Ama kökune inilince öyle değil.
Mesela islam dinin peygamberi bu işten para almamış.
Yani önemli olan din vs değil bunu böyle ayırmak ne derece doğru bilemedim ben onu
işin o kısmına hiç girmeyecegim sonra konu kapatılır
![KK1 :1: :1:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk1.gif)
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ama kökune inilince öyle değil.
Mesela islam dinin peygamberi bu işten para almamış.
Yani önemli olan din vs değil bunu böyle ayırmak ne derece doğru bilemedim ben onu
işin o kısmına hiç girmeyecegim sonra konu kapatılır![]()
Allah aşkına ya birilerini savunucam diye komik olmayın kanalda kar etmek zorundaymış filan 600 bin lirafan söz ediyoruz yok iftarındam sahurundan feragat ediyormuş sahurda yiyip çıkıyor zaten iftarda da ezan okunduktan sonra program bitiyor o paraya da o kadar olsun adamın saatlerine giyimine baksanız yeter ama din anlatırken peygamberin hayatını anlatırken azla yetinmeyi kanaat etmenin sünnetini lüksten şaşadan kaçınmanın yararlarını anlatan birinden söz ediyoruz bu adam programından çıkıp villasına gidiyor ama. Ayrıca dizi oyuncularını neden aşağılıyorsunuz hatipoplu 1 saat program yapıp gidiyor o oyuncular 90 dk lık diziyi ve sayfalarca senaryoyu 90 dk da bitirip gidebiliyor mu sanıyorsunuz günlerce gecelerce sürüyor tekrar ediliyor. 30 günde de hiçbiri o kadar para kazanamıyor üstelik neyi savunuyorsunuz. Yanlış anlaşılmadın Hatipoğlunu severim tek izlediğim kişidir ama bana bu kadar para normal gelmiyor tabii ki bir kazancı olacak ama anlattıkları ile tezat olmuyor mu başkalarına muhalafet olmak için yazmakta sıkıyor artık.
aynen canım ben de senin gibi düşünüyorum millet hem oruç tutup hem o kadar sıcağın altında çalışıyor buna rağmen 850 lira maaş alıyor
günde 2 saat program yapıyo 600 bin tl alıyo ne çalışıyo ne başka bişi yapıyo
o yüzden bana bu rakamlar çok ama çok uçuk geliyo hee aldığı parayı belki bağışlar hayır işler orasını bilemem
Ben din meselelerinde para alımına karşıyım
E tek geçim kynağı bu ve hayatını yalnızca buna adadıysa da ...
Bilmiyorum ya bana fazla geliyor ama haram veya helal para diyemem
Aynen, geçim kaynağı buysa o zaman makul paralar alabilirler, televizyonculukta çok büyük paralar dönüyor, insanlar asgari ücretle geçineceğim diye uğraşıp ay sonunu zor getirirken televizyon programı yapanların ( ne tür program olursa olsun benim için hiç fark etmez) böyle dudak uçuklatan ücretler almasını garipsiyorum, insanlar sabah 7 akşam 6 çalışıyor, üstelik çalıştıkları fabrikalara kaç otobüs vb değiştirerek gidiyorlar, sabah 7'de işte olmak için 04:00-04:30'da yola çıkıyorlar, onlarınki de emek ama gel gör ki aldıkları maaş 700 küsür![]()
aynen canım ben de senin gibi düşünüyorum millet hem oruç tutup hem o kadar sıcağın altında çalışıyor buna rağmen 850 lira maaş alıyor
günde 2 saat program yapıyo 600 bin tl alıyo ne çalışıyo ne başka bişi yapıyo
o yüzden bana bu rakamlar çok ama çok uçuk geliyo hee aldığı parayı belki bağışlar hayır işler orasını bilemem
Dizilerdeki başrol oyuncuların izleyiciye zerre faydası olmazken 1 aylık bütçeleri dudak uçlatıyor.
Onları ne yapalım peki ?
Nihat hoca aldığı parayı sonuna kadar hakediyor..
Yahu neden almasin adam parasini..
Belki aliyor o parayi bir fakire yardim ediyor yada zekatini veriyor ne bileyim hayira harciyor..
