• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sahte nişan yüzzüğü :(

O zaman şunu diyeyim; cinsellik olduysa eğer, bunu sakın kafana takma..Hiç yaşamamış gibi düşün..Bu konu diğer yaşayacaklarının yanında hiç sayılır..O yüzden sakın bu konuda kendini mecbur hissetme ..

evet bu yasayacagın seylerın yanında hıcbırsey ınan gercekten dugun olsun o aılenın ıcıne gır bn ne yaptım kendıme dersın

çok teşekkür ederim, nişanlıma ve kendime zaman tanımalıyım, hepiniz haklısınız

ilk yazdıklarımda 'ondan başkası olamaz' demiştim zaten, onu kaybetmeden bi çözüm yolu düşünüyordum

daha çok gençsin be güzelim ooo daha neler çıkacak karşına inanki sen bile şaşıracaksın.
kaldıki kimse sana ayrıl demiyorki. gençliğini yaşa bu yaşta kapatma kendini kimsenin boyundurluğuna girme canım benim.

hem hiiçç ondan başkası olmaz deme. bağlanmayacaksın kimseye körü körüne.o olmazsa yaşayamam demeyeceksin.yaşıyorsun çünkü.insan anasını babasını hatta evladını yitiriyoda nasıl yaşıyo.
rabbim acı yaşatmasın bi başına yaşamaya mahkum etmesin kimseyi tabiki.

ama oda daha çok küçük.21 yaş bir erkek için çok çok küçük bir evlenme yaşı.senin zaten küçük de.
ikinizinde zamana ve büyümeye ihtiyacınız var canım.

O zaman şunu diyeyim; cinsellik olduysa eğer, bunu sakın kafana takma..Hiç yaşamamış gibi düşün..Bu konu diğer yaşayacaklarının yanında hiç sayılır..O yüzden sakın bu konuda kendini mecbur hissetme ..

canım pek anlamaya niyetli görünmüyorsun ama o yaslar öyledir.yıllar gectikten sonra anlarsın.bende 17imde komsumuzun ogluyla evlenmeyi düşünmüştüm ailesi beni cok seviyodu falan filan ama babam ben kızımı bu yasta kimseye hizmetçi olsun diye vermem dedi ben o zaman babama kızmıstım ama dönüp bakıyorum da iyki babam öyle demiş beni kendi başıma bırakmamıs diyorum.şimdi evliyim cok mutluyum hersey istediğim gibi oluyor.hayatını tek kişiye baglama.arkadasların dediği gibi bişey yani cinsel anlamda bişey olmussa bile önemli değil gercekten yasın daha cok küçük.hersey unutulur gider herseyin caresi var artık sende daha iyilerini bulursun.ama bu kafayla gidersen sana düğün de yapmazlar bütün hersey ömrü billah içinde kalır.gercek altınları gördükçe düğünleri gördükçe cooook pişmanlık duyarsın.aşk sevgi hersey biter zamanla elinde sadece o sahte nişan yüzüğün kalır... burdaki onca insan boşuna konusmuyor.hayat senin hayatın dilediğini yap ama birgün pişman olacagından da emin ol.

aahh güzelim aahhh sonradan aklın başına gelince bu yaşların geçince başını nerelere vuracağını şaşıracaksın haberin yok şimdi sana ne söylense boş. Ne biliyorsan onu yapacaksın hangi akıla hizmet evlenmeden aynı evde yaşıyorsunuz anlamıyorum. İkinizde henüz çookk küçüksünüz inşallah hepimiz yanılırız ama ileride sağlıklı bir evliliğin olacağını hiç sanmıyorum. Özellikle de kayınvalideyle aynı evde yaşayacaksanız. Kendine mutsuz bir gelecek hazırlıyorsun haberin olsun.

canımcım neler yaşadığını tam olarak bilmiyoruz ama derdin cinsel ilişki falansa, böyle bir şey için bir erkeğe kendini bağımlı hissetmen çok ama çok saçma.. lütfen kendini bu kadar değersiz görme.. umarım en kısa zamanda ailenin yanına döner, okuluna devam edersin.. ya da çalışırsın vs..

