• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sahte nişan yüzzüğü :(

ya inan ki çok kötü oldum okurken, kendim yaşamışım gibi hissettim. Başarılı bir öğrenci miydin bilmiyorum ama eğer değilsen de kendini geliştireceğin kendi ayakların üzerinde sağlam duracağın o kadar çok alan var ki, lütfen kimsenin eline bakar halde yaşama. grafikerlik nasıldır bilmem ama en basitinden bir kuaför yanında işe başlasan kısa sürede meslek sahibi olur hayatını kurtarırsın.Bu dert değil.
ikincisi ise kardeşim, cinselliğe takılma. ben bir üniversite öğrencisiyim, cinsellik üniversite öğrencilerinin çoğunun hayatnda var çevremde çok net görüyorum. evet çok yanlış ama kimse bu durumdan kendini ikinci sınıf insan gibi veya birşeylere zorunlu şekilde yaşamıyor. diyeceğim şu ki sen ne yaparsan yap asla ve asla sana değer vermeyen biriyle selamlaşma bile. Bir yanlışa kapatacağm diye daha kötüsünü yapma hayatını mahvetme, daha doğmamış çocuklarının geleceğini rezil etme. Allaha aç elini hayatında herşeyin hayırlısını vermesini iste, sen yeterki iste onun hazinesinde öyle bol ki, seni duyar da cevap da verir emin ol. mutlu olacağına inan, kendine herkesten çok güven ve değer ver, evine git ve dua ederek hayırlı olanı yaşamayı bekle. Seni senden başka kimse kurtarmaz.

tabiki zor günler geçirirsin ama bu ömür boyu geçireceğin zor günleri yok eder. rabbim hayırlı ve mutlu bir ömür nasip etsin sana. duayla...

canım benim daha evlenmeden sana bu kadar karışan bir kaynana offf ömür geçermi yaaa. git çalış kendine güvenin gelsin ayrıca nikah yok bişey yok annen nasıl müsaade ediyo ki zaten nişanlının evinde kalma. bu dışarıdan bakıldığında senin kaliteni düşürür. hatalarını biliyosun güzel ama hata yapmayada devam ediyosun.
kendi evine git kendini ağırdan sat işe gir elin ekmek tutsun ki yarın kimse sana sen ne yaptınki diyemesin yada çekip gitmek zorunda kaldığında bi yere gidemem nasıl tek yaşarım dememelisin.
ah canım hayat çok kötü çok ve sen daha 17 yaşında bunların içine girmişssin hiçbişeye izin yok annene bile gidince gel diyen kaynana, sahte yüzük takan aile seni ne kadar sallıyo dersin.
aklını başına al canım ve bu durumdan biran önce kurtul.
nerden bakarsan bak olaya insanın elinde kalıyo sevecek daha iyi birilerini muhakkak bulursun.
sanırım baban yok rahatllık bu yüzden ama hata yapıyosun canım hemde çk büyük hata. ve daha yolun başındayken bence vazgeç. nişanlın şimdi ailsine seni bu kadar ezdiriyosa evlenince aman allah diyorum...

Size sonuna kadar katılıyorum. Çok yerinde tespitler yapmışsınız.Çok yazık...

bugün nişalım gelince onunla konuşacağım haftasonu dönüyorum evime kaynana adayıma da evleneceğim zaman gelinlik bakmak için çağırırsınız o zaman gelirim diycem sonuçta biz daha evlenmedik bu evde beni tutan sadece benim geleceği göremeyen bu kör gözlerim. herşey yanlış gidiyomuş ben sadece küçük mutluluklarla hayallerle geçiştiriyomuşum hiç farkında değildim, bi yüzzük meselesiyle başladı konu ama şimdi anladımki sahte olan sadece yüzzük değilmiş

:46::46::46::46:Aferim sana ne de güzel yazmışsın.Bu kadar yol göstericin varken doğru yolu bulmamana şaşardım. Sen akıllı kızsın aferim .

