- 26 Şubat 2019
- 4.606
- 6.723
-
- Konu Sahibi Linaduru39
Sabah akşam dısarıya çıkarıp çişini kakasını yaptırabilirsiniz; böylece eviniz de bok, sidik kokmamış olur. Bebeğim durmuyor demissiniz de bir slinge veya kanguruya bakar olay. Bebegim kucağımda az köpek gezdirmedim, yani zor ama isteyince oluyor...Kızlar evde Poodle cinsi köpeğim var 2 yaşında ve 3 buçuk aylık bebeğim var dışarı çıkaramıyorum eşimde yurt dışında mesleğinden ötürü . Eve sürekli tuavletini yapıyor pede ama ev afedersiniz buram buram bok kokuyor cis yapinca da koşuyor içeri direk koridor ful cis damlaları oluyor sürekli temizlik yapmaktan gına geldi çok seviyorum kopegimi ama artık çok yoruldum bebekle uğraş ev temizliğiyle yemekle köpekle tuvaletiyle eşim gitti 1 sene gelmeyecek köpek hep evde eve yapmaya devam edecek yarın bir gün bebeğim emekleyecek ve yerde cislerle de temasta bulunacak afedersiniz bokla da icerde bi isim olsa görmeden cisle bokla temas etse uğraş dur ne yapicam kafam allak bullak kimse beni yargılamasın kopege eziyet etmiyorum aç susuz bırakmıyorum sokağa atmıyorum burada kendi bebeğimin sağlığını da düşünmek zorundayım temizlik hastası olucam yakında ellerimi sürekli yıkamaktan yara oldu şimdi biriniz gelip çocukla dışarı çıkar diyecektir belki oda olmuyor oğlum durmuyor ağlayan bir çocuk kanguru aldım onda da durmuyor ağır bir Poodle 9 kilo dışarıda zaptetmek zor birine sahiplendireyim en azından mutlu olur diyorum sonra vicdanım el vermiyor siz olsanız ne yapardınız ?
Bebeğim kanguru Sling sevmiyor kaç kez aldım iade ettim durmuyor çocuk keşke video atabilsem de göstersem dışarıdaki halimizi kanguru ve Sling ile durmayan çocuğa ne yapayım sen ağla kipegi gezdirmem lazım mı diyim ? Ben sabah zor kahvaltı yapıyorum akşam yemeği zor yapıyorum çocuğum durmuyor kimisinin bebeği sakindir kimisinin durmaz benimki durmuyor ve bende zorlanıyorum herseyle baş etmekten bu durumda ne yapayım kopege de bana iskence mi olsun hayat ?Sabah akşam dısarıya çıkarıp çişini kakasını yaptırabilirsiniz; böylece eviniz de bok, sidik kokmamış olur. Bebeğim durmuyor demissiniz de bir slinge veya kanguruya bakar olay. Bebegim kucağımda az köpek gezdirmedim, yani zor ama isteyince oluyor...
Hanımefendi neyini bilmiyordunuz? Köpek bakmak mama ver su ver bitti olayı değil dünyadaki hiç bir canlı için bu böyle değil. O bakımı çok basit dedikleri kedilerin bile özenle bakıma ihtiyacı var. Hamileyim ve şimdiden eşimi sürekli tembihliyorum bak şunları şunları yap sakın ihmal etme ben ameliyatlıyken diye. Şaka mısınız yahu? Almadan önce ıncık cıncık araştırılır bakılır bakmaya totonuz yemiyorsa da almazsınız bu kadar basittir. Çocuğu da çok istemişsiniz ama tek başına çocuk büyütmek de zor eşiniz çekmiş gitmiş 1 sene gelmeyecek bu da ayrı bir bencillik maşallah. 1 sene babasız çocuk büyüyecek baba figürü önemlidir. Siz de bencilmişsiniz ki babasız büyütmeyi göze almışsınız. Aman neyse. Kendiniz çalın kendiniz oynayın burdan size destek çıkacağını da sanmıyorum.1. Si kopegin böyle bir çok sorumluluğu çok olacağını bilmiyordum ikincisi çocuk sahibi olmak benim en büyük hayalimdi ki varlığına çok şükür iyiki var asla da pişman değilim ama köpek bakmak çocuk bakmaktan daha zor bu bir gerçek benim için ne yazikki pat diye çıkmadı ama çocuk olduktan sonra bi anda gitti gitmek zorunda kaldı ikisi bir anda zor oluyor yapamıyorum
cocugun su an bilemediginiz daha cok sorumluluğu var. onu da mj atacaksiniz sıkılınca?1. Si kopegin böyle bir çok sorumluluğu çok olacağını bilmiyordum ikincisi çocuk sahibi olmak benim en büyük hayalimdi ki varlığına çok şükür iyiki var asla da pişman değilim ama köpek bakmak çocuk bakmaktan daha zor bu bir gerçek benim için ne yazikki pat diye çıkmadı ama çocuk olduktan sonra bi anda gitti gitmek zorunda kaldı ikisi bir anda zor oluyor yapamıyorum
gecen sene dedigin gercek bebegin karnına girdigi andan itibaren.Ben geçen seneden beri zaten vermeyi düşünüyorum fakat vermeye kıyamadığımdan yanlış kişiye gider diye hep sabir dedim ama olmuyor tak etti ne yapayım şimdi ? Mecbur ömür boyu bakayım mi ?