az önce cevap verdim aynı soruya ama tekrar yazıyım, isteyen kaynanam,anneme gidip kalmamı istemiyo gidin görün gelin diyo.
:53::53::53::53:
konunu okurken şok geçirdim umarım gerçeklikle ilgisi yoktur bu yaşananların...
Ben sanada kızmıyorum sen ve nişanlın daha çocuksunuz çünkü.Anne ve babanı anlayamadım bir aile evladının başını bu kadar boş bırakmazki..Sanırım çok rahat bir aile yaşantın var.
Başınızda aklı başında bireyler olsa sana bi tokat atıp kır dizini otur diyen bir annen baban olsa bunlar başına gelmez zaten.

Son düzenleme:
ilk hatan okulunu bırakmak
ikincisi sırf onlar istedi diye işi bırakman, çalışmaman
üçüncü hatan bu yaşta nişanlanman
dördüncü ve en büyük hatan(hatta ailenle ortak hatanız) onlarla yaşaman

sen hayatından memnunsan bize bişey demek düşmez ama;

bence bu kadın senin hizmetin için evde tutuyor ve bilmiyorum ama bunlar sana düğün falanda yapmazlar, zaten evdesin gelmişsin neden yapsınlarki takıları sahte alan insanlar hayatta düğüne para harcamazlar, ağızları açılıncada "sen bize nikahsız geldin" diyede bi güzel laf söylerler, bide şimdiden ailene göndermeyenler evlenince göstermezler bile

Son düzenleme:
tıkandım....

bak güzelim. yaşın 17. (gerçi 18 olsa ne yazar)
tamam sevdin, inandın, hayaller kurdun...
Ama hayat öyle hayallerdeki gibi toz pembe değil.

Daha nişanlı iken kayınvalidenle kaıp yüzgöz olur isen (ki buna ailenin nasıl onay verdiğini henüz anlayabilmiş değilim) evlendikten sonra ayrı eve çıkmak senin için imkansız olur.
Ki ben çıkabileceğinize de inanmıyorum.
Ne demek erkek evine alışmak? Bu nasıl bir mantık?

Sahte yüzük ne demek?
Herşey sahte farkında mısın??

Yaşadığın aslında nişanlılık değil, sahte bir evlilik.. Yüzük imitasyon olsa ne yazar.

Bir an önce aklnı başına devşir ve anneciğinin yanına git yavrum.
Hayatta her şey olur.
Ayrıca sen daha reşit bile değilsin ve şu anda bir suç işleniyor.
BU suça neden kimse dur demez onu hiç anlayamadım.

Yeminimle tıkandım, yazamıyorum...

bak canım burada hiç birimiz seni tanımıyoruz sana bir kinimiz,gıcıklığımız olamaz.kızlar çok doğru şeyler yazmışlar. öyle bir yaştasın ki gözlerin kör ve hereşeyi dünyanın sonu sanıyorsun.biz de geçtik o yaşlardan ama öyle değil.hayat hep bir şekilde devam ediyor.
arkadaşlarımızın dediklerini otur uzun uzun düşün.koca bir ömürlük gelecek için birkaç gün düşünmeye değmez mi?

ben senin yerinde olsam ne yaparım sana sırasıyla anlatayım.

1)öncelikle k.valideme "anne artık annem burada kalmama izin vermiyor ben de uygun olmadığını düşünüyorum aslında ama bunca zaman seni kıramadığım için kaldım.lütfen bu konuda bana ısrar etme.ben evlenene kadar kendi evimde kalacağım" derim.

2)o sahte yüzüğü çıkarıp gerçek bir yüzük isteyip aile arasında da olsa tekrar bir nişan isterim.

