selamlar arkadaşlar
konuyu henüz gördüm bayramınız kutlu olsun
biz azeri kökenliler nevruz bayramını hala kutlarız.
bir gün öncesi kapılara mendil atılır ve kapı çalınıp kaçılır:ev sahibi mendilin içini çeşit çeşit yemişle ve soğan kabuğuyla boyanmış yumurta ile doldurup kapıyı kapatırki mendil sahibi gelip alsın.
bayramdan önceki salıda kulak asmaca yapılır:içinizden bir dilek tutarsınız ve gidip birinin kapısını dinlersiniz.onun ağzından çıkan kelime dileğinizin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine yorulur
yeni gelinlere hediye alınır
nişanlı kıza hediye alınır ve tepsi bezenir süslenir kalabalık şekilde gidip hediye sunulur
vss vs
manisada yıllar önce azerbaycan kültür derneği nevruzu pkk propagandasından kurtarıp devlet tarafından desteklenen bir şenliğe ddönüştüürdü
şimdi nevruzla mesir birleştirildi ve gayet bayram havasında şenlik dolu geçiyor
bilinçlenip bu bayramı kendimizde kutlarsak çocuklarımıza öğretirsek ne pkk ne başkası provakasyon yapamaz
seneye inşaallah bu bilinçle sizlerde kutlarsınıız
selamlar arkadaşlar
konuyu henüz gördüm bayramınız kutlu olsun
biz azeri kökenliler nevruz bayramını hala kutlarız.
bir gün öncesi kapılara mendil atılır ve kapı çalınıp kaçılır:ev sahibi mendilin içini çeşit çeşit yemişle ve soğan kabuğuyla boyanmış yumurta ile doldurup kapıyı kapatırki mendil sahibi gelip alsın.
bayramdan önceki salıda kulak asmaca yapılır:içinizden bir dilek tutarsınız ve gidip birinin kapısını dinlersiniz.onun ağzından çıkan kelime dileğinizin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine yorulur
yeni gelinlere hediye alınır
nişanlı kıza hediye alınır ve tepsi bezenir süslenir kalabalık şekilde gidip hediye sunulur
vss vs
manisada yıllar önce azerbaycan kültür derneği nevruzu pkk propagandasından kurtarıp devlet tarafından desteklenen bir şenliğe ddönüştüürdü
şimdi nevruzla mesir birleştirildi ve gayet bayram havasında şenlik dolu geçiyor
bilinçlenip bu bayramı kendimizde kutlarsak çocuklarımıza öğretirsek ne pkk ne başkası provakasyon yapamaz
seneye inşaallah bu bilinçle sizlerde kutlarsınıız
Azerbaycan'da Nevruz çok güzel kutlanır hala eski tadını eski güzelliğini koruyorbizim için yıl başı Nevruzla başlar
Umarim bir gün Türkiye'deki insanlarda bu bayramı bizim gibi barış içinde coşkuyla kutlarlar
Azerbaycan'da Nevruz çok güzel kutlanır hala eski tadını eski güzelliğini koruyorbizim için yıl başı Nevruzla başlar
Umarim bir gün Türkiye'deki insanlarda bu bayramı bizim gibi barış içinde coşkuyla kutlarlar
ablacım bunu sadece biz mi görüyoruz acaba? milletin gözü kapalı mı diye düşünmeye başladım artık..ya teröristler nevruz adı altında gövde gösterisi yapıyor ne hükümet ne de başka kimseden ses çıkmıyor.
şu anda bu duruma geldiysek bu hükümet yüzündendir! yapmadıkları şey kalmadı en son nokta bu oldu hala kimse gıkını çıkarmıyor.millet hipnoz mu oldu nedir anlamadım.yine seçim olsun yine oy patlaması yapacaklar buna da eminim.ama en azından vicdanım rahat şükür,bu düzene destek vermedim..
ben hakkımı helal etmiyorum,o kadar!
Bizler görüyoruz sadece bunu,görmek istemeyen o kadar vatandaş varkibir poşet kömüre bir oy mantığı bunlar..Muhalefet ancak meydanlarda konuşur,iş icraata geldimi de bişey yapamıyorlar..Öyle olacak tabi bak gör oylar tavan yapacak yine,aksi olursa hiç şaşırmam..Müstahak bunlar bizlere,bizler evet oyumuzu bunlara vermedik çok şüküğr de verenlerinde sefasını ben niye çekeyim ..
Merak ediyorum o kömürü makarnayı 20 milyon insana mı dağıtmış bu hükümet?
Merak ediyorum o kömürü makarnayı 20 milyon insana mı dağıtmış bu hükümet?
Yılbaşında ağaç süslemek de eski Türklerin geleneklerindendir ama biz ağaç süsleyince hemen hıristiyan özentisi oluveriyoruz nedense.
????
bununla ilgili bilgim yok eğer aklında bir döküman veya link vs varsa özelden bana gönderir misin canım???
Ağaç süslemenin estonya veya letonya tam emin değilim oradan geldiği aklımda kalmış hatta yılbaşında bir ağacı yakmışlar da sonra yakmayalım bari süsleyelim gibi birşey vardı tam hatırlayamadım ben de şimdi.
http://www.kadinlarkulubu.com/ilisk...46-cam-susleme-yeni-yil-kutlama-hakkinda.html
Konu ile alakalı olduğundan atıyorum...
????
bununla ilgili bilgim yok eğer aklında bir döküman veya link vs varsa özelden bana gönderir misin canım???
Ağaç süslemenin estonya veya letonya tam emin değilim oradan geldiği aklımda kalmış hatta yılbaşında bir ağacı yakmışlar da sonra yakmayalım bari süsleyelim gibi birşey vardı tam hatırlayamadım ben de şimdi.
vay be....
o yeryüzünün ortasındaki ağaç inanışını yani ağaç kültünü biliyordum ama bu olayı unutmuşum sanki daha önce okudum senin konunda ama aklımdan çıkmış galiba tekrar okuyunca hatırladım Muazzez Hanım nerede yazmış bunu acaba?Şu anda da kendisinin bir kitabını okuyorum şu kaç aydır bitiremediğim sümerliler uygarlığın kökeni kitabı var ya
Kaç ay evvel denk geldim çok hoşuma gitti.
Mantıklı da.
Kitap güzel mi bari
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?