Sahi,Nevruz neydi ?

gelsin yerel seçimler. yerel seçim yatırımı ayrıca genel afla salınmaları da mümkün bir genel af herşeyi halleder referandumda da bir de başkanlık sisteminini geçirirler sen sağ ben selamet

Ne kadar güzel.Ben de o soğan kabuklu yumurtalara bayılıyorum.Hatta soğan kabuğunun içine maydanoz yaprakları koyarsan daha bi güzel oluyor :)

Demişsiniz ya konu aynı kişiler tarafından tartışılıyor.Bu rte savunucuları neyi tartışacak ki?Diyecekleri hiçbir şey yok.Çoğu zaten bilmeden oy kullanıyor.Baba oyu nereye veriyorsa karısı çocukları da oraya veriyor sorgulamadan.Haber izleme dersen o da yok.

Hele bu gençlik benim umutlarımı öldürüyor.17 -18 yaşlarında 4 kuzenim var.Bu konulardan bahsedersem sadece biri alıyor diğerleri amannnn abla memleketi biz mi kurtaracağız modunda.Çanakkaledekilerden küçük müsünüz diye sorunca da öyle olsa savaşırız biz de diyorlar.
Allah korusun da öyle bi savaş çıksa %50nin ne yapacağı ayan beyan ortada aslında .Pırrrrrrrrr

Son düzenleme:
Diyeceğim hiçbir şey yok...
Nevruz Bahar bayramıdır terör bayramı değil... Kitlelere ait bir bayram hiç değil...
Sırf nevruz da değil, Hıdırellez' e de kapak atmış bu insan müsveddeleri...
Sonra da bu olayları normal gören alkış tutan insanlara verdikleri oylar ile şişinip teröristlere bela okuyan kitleler de var.
Hiç samimi değiller hiç...

Azerbaycan'da Nevruz çok güzel kutlanır hala eski tadını eski güzelliğini koruyorbizim için yıl başı Nevruzla başlar
Umarim bir gün Türkiye'deki insanlarda bu bayramı bizim gibi barış içinde coşkuyla kutlarlar

bi kac bir sey de ben ilave edeyim
bayrama ozel sekerbura,paxlava,sorqogali gibi tatlilar yapilir
semeni(bugday gunler oncesinden sulanir yesertilir kirmizi kusak baglanir)buyutulur
semeni bolluk bereket olarak yorumlanir
daha evlenmemis kizlar bi cok oyunlar yaparlar kendi aralarinda hepsi yazmam uzun surer bir tanesini yazayim
kapi onune cikarlar arkalari kapiya taraf terliklerini atarlar eger terligin ucu kapiya tarafsa o yilda evde kalicaklarina eger disariya tarafsa evleneceklerine isaredir:)
bunlari yazmamda amac Nevruz budur silahla kavgayla Nevruz kutlanmaz.

Ben de Azerbaycan' da bu bayramın coşkusunu dinleyip ülkem için üzülmüştüm.
Ne kadar yazık milli değerlerimize bile sahip çıkamıyoruz...

Geçen akşam izledik eşimle Türki Cumhuriyetlerdeki Nevruz kutlamalarını.

Dün de sen kapıya çocuklar geldi bayram için , bende irmik almaya yolladım onları yazınca , izlediğim belgeseldeki çocuklar geldi aklıma yine.

Ne var canım , alsınlar bu bayramda onların olsun denilecek kadar sahipsiz kalan değerlere üzüldüm ülkem adına.

Bizler görüyoruz sadece bunu,görmek istemeyen o kadar vatandaş varki bir poşet kömüre bir oy mantığı bunlar..Muhalefet ancak meydanlarda konuşur,iş icraata geldimi de bişey yapamıyorlar..Öyle olacak tabi bak gör oylar tavan yapacak yine,aksi olursa hiç şaşırmam..Müstahak bunlar bizlere,bizler evet oyumuzu bunlara vermedik çok şüküğr de verenlerinde sefasını ben niye çekeyim ..

Merak ediyorum o kömürü makarnayı 20 milyon insana mı dağıtmış bu hükümet?

Yılbaşında ağaç süslemek de eski Türklerin geleneklerindendir ama biz ağaç süsleyince hemen hıristiyan özentisi oluveriyoruz nedense.

