• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sahur programlarında kim, ne kadar kazanacak?

Kimimiz adamlar dini anlatıyor para kazansın helal olsun diyor kimimiz alınan paraları çok buluyor, herkesin kendi düşüncesi.

Bu programlar için demiyorum ama şahsen maalesef özellikle Ramazan ayında türeyen bazı dini programlar var ki evlerden ırak, kanallarını hatırlamıyorum ama birtanesi Allah'la interaktif bağlantı kurduğunu söylüyor, şaka değil gerçek, telefonla gelen sorular üzerine adam bir anda transa geçiyor ve tamam evladım şimdi Allah'la istişare ettim senin günahın silinmiş diyor, bir başka adına hoca dedirten ve bir kanalda program yapan şahıs, telefon bağlantısı yapan bir seyircinin hocam fıtığım var belim çok ağrıyor sözü üzerine dur bir dakika şimdi okuyacağım diyor, içinden birşeyler okuyup besmeleyi bile tuhafça çekiyor, salavat desen tövbe tövbe yarım yamalak, telefondaki kişiye geçti mi ağrın diye soruyor, telefondaki seyircide hocam vallahi geçti, demin ağrıdan duramıyordum şimdi hiçbirşeyim kalmadı diyor ağlayarak.

Çok özür dilerim ama yani bu kadarı da fazla, böyle insanlarda o programlardan para kazanıyor, insanların dini duygularıyla oynuyorlar, hadi işini doğru yapan, doğru din bilgisi verenler neyse de, bu tür insanlara program yaptırılmasına, devletin buna dur dememesine ve bu insanların bu programlardan para kazanmasına aklım sırrım ermiyor.

Ramazan'da açın belli başlı kanalların dışındaki dini programlara bir göz atın, gözlerinizi yuvalarından çıkaracak şeyler göreceksiniz.
Mevzu evlilik vs programları da değil, çoğumuzun inandığı İslam dini, bence herkesi hoca diye kanallara çıkarıp konuşturmamaları lazım, herkes aynı bilinçte değil, gelen telefonları duysanız aklınız şaşar ve yabana atılmayacak kadar çok telefon trafikleri var.

O bahsettiğin iğrenç hocayı biliyorum, arada yanında baykuş papağan gibi hayvanlar koyuyor, ayyaş gibi duruyor, mırın kırın bir şeyler söylüyor. Bir kere bir kadın bağlandı 10 yıldır ağrılarının olduğunu söyledi, hoca yine fıs mıs bişile söyledi kadın ağrılarım geçti dedi. Bir de insanlar deli gibi bu adamı arıyor. Sırf ne cahil insanlarımız varmış diye arada bakıyordum, Allah ıslah etsin böyle hocaları da kananlarını da

dizi oyuncularını neden örnek verdiniz hiç anlamadım. ikisi aynı şey mi? dizi oyuncuları falan bu işi para ve şöhret için yapıyorlar. bunların amacı zaten para ve sattıkları şey kendi yetenekleri, özel hayatları... vs.

bu ve bu gibi adamlar da aynı şekilde para ve şöhret için dini ticari malzeme olarak kullanıyor. bu dinin kendisiyle çelişik bir durum. dinin amacı nedir ve hangi durumlarda araç kullanılır? ''din'' üzerinden para kazanılabilecek bir araç mıdır? para ve şöhret için dini kullanan adamın din üzerinden kazandıgı parayı ''helal olsun'' diye aklamak enteresan geliyor bana bu yüzden.

peki anlattıgı şeyler nedir? bir iki kitap okuyarak, hatta çogu okumadan edinebileceginiz, eskilerin sürekli anlattıgı şeyler. ilim dediginiz bu...