canımsen en buyuk hatayı nışanlınla bırlıkte aynı evde kalarak yapıyorsun bence sen ılk bu hatandan vaz gec senı kullanmalarına ızın verme bak bırcok nısanlı ınsan var bende dahıl hıc bıtımız nısanlılarının evında kalmıyoruz hatalar ınsanlar ıcın hata yapar ınsan oğlu onemlı olan senın hatandan vaz gecmen sevgıyle kal

arkadasım sen önce kafanı bi topla sonra düzgün sekılde sorununu yaz karmakarısık nişanlının evinde nie kalıyosun imitasyon yuzuk neden alıyosun hadı aldın neden sahte diyip duruyosun zaten biliyordun ve daha 17 yasındaymıssın

dur ben tahmın edıyım ailen senı vermedı yada yasın kucuk dıye bekle dedıler sen dayanamadın kaçtın onlarda kalıyosun annenı ıkna ettın sırf mıllet nısan yaptılar desın diye imitasyon yüzük alıp taktınız evcilik oynuyosunz sanırım

daha o kadar küçüksün ki 3 yıl önce bende 17 yaşındaydım ve şu an 3 yıl önce yaptığım bazı şeyler için ben ne yapmışım diyorum insan bi anda olgunlaşıyo kararları değişiyo deliler gibi sevdiğin bi insandan bi anda soğuyabiliyosun bu yaşında böyle sorumluluklar alma bu yükün altına girme seni yorar yıpratır diyorum kendine yazık etme

Başta kapalı bir çevrede büyüdüğü için çalışmamı istemiyor gibiydi ama bunu hiç yüzüme söylemedi,sadece hissediyordum ben.Ama şimdi ben ona benzemedim,onu bana benzettim ve bir iş bulmam için dua ediyor,bana destek oluyor.Seneye de nişanlanacağız okul bitince.Eğer nişanlın seni gerçekten seviyorsa her desteği verecektir,sabredecektir.Üniversiteye gidemiyorsan dışardan liseyi bitir ve mutlaka çalış.Sakın ama sakın hayatının akışını,kocan ya da başka insanlar belirlemesin.Ben bile erkek arkadaşımı çok sevmeme rağmen,ilerde aramızın nasıl olacağını bilemem ve ona güvenemem.Cinsellik konusuna gelince,erkek arkadaşım o kadar kapalı bir çevrede büyümesine rağmen,benden öncesi umrumda değil demişti,zaten ondan öncesi de olmamıştı.Emin ol ki şimdiki erkek arkadaşınla ayrılsan bile seni sen olduğun için seven birini bulacaksındır.Bu forumda açık açık yazmaktan çekinme canım,neticede herkesin takma adı var,öyle kimse seni burdan bulup tanıyamaz merak etme.
Çok uzun yazdım biliyorum ama bir şey daha anlatmak istiyorum.Bir akrabamız vardı erkek,çok seviyorum ben bu kızı,onun için dünyayı yakarım diyerek bir kızla evlendi zamanında,kız da 18 yaşında filandı ben küçüktüm o zaman.O akrabamızda kadını ailesiyle görüştürmüyordu.Kalmaya gitmeyi boşver oturmaya bile gidemiyordu,anca 40 yılda bir çocuklarının doğum günü gelince kadının annesi geliyordu kutlamak için.Sonra noldu ama gitti ölüyorum bitiyorum dediği kadını aldattı bu sene adam.Kadın 3 çocuğuyla napacağını bilemedi,intihar etti çok üzüldük biz.Ben gittim konuştum niye bu hayatı çekiyosun boşan diye,o da bana dedi ki boşansam bu çocuklara nasıl bakarım iş bulmak çok zor.Boşanmadılar ama psikolojisi bozuldu kadının,üzerine bir de 4.çocuğa hamile kaldı şimdi.Sen düşün gerisini artık.Yani canım tabi ki illa böyle şeyler yaşayacaksın demiyorum ama bu örnekler de hayatın içinden gerçek örnekler.Ayrıca unutma senin değerini senin kızlığın belirlemez.Kadının kızlığı gidince,1.el maldan 2.el kullanılmış mala düştü diye düşünen,kadına eşya gözüyle bakan zihniyetlerin hepsini kınıyorum.Senin kişiliğini,karakterini bir zar parçası belirlemez.Hayatını da o 2 damla kana bağlama sakın,sen bundan ibaret değilsin.İşlediysen bir günah bu Allah'la senin arandadır,bu dünyada seni yargılamak,seni bu yüzden hor görmek ya da istememek kimsenin haddine düşmez.Bu yüzden nişanlın ve kaynanan seni cepte görüyorsa eğer onlara kendi değerinin bundan çok daha fazla olduğunu sen göstermelisin.

sonuna kadar katılıyorum,özellikle son cümlelere daha bi katılıyorum ...göz göre göre hayatını karartma