Akrabanı çöpe atmayı teklif ediyorum. Hatta mümkünse çöp öğütücüsünecocugun su an bilemediginiz daha cok sorumluluğu var. onu da mj atacaksiniz sıkılınca?
hesapsiz kitapsiz bir can alininca böyle oluyor iste.
gecen sene dedigin gercek bebegin karnına girdigi andan itibaren.
cok acimasiz geliyor bana. madem anladınız zor olduğunu daha en basindan hala bebişken sahiplendirseydiniz o da yeni yuvasını bilseydi. şimdiyse o senin köpeğin. bebekken seninle uyurdu, senin kokunu biliyor. kopekler sadik canlilardir. yeni gjttigi yerde elbet seni ozleyecek- niye kovuldu bilmeyecek uzulecek. hep yazarim benim bir yakin akrabam
apartman dairesine azman bir kopegi bebisken getirtti. guzelce bakti, biberonla besledi. sonra kopek ayakta iki metreye ulaşınca "onun yeri doga" dedi genis arsasi olan birine sahiplendirdi. daha sonra bakmak icin gittiğinde sahiplendirdigi adam köpeğin yemekten kesildigini, intihar ettigini soylemis. telefonunuz da yoktu arayamadım, birkac hafta hicbir sey yemedi ve öldü demis.
sonra bu akrabam bahceli eve gecti yine kopek aldi yine birine verdi. sonra yine kopek aldi yine verdi. hala diyor ki "en iyisi doberman, doberman almak lazim"
Bende birisi bana destek çıksın demiyorum asker biriyle evlendim napayim asker diye çocuk mu yapmayım askerlerin ansızın görevi çıkıyor çıkıp gidiyor bende asker kızıyım yeri geldi bende babasız buyudum meslek bu napalim ? Sizde ayrı bir cahilmişsiniz bu konuda pes ! Eşime hemen söyleyim de istifasını versin gelsin olmaz öyle aaa çocuk babasız buyur mu Türk silahli kuvvetlerine söylesin de benim çocuğum babasız buyuyemez atın beni meslekten desin kafada kafa ama . Ayrıca kedim de var babamda kedi de baktım inanın hiç zor değil 7 sene baktım bir kez of demedim . Neyse bende sizinle gereksiz polemiğe giremeyeceğim ..Hanımefendi neyini bilmiyordunuz? Köpek bakmak mama ver su ver bitti olayı değil dünyadaki hiç bir canlı için bu böyle değil. O bakımı çok basit dedikleri kedilerin bile özenle bakıma ihtiyacı var. Hamileyim ve şimdiden eşimi sürekli tembihliyorum bak şunları şunları yap sakın ihmal etme ben ameliyatlıyken diye. Şaka mısınız yahu? Almadan önce ıncık cıncık araştırılır bakılır bakmaya totonuz yemiyorsa da almazsınız bu kadar basittir. Çocuğu da çok istemişsiniz ama tek başına çocuk büyütmek de zor eşiniz çekmiş gitmiş 1 sene gelmeyecek bu da ayrı bir bencillik maşallah. 1 sene babasız çocuk büyüyecek baba figürü önemlidir. Siz de bencilmişsiniz ki babasız büyütmeyi göze almışsınız. Aman neyse. Kendiniz çalın kendiniz oynayın burdan size destek çıkacağını da sanmıyorum.
Muhteşem bir zeka pırıltısı aferin sana.Bende birisi bana destek çıksın demiyorum asker biriyle evlendim napayim asker diye çocuk mu yapmayım askerlerin ansızın görevi çıkıyor çıkıp gidiyor bende asker kızıyım yeri geldi bende babasız buyudum meslek bu napalim ? Sizde ayrı bir cahilmişsiniz bu konuda pes ! Eşime hemen söyleyim de istifasını versin gelsin olmaz öyle aaa çocuk babasız buyur mu Türk silahli kuvvetlerine söylesin de benim çocuğum babasız buyuyemez atın beni meslekten desin kafada kafa ama . Ayrıca kedim de var babamda kedi de baktım inanın hiç zor değil 7 sene baktım bir kez of demedim . Neyse bende sizinle gereksiz polemiğe giremeyeceğim ..