Bunu bende anlatmak istemistim fakat herkez "iyi birsey yapiyor, helal olsun"un pesinde. Elbette adam sefil yasamak zorunda degil. Ekmek parasini alabilir fakat bunu onaylayan insanlar bir hoca dügünde gelin çikartmada bir dua için 1000-2000tl istese "oha, hoca uçmus" derler. Dua için bu kadar para alinirmi derler ama niyese hatipoglu 600000tl aliyor ve herkes normal buluyor böyle birseyi. Kanal kapitalizm üzerine kurulmus, elbette kanalin kendisi bu 600000tl'in kat kat daha fazla para kazaniyordur fakat din (normalinde) kapitalizmin üzerine kurulmus birsey degildir. Yani din adami israfa karsi gelmesi gerekiyor. Adam 30000tl'de alabilirdi ki buda baya yüklü bir para. Yahu altiyüzbin tl! Hangimiz o parayi hayatimizda görecegiz?

$10250310_803343833024122_1929973923715803645_n.jpg
:ssz::ssz:

Biz her Ramazan ayı Çay tv Necati Hoca izliyoruz :D:D Kaç kuruş alıyor bunların yanında acaba:D

Çay tv yi hiç duymamıştım,bahsi geçince reytinglere baktım.

100 kanal arasından %3.217 oranıyla ATV 1. iken Çay Tv %0.431 oranıyla 64. sırada yeralıyor.
Bir üst sırasında TRT Arapça var.Tjk Tv bile 56. sırada bulunuyor.
Demek istediğim,Çay Tv ne kazanıyor ki ne ödesin.
ATV nin gelirinin haddi hesabı yok diye biliyorum.

Nihat Hatipoğlu'na böyle bir meblağ teklif edilmişse red mi etseydi ?
Yok ben alamam veya hayır benim hakkım şu kadardır,fazlasına gerek yok mu diyecekti ?
O zaman da para,kanalın sahibine kalacaktı.Nihat Hoca'nın sağlayacağı gelir,patronların ekmeğine yağ sürecekti.

Kimimiz adamlar dini anlatıyor para kazansın helal olsun diyor kimimiz alınan paraları çok buluyor, herkesin kendi düşüncesi.

Bu programlar için demiyorum ama şahsen maalesef özellikle Ramazan ayında türeyen bazı dini programlar var ki evlerden ırak, kanallarını hatırlamıyorum ama birtanesi Allah'la interaktif bağlantı kurduğunu söylüyor, şaka değil gerçek, telefonla gelen sorular üzerine adam bir anda transa geçiyor ve tamam evladım şimdi Allah'la istişare ettim senin günahın silinmiş diyor, bir başka adına hoca dedirten ve bir kanalda program yapan şahıs, telefon bağlantısı yapan bir seyircinin hocam fıtığım var belim çok ağrıyor sözü üzerine dur bir dakika şimdi okuyacağım diyor, içinden birşeyler okuyup besmeleyi bile tuhafça çekiyor, salavat desen tövbe tövbe yarım yamalak, telefondaki kişiye geçti mi ağrın diye soruyor, telefondaki seyircide hocam vallahi geçti, demin ağrıdan duramıyordum şimdi hiçbirşeyim kalmadı diyor ağlayarak.

Çok özür dilerim ama yani bu kadarı da fazla, böyle insanlarda o programlardan para kazanıyor, insanların dini duygularıyla oynuyorlar, hadi işini doğru yapan, doğru din bilgisi verenler neyse de, bu tür insanlara program yaptırılmasına, devletin buna dur dememesine ve bu insanların bu programlardan para kazanmasına aklım sırrım ermiyor.

Ramazan'da açın belli başlı kanalların dışındaki dini programlara bir göz atın, gözlerinizi yuvalarından çıkaracak şeyler göreceksiniz.
Mevzu evlilik vs programları da değil, çoğumuzun inandığı İslam dini, bence herkesi hoca diye kanallara çıkarıp konuşturmamaları lazım, herkes aynı bilinçte değil, gelen telefonları duysanız aklınız şaşar ve yabana atılmayacak kadar çok telefon trafikleri var.

biri de peygamber efendimizle twitterdan konuştum mu demişti, öyle bi mesele vardı ayrıntısını unuttum valla, eminim bunlara bile inanan binlerce insan vardır. Beğensekte beğenmesekte, bu hocaların yıldızı parlamazsa, meydan bu senin bahsettiğin hoca mı ne olduğu belli olmayanlara kalacak