Saol canım benim,inşallah konu sahibi girip okur bunları.Ben de daha bekarım,23 yaşındayım ve kadınların cinsellik yönünden bir hata işleyince tüm hayatlarını kötü olacağını bile bile o erkeğe bağlamalarına çok üzülüyorum.Adam yeri geliyor aldatıyor ilerleyen zamanlarda,çok seviyorum ölüyorum diyen kadın,erkeğin gerçek yüzünü görünce ve eşinden sevgi göremeyince sevgisi de bitiyor.Çalışmıyorsan boşanamıyorsun da,bağımlı hissediyorsun kendini erkeğe.Bunlar günlük hayatta hep karşılaştığımız şeyler.Bir ilişki de sınırlar baştan belirlenmeli.Sonra ben evlenince ne olsa bu adamı düzeltirim,ayrı eve çıkarız gibi şeyler sadece toz pembe hayaller.O adam düzelene kadar üzülen hep kadın oluyor,tabi bir de düzelirse.Konu sahibine tekrar sesleniyorum günahı kişinin kendi boynunadır ve Allah'la arasındadır bu mesele.Sırf bu yüzden kalkıp da kızlık da gitti,şimdi benimle kimse evlenmez,beni kimse istemez düşüncesiyle başka bir hata yapma.Çünkü aklı başında olan ve gerçekten seven her erkek böyle şeyleri artık takmıyor,önemli olan benden öncesi değil benimleyken beni aldatmaması diyor.Ha tabi hala o 2 damla kandan başka bir şey düşünmeyen,ya bu kadının karakteri huyu suyu,kişiliği nasıldır demeden tek şartı o 2 damla kana bağlayan erkekler de var maalesef.Ama işte burada da hangi tip erkeği seçeceğin sana kalıyor.Daha şimdiden kaynana adayın tüm kontrolü eline almış.Öyle kaynanam beni seviyor diye de düşünme.İnsanın sevgisi sahte sözlerde değil davranışlarda gizlidir.Acaba kaynanan kendi kızına sahte yüzük taktırır mıydı,ya da kendi kızının evine gelmemesine gidip başka yerde kalmasına izin verir miydi?sen şimdi çok seviyorsun belki erkek arkadaşını ama daha şimdiden sana sahip çıkmayan,senin çalışmana izin vermeyen,annende kalmana izin vermeyen,sana başkalarının yanında soğuk davranan bir adamın bundan 5 sene sonraki halini sen düşün artık.İnsan sevdiği için her şeyi göze alır.Ben erkek arkadaşımı 15 ay askerlikten dönsün diye bekledim,o da benim yıllardır liseyi bitirmemi,üniversiteyi kazanmamı ve mezun olmamı bekledi.Emin ol böyle daha kıymetli oldum.Şimdi sana istediğin düğünü yapacağım,gözünde bir şey koymayacağım diyor başka şey demiyor.Üstelik biz tüm her şeyi kendimiz yapacağız.Sakın sakın canım kendi değerini kimse için düşürme.Sen de her yeni evlenecek insan gibi gelinlik istersin,yeni eşya istersin,heveslenirsin belki takmayı seviyorsan altın istersin.Ama bunlar bile gelip geçici şeyler,önemli olan ömrünü paylaşacağın erkeğin karakteri,sevgisi bence iyi düşün canım.
ve bu yoruma da katılıyorum,sen nasıl evlenince kaynanayı değiştiririm ipleri elime alırım diye düşünüyosan kaynanan da evlenince ipleri elime alırım,gelini değiştiririm diye düşünüyodur...

vee son olarak
bugün nişalım gelince onunla konuşacağım haftasonu dönüyorum evime kaynana adayıma da evleneceğim zaman gelinlik bakmak için çağırırsınız o zaman gelirim diycem sonuçta biz daha evlenmedik bu evde beni tutan sadece benim geleceği göremeyen bu kör gözlerim. herşey yanlış gidiyomuş ben sadece küçük mutluluklarla hayallerle geçiştiriyomuşum hiç farkında değildim, bi yüzzük meselesiyle başladı konu ama şimdi anladımki sahte olan sadece yüzzük değilmiş
yazan konu sahibini alkışlıyorum..aradan bunca ay geçmiş,umarım çoğu şey tatlıya bağlanmıştır

ya kusura bakmayın da siz ne saçmalıyorsunuz!
nikah yok eve alışayım diye burda kalıyorum yazmıssınız ne alaka?
imam nikahı mı yaptınız naptınız siz?

Back