bak canım burada hiç birimiz seni tanımıyoruz sana bir kinimiz,gıcıklığımız olamaz.kızlar çok doğru şeyler yazmışlar. öyle bir yaştasın ki gözlerin kör ve hereşeyi dünyanın sonu sanıyorsun.biz de geçtik o yaşlardan ama öyle değil.hayat hep bir şekilde devam ediyor.
arkadaşlarımızın dediklerini otur uzun uzun düşün.koca bir ömürlük gelecek için birkaç gün düşünmeye değmez mi?
ben senin yerinde olsam ne yaparım sana sırasıyla anlatayım.
1)öncelikle k.valideme "anne artık annem burada kalmama izin vermiyor ben de uygun olmadığını düşünüyorum aslında ama bunca zaman seni kıramadığım için kaldım.lütfen bu konuda bana ısrar etme.ben evlenene kadar kendi evimde kalacağım" derim.
2)o sahte yüzüğü çıkarıp gerçek bir yüzük isteyip aile arasında da olsa tekrar bir nişan isterim.
3)nişanlımdan birkaç yıl müsade isteyip üniversiteye hazırlanırım.olursa okur,öyle evlenirim.olmazsa da hem yaşım biraz büyümüş olur evliliğe daha hazır olurum.
4)kesinlikle k.validemden ayrı oturmayı şart koşarım.
5)bir gelin alınıyorken neler yapılıyorsa bana da hepsi yapılacak derim.
k.validenin seni sevdiği falan yok.elin kadını 3 gündür gördüğü kızı neden sevsin?hiç düşünmüyor musun?bazıları özellikle yaşı küçük gelin ister ki kafasına vurup ekmeğini alayım hem hizmetçi gibi kullanayım hem de sözümden çıkamasın diye.yani ağacı yaşken eğiyorlar akıllarınca.k.validen tam da o tip insanlardan seni boyunduruğu altına almayı istiyor.,
o kadından ayrı evde otur hatta uzak olsun size yoksa çok ezerler seni.şimdiden seni değersizleştirmek istiyorlar.kendine olan güvenini elinden almak istiyorlar.tavrını koy ,isteklerinde diret.şimdi fedakarlık yapıp yüzük istemeyeceksin yarın bir arkadaşına güzel bir yüzük takıldığında "benim neyim eksikti" demiyecek misin,için yaralanmayacak mı?
cinsel anlamda bir şey yaşasan da yaşamasan da yap bunları.bir ömür çürüme,çürütme kendini.