Son düzenleme:
Bunu bende anlatmak istemistim fakat herkez "iyi birsey yapiyor, helal olsun"un pesinde. Elbette adam sefil yasamak zorunda degil. Ekmek parasini alabilir fakat bunu onaylayan insanlar bir hoca dügünde gelin çikartmada bir dua için 1000-2000tl istese "oha, hoca uçmus" derler. Dua için bu kadar para alinirmi derler ama niyese hatipoglu 600000tl aliyor ve herkes normal buluyor böyle birseyi. Kanal kapitalizm üzerine kurulmus, elbette kanalin kendisi bu 600000tl'in kat kat daha fazla para kazaniyordur fakat din (normalinde) kapitalizmin üzerine kurulmus birsey degildir. Yani din adami israfa karsi gelmesi gerekiyor. Adam 30000tl'de alabilirdi ki buda baya yüklü bir para. Yahu altiyüzbin tl! Hangimiz o parayi hayatimizda görecegiz?

Bence bu çok farklı bir olay.Hoca düğüne gelince,düğüne maddi bir katkı sağlamıyor.
Bu kadar para istemesi,düğün sahibini zorlamaktan başka bir şey değil.
Nasılsa düğün zamanı paraları saçıyorlar,azıcık da ben nasipleneyim mantığı.
Aynen kuaförlerin sırf düğün saçı diye aynı saça fahiş fiyatlar istemesi gibi.

100 kanal arasından %3.217 oranıyla ATV 1. iken Çay Tv %0.431 oranıyla 64. sırada yeralıyor.

Yok ben alamam veya hayır benim hakkım şu kadardır,fazlasına gerek yok mu diyecekti ?
O zaman da para,kanalın sahibine kalacaktı.Nihat Hoca'nın sağlayacağı gelir,patronların ekmeğine yağ sürecekti.

Evet buna kesinlikle katılıyorum. En nihayetinde herkes bu adamın bu parayı alıp da kendi hazinesine yatırdığından o kadar emin gibi konuşuyor ki.. Adamın nereye yardım yaptığını/yapmadığını bilebilir misiniz? Belki aldığının hepsini dağıtıyor. Aksini ispatlayabilir misiniz?

Evet din adami, söyliyebilirdi bana 60000 tl çok geliyor, insanlar açken ben nasil böyle para arabilirim diye. Nasil müslümanlar asla domuz etine bir parçasina bile bakmazken, hatipoglu o 60000i çok bulabilirdi. Kendi dini görüslerine göre aykiri diyebilirdi. Bak güney amerikan bir ülkesinden basbakan küçücük araba sürüyor ve az para aliyor. O'da halk açken ben nasil bu kadar para alirim mantigi ile. Ve bu adam müslüman bile degil.

Patronun ekmegine yag sürecekti diyorsunda, zaten hatipoglu yag sürüyorki. Sayesinde kanal bir sürü para aliyor. Madem kanallar, patronlar o kadar kötü, hatipoglu niye o kanalda çikiyor? Madem halki bilgilindirmek istiyor, youtube'tanda bilgilindirebilir (yani kanal o kadar kötü ise). Ama tabi, youtube'tan 600000tl kazanamaz degilmi?

Bence bu çok farklı bir olay.Hoca düğüne gelince,düğüne maddi bir katkı sağlamıyor.
Bu kadar para istemesi,düğün sahibini zorlamaktan başka bir şey değil.
Nasılsa düğün zamanı paraları saçıyorlar,azıcık da ben nasipleneyim mantığı.
Aynen kuaförlerin sırf düğün saçı diye aynı saça fahiş fiyatlar istemesi gibi.

Niye ayni sey olmasinki? Ikiside bir olaydan para alma derdindeler, yani kisacasi bunun adi dini ticaret, ve bu daima yalnis bir seydir.

