Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
öz eleştiri herkes yapamaz. sen bunu yapabilmişsin. devamına da açıksın.
ne farkettin meselâ head.. hangileri çok doğru şeyler yazmışsınız dedirtti sana?
muhakkak biliyolardır tahminen fakat annem beni çamura düştüm diye atacak biri değil, yani mecbur da değilim çok teşekkür ederim yanımda olduğunuz için
bu durumda bana mantıklı gelen her kelime doğru, ben kimsenin söylediklerinde bir yanlışlık görmedim, sonuçta burda o yazıları bana yazanlar tecrübeli insanlar, benden daha iyi görüyorlar neyin ne olduğunu.. kimse kalkıpta demiş mi sen orda kalmaya devam et diye? herkes evine git diyo kimse bunun tersini söylemiyo hangileri mi çok doğru şeyler yazdınız dedirtti? ben kendi analizimi yaptım ve o şekilde yazdım o yorumu. buyrun sizde yapın o zaman herkesin haklı olduğunu göreceksiniz, yazdıklarıyla beni ağlatan ayrıca doğruyu gösteren herkese teşekkür ederim, sırf kendi saflığıma ağladım başka bişeye değil.
arkadaşlar konuya şok olanlara da ben şok oldum
Bu bildiğimiz 16-17 yaşında evden kaçma ve 18 yaşına gelene kadar çocuğun ailesiyle yaşama, o zamana kadar da karı koca hayatı yaşama ama 18 e gelince evlenme olayı. Ve bu olayların hepsinde olduğu gibi nasıl olsa kaçtı diye düşünülerek değer verilmiyor ve sahte yüzük bile takılmış.
Konu sahibi sadece konuyu daha değişikmiş gibi dolandırıp anlatmış. Konu sahibi nişanlı değil buna nişanlılık denmez konu sahibi resmi olmasa da evli kendi çapında. Çünkü bu tarz bir nişan türü yok:26:
Umarım yanlışını ve yaşının çok küçük olduğunu görür ve hatasından bir an önce döner. Madem ailen seni kabul ediyor arkana bakmadan evine dön. Aşkından ayrıl demiyorum sen işine okuluna kendini geliştirmeye bak zaten gerçek aşksa 3-4 sene geçse de evlenirsiniz. İkiniz de küçüksünüz daha çok
Herkes çok güzel tavsiyelerde bulunmuş,bunların hiçbirini göz ardı etmemelisin bence.Bak ben de sana kendi hayatımdan örnek vereyim canım.Erkek arkadaşımla ben 16 yaşındayken tanıştık,o da 20 yaşındaydı.Daha lisedeydim ben ve daha o zamandan evlenmeye karar verdik.Ben büyükşehirde yaşıyorum ama erkek arkadaşımın yaşadığı şehir ( benim de memleketim olur) küçük bir yerdir.Zaten erkek arkadaşım da uzaktan akraba.Buna rağmen sevdik birbirimizi.Seni evinden telinle duvağınla çıkaracağım dedi bana.Düğün hayalini,hiçbir şeyi gözünde koymayacağım dedi.
Daha 17 yaşındaydım çocukluk işte heves etmiş gidip altın yüzük almış ikimize,ortada resmi hiçbir şey yokken,babam filan da bilmiyor üstelik.Sen gerçekten nişanlandığın halde sana sahtesini takmışlar.Düşün yani ailenin zihniyetini.Ama durum burada bir sahte yüzük meselesi değil,daha başka.Ben o zaman bile takmadım parmağıma,hayır dedim gerçek bir şey değil bu ailem bilmiyor diye.Biz 7.senemize gireceğiz bu sene ve ben bu arada seneye üniversitemi bitireceğim.Beni okumam için hep destekledi.Başta kapalı bir çevrede büyüdüğü için çalışmamı istemiyor gibiydi ama bunu hiç yüzüme söylemedi,sadece hissediyordum ben.Ama şimdi ben ona benzemedim,onu bana benzettim ve bir iş bulmam için dua ediyor,bana destek oluyor.Seneye de nişanlanacağız okul bitince.Eğer nişanlın seni gerçekten seviyorsa her desteği verecektir,sabredecektir.Üniversiteye gidemiyorsan dışardan liseyi bitir ve mutlaka çalış.Sakın ama sakın hayatının akışını,kocan ya da başka insanlar belirlemesin.Ben bile erkek arkadaşımı çok sevmeme rağmen,ilerde aramızın nasıl olacağını bilemem ve ona güvenemem.Cinsellik konusuna gelince,erkek arkadaşım o kadar kapalı bir çevrede büyümesine rağmen,benden öncesi umrumda değil demişti,zaten ondan öncesi de olmamıştı.Emin ol ki şimdiki erkek arkadaşınla ayrılsan bile seni sen olduğun için seven birini bulacaksındır.Bu forumda açık açık yazmaktan çekinme canım,neticede herkesin takma adı var,öyle kimse seni burdan bulup tanıyamaz merak etme.
Çok uzun yazdım biliyorum ama bir şey daha anlatmak istiyorum.Bir akrabamız vardı erkek,çok seviyorum ben bu kızı,onun için dünyayı yakarım diyerek bir kızla evlendi zamanında,kız da 18 yaşında filandı ben küçüktüm o zaman.O akrabamızda kadını ailesiyle görüştürmüyordu.Kalmaya gitmeyi boşver oturmaya bile gidemiyordu,anca 40 yılda bir çocuklarının doğum günü gelince kadının annesi geliyordu kutlamak için.Sonra noldu ama gitti ölüyorum bitiyorum dediği kadını aldattı bu sene adam.Kadın 3 çocuğuyla napacağını bilemedi,intihar etti çok üzüldük biz.Ben gittim konuştum niye bu hayatı çekiyosun boşan diye,o da bana dedi ki boşansam bu çocuklara nasıl bakarım iş bulmak çok zor.Boşanmadılar ama psikolojisi bozuldu kadının,üzerine bir de 4.çocuğa hamile kaldı şimdi.Sen düşün gerisini artık.Yani canım tabi ki illa böyle şeyler yaşayacaksın demiyorum ama bu örnekler de hayatın içinden gerçek örnekler.Ayrıca unutma senin değerini senin kızlığın belirlemez.Kadının kızlığı gidince,1.el maldan 2.el kullanılmış mala düştü diye düşünen,kadına eşya gözüyle bakan zihniyetlerin hepsini kınıyorum.Senin kişiliğini,karakterini bir zar parçası belirlemez.Hayatını da o 2 damla kana bağlama sakın,sen bundan ibaret değilsin.İşlediysen bir günah bu Allah'la senin arandadır,bu dünyada seni yargılamak,seni bu yüzden hor görmek ya da istememek kimsenin haddine düşmez.Bu yüzden nişanlın ve kaynanan seni cepte görüyorsa eğer onlara kendi değerinin bundan çok daha fazla olduğunu sen göstermelisin.
Canımm çok doğru şeyler yazmışsın, ağzına sağlık.. Başka söze gerek yok konu sahibi bu yazılanı okursa düşünceleri değişir diye düşünüyorum...