3)nişanlımdan birkaç yıl müsade isteyip üniversiteye hazırlanırım.olursa okur,öyle evlenirim.olmazsa da hem yaşım biraz büyümüş olur evliliğe daha hazır olurum.

4)kesinlikle k.validemden ayrı oturmayı şart koşarım.

5)bir gelin alınıyorken neler yapılıyorsa bana da hepsi yapılacak derim.

k.validenin seni sevdiği falan yok.elin kadını 3 gündür gördüğü kızı neden sevsin?hiç düşünmüyor musun?bazıları özellikle yaşı küçük gelin ister ki kafasına vurup ekmeğini alayım hem hizmetçi gibi kullanayım hem de sözümden çıkamasın diye.yani ağacı yaşken eğiyorlar akıllarınca.k.validen tam da o tip insanlardan seni boyunduruğu altına almayı istiyor.,

o kadından ayrı evde otur hatta uzak olsun size yoksa çok ezerler seni.şimdiden seni değersizleştirmek istiyorlar.kendine olan güvenini elinden almak istiyorlar.tavrını koy ,isteklerinde diret.şimdi fedakarlık yapıp yüzük istemeyeceksin yarın bir arkadaşına güzel bir yüzük takıldığında "benim neyim eksikti" demiyecek misin,için yaralanmayacak mı?

cinsel anlamda bir şey yaşasan da yaşamasan da yap bunları.bir ömür çürüme,çürütme kendini.

off offf kızların anne babalarına acıyorum bazen. büyüt eğit. ama o seni dinlemesin bile bile kendini ateşe atsın. çok sevdiği ! erkek için annesine babasına gitmesin sevgilisinin ailesi herşeye karışsın. annesine babasına her türlü asiliği yapanlar ele karşı hiç bir şey diyemiyor..

umarım pişman olmazsın diyeceğim ama olacağından da adım gibi eminim. bence aklını başına topla bir an önce, ailenin yanına dön. eğitimine devam et. gerçekten seni istiyorlarsa adam gibi gelir isterler, sevgilin de seni bekler.

Sevgili konu sahibi,

Buradaki önerileri mutlaka dikkate al. O kadar gençsin ve önünde o kadar güzel bir hayat olabilir ki bence mutlaka burada sana yardım etmek isteyen büyüklerine kulak ver. Şimdi sana zor ve imkansız görünüyordur ama aynı şeyi birçok insan söylüyorsa haklılık payları vardır:34:

ben yüzzüğün şokunu atlatamadım gerçekten onu takmaya karar verdiğini öğrenince çıktım hemen odadan, evlenince bizimle oturmayacağını kendisi söyledi annem istemiyo inanın arıyo gel diyo akrabaların falan haberi yok zaten sadece nişanlandığımı biliyolar ben annesinin yanlışlarını nişanlıma belirttiğim zaman oda hak veriyo kendiside kızıyo ama onun kendinden yana şikayeti yok nede olsa yanındayım gitmiyorum, evlendiğimizde zaten bu şekilde olmasına müsade etmem kim ne yaparsa yapsın isterse evi onun olsun düğün olana kadar sabrediyorum

ah ablacımm evlendikten sonra herşeyi düzeltip değiştiririm sanıyosun ama yanilıyosun, evlendikten sonra iş işten geçmiş oluyo hiçbişey yapamıosun.Müstakbel k.valdene hayret ettim doğrusu ama ona bu hakkı verende sensin malesef, ne demek anneni gör gel ama kalma böyle bi hakkı görüyoki kendinde seni taşıyan, doğuran büyüten annenle görüşmene set koyabiliyo, annende senin orda kalmana müsade edecek kadar rahat ama sahte yüzük taktılar diye pırlanta alacak kadar korumacı, keşke bu korumacılığını senın o evden çekip almak icin kullansa ama dogruya sen hayatında memnundun, ama ablacım yazık sana daha çok gençsın, bence hemen annenın yanına dönüp evlenene kadar orda kalmalısın, yok kaldıramadığın seyler varsada bu ışi bıtirmelısin inan burdakı herkes tecrübesını konusturuyor, dıkkate almalısın

Hadi anneni geçtim de konuyu tam okumadım ama babani,ne biliyim abin ,amcan dayında mı yok nasıl göz göre göre seni vermişler öyle bir başkasının evinde yaşıyorsun resmen bu yaşta şok oldum.