Ee ben de verin birine diyorum zaten siz de oyle karar vermissiniz konu amaci ne? Bir kac sayfa boyunca hayvandan ne kadar biktiginizi anlatmaya mi geldiniz bize?diyorum bi alemsiniz ya bakamıyorsan verirsin birine bu kadar basit benimde psikolojim kalmadı artık
Ne kadar kalpsiz bir insansınız ya yorumlarınızı ağzım açık okuyorum. Mecbur ömür boyu bakayım mu diyorBen geçen seneden beri zaten vermeyi düşünüyorum fakat vermeye kıyamadığımdan yanlış kişiye gider diye hep sabir dedim ama olmuyor tak etti ne yapayım şimdi ? Mecbur ömür boyu bakayım mi ?
Arkadaş psikolojim el vermiyorsa artık napayim ? Sokağa mı atıyorum adı üstünde iyi bir aileye sahiplendirmek etrafında hiç mi görmedin sahiplendiren birini dimi bir hayvani sahiplendirince kalpsiz oluyorsunNe kadar kalpsiz bir insansınız ya yorumlarınızı ağzım açık okuyorum. Mecbur ömür boyu bakayım mu diyor
Sen hala olayı anlamamissin. Ben dahil herkesin sana anlatmak istediği şey; parayla zaten bir canlı alarak başta hata yapmışsın. Üstüne bir de sorumlulugun bu kadar fazla oldugunu bilmiyorum, isiyor siciyor diye dakikalardir hayvandan şikayet ediyorsun. Sokaktaki çocuğa sorsan bir hayvan bakmanın sorumluluğunu bilir. Oyuncak değil bu al, sonra başkasına ver. İlk baştan hesap edecektiniz her şeyi. Bende de kedi var. Kakasını kuma yapıyor olabilir ama tekir oğlu tekir ve tabiri caizse anamı ağlatıyor. Ağlatsin, canı sağ olsun. Benim de küçük bebeğim var. Oluyor yani, idare ediyorum hepsini. Ben çünkü bu hayvanı evlenmeden önce sokaktan sahiplendirken bu günleri de hesaba katmıştım. Siz de bunu yapmalıydiniz. Hayvanların da duyguları oluyor ya hani, biliyor musunuz bilmem ama günah yani. Bunu anlamak istemiyorsunuz. Hayvanı doğru dürüst birine sahiplendirin. Alan kişi de ömürlük alsın.Arkadaş psikolojim el vermiyorsa artık napayim ? Sokağa mı atıyorum adı üstünde iyi bir aileye sahiplendirmek etrafında hiç mi görmedin sahiplendiren birini dimi bir hayvani sahiplendirince kalpsiz oluyorsun
sosyal medyada güvenilir hayvansever sayfalar var sıkı takibini yapıp sahiplendiriyorlar hatta sahiplensin diye yurtdışına bile gönderiyorlar . Araştırıp halledebilirsin . Yoksa herhangi bir sitede ya da şahısta caanım hayvana yazık olurKızlar evde Poodle cinsi köpeğim var 2 yaşında ve 3 buçuk aylık bebeğim var dışarı çıkaramıyorum eşimde yurt dışında mesleğinden ötürü . Eve sürekli tuavletini yapıyor pede ama ev afedersiniz buram buram bok kokuyor cis yapinca da koşuyor içeri direk koridor ful cis damlaları oluyor sürekli temizlik yapmaktan gına geldi çok seviyorum kopegimi ama artık çok yoruldum bebekle uğraş ev temizliğiyle yemekle köpekle tuvaletiyle eşim gitti 1 sene gelmeyecek köpek hep evde eve yapmaya devam edecek yarın bir gün bebeğim emekleyecek ve yerde cislerle de temasta bulunacak afedersiniz bokla da icerde bi isim olsa görmeden cisle bokla temas etse uğraş dur ne yapicam kafam allak bullak kimse beni yargılamasın kopege eziyet etmiyorum aç susuz bırakmıyorum sokağa atmıyorum burada kendi bebeğimin sağlığını da düşünmek zorundayım temizlik hastası olucam yakında ellerimi sürekli yıkamaktan yara oldu şimdi biriniz gelip çocukla dışarı çıkar diyecektir belki oda olmuyor oğlum durmuyor ağlayan bir çocuk kanguru aldım onda da durmuyor ağır bir Poodle 9 kilo dışarıda zaptetmek zor birine sahiplendireyim en azından mutlu olur diyorum sonra vicdanım el vermiyor siz olsanız ne yapardınız ?
