeyler katabilmek...'
Sen de ilk fotoğrafınızdan başlayıp,bugüne kadar olanlarla minik bir kolaj yapabilirsin.
Hatta video da hazırlayabilirsin (ben öyle yaptım:)
Mönüyü de hep birlikte oluşturalım diyeceğim ama eşceğizin ne sever en iyi sen bilirsin..

Son düzenleme:
eee hanımlar sahura ne yapıyorsunuz baakaılım .

ben tost yapacağım
domates
salatalık
peynir
koyacağım. yeter değilmi. sizler döktürürüsün herhalde börekler , hamur işleri falan ben üşeniyorum yaaa. hamur işine. birde kilo almaktan korkuyrouz .neyse herkese hayırlı sahurlar inş.

GokceRana ellerine sağlık,sigara böreğine hiçbir zaman hayır diyemem :)
Şifa olsun.

en güzeli senin menün işte hafif dün gece biraz aır yedim midem mahvoldu bugun bende kahvaltılık düşünüyorum..

davetteki menüyü söyliyim kızlar..mercimek çorbası ,yaprak ,tandır böreği,tavuk sote pilav,salata talı olarakta lokma dondurmalı..

Ellerine sağlık Su.ay oh mis gibi..
Ben birazcık mıhlama ve salçalı patates yapacağım belki üzerine yumurta kırarım,simit poğaçalarımız da var,kahvaltılıklar ve sıcacık çay...

Bengu ev sahibesinin ellerine sağlık,sizlere de afiyet olsun.
Tandır böreği tadından yenmez,biraz zahmetli lakin değiyor..

Bengu ev sahibesinin ellerine sağlık,sizlere de afiyet olsun.
Tandır böreği tadından yenmez,biraz zahmetli lakin değiyor..

evet canım tandır böreği çok zahmetli olduğu için hazırdı ama annemin tandır böreğine deişmem doğrusu..sen biliyosun buralalrın yemeklerini bakıyorumda alkisalkisalkis

Evet ben Kaykoriliyim (Kayseri-Kocaeli:)
Gülüm biliyorum tandır böreğini geçen ramazanda 3-4 defa yaptım,eşim bayılıyor,misafirlerlerimiz için de çok ideal.İnanılmaz lezzetli.Yapa yapa elin alışıyor zaten..
Simim uj geldin be yauv

Ujbulduk,ujbulduk opuyorumnanaktan

oh iftarlar yapilmis karinlar doymus elhamdurillah
simdi sira sahurda :)
benimde yufkam var ne ypsam onunla diye dusunuyorum 3 parca ,belki tavada gozleme gibi bisey yaparim

sohbet koyulasiyor masallah ,ben birazdan bi dus alip yaticam malum yarin is var

yok canım uğraşma bi daha zahmetler vermiyim sana
ya sempatik saat 9:30 çok geç değil mi nasıl zorlanıyomusunuzbilmiyorumkismile

evet canim cok, 9;30 degilde yarin 9.15 te aciyoruz
bazen zor oluyor ama ben calistigim icin bana cabuk geciyo eve 7 de geliyorum ozamana kadar yemek yap hazirla koy derken beklemeye zaman kalmiyor
havada serin oldugu icin cok fazlada zorlanmiyoruz
sukur iyi geciyo allah sabrini veriyo zaten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…