Son düzenleme:
Kusura bakma ama hem sahte nişan yüzüğü taktılar diye yakınıyorsun, hemde ben hayatımdan memnunum diyorsun, herkes kendi yolunu kendi çizer sende böyle bir yol çizmişsin kendine, haline acıdım gerçekten, şimdiden aileni görmeye gidemiyorsun, kendi evinde kalamıyorsun senin nasıl bir ailen var ki buna göz yumuyorlar? Sen yaşıtların neler yapıyor biliyor musun? durumun trajik iki yıl sonra kucağında iki çocukla kaynananla bi evde aklını kaçırırsın, ben hiç sanmıyorum evlendikten sonra sizi yalnız bırakacağını şimdiden annene gidemiyorsun özlerim diye gitmeni istemiyormuş:))) ilerde de özledim der düşmez yakanızdan...Ev üstüne ev olmaz.. Geç olunca döneceğin bir baba ocağıda olmaz...Aklını başına topla bence..

hepiniz gerçekten çok doğru şeyler yazmışsınız hak veremedim kendime bi türlü, şimdi farkediyorum neyin ne olduğunu

öz eleştiri herkes yapamaz. sen bunu yapabilmişsin. devamına da açıksın.

ne farkettin meselâ head.. hangileri çok doğru şeyler yazmışsınız dedirtti sana?

4 yıl flört 1 yıl nişanlılık ve iki buçuk aydır evli biri olarak söyleyim. çok pişman olacaksın. bu ailenin sana değer verdiğini düşünmüyorum. ve hi. düzelir diye düşünme. düzelmiyor. daha evlenmedende aynı evde kalmanız çok tuhaf. o evde yaşayacaksan evlendikten sonrada alışırsın. ailen nasıl kabul etti. merak ettim doğrusu. ayrıca baştan her istediğni yaptır yoksa içinde çok acısı kalıyor. en normal olan şeyleri bile yok istemem dersen kimse gelinim çok anlayışlı demiyor. sen öylece kalıyorsun. tecrübeyle sabit. bunu kabul eden daha aızınada razı olur diye insanı enayi yerine koymaya çalışıyorlar. senin değerin okadarmı ki nişan yüzüğünde bile sahte olmasına eyvallah diyorsun.

kesinlikle sana katılıyorum cnm bence sen kaç kurtar kendini daha 17 yaşındasın aranızda belli ki bişiler gemiş ve ona güvenerek resmen seni kullanıyolar kayınvalidem dediğin kişi sende evde kullanıyo bence hiç değer vermiyolar ve sen daha çoookkk yüzükte hayal edersin bilezikte takıda bence kaç kurtar kendini daha çok gençsin aklını başına alll

ben yüzzüğün şokunu atlatamadım gerçekten onu takmaya karar verdiğini öğrenince çıktım hemen odadan, evlenince bizimle oturmayacağını kendisi söyledi annem istemiyo inanın arıyo gel diyo akrabaların falan haberi yok zaten sadece nişanlandığımı biliyolar ben annesinin yanlışlarını nişanlıma belirttiğim zaman oda hak veriyo kendiside kızıyo ama onun kendinden yana şikayeti yok nede olsa yanındayım gitmiyorum, evlendiğimizde zaten bu şekilde olmasına müsade etmem kim ne yaparsa yapsın isterse evi onun olsun düğün olana kadar sabrediyorum

ya ne araması ya kalkçak tutçak kıolundan götürcek bir ikincisi bence o çocuk seni almıcak alsa bile evlenincede şuankinden farklı bişi yaşamıcaksın ve daha çok eziyet görüceksin ben sana söliim ablacım

Back