Yılbaşında ağaç süslemek de eski Türklerin geleneklerindendir ama biz ağaç süsleyince hemen hıristiyan özentisi oluveriyoruz nedense.

????

bununla ilgili bilgim yok eğer aklında bir döküman veya link vs varsa özelden bana gönderir misin canım???
Ağaç süslemenin estonya veya letonya tam emin değilim oradan geldiği aklımda kalmış hatta yılbaşında bir ağacı yakmışlar da sonra yakmayalım bari süsleyelim gibi birşey vardı tam hatırlayamadım ben de şimdi.

Lake im konularımda vardı bakmadın mı

vay be....

o yeryüzünün ortasındaki ağaç inanışını yani ağaç kültünü biliyordum ama bu olayı unutmuşum sanki daha önce okudum senin konunda ama aklımdan çıkmış galiba tekrar okuyunca hatırladım Muazzez Hanım nerede yazmış bunu acaba?Şu anda da kendisinin bir kitabını okuyorum şu kaç aydır bitiremediğim sümerliler uygarlığın kökeni kitabı var ya

Lakem şöyle bir yazı var

Muazzez İlmiye Çığ, tarihi değiştirecek keşfi şöyle anlattı: "Çam ağacı süslemek tamamıyla Türk adetidir. Yeni Türk devletleriyle münasebetimiz bize yepyeni şeyler öğretiyor. Eski Türklerde yerin göbeğinden göğe kadar bir ağaç tasavvur ediliyor. Bu hayat ağacı. Sümerlerde de var. Bir ucunda göktanrısı duruyor. Türklerde güneş kutsal ama tanrı olarak kabul edilmiyor. 22 Aralık'ta güneş yeniden fazla olarak dünyayı aydınlatmaya başlayacak. Günler uzamaya başlayacak. Türklerin göktanrısı gün ile geceyi tanzim ediyor gökte. Sözde gün ile gece sürekli münakaşa halinde. 22 Aralık'ta gün gecyi yeniyor. Bunu "Yeniden doğuş bayramı" Türkler kutluyorlarmış. Türkistan'da bir ağaç varmış, akçam, ve bu akçam vaşka yerde yetişmiyormuş. Akçam getirip eve koyuyorlar, akçamın altına o sene Tanrı onlara güzel şeyler verdi, güzel bir yaşam verdi diye Tanrı'ya hediyeler koyuyorlar. Dallarına da ertesi sene için Tanrı'dan niyaz ettikleri şeyler, adak olarak istedikleri şeyler için paçavra veya kurdela koyuyorlar. O günlerde büyük bayram, şenlik yapıyorlarmış. Aileler toplanıyor, büyükler varsa ziyaret ediliyor, özel yemekler yeniliyor, güzel elbiseler giyiliyor. Bu adet Türkler yoluyla Avrupa'ya geçti. Konunun Noel'le alakası yok. İznik Konsili'nde pagan adeti görülen bu adeti İsa'nın doğuşu olarak kabul edelim diyorlar ve bu adet Hristiyanlara geçiyor. Ama ağaç süsleme pek yok, 16. yy'da Almanya'da başlıyor, daha sonra Fransa'ya geçiyor ve dünyaya yayılıyor."

Kaç ay evvel denk geldim çok hoşuma gitti.
Mantıklı da.
Kitap güzel mi bari

Kaç ay evvel denk geldim çok hoşuma gitti.
Mantıklı da.
Kitap güzel mi bari

güzel değil diyemem yalnız sürekli sümerler ve türkler arasındaki bağlantı bir yere kadar bir yerden sonra biraz zorlama geliyor bana.Yalnız iki cilt ve çok dikkatli okumak lazım o yüzden de çok çabuk okunmuyor hele ikinci ciltin başında kral listeleri diye bir bölüm vardı ki öldüm orayı okurken ,direk tabletten çeviriyi yazmış tabletteki hesaplamalara göre de bir kral 10000 yıl falan yaşıyor,o kısımları okumak gerçekten zordu.İlk kısmı destan ve mitolojiydi ilk cilt o yüzden çok çabuk okunuyor zaten mitolojiye ilgim var. ama ikinci cilt için aynı şeyi söyleyemiyeceğim.Bir süre sümerlilere ara vermeyi düşünüyorum ,roman falan okuyacağım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…