Pedi nerde duruyor köpeğin? Tuvalet egitimi vermek dışında bir şansınız yok. Pedini tuvalete koyun, tuvaletin kapısı kapalı dursun. Tuvaleti gelince size haber versin, kapıyı açın ve belli bir süre 3-4 dk kadar içeride tutun. Sonra eve salın yine. Böylece etrafa çiş damlatmamış olur. Her tuvaletini yaptiktan sonra da pedini değistirin ki koku olmasın.Bebeğim kanguru Sling sevmiyor kaç kez aldım iade ettim durmuyor çocuk keşke video atabilsem de göstersem dışarıdaki halimizi kanguru ve Sling ile durmayan çocuğa ne yapayım sen ağla kipegi gezdirmem lazım mı diyim ? Ben sabah zor kahvaltı yapıyorum akşam yemeği zor yapıyorum çocuğum durmuyor kimisinin bebeği sakindir kimisinin durmaz benimki durmuyor ve bende zorlanıyorum herseyle baş etmekten bu durumda ne yapayım kopege de bana iskence mi olsun hayat ?
Şu anki fiyatını bilmiyorum ama 10 bin TL vardır illaki. Parasını sonuna kadar hakeden bir ürün. Bunun için tavsiye ediyorum. Şu an arkadaşım 1 yaşındaki bebeğini ve gayet büyük köpeğini de bu kanguru sayesinde çok kolay idare ediyor. Ve dediğim gibi ben de 2-3 saat yürürdüm bebeğimle. Cool mesh sayesinde bebek terlemez, içinde emzirebiliyorsun, uyumak sorunu olan bebekler uyuyabiliyor rahatlıkla. Böyle bir ürün için 10 bin kesinlikle değer. Ben bebek arabasından daha çok bu kanguruyu kullandım 2 buçuk yaşına kadar. Eşi yurt dışında çalışıyormuş. 10 bin tl bütçe ayırabileceklerini düşünüyorum. Ya da ne biliyim ailelerden birer miktar alınır bir araya getirilir bir para. Köpek de sabah akşam dışarı çıktığı için kaka sorunu ortadan kalkar böylece, dışarıda daha keyifli vakit geçirdikleri için evde de daha mutlu olurlar. 10 bin nelere gitmiyor ki? 2 yıl boyunca hergün kullanacağın güzel bir ürün için 10 bin çok değil benceBahsettiğiniz kanguru 10 binlik olan mı? Eğer öyleyse konu sahibinin alacağını sanmıyorum. Maddi durum konusunda yorum yapmış yukarıda.
Köpek konusunda da minareyi çalan kılıfını hazırlar. Aldığınız köpek cins ve yüksek ihtimal para karşılığı alındı. Zevk için yani. O yüzden ardını arkasını düşünerek hareket edecektiniz.
Bahsettiğiniz köpeği büyük ihtimalle "para" ile "satın aldınız" Bu köpeği satın alırken hiç ilerisini düşünmediniz mi? Bir hayvan sahiplenmek sorumluluk ister. Hepsini detaylıca düşünmek zorundaydiniz.
Pekala sizi yargilayacagim. Zevkleriniz için anlık bir hayvanı satın alıp, sonra da şartlar uymayinca hadi sahiplendireyim diyince olmuyor bu işler işte!! Kendi kendinize vicdan yapıyor gibi yazıyorsunuz ama o da inandırıcı değil. O hayvanı doğru dürüst birine sahiplendirin, kurtulsun. Sahiplendireceginiz kişi de ömürlük alsın.
O kadar vicdandan yoksun ki konu sahibi yazılan çizilen herşey boşa30 küsür yaşıma kadar ağzına küfür almamış ben, artık bazı yorumlara nasil küfürsüz yorum yazılır bilemiyorum.
Söyleyecek çok şey var ama sizin gibi birisi yüzünden banlanmak istemiyorum.
Köpeğin sokak istediğini çocuğa sor çocuk bile bilir. Madem bakamayacaktınız neden PARA verip aldınız? Hadi ALDINIZ, bu hayvanların cocuktan farkı yok mecbur bakacaksınız. Vicdanı olan insan 'aldım diye ölene kadar bakmak zorundamiyim' demez. Hayvanı maddi gücü iyi olan birine sahiplendirin ki üretim yapılmasın parayla satılmasın!
Ya sizin gibilere öyle çok kızıyorum ki.. neyse.