TV lerden ahlaksizliklari yayinlayan ve o ahlaksizliklar icin milyonlar götüren kimsenin gözüne batmaz ama dini sohbet yapanlar para alinca göze batar..
Kim nereden biliyor bu alinan paralarla o kisilerin hayir yapip yapmadiginida konusuyor?
Size göre faydası olmayabilir ama insanlar gayette izliyorlar yaşanan olaylar konu ediliyor. 1 aylık sizi bütçesini artı oyuncuların parasını toplasan ayda 600 bin tl etmez ayrıca o oyuncular oturduğu yerden klimalı stüdyoda 1 saat program yapıp gitmiyor günlerce çekiliyor sabahlıyorlar, yağmur yağıyor kar yağıyor iptal oluyor o günün senaryosu yetiştirilmeye çalışıyor bir de o hafta zor yetişiyor kışın soğuğunda sıcağın göbeğinde ne şartlarda. Mesela Burak Özçivit'in muhteşem yüzyıl için kılıç kullanmayı öğrenirken elinin cılık yara olduğunu diziyi çekerken elini sararak acı içinde oynadığını biliyor musunuz. Ya da Kanuni'nin o ağır kıyafetler içinde nasıl zor hareket ettiğini, rol için sakal bırakıp kaç sezondur kesmediğini görüyorsunuz herhalde ve bir yerde de oturduğu yerden sadece 30 gün için 600 bin alan biri var ne yapıp hak ediyor söyler misiniz. Sizce başkasına verilebilecek bir paradan kısmak değil mi bu. Neden Ramazan ve çok izleniyor diye. O da bunu kullanmış olmuyor mu? Hayır yani zaten tezat programda peygamberin hayatını örnek alıp yaşamayı anlat ama git villanda otur.
Bakın fakire hayır yapar zekat veriri o ayrı bir şey ama hayır yapması için o kadar fazla para alması gerekmez hakettiği kadarını alması lazım size 30 gün için 600 bin tl normal geliyorsa o sizin düşünceniz bana normal gelmiyor. Hiçbir oyuncu da 30 gün için 600 bin almıyor kıyasladığınız şey enteresan yani klimalı sütdyoda oturduğu yerden 1 saat sahur 1 saat iftar programına 30 günde alınan bir 600 bin var, bir de haftanın 5 günü kışın soğuğunda yazın sıcağında bir senaryoyu ezberleyip, kaç kez tekrar edilip, makyajıyla, kıyafetiyle hazırlanılan bir hava muhalefetinde iptal olunca uzayan zor yetişen bölümleri çekmek var kıyas bile götüremez. Yine de en baba oyuncu bölüm başına 60 bin lira alıyor. Onlar o zaman haydi haydi hakkediyor yukarıda da yazdım muhteşem yüzyıl çekilirken girilen zahmetleri ama Nihat hoca giyiyor takım elbisesini takıyor her güne başka pahalı saatlerini oturuyor güzelce stüdyosunda anlatacağnıı anlatıyor gidiyor villasına ama anlattığı da kanaat etmek, lüskten kaçınmak, eşit ve adil olmak anlattığı ile yaşam tarzı bile birbirini tutmuyor arabasını gördünüz mü acaba ya da villasını. Hiç lüks yaşantısını görmezsiniz. O paranın yarısını bile alsa misal 300 bin alsa hayr yapılamaz mı yani yazık eline para kalmaz çünkü hayır yapacak zekat verecek dimi ancak yetişir 300 bin bir ayda yoksa nasıl yetişecek. Burada hakkedilen paranın alınmasını savunuyoruz ve oturduğu yerden 30 gün için alınan 600 bin lira bana göre hakkedilen bir şey değil. Ünlülerde alsa normal değil, Ramazan da sıcağın ortasında fırında dönercide asgari ücrete çalışan vatandaşlarımız varken dini vecibeler anlatan birinin daha az emeğe bu kadar parayı kabul etmesini ben tezat olarak görürüm sırf bunların konuşulmaması göz batmaması için bile almaması lazım sonuçta çok istiyorsa bana vermeyin çalışanlar arasında dağıtın yarısını desin o zaman hiç sanmıyorum yoksa o villa o araba nasıl alınır?