Hocalarin TV programindan kazandiklarini dizi oyuncularinin tahmini aylik gelirleri ile karsilastirmak yanlis olmus. Kulvarlar farkli, tahminler de ucuk zaten. Birinin meslegi oyunculuk, digerinin meslegi hocalik... TVden daha cok para kazanmasi gereken meslek gurubu belli yani.. Ancak, hocalara verilen parayi da fazla bulmadim. TV kanali adamin sirtindan fazlasini kazaniyor ki bu parayi da hocaya veriyor, ne yani, hoca Allah rizasi icin cikip program yapsin, butun parayi da TV kanali kendi basina mi gotursun? Oylesi daha mi adaletli gorunuyor oradan?:52: Herkes emeginin karsiligini almali arkadas... Bal tutan parmak yalar.. Her hocaya kismet degil gerci TVye cikmak, boyle paralar kazanmak, ama ne yapak, bu isler kismet isi.. Her iste oldugu gibi..

Mesaj tekrari olmus

Son düzenleme:
Ilaveten Ramazan ayinda TVde bu tip programlara ihtiyac var ki hocalara da talep var. Herkesin evinde internet yok, herkes ramazanda sadece youtube dan video izleyecek diye birsey yok. Herkesin evinde yaslisindan gencine, koylusunden sehirlisine kadar TV var, herkes izliyor, halkin Ramazanda demek ki bu tip programlari izlemeye de talebi arzusu var ki TV kanallarindan hocalara ragbet var. E onlar da kazansinlar yani, fesatliga da gerek yok. Paraya herkesin ihtiyaci var, kim sevmez fazlasini... Peygamberin hayatini ovmek baska, ayni hayati yasamak istemek baska sey... Madem peygamber gibi yasamak istemekle muslumanlik derecesi olculuyor, o zaman her muslumanim diyen bi zahmet kaloriferli, internetli, buzdolapli ve camasir makineli, musluklarindan sicak su akan evlerinden cikip ornek bir musluman olarak gidip toprak evlerde yasasin..:52:
Bir tek Hatipoglu mu musluman bu ulkede?:27:

Evet din adami, söyliyebilirdi bana 60000 tl çok geliyor, insanlar açken ben nasil böyle para arabilirim diye. Nasil müslümanlar asla domuz etine bir parçasina bile bakmazken, hatipoglu o 60000i çok bulabilirdi. Kendi dini görüslerine göre aykiri diyebilirdi. Bak güney amerikan bir ülkesinden basbakan küçücük araba sürüyor ve az para aliyor. O'da halk açken ben nasil bu kadar para alirim mantigi ile. Ve bu adam müslüman bile degil.

Patronun ekmegine yag sürecekti diyorsunda, zaten hatipoglu yag sürüyorki. Sayesinde kanal bir sürü para aliyor. Madem kanallar, patronlar o kadar kötü, hatipoglu niye o kanalda çikiyor? Madem halki bilgilindirmek istiyor, youtube'tanda bilgilindirebilir (yani kanal o kadar kötü ise). Ama tabi, youtube'tan 600000tl kazanamaz degilmi?

Niye ayni sey olmasinki? Ikiside bir olaydan para alma derdindeler, yani kisacasi bunun adi dini ticaret, ve bu daima yalnis bir seydir.

İnsanlar açken ben nasıl o kadar alırım dese,kanal o parayı fakirlere vermeyecek ki...Kendi cebine kalacak.
O para zaten Hoca'nın sağladığı reklam gelirinden elde ediliyor.Kim daha çok izleniyorsa,o kanalın geliri artıyor.
Bunu herkes sağlayamaz.Öyle olsa koyarlar güzel sesli bir spiker,önüne de verirler teksti,güzelce anlatır.Ama o zaman izlenmiyor işte.

Ben aslında ticari yönden düşünüyorum.Din ticareti denebilir mi bilemiyorum,sohbet programıdır neticede.
Bu alınan paralar hep tartışılmıştır.Sonu,yüksek reklam ücretlerinin tüketiciye yansımasına kadar gider.

Ekrana çıkmamak da bir seçenektir elbette.İzleyici görmek istiyor,ramazanda böyle sohbetler hoşa gidiyor.
Ben bilgili ve mantıklı konuşan hocaların ekrana çıkmasına olumlu bakıyorum.

Back