- 10 Mart 2012
- 1.926
- 1.010
- 398
Kimimiz adamlar dini anlatıyor para kazansın helal olsun diyor kimimiz alınan paraları çok buluyor, herkesin kendi düşüncesi.
Bu programlar için demiyorum ama şahsen maalesef özellikle Ramazan ayında türeyen bazı dini programlar var ki evlerden ırak, kanallarını hatırlamıyorum ama birtanesi Allah'la interaktif bağlantı kurduğunu söylüyor, şaka değil gerçek, telefonla gelen sorular üzerine adam bir anda transa geçiyor ve tamam evladım şimdi Allah'la istişare ettim senin günahın silinmiş diyor, bir başka adına hoca dedirten ve bir kanalda program yapan şahıs, telefon bağlantısı yapan bir seyircinin hocam fıtığım var belim çok ağrıyor sözü üzerine dur bir dakika şimdi okuyacağım diyor, içinden birşeyler okuyup besmeleyi bile tuhafça çekiyor, salavat desen tövbe tövbe yarım yamalak, telefondaki kişiye geçti mi ağrın diye soruyor, telefondaki seyircide hocam vallahi geçti, demin ağrıdan duramıyordum şimdi hiçbirşeyim kalmadı diyor ağlayarak.
Çok özür dilerim ama yani bu kadarı da fazla, böyle insanlarda o programlardan para kazanıyor, insanların dini duygularıyla oynuyorlar, hadi işini doğru yapan, doğru din bilgisi verenler neyse de, bu tür insanlara program yaptırılmasına, devletin buna dur dememesine ve bu insanların bu programlardan para kazanmasına aklım sırrım ermiyor.
Ramazan'da açın belli başlı kanalların dışındaki dini programlara bir göz atın, gözlerinizi yuvalarından çıkaracak şeyler göreceksiniz.
Mevzu evlilik vs programları da değil, çoğumuzun inandığı İslam dini, bence herkesi hoca diye kanallara çıkarıp konuşturmamaları lazım, herkes aynı bilinçte değil, gelen telefonları duysanız aklınız şaşar ve yabana atılmayacak kadar çok telefon trafikleri var.
O bahsettiğin iğrenç hocayı biliyorum, arada yanında baykuş papağan gibi hayvanlar koyuyor, ayyaş gibi duruyor, mırın kırın bir şeyler söylüyor. Bir kere bir kadın bağlandı 10 yıldır ağrılarının olduğunu söyledi, hoca yine fıs mıs bişile söyledi kadın ağrılarım geçti dedi. Bir de insanlar deli gibi bu adamı arıyor. Sırf ne cahil insanlarımız varmış diye arada bakıyordum, Allah ıslah etsin böyle hocaları